| Autor |
Zpráva |
Talinda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 12:38
- Nahlásit
Tak a je to zase tady. "Tolik za psa dozhodně nedám" častá věta rodičů, kteří dětem dovolili psa a teď toho litují A presně to se stalo kámošce. Vybrala si plemena a oni prý : "Tak zjisti kolik stojí" ale je tu problém. Nemají internet. TAk se obrátila na mě. Já hladám, hledám, ale nic jsem nenašla Tak se obracím s prosbou na Vás. Kdyby jste věděli, mohli by jste mi prosím napsat kolik stojí tato plemena psů s PP ??
Australský ovčák
Belgický ovčák (malinois, tervueren, leakenois i groenendael)
Border kolie
Československý vlčák
Flat coated retrívr
Holandský ovčák
Chodský pes
Krátkosrstá kolie
Pikardský ovčák
Ruská lajka
Je to výběr dost zvláštní, ale ZATÍM jí nic nevymlouvám (ale jak to tak vypadá, tak možná brzo budu muset ) teď jde zatím jen o tu cenu.
Díky moc za odpovědi
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 12:50 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Talinda
ach jo, už je to tu znovu... vždyť to přece není jen o tom, kolik stojí malé štěně, ale o spoustě dalších věcí, kt. taky něco stojí a mnoho let je třeba za ně platit...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 12:55
- Nahlásit
Talinda: opravdu ji upozorni, že koupš psa je na tom ta nejlevnější záležitost, ať si spočítají cvičák, co prožere, vetík, musí počítat s nemocemi, ne jen s očkováním a až to všechno spočítají a dcera jim řekne že chce psa za 20.000,- tak se jen usmějí....
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 13:23 - Změnil/a: Talinda
- Nahlásit
nj. Sou všichni nějak divní. Myslím, že by měla lepší, kdyby si pořídila pejska z útulku (byl by zadarmo a ještě by mu pomohla a stejně tak celému útulku) ale nechce si to nechat vymluvit . A stejně tak rodiče. Když už psa, tak pořádného. Takoví lidi by snad psa mít ani neměli, ale vím jaké to je nemít psa (zvlášť když mi umřel) ale teď mám psa z útulku a je super !! Pořídili by s ním snad i líp, ale važně nevim co jinak s nima
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:05
- Nahlásit
Talinda
Myslím, že by měla lepší, kdyby si pořídila pejska z útulku (byl by zadarmo a ještě by mu pomohla
To si taky myslím.
Bohužel některým lidem to nevymluvíš.
"Nevím přesně, co chci, ale chci to moc, chci, aby to bylo hodně extra a co nejlevnější"
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:06
- Nahlásit
Talinda
nevím jestli tam najdeš plemena Tebou vyjmenovaná a jen tak zběžným kouknutím jsem zjistila , že někde jsou ty ceny dávno neplatné ( viz . ČT 6000 - 7000 - zlatý voči - )
www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tema=92668 &r=7&m=14&page=1
jinak , si myslím to co Kreis, vypadá to na dalšího psíka
pro image ...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:08
- Nahlásit
hele talinda píše že to ví...info není pro ní takže to nebudeme řešit a kdo ví cenu napíše....
já mám pocit že australák je od 25-35 tisíc klidně....
naprosto to chápu..ono 40000,- za štěně lidi klidně nedaj...ale pak cvakaj náklady....takže asi tak...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:11
- Nahlásit
cilka
jinak , si myslím to co Kreis, vypadá to na dalšího psíka
pro image ..
to nemusí bejt nutně pravda...prostě chtějí třeba jen vědět cenu...psalo tu spousta lidí,že si vybrali plemeno a chovkua zjiš'ťovalo cenu..by mě zajímalo kldo jel pro psa s PP bez infa o ceně???neměli bychom hnedka každýho odsoudit..prostě to je normální dotaz rodičů nepejskařů kteří něco koupí dceři....vy byste jako kejvli jako nepejskaři dítěti na nějaký pelmeno bez infa o ceně???takže klidně RR dovoz za 150000,-????já ne...
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:12
- Nahlásit
Přijde mi divný vybírat plemena, která jsou uplně jiná... Myslím že vybírat psa jen podle vzhledu není to nej. Viz. Československý vlčák a Flat coated retrívr atd... Prvně by měli koukat na to co je to za plemeno a v druhé ředě dejmě tomu na tu cenu...
Ale jak píšete ten útulek by byl možná správné řešení a i tam najdete štěňata. URL - zde kontakty na útulky a také určitá plemena v nouzi.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:17
- Nahlásit
Je to výběr dost zvláštní, ale ZATÍM jí nic nevymlouvám (ale jak to tak vypadá, tak možná brzo budu muset ) teď jde zatím jen o tu cenu.
mno tohle Talinda napsala....a třeba si fakt vybrala jen plemena co se jí kdy líbila...věřím že když má kamarádku co tomu rozumí že výběr časem usměrní...nikdo si pro psa přece nejede
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:27
- Nahlásit
sarax
to nemusí bejt nutně pravda...prostě chtějí třeba jen vědět cenu.
jasně , proto jsem jí tam dala ten odkaz , protože já sama ty ceny neznám ..a nikoho neodsuzuji ...
.by mě zajímalo kldo jel pro psa s PP bez infa o ceně?
třeba já , byla jsem vůbec ráda , že jsem na štěně natrefila a na cenu jsem se ptala až po několika mailech a co se týče rodičů a dětí - nekývla bych samozřejmě -bez infa a už vůbec
na RR za jakoukoli cenu
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:44 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Československý vlčák cca osm až dvanáct tisíc.Od letoška půjdou asi ceny trochu nahoru,protože jsme si v Klubu odsouhlasili povinné čipování a to vyjde o něco dráž než tetování.
Věřím že se ptáš jen jen ze zvědavosti.Cena není pro výběr plemene tím nejdůležitějším,u čsv dvojnásob.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:45
- Nahlásit
sarax: asi proto že většina lidí je přesvědčená, že než kupovat papíráky, tak dát domov někomu kdo to potřebuje....
já ji jenom řekla ať ji upozorní na další výdaje a samo chápu, že chtějí znát cenu a taky chápu že nechou psa z útulku, teda vlastně nechápu,a le chápu že z toho mají obavy a nechtějí....
jestli chtějí psa pto image to nevím,a le spíš chtějí pro dítě psa, se kterým nemusí mít strach že mu rupne v bedně a pokouše ji, kor jestli nemají moc zkušeností se psy.... a vidí jen yt napadené děti od krvelačných bojových plemen
Podle mě dřív než cenu měli řešit povahu, k čemuž se asi ještě nedostali vzhledem k výběru. Že bych byla ardši, kdyby si vzali psa z útulku, to nepopírám,ale neodsuuzuju je, že nechtějí....
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:48
- Nahlásit
kamarád koupit před třemi lety chodského psa za 6000,- Ampawi Luční záře. Možná to byla náhoda. Ale i když dají tak málo za psa. Souhlasím s Kreis, ať si dají dvacet stranou. Je to jako skoro jako miminko - finančně i jinak
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 14:49 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Kreis
hele donedávna si chtěla jen dobrmana s PP z konkríétní chovky ne??takže nevím proč nechápeš....
Atusch
hele i ty štěnda nemusej bejt vždy v pohodě a nezkušenej člověk by nadělal víc škody než užitku...a na cenu koukají rodiče a jelikož sem rodič a děti si často vymyslí cosi nad naše síly bych se zeptala taky....jestli 20000 nebo 150000 je rozdíl
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 15:03
- Nahlásit
sarax: Teď už to nechápu, sice jsme chtěla dobíka s PP z jendý chovky, nakonec jsem si vzala Ar a jsem s ní tak šťastná že nechápu jak je možná, že jsme někdy chtěla psa s PP
prostě tak to je....
Talinda: Podívej se na internetu na jednotlivé chovky a zkus se jich zeptat, staršně záleží na spojení, počtu ocenění ajánevímčehovšeho.....vím že můžeš koupit labradora s PP za 4.000,- ale taky za 25.000,-
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 15:04
- Nahlásit
sarax
myslíš že pes z CHS a po rodičích s PP je vždy v pohodě? Myslím si, že je to docela risk ať je štěně od chovatelů nebo z útulku. S retrívrem nemusí být takové problémy, ale třeba s čévéčkem ano a i naopak.
A strejně různá je u nich i cena... a z dotazu není jasné jestli rodiče myslí, že štěně bude za 6-8 tisíc a nebo také ze 15 tisíc.Prostě pro někoho je moc 6 tisíc pro někoho je třeba i 15 tis. normální
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 15:21
- Nahlásit
Talinda
Tak já vím choďáka: 5000-8000Kč .
No já nevim útulkáře jako 1.psa .... Ono není lepší vybrat si pejska po rodičích co budou vyhovovat představám než vzít si jako prvního pejska někoho, u kterého se nebude vědět jakou bude mít povahu,vzhled a jestli by chtěli psa na nějakou činost - dejme tomu obrany - a vyrostlo by z toho něco podobné pudlíkovi?
Tenhle výběr plemen byl typuju asi určitě jenom podle vzhledu. Já jsem taky chtěla vědět,aspoň orientačně,kolik choďáci stojí. Ať má člověk představu do čeho jde.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 16:20
- Nahlásit
Nezlobte se na mě,ale když jsme kupovali prvního psa,kterýho jsme chěli s PP,ale ne na chovné účely,tak mě sakra zajímala cena.Proč dávat za šampióna 20 litrů,když koupím dobrýho psa za polovic.To,že lidi nejdřív zajímá prvotní investice (myslím prvopejskaře),je přeci logické.
Fakt je někdy úžasný,jak u některých lidí,pokud si psa koupíte a nevezmete si ho z útulku,jste skoro prašivý
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 16:22
- Nahlásit
abby
Naprosto souhlasím.Já jsem se taky velice zajímala o cenu a i když je to opravdu jenom nepatrná částka oproti dalším výdajům,pro mě je taky podstatný rozdíl mezi 8 a 16 tisíci.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 16:24
- Nahlásit
Jen poznamka naokraj - ja tu tak furt resite prachy, tak ja si dalsiho psa poridila v situaci, kdy nemam ani na novy boty, to jsem ale nezodpovedna, co...?
Podle me prachy na nutny veci se vzdycky nejak sezenou, nemam odlozenych 20 tisic stranou na veta... vlastne nemam odlozeny zadny prachy a cast nakladu na malou sla z obalek, co jsem mela pod stromeckem (treba na ty novy boty)...
Orientacni ceny plemen me nijak nepohorsujou, nabidka utulkacku taky ne... Spis mi prijde, ze se na to ptaji lidi, kteri jsou bez zkusenosti, kteri nepatraji nejprve po povahach, po tom podstatnejsim v souziti se psem, ze je dokonce tahle otazka ani nenapadla jako prvni... Pes neni vec a kazdy je jiny, tim spise kazde plemeno je jine... Tohle me napadlo mnohem driv, nez cela polemika nad penezma, plemenama nebo utulkacema... To by melo byt az druhotne...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 16:26
- Nahlásit
wami
To je ono,když bude potřeba,tak prachy,když chceš splašíš.Taky si doma nestřádám do kasičky na nenadálý výdaje psa.Až to příjde,budu to řešit.Ale když můžeš dopředu přemýšlet,jestli dát 10,20 nebo 50 za psa,to je trochu o něčem jiném.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 16:52
- Nahlásit
wami
Asi jsme se nepochopili.Prvotní investici do psa promyslet můžeš,zbytek už většinou bereš,jak jde.To,že ty pslašíš peníze na psa neznamená,že to takhle může udělat každej.určitě ne někdo,komu kupují psa rodiče
Nevím,jak dalece je tahle holka s výběrem daleko.Zatím se rozhodla,že chce psa s PP.To,že by si nejdřívě měla vybrat plemeno podle povahy..... nebudu říkat,to tady ví každej.Chci říct,že když si začneš vybírat,tak je jen na tobě,jestli chceš na výstavy,mít chovnýho psa,investovat víc .....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 17:03
- Nahlásit
abby
To,že ty pslašíš peníze na psa neznamená,že to takhle může udělat každej.
magore, ja bych si na nej musela pujcit asi stejne, jako na akutni operaci sebe nebo svyho psa...
(I kdyz chapu, ze 13lety devce proste na rodicich zavisly je, ale taky bych v tomhle pripade radila spis rodicum, nez ji... )
Jinak ja te pochopila, ale ten zpusob mysleni nemam za svy, jsem proste typove jinej clovek, premejslim min dopredu a problemy (vcetne financi) resim, az prijdou, ne driv...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 17:06
- Nahlásit
wami
Vidíš,já zase myslím dopředu,plánuju,ale nikdy to nevýjde Každopádně bych to přírovnala k tomu,že já bych třeba na blint na dovču nejela,protože bych dopředu strachem nespala
Možná proto,že jsem kdysi byla v podobné situaci,rodiče mi kupovali psa,tak tu holku chápu.Až na to,že já měla plemeno vybraný a naštudovaný.Ale taky jsem neměla tucha,kolik to stojí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 17:07
- Nahlásit
wami
ale ten zpusob mysleni nemam za svy, jsem proste typove jinej clovek, premejslim min dopredu a problemy (vcetne financi) resim, az prijdou, ne driv...
jo..tohle řeším obdobně...prostě nestresuju se dopředu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 18:38
- Nahlásit
K věci: cena štěněte krátkosrsté kolie s PP je 15000 a je pevná. Se slevou se můžou výjimečně prodávat nestandardní štěňata nebo odrostlá štěňata. Pokud by měla kamarádka zájem a jejím rodičům by se nechtěla platit plná cena, obrať se na mne a zase poradím.
Ne k věci: útulkáče nemám a ani je nechci. Když jsme vybírali prvního psa, rozhodovali jsme se mezi bíglem a šeltii. Vyhrála to šeltie. Kdybych tenkrát zadala svůj dotaz ohledeně výběru plemene sem, určitě bych se dočetla, že jsem nezodpovědný idiot.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 18:41
- Nahlásit
a ještě něco. Cena štěněte mne zajímá jako jedna z prvních informací, abych věděla, od čeho se mám odpíchnout. Přiznat v Čechách ekonomické myšlení je skoro stejné, jako přiznat vraždu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 18:48
- Nahlásit
gabifi
Cena štěněte mne zajímá jako jedna z prvních informací
predpokladam cena stenete konkretniho plemene...
Protoze kdybych nevedela co a jak, a rozhodla se, ze si koupim pitbula za 6000 jen proto, ze kratkosrsta kolie stoji 15, tak je neco shnileho ve state danskem...ne?
proste nejdriv prece musim mit predstavu o tom, co vlastne chci ("pes" je proste prilis siroky pojem), teprve pak zjistuju ceny stenat a kdyz chci ovcaka, poridim treba NO, na ktereho mam, a ne treba importovaneho pikarda...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 19:08
- Nahlásit
wami
Příklad: kdybych se rozhodovala mezi belgičákem a holanďanem a nebyla zrovna po výhře ve sportce a rozdíl by byl třeba 10000, klidně zvolím podle ceny. Za deset tisíc mám členství na cvičáku na 5 let.
My se tady scházíme takoví trošku podivíni - pes stojí v našem citovém a hodnotovém žebříčku hodně vysoko. Ale počítat s tím, že takhle budou myslet všichni, je zbytečné. Takže: pokud se mne bude zájemce o psa (takzvaný prvomajitel) ptát na cenu, v klídku mu ji povím, ještě přihodím pár základních rad a budu doufat, že ho jeho zlatíčko postupně přetáhne k nám
|