Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kolik stojí pes ???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:46
- Nahlásit

abby
Proboha,co je špatného zeptat se na radu ostatních pejskařů,co by doporučili člověku,který neměl psa!!!!!
Proboha nic na tom není špatného! Proč by bylo?

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:47
- Nahlásit

Smečka
také bych nejspíš s každou možností pořízení si nového psa tápala.
No, však ano. Nevěděla bys, co chceš, byla bys nerozhodná. Pak by sis vybrala.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:49
- Nahlásit

No vidis ja taky nevim jake plemeno Tchor
To já taky ne, kolísám pro příští výběr mezi třemi plemeny nebo alternativním psem.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:50 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Smečka
dát psa do útulku ... Ale to je trochu extrém,nemyslíš?
No, když se tak podíváš, kolik těch psů v těch útulcích je, tak se mi někdy zdá, že je to dost obvyklý, přímo běžný extrém.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:50
- Nahlásit

aren

Tak se do tech utulku podivej na x desitek vorisku je tam jedno zvire s PP. Prave proto ze psa s PP si vetsinou vybiraji trochu zodpovednejsi lide a vetsinou jsou mnohem zodpovednejsi i chovatele. Nehlede na to ze zvire s PP je vetsinou identifikovatelny a da se najit majitel a i hodne chovatelu se postara o to aby v pripade potreby nasli noveho majitele, takze do utulku nikdy pes nedorazi

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:53
- Nahlásit

Smečka
Dle mého je zase velmi nezodpovědné množit křížence a chci věřit tomu,že se tak stalo jen ze tvé vlastní nezkušenosti.
Nevěděla jsem, kolik psů je v útulcích a jak tam žijí. To by to bylo dopadlo jinak.
Co se týče obecně rozšířeného názoru, že zvyšovat počet kříženců je špatně a zvyšovat počet psů s PP je dobře, tak ten nesdílím.

Smečka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:58
- Nahlásit

No, však ano. Nevěděla bys, co chceš, byla bys nerozhodná. Pak by sis vybrala.arenPomooooct!

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 19:59
- Nahlásit

aren

Co se týče obecně rozšířeného názoru, že zvyšovat počet kříženců je špatně a zvyšovat počet psů s PP je dobře, tak ten nesdílím.

Ono je to o zodpovednosti a zodpovedny clovek si nikdy nemuze vzit stene o jejihoz predcich nic nevi. To same zodpovedny chovatel nikdy nemuze chovat psy bez PP uz proto ze je pro ne temer nemozne najit zodpovedne psovody (vyz podminka vyse).

Mnozeni bez rozmyslu a zodpovednosti je vzdy spatne at uz s nebo bez PP, ale zodpovedne chovat psy bez PP nelze kdezto s PP lze.

Erin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:01
- Nahlásit

aren

Musím souhlasit s Tchořem...kolik kříženců je v útulcích!To ,že jsi nevěděla o chovu psů nic a stejně je nechala namnožit...to je jako argument?To je podobné jako koupit si myčku nádobí a pak se divit,že mi nepere prádlo.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:02
- Nahlásit

Tchor
Tak se do tech utulku podivej na x desitek vorisku je tam jedno zvire s PP.
No, já nevím, jaké je procento psů s PP v celkové populaci psů u nás?
Psy s PP si taky vybírají lidé movití.
zvire s PP je vetsinou identifikovatelny a da se najit majitel
Takže kdo se ho chce případně zbavit, musí volit jinou cestu než útulek.
JInak jako ano, zodpovědný chovatel určitě dohlédne na to, jak se mají jeho štěňata. Ale to to děvče s těmi oříšky taky.

Smečka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:02 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Co se týče obecně rozšířeného názoru, že zvyšovat počet kříženců je špatně a zvyšovat počet psů s PP je dobře, tak ten nesdílím.aren
teď to vzdávám

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:03
- Nahlásit

Erin
to je jako argument?
Ne, to není argument. To jen přiznávám, že se stalo.

Smečka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:06
- Nahlásit

Psy s PP si taky vybírají lidé movití.aren
Ale jdi ty to je naprosto stejnej nesmysl,jako když jsem jako holka slýchávala,že musím mít asi hodně prachů,když si můžu dovolit držet koně.
Ale,že jsem při studiu šla právě kvůli koni z jedné brigády do druhé, nechodila na obědy,abych ušetřila atd. to už nikoho nenapadlo.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:06
- Nahlásit

Tchor
Mnozeni bez rozmyslu a zodpovednosti je vzdy spatne at uz s nebo bez PP
Tak s tímhle na 100pro souhlasím.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:08
- Nahlásit

Smečka
Ale jdi ty
Je tam slůvko "taky"

abby
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:10
- Nahlásit

Smečka

POmoc,pomoc ..... připojuji se

aren
Psy s PP si taky vybírají lidé movití. A tenhle blud jsi vzala kde.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:13
- Nahlásit

abby
tenhle blud jsi vzala kde.
Pár jsem jich poznala.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:15
- Nahlásit

aren

Mnozeni bez rozmyslu a zodpovednosti je vzdy spatne at uz s nebo bez PP
Tak s tímhle na 100pro souhlasím.

No jenze tam je veledulezita i ta druha veta.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:23
- Nahlásit

Tchor
Tahle věta?
ale zodpovedne chovat psy bez PP nelze kdezto s PP lze.
No, tak s tou moc nesouhlasím. Ale to bude tím, že Ty si pod pojmem "zodpovědnost" představuješ nejspíš něco jiného než já.
Máš na psy nároky aby přesně splňovali určité požadavky pro práci s nimi.
Ale člověk, který chce psa jako společníka, kamaráda, tak přesné nároky mít nemusí.
Já zase zodpovědost chápu jako povinnost zajistit psovi dobrý domov.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:28
- Nahlásit

aren

Ale i člověk,který má psa "pouze" za společníka má taky nároky.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:33
- Nahlásit

Prave na roli spolecnika musi pes splnovat velmi vysoke naroky, jak povahove tak zdravotni a to bez velmi dobre znalosti predku nekolik generaci zpatky nemuzes proste odhadnout.

To co ty popisujes vede jen k tomu ze spousta lidi ma se psem problem a nedokaze ho resit. A ze tech lidi je docela hodne. Samozrejme se da vetsina problemu vyresit, ale to predpoklada znalosti a zkusenosti na strane psovoda ktery ale hodne lidi nema. Pak se clovek docita bludy o dominanci, poradi prochazeni dverma, placani novinama a pod.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:39
- Nahlásit

Tchor
Prave na roli spolecnika musi pes splnovat velmi vysoke naroky
Člověk se musí ale taky trochu snažit. Naprosto blbuvzdorné plemeno vypěstovat je asi nemožné a jsou lidi, co dokážou zkazit i labradora.
A s trochou snahy o pochopení a ochoty se učit, může skoro každý člověk zvládnout psa, který není úplně magor.
Moc ráda bych zažila, aby lidi měli méně nároků na druhé a více na sebe.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:48
- Nahlásit

aren
sarax
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce.

se fakt ani nezlobím..jen seš mimo...Tvrdila jsem, a tvrdím pořád, že důležitější je, aby štěňata měla dobrý domov a dobré páníčky, než aby byla tzv. čistokrevná.
proč je dál množit když máš ty plný útulky??

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:51
- Nahlásit

abby
Smečka
POmoc,pomoc ..... připojuji se
já teda taky..prostě
aren
Psy s PP si taky vybírají lidé movití.
tohle je fakt blud..a mimo to movití se u tebe nejspíš rovný zlí neb nedávaj chudým a užívaj si prachy...
Já zase zodpovědost chápu jako povinnost zajistit psovi dobrý domov.

a připravit tím o domov ty tvý útulkáče ty prostě jako vždy vybereš jen to co se hodí

Erin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:51
- Nahlásit

aren

Ne, to není argument. To jen přiznávám, že se stalo.

No ono se "to" nestalo nešťastnou náhodou,ale cíleně.To mi vadí,takových nešťastníků jsou plné útulky.

Já pokud uvažuji o štěňatech,či koťatech..porovnám rodokmeny,zdraví obou aktérů,domluvím podmínky krytí(včetně finančního plnění),omezím podnikání po dobu odchovu. Produktem budou jedinci jasných povahových vlastností a dobrého zdraví,vymazlení všemi členy rodiny.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:54
- Nahlásit

co dokážou zkazit i labradora.

No zrovna labradori patri k nejcastejsim klientum lidi co se zabyvaji problemovymy psy. A muze za to prave nezodpovednost psovodu i chovatelu. Bohuzel maji povest bezproblemovych psu a jsou hodne oblibeni, na oboji velice doplaceji.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:57 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Tchor

A hlavně je všude spousta bezpapíráků,kteří z labradora nemájí vizuálně a povahově skoro nic

Kreis
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:02 - Změnil/a: Kreis
- Nahlásit

Mám návrh, zabujeme Aren za to, že si dovolila nabídnout psa z útulku, zlinčujeme ji, ukamenujeme ji a upálíme.....

A teď vážně, aren nabídla alternativu psa z útulku, proč ne? Třeba byl by další spokojenej voříšek, neřekla musíš si vzít psa z útulku jinak seš pokrytec který nemá svědomí.... Pak děvčica říkala, co chce slečna se psem dělat a asi se spíš hodí pes s PP, než útulkáč, tak jí leží na srdci osudy psů z útulku, uděal chybu při nakrytí a kdo nikdy žádnou chybu neudělal? Já už jich udělala, ale ví že chybu udělala,a le už s tím nic neudělá.....pozdě brečet nad rozlitím mlíkem, to je jako kdyby za mnou chodili rodiče a říkali mi, jak mi kdysi ve 14 říkali ať jdu na tu ekonomku a já musela na zdrávku, tak jsme šla na zdravku a udělal jsme chybu no....já tím sice ovlivnila jen svůj život,a le jako příklad to stačí.....

Abby:
Víš že nejsem proti psům s PP,a le bohužel jsme typ člověka, že si radši adoptuje dítě než aby dělal jiné, když je jich tolik co nemají domov, nemusíte semnou souhlasit, ale takhle to "zatím vidím" a ukamenujte mě jestli se Vám to nelíbí, nebo si dovolím změnit názor.....

další věc, když člověk změní názor tak je nestabilní, když ne tak je panovačný a tvrdohlaví.....

sarax: Oni nevěděli co kontrolovat a nenapadlo je to, proto jsme chtěla slečně uštědřit rady, nebos píš k tomu vyprovokovat ostatní, páč moc rad nemám, aby nedopadla podobně

Kreis
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:04
- Nahlásit

Tchor: ano labradoři jsou zářný příklad, tak tak

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:05 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Erin
No ono se "to" nestalo nešťastnou náhodou,ale cíleně.To mi vadí,takových nešťastníků jsou plné útulky.
Erin. Z mých psů žádný v útulku není. A máš pravdu, nebylo to nešťastnou náhodou. Štěňatům se dostalo vší péče, byla jsem s nimi stále doma, byli zdraví, pohodoví, hraví, vymazlení, bezproblémoví.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání