Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kolik stojí pes ???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Talinda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:06
- Nahlásit

Erin
Bydlí v bytě v paneláku. A čas by na psa měla opravdu hooodně. Kromě školy a nutných věcí na vyřízení, by se mu věnovala prakticky nepřetržitě. Jak jí to rodiče dovilili, tak se začala o psy okamžitě zajímat a hned o víkendu šla na cvičák se podívat, takže myslím, že jí to hodně dlouho vydrží.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:09
- Nahlásit

Tchor
No zrovna labradori patri k nejcastejsim klientum lidi co se zabyvaji problemovymy psy.
Proto jsem je tam napsala.

Erin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:11
- Nahlásit

Talinda

Tak co BO Groendeal,choďák..?prvně jmenovaného jsem měla v bytovce 6 let.Pokud mohu soudit denní procházky a víkendy na chalupě ho činily šťastným psem,děti miloval a chránil...prostě psí chůva

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:16
- Nahlásit

Kreis

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:16
- Nahlásit

Jako prvniho psana praci bych doporucil asi toho chodaka. Sice vetsinou doporucuji jako prvniho psa NO (clovek se na nem spoustu veci nauci a NO vetsinou snese i pomerne vazne chyby) ale ten nesplnuje podminku vahy.

Belgani (hlavne malinois) jsou paradni na praci, ale chce to hodne dobre vybirat je tam hodne zvirat se slabou nervovou soustavou.

Talinda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:16 - Změnil/a: Talinda
- Nahlásit

Erin
Hlavně nesmí být až PŘÍLIŠ chlupatý. To je potom problém.

Talinda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:21
- Nahlásit

Všem, co se tady baví, jaký má přístup k útulkáčkům
Ona chce psa s PP, protože chce dělat zkoušky a tak a taky ví, jakou ten pes bude mít povahu, jak bude velký,... To je všem jasné, ale jaksi jste opomenuli to, že i jejim rodičům se pes z útulku nejeví jako dobrý nápad, takže se je ani nesnaží přemlouvat. Oni jsou schopni říct, že si dělá moc velké nároky a nakonec řeknou, že mění názor a že ho nakonec mít nebude. Vím, že je to nepochopitelné, ale oni prostě takoví jsou. Bohužel

abby
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:25
- Nahlásit

Kreis

Co ti na to mám říct.Třeba taky jednou potkáš člověka,se kterým budeš chtít mít něco tak úžasnýho jako je jeho dítě.
Jen pro to,abys měla kousek jeho.Je to natolik skvělej člověk,že by byla škoda ho "nerozmnožit"Je to zvláštní pocit,který nemůžeš pochopit,dokud to nezažiješ.
Jsem zrovna člověk,který by s adopcí dítěte neměl problém,ale nejdřív chci vlastní (pokud to půjde).

Talinda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:25
- Nahlásit

(kdyby nějaký z mých příspěvků nebyl k věci, bude to tím, že jsem zaostalec a že nestíhám )

Kreis
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:35
- Nahlásit

Talinda: To plně chápu, ovčáci (teda jak kteří) jseóu na práci fakt dobří a její zúžený výběr se mi líbí.....

abby: To si pak taky můžeš říct, že máš skvělýho křížence a chceš aby měl něco z něj a tvůj další pes,a le nedá se to srovnávat.......a ani se o to nepokouším, jen mě to tak napadlo.

Jinak dítě vlastní a adoptované, to si říká spousta lidí,a le má strach, že byhc k nim měla dvojí metr, ani né tak že byhc měla vlastní radši, ale že bych se tak bála abych neměla, že bych se víc věnovala tomu nevlastnímu Ale to budu řešit a nastane správný čas a začnou mi tikat biologické hodiny....

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:59
- Nahlásit

aren
Psy s PP si taky vybírají lidé movití.
ne, psy s PP si vybírají i ti, kteří chtějí mít psa aspoň s trochou záruky, že je to plemeno, které chtějí a můžou poznat i jeho rodiče. A třeba i chovat a chodit na výstavy. Já nemám peněz nazbyt, přitom jsem si pořídila psa s PP jen proto, že jsme si předtím jako začátečníci vzali labradora z útulku a ten několikrát pohryzal mého přítele. Psa jsme vrátili. Stydím se hrozně za to, ale stalo se. Taky si myslím, že ti, kteří nemají zkušenost se psy, ať se raději do pejska z útulku nepouštějí. Nikdy nevíš, co prožil. Ten labík se taky zdál naprosto v pohodě a nečekaně přítele pokousal.
A Tallinda se ptala na ceny psů s PP a nechtěla diskutovat o tom, zda pes s PP nebo bez nebo útulkář.
Myslím, že ten užší výběr je fajn, i když všichni potřebují hodně zaměstnat. Ale slečna snad ví, do čeho půjde.
Také vím, že choďák tak průměrně za 8 000.

Sylva
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 22:51
- Nahlásit

Nechápu proč jste se tak hnusně obuli do Aren za to, že má trochu víc citu i pro ostatní tvory, než jen pro sebe a své nejbližší. Nemá snad nárok na jiný názor?? O čem je diskuse?

Stejně jak já, chtěla Talindu, potažmo její kamarádku, upozornit a vysvětlit jí i jinou možnost pořízení si psa, kolem které je bohužel rozšířena spousta lží. Co je špatného na tom, upozornit mladého člověka na jiné hodnoty, než požadavky, peníze, úspěch atp.?? Na agility a mazlení je dobrý skoro každý útulkáč. Nebyli papíráci vyšlechtěni k jiným účelům?

Kde berete tu jistotu, že pes z útulku je problémový?? Některý ano, ale to jsou i papíráci. Kolik zkušeností máte s těmito psy, že tak s jistotou víte o jejich nevhodnosti? Psala jsem Talindě o možnosti venčení psů v útulcích. O změnách názorů mladých holek jste nikdy neslyšeli?

Kreis

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:03 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Sylva)
že má trochu víc citu i pro ostatní tvory, než jen pro sebe a své nejbližší
jako a my ho nemáme...aha....
Co je špatného na tom, upozornit mladého člověka na jiné hodnoty, než požadavky, peníze, úspěch atp.?? Na agility a mazlení je dobrý skoro každý útulkáč. Nebyli papíráci vyšlechtěni k jiným účelům?
sím tě a k jakým???každý plemeno je na něco a hotovo....a nemyslím si že protože je slečna mladá tak je určitě nezodpovědná....Aren o útulcích zjistila cosi až ve vyšším věku ne???takže asi tak....
Kolik zkušeností máte s těmito psy,
no moje zkušenost se rovná jeden pes náš a druhej sousedův,kterýho vrátili po 2 dnech neb oni ty pokousaný děti fakt nevydejchali...
O změnách názorů mladých holek jste nikdy neslyšeli?

znova píšu...ty slečnu znáš??každej je jinej....
Psala jsem Talindě o možnosti venčení psů v útulcích.
a proč si jí to psala???protože její kamarádka chce psa tak Talindu pošleš venčit do útulku??aha....
a palcuješ Kreis..pohoda...ale nic proti ní..ale sama si k nějakýmu názoru došla a měnila tady názory celkem dost...ale beru to tak že ona fakt nevěděla co cche a tak má čubinku z útulku....což je fajn....za slečnou aspon stojí rodiče....třeba u mých dětí je to že za nima stojím záruka péče o psa...

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:08
- Nahlásit

Sylva
jakože si to určitě neber osobně...diskutuju..aspon myslím

Sylva
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:16
- Nahlásit

sarax
Mrzí mě, že jen musím opakovat, abys četla pozorněj, nebo víc krát. Vidíš jen černobíle a seš nepříjemná, takže se s tebou nebudu snažit diskutovat .

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:17
- Nahlásit

Teda jen tu člověk chvíli není a nestačí se divit, co se nedozví.

Sylva
Myslím, že jsi stejně mimo jako aren.Nechápu, proč by měl někdo upozorňovat slečnu na útulkové psy, když chce vědět ceny štěňat určitých plemen. Taky nechápu, jak s tím souvisí venčení psů v útulku. Pokud by jsi četla pořádně, tak Talinda zkušenost s jejich útulkem má a ne zrovna nejlepší.
Ano, mám hodně proti braní si psů z útulku, pokud nejsi zkušený pejskař.......nemluvím o malých štěňatech.
Ano, mám zkušenosti s útulkáčema a nejsou zrovna nejlepší......

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:21
- Nahlásit

Kreis
Myslím, že s aren diskutujeme a nesnažíme se jí upálit. Pokud si dobře pamatuju, tak s tebou se taky diskutovalo...a dost dlouho než jsi dospěla k nějakému závěru.
Já chápu snahu aren o umístění pejsků, ale ne za každou cenu....a tím myslím "vnucování" útulkáče někomu, kdo chce papíráka.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:23
- Nahlásit

brut
Já chápu snahu aren o umístění pejsků, ale ne za každou cenu....a tím myslím "vnucování" útulkáče někomu, kdo chce papíráka.
mno o tom to je...chtěla sem psa z útulku..mám ho...chci dalšího s PP a budu ho mít hotovo..proč jinak??

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:25
- Nahlásit

Kreis
pokud pes nemá kouli nemůže být uchovněn, z výstavy tě vyrazí apod. Mě je to u psa jendo,a le pokud psovi varle nesestoupne, nebos evrátí jak ty píšeš můžeš ho vrátit...
Ale to já všechno vím, taky ale vím, že jsou i chovatelé, kteří vrátí peníze nebo jejich část, když se něco takového stane....toť zase moje zkušenost.
A další zkušenost...pes s těžkým postižením tlapy, které se neprojevilo ve chvíli předání, ale v průběhu pár dalších týdnů. Majitelé o tom informovali chovatele s tím, že nepřichází v úvahu,aby jim psa vrátili....chovatelé ovšem vrátili plnou částku, která byla za psa vrácena. I tohle jsou zkušenosti.
Jde o výběr a to dobrý chovatelské stanice.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:31
- Nahlásit

aren
Neblázni, přece si nemyslíš, že si psa s PP kupují jen movití . V tu chvíli bych Bruta nikdy neměla.....vzhledm k tomu, že žiju z invalidního důchodu a živím 2 děti, které musím nejen oblékat, ale i jim platit vzdělání ( i když máme prý bezplatné školství...hahaha), kroužky a musí něco jíst...taky mámedluh na baráku, aby jsme vůbec měli kde bydlet....připadá ti, že jsme movití?
Jsme, ale ne penězma......
Myslím, že je tady spousta lidiček s papírovýma psama, kteří jsou na tom stejně nebo podobně jako my.
Chtěla jsem psa jistého plemene a tak jsem prostě musela šetřit, odepřít si něco, abych si ho mohla pořídit.....pochop,prosím, alespoň tohle, když už ne další

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:34
- Nahlásit

Sylva, Aren

Kolik zkušeností máte s těmito psy, že tak s jistotou víte o jejich nevhodnosti?

Momentálně hodně, jen čtyři z toho mám doma, můžete mě následovat , dámy, a prosím ne výmluvy typu "panelák" - tam jsem měla psů pět.... když už tady tak moralizujete, kdo z nás je tedy "lepší" ?
takže vzhůru do útulku!

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:39
- Nahlásit

a teda taky nabízím útulkáče...ovšem třeba lidem kterejm nezáleží na PP ..tam provedu osvětu a debatuju o tom co PP je..buˇb se rozhodnou pro psa s PP anebo je vyšlu do útulku,ovšem to jdou lidé kteří chtějí psa...psa někdy měli většinou a je jim šumák PP.-....pokud mi někdo řekne že chce kokra..hledám na netu nějakou chovku a informace..asi tak...

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:40
- Nahlásit

Ebony
sím tě a můžu se optat???všichni povinně vděční a bezproblémoví???

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:47
- Nahlásit

sarax
no jasně, pro začátečníky jak dělaní proto se jich asi někdo zbavil

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:56
- Nahlásit

....Aren za to, že má trochu víc citu i pro ostatní tvory, než jen pro sebe a své nejbližší., my se psy s PP jsme sobečtí necitové ,.... Co je špatného na tom, upozornit mladého člověka na jiné hodnoty, než požadavky, peníze, úspěch atp....to už mi nějak hlava nebere ,volám též o pomoc

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 23:56
- Nahlásit

Ebony
myslela sem si to

já nebyla úplnej začátečník..ale 8 kilo vzteklýho wořecha ny mě bylo dlouho dost a musím říct že nebjt přítele kterej měl doma psy neustáloe..jeho maminka provozovala i psí hotel asi bych to nezvládla....

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 00:10
- Nahlásit

brut
Neblázni, přece si nemyslíš, že si psa s PP kupují jen movití .
Napsala jsem: "Psy s PP si taky vybírají lidé movití."
Povšimni si prosím slůvka "taky".
Někdy je dobré přestat vidět rudě než začnu číst.

Sylva
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 00:11
- Nahlásit

brut
Co si to dovoluješ? Jaký mimo?
Pokud by jsi četla pořádně věděla bys, proč jsem psala o venčení psů. Zkušenosti Talindy jsem četla. Její pes se bál, ale už je to v pořádku, ne? Jiní psi se nebojí?? To jsou zkušenosti "ne zrovna nejlepší"?? Já útulkáčům beru z tlamy, z misky, čistím zuby, opakuji povel max 2x, jdou mi u nohy, u obchodu čekají neuvázaní, znovu a znovu slýchám jak jsou hezcí a to jsem ani neměla možnost zeptat se lidí z útulku "jakou má povahu?" a vybrat toho "pěkného", nebo dokonce se s ním párkrát před osvojením projít. Ti další, co jsem u sebe měla a našla jim nový domov, byli stejní.
Kdyby ta holka psala, že váhá mezi tou a tou rasou, předpokládala bych, že taky něco ví o povahách a potřebách psů. Protože má dlouhý seznam (i ten zkrácený), myslím, že vybrala jen z obrázků.

Ebony
Psala jsem to těm, kteří zavrhují útulkáče. Ty to asi nebudeš. Nebo ti naskákali do bytu sami?? Neboj, výmluvy na panelák od nás nepřečteš! Nemít byt v osobním, dávno bydlím pod mostem

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 00:18
- Nahlásit

Sylva
a sarax vidí jen černobíle a je nepříjemná

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 00:20 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Ebony
když už tady tak moralizujete, kdo z nás je tedy "lepší" ?
takže vzhůru do útulku!

Prosím, věř mi, že nechci moralizovat a je mi volné kdo je jak dobrej nebo lepší.
Snažím se trochu pomoct psům z útulků, to je vše.
Je mi smutno z této diskuze, protože zde přítomné dámy tady vytvořily fámu, že psi z útulků jsou všechno magoři a krvelačné bestie které zvládne pouze speciálně školený odborník, a normální člověk na ně nemá ani myslet. To je akorát trošku k breku, když už.
Vzhůru do útulku - jo, to jsem si řekla taky. Brala jsem si k sobě útulkáče a nalezence, za ty dva roky jich mělo u mně dočasný azyl asi osm. Vždy jako pátí psi k mé čtyřčlenné smečce. Dala jsem je do pořádku, naučila čistotnosti a inzercí jim našla majitele. Teď zrovna nemůžu, ale třeba se k tomu zase vrátím. Neříkám to proto, že bych se chtěla chlubit, ale proto, že všech těch osm byly hodné a vděčné zlatíčka, snad až na jedno vzteklé štěně, ale s ním to u nových páníčků taky dopadlo dobře - paní si k němu vzala dovolenou a srovnala ho, teď jsou rádi, že ho mají. Vyrostlo z něj něco jako dobrman.

Co vím, Sylva dělá to samé.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání