Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kolik stojí pes ???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 20:02
- Nahlásit

Talinda

BO od cca 5000 do cca 15000

abby
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 20:14 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Připojím se svou trochu do mlýnaFlaťák stojí okolo 15tis.Samozřejmě zaláží jestli je to z čekého chovu nedo dovoz (a v tom máš na výběr).

wami
Já jsem samozřejmě taky mluvila o různých cenách u jednoho plemene.A ne že,když bude ovčák levnější než bígl,koupím ovčáka.Vybrat plemeno a pak vědět,co od psa chci a jaká investice se mi "vyplatí".

mac1
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 20:31
- Nahlásit

Talinda
myslím, že pro kamarádku by bylo nejlepší najít na inetu stránky ch. stanic jednotlivých plemen a tam si zjistit orientační ceny štěněte a také něco o daném plemeni ( výběr plemen je zatím asi jen podle vzhledu . Potřebu znát alespoň orientačně cenu štěněte chápu a považuji ji za naprosto normální , samozřejmě že pak psa bude živit, ale pořizovací cena je jednak výdaj najednou (ostatní je rozložené v čase) a jednak je rozhodně víc rozdílná u různých plemen než třeba náklady na stravu , očkování ...(u srovnatelné velikosti) .......kdybych uvažovala podobně u dítěte, byla bych bezdětná ( ad absurdum bych nebyla tak bezcitná abych si pořizovala vlastní dítě, ale adoptovala bych nějaké z děcáku )

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 00:02
- Nahlásit

aren
Kreis
Atusch
Já osobně bych se taky ptala na cenu, pokud bych pořizovala psa svému dítěti....dále bych nevzala psa z útulku, protože bych si nebyla jistá tím, čím si pes prošel.....hlavně ve chvíli, kdyby jsme byli nepejskaři.

Rozptyl v plemenech tam sice je a veliký, ale proč by se někdo nemohl zeptat na ceny štěňat? Vždyť přece hned nejede jedno koupit........mají kamarádku, která o psech něco ví, tak jim určitě dobře poradí s výběrem a upozorní je na úskalí plemen.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 00:15
- Nahlásit

Atusch
z dotazu není jasné jestli rodiče myslí, že štěně bude za 6-8 tisíc a nebo také ze 15 tisíc.Prostě pro někoho je moc 6 tisíc pro někoho je třeba i 15 tis. normální
z dotazu je jasné, že chtějí vědět cenu štěňat toho daného plemene...tzn. od nejnižší do nejvyšší

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 00:22
- Nahlásit

Kreis
Slečna asi neví, co přesně od psa očekává, jestli bezmeznou poslušnost, trochu tvrdohlavosti, obrany nebo gaučáka, já bych začala tam a pak byhc řešila ceny psů....protože podle mě není rozhodující, nevezmu si pitbula, protože je 5.000,- zatímco ten flat je za 15.000,- (to byl příklad jo)
Slečna chce pro rodiče vědět cenu štěňat...... hodně záleží na nich, kterého pejska jí koupí nebo pořídí....slečna může začít kdekoliv, ale poslední slovo budou mít rodiče, tak začíná pro ně tam, kde si myslí, že nejlíp uspěje

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 00:30
- Nahlásit

wami
já chápu, proč řeší slečna peníze za psa.....nebo asi spíš rodiče. Nikdo z nás neví, jak to u nich chodí, jestli si zjišťují něco o daných plemenech atd.
Nejjednodušší by bylo, kdyby odpověděli lidi, kteří znají ceny daných plemen a byl by klid. Jenže se do této diskuze zapojí i další a je z toho galamatyáš

Amir
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 00:35
- Nahlásit

Talinda
Je to výběr dost zvláštní

Řekla bych na tvém místě kamarádce, že každý pes s PP stojí cca 8.000,- a záleží potom jestli rodiče jsou ochotní dát víc a vybrat štěně plemene pro které se definitivně rozhodnou "kvalitnější" a tím o něco dražší nebo naopak.Podle mě výběr plemen které uvádíš není nijak zvláštní.Hlavně ať si holčina zkusí prosadit plemeno, které opravdu chce. Znám hodně případů kdy rodiče koupili dětem pejska za podmínky, že to bude pejsek, kterej se líbí např. mamince a děcka mají "fifinku" a chtěli by se věnovat kynologii na vyšší úrovni a ono to jaksi s některým plemenem opravdu nejde.Zjisti co kamarádka chce s pejskem dělat, jestli chce cvičit nebo jestli chce prostě jenom kamaráda i podle toho bych potom vybírala např. chovnou stanici.No a rodiče plně chápu, když chtějí vědět kolik štěně stojí, je to investice která je sice prvotní ale to neznamená, že je zanedbatelná.No a jestli dám za štěně 30.000,- nebo 5.000,- je pro mě opravdu rozdíl, ostatní náklady jsou už potom stejné i na toho pejska z útulku.

Lesanka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 09:14
- Nahlásit

Amir
Znám hodně případů kdy rodiče koupili dětem pejska za podmínky, že to bude pejsek, kterej se líbí např. mamince a děcka mají "fifinku
u nás to bylo naopak děti chtěly yorka, já moc teriéry nemusím a tak jsem koupila pudla - teď mi ho děti šíleeeně rozmazlují. Bylo by dobré kdyby si vybrala celá rodina - je přes dvě stě plemen. A počítali s tím, že se celá rodina bude o pejska starat - a že budou mít chlupy i v polévce.

Talinda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 10:08
- Nahlásit

TAk se výběr zúžil na :
Belgický ovčák
Border kolie
Flat coated retrívr
Holandský ovčák
Chodský pes
Krátkosrstá kolie
Chce fenu A k té diskusi o útulkáčcích. Máme tady jeden útulek a mám z něho úžasného pejska, ale stálo to teda hooodně práce z něj něco udělat. Nemám sice důkazy, ale prostě vím, že je tam mlátí. Je tam chlap, který je často opilý. Když jsem si z tam Rickyho vzala, tak se bál a utíkal od jakéhokoli staršího chlapa. Když potom třeba chtěla babička zametat a vzala do ruky koště, tak začal kňučet a útíkal se schovat. Takže vzít si psa z našeho městského útulku by nebylo moc dobré. A chce se psem dělat zkoušky, chodit na cvičák, dělat takové ty sporty jako agility, tanec se psem a tak...

Talinda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 10:10
- Nahlásit

A taky jí de o to, aby toho psa unesla, kdyby se mu něco stalo, takže nad 30 kg nejde.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 12:03
- Nahlásit

Talinda
mno pokud chce hlavně agility a tanec tak si myslím že borderka je super..sou akční a těžký nejsou

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 12:07
- Nahlásit

sarax
ještě bych přidala k tomu krátkosrstou kolii, taky nejsou nejtěžší a pohyblivý jsou až až

Kreis
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 12:19
- Nahlásit

talinda: vcelku rozumný výběr, ovčáci a kolie jsou prý pro začátečníka ideální, jsem teď viděla křížence kolie a ovčáka, to bylo úžasný, krásně poslouchala, na cvičáky dokonalý kontakt s paničkou, no prostě super....

Já bych si vybrala krátkosrstou kólii, ale to jen z důvodu že byse mi nechtěla udržovat srst

Kdyby si vybrala kolii, tak dej vědět jedni známý mají chovku, vím že před 3-4 rokama prodávali asi za 4.000,- s PP samozřejmě...Vím že teď chovají spíš bišonky,ale určo mají kontakty na dobré chovky kolií i kdyby už kolie nechovali, Ale jejich psi byli opravdu dobří....

Ještě ybch chtěla říct, že Ar je štěně z útulku a jediný rozdíl od štěněte které není z útulku vidím v tom, že na mě byla okamžitě závisláček, což není na škodu....Být sama se pomalu učí a aspoň jí můžu pustit z vodítka a vím že mi nezdrhne.....měla jsme ji bez vodítka v bezpečné oblasti (bez aut) už první den...miluje psi, miluje lidi, zbožňuje děti určo bych jí taky nedoporučovala dopěláka,a le štěndo klidně,a le vzhledem k tomu, co píše talinda že slečna chce s PP absolutně souhlasím, myslím že přítel bude chtít až to bude možné flata s PP a nic proti tomu nemám, i když já už asi zůstanu u útulkáčů....

Kreis
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 14:41
- Nahlásit

talinda: ještě bych tě chtěla upozornit na vyfikundace některých chovatelů, myslím že by se to mohlo hodit, ale určo už něco znáš a já neznám všechno,ale z toho co mě napadá:

pokud je pes moc levný - má nějakou nepřípůstnou vadu
pokud je pes už starší než se doporučuje na převzetí, původně ho chtěla majitel na chov, byl zájemce a nepřišel a podobný kecy - má pes nepřípustnou vadu.

štěně by mělo být aktivní, hravé a sršet zdravým ale to si přečteš všude na internetu, chtěla fenu, takže že nebude mít varlata nebo něco nehrozí, kdyby chtěla psa, tak ať zkontroluje, jestli má obě koule, když chovatel řekne že spadnou, tak můžou spadnout ale taky nemusí....

štěně by mělo reagovat na podněty

kecy stylu, papíry jsme nestihla vyřídit, měla jsem něco bla bla bla, ale budou - nebudou, já byhc jim nevěřila.

prodám Vám ho levnějc, když nebudete chtít papíry - papíry prodaj někomu jinému

Pokud budete chtít vidět matku a otce a jim se to nebude líbit, čula bych nějakou nepravost a rodiče si určo vždy prohlídla, štěně bude mít něco po nich.....

třeba poradí i ostatní.....

jinak hodně štěstí při výběru a ať je kamarádka šťastná s novým psem

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 14:48
- Nahlásit

Kreis
pokud je pes už starší než se doporučuje na převzetí, původně ho chtěla majitel na chov, byl zájemce a nepřišel a podobný kecy - má pes nepřípustnou vadu.
ne vždy to je pravda....může to být ještě tím, že se chovatelům případný minulý zájemce nelíbil

Pokud budete chtít vidět matku a otce a jim se to nebude líbit, čula bych nějakou nepravost a rodiče si určo vždy prohlídla, štěně bude mít něco po nich.....
Matka by měla být vidět vždy ( pokud neuhynula po porodu a i to se dá zjistit), otec může být z daleka, ne každý chovatel má doma oba

Měla by dostat řádnou smlouvu o koupi štěněte

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 14:53
- Nahlásit

Kreis
peosím tě kolik jsi odchovala a prodávala štěňat s pp?!

jsou chovatelé, kteří nemají snahu na psech vydělávat, a přesto jsou od nich i levnější štěňata velmi kvalitní, většinou jsou to odchovy od jedné doma vypiplané feny, kde je velmi dobrá socializace štěňat v rodině

Pokud budete chtít vidět matku a otce
by mě zajímalo, jak uvidíš otce třeba ze zahraničního krytí?

někdy prostě je někdo zodpovědný a neprodá štěně prvnímu pobudovi, který si pro něj přijde, já měla z vrhu doma fenu do pěti měsíců, jen proto, že jsem chtěla aby se měla dobře, a našla jsem jí ideální majitelku později, takže bych byla velmi ráda, kdyby jsi tady nerozdávala rady, pokud nemáš osobní zkušenosti....nebo ano?

Kreis
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 15:28
- Nahlásit

brut: Ano může se to stát, ale já už bych byla obezřetnější, a pokud prodává štěně ve třech měsících, nebo pozdějc tak těžko zjistí že se mu nový pánečci nelíbili včera.....já jen známá měla psa původně na chov, pak ho prodávali v 11 týdnech, doma zjistila že nemá varlata.A jak už ho má člověk doma, taks e ho nevzdá, aspoň já bych to nedokázala, zjitili to teda až pozdějc, ne hned...

pokud je pes z daleka, tak by měla mít pořád tu možnost ho vidět když bude chtít. když řekne že chce vidět otce a oni ále on je zdaleka, ještě bych řekla, že se zajedu podívat a kdyby nechtěl, tak je jasnej....tu možnost vidět oba rodiče musí mít, pokud se rozhodně, že do švýcarska nepojede, tak je to něco jiného

Smlouvu určo, to je automatocké, jao u jakéhokoliv majetku (jsem byla poučena že pes majetek)

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 16:23
- Nahlásit

Kreis
doma zjistila že nemá varlata.
jako si vzala psa a zjistila že nemá sestouplý varlata??mno ale přece si to štěndo prohlídla ne???tohle moc nechápu...

Lexa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 16:43
- Nahlásit

Kreis
No to teda nesouhlasim,nase fena (s PP) mela stenatka jenom jednou,puvodne jsme to nejak neplanovali,ale nechali jsme se ukecat.Ani jedno z nich nemelo zadnou vadu!Ale proto,ze jsme je nemeli "na prodej",a take proto,ze zajemce o ne jsme lustrovali jak nejaky bezpecnostni urad nebo jak se to jmenuje,tak cena nepokryla ani ctvrtinu nakladu.Ale dodnes jsme v kontaktu s kazdym z jejich majitelu,a "detatka" se mai vyborne.

Ne,nemusi.Jedno stene (pes) u nas zustal do 4 mesicu,prestoze zajem o nej byl,a velky,ale nam se proste nikdo nelibil.A pak jsme zjistili,ze uz ho nikomu dat nechceme,tak u nas zustal.
Takze objektivne - muze to byt tak,jak pises,ale nemusi

Ale ted mam pomerne cerstvou zkusenost s utulkackem,a vim,ze az si jednou budu chtit poridit dalsiho hafanka,tak si ho urcite vezmu z utulku.

irenaa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 17:01
- Nahlásit

kecy stylu, papíry jsme nestihla vyřídit, měla jsem něco bla bla bla, ale budou - nebudou, já byhc jim nevěřila

No já nevím,ale mě přišlo PP až kolem 4 měsíců a rodiče mají taky papíráka,má 4 měsíce a PP taky ještě nemají.,takže jak je to vlastně?Staršího psa nebrat,ten má vadu a mladý ještě nebude mít papíry.To je celkem slepá ulička,nemyslíš?

Já mám na poměry celkem levného psa,nebylo to žádné zahraniční krytí a majitelé měli jednu fenečku,od které chtěli štěňata.A můžeš si být jistá,že žádnou nepřípustnou vadu nemá.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 17:55
- Nahlásit

Kreis
S těma varlátkama....mám tetu, která si koupila psa s papíry...pejsek měl obě varlátka hmatný, ale stejně se mu jedno "vrátilo" nahoru....a myslíš, že je to vada? Je, ale za to chovatelka nemůže......
Pak mám známou, které umřel pejsek a scháněla za něj jiného....našla si chovatele, kteří měli doma pejska už půl ročního. Pejsa je v pořádku, nic mu nechybí, vyhrává výstavy, ale u chovatelů zůstal protože ho původní zájemci odmítli. Takže to co píšeš sice pravda být může, ale nemusí....

Vidět otce? Ano, jsou lidi, kteří se na něj asi pojedou podívat, ale silně pochybuju, že pojedou třeba do Ameriky či na Nový Zéland. K informacím slouží v tuhle chvíli většinou net a fotky....

aren
myslím, že sarax vadí tohle:
Talinda
Myslím, že by měla lepší, kdyby si pořídila pejska z útulku (byl by zadarmo a ještě by mu pomohla
To si taky myslím.
Bohužel některým lidem to nevymluvíš.
"Nevím přesně, co chci, ale chci to moc, chci, aby to bylo hodně extra a co nejlevnější"

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:02
- Nahlásit

sarax
jj a nejen to
já vím pokouším se to vysvětlit aren

irenaa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:09
- Nahlásit

abby
Já vím,ale když o něčem nic nevím,tak se k tomu nevyjadřuju.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:11
- Nahlásit

irenaa
Já vím,ale když o něčem nic nevím,tak se k tomu nevyjadřuju
to by tu zmizelo příspěvků .........

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:12
- Nahlásit

irenaa

irenaa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:13
- Nahlásit

brut
to asi jo

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:25
- Nahlásit

mě tedy není moc jasné, proč se tu pořád řeší pes z útulku, dívčina chce štěně s PP , štěňat s PP v útulcích zas tolik není, ne ? Ten druhý výběr už se mi docela zdá rozumný .
A k věku, staršího psa jsem si brala ve 12 týdnech , původní zájemnce o něj se pak rozhodl pro fenu ( naštěstí pro mě ) a mlaďocha jsem si brala v 10 týdnech ( chovatel dřív štěňata pryč nedává), takže to ještě vůbec nemusí znamenat nějakou vadu...a pak , přeci jen většina chovatelů snad nejsou " mrchy"

Klárča
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:29
- Nahlásit

Talinda
A co toho choďáčka? Fenky jsou o dost menší než psi a váhou jsou kolem 20kg. Znám sice extrém 26kg fenka (ale není tlustá,jenom hodně mohutná a vyšší,tak po ní jsou obříci ) ,ale taky znám 17kilové psice. Takže taky samozřejmě udělat si obrázek o CHS. Já jestli všechno výjde si budu brát někdy kolem července štěňátko z CHS Fidelis et Fortis .Jinak je to ideální plemeno na agility,dog-frisbee a podobně. Ale i na poslušnost. Je to od přírody závisláček na pánu. Takže u té poslušnosti dělá jenom jediný problém povel volno a zůstaň . Fenečky jsou i méně huňaté.Každopádně jsou to třeštidla,ale takové jako borderky zase ani ne...Nejsou tak zbrklí (většina). To platí i u agility .A jsou ideální pro začínající kynology. Tak šťastnou ruku při výběru.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 18:32
- Nahlásit

TO ALL

Je to pokaždý stejný.Holka chce poradit,kolik stojí který plemeno.A vy tady začnete řešit psy z útulku.Neptala se,jestli pejska s PP,bez PP nebo z útulku.Ale někteří lidi se tu tváří,že je skoro prašivá,že o psu z útulku neuvažuje.Je to jako granule x maso.Někdo chce poradit značku granulí,ale vždycky se to stočí na to,že krmit masem je nejlepší a krmení granulema je vlastně týrání zvířat.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání