| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 18:52
- Nahlásit
abby
a pořád dokola, co ?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 18:58
- Nahlásit
Nemyslím, že člověk, který si vezme psa odjinud než z útulku, by měl hodnoty někde jinde......
Ale má. Má na prvním místě splnění svého přání
aren
Ale na to se můžeš podívat i z druhé stránky: proč bych si neměla splnit svůj sen jen kvůli nezodpovědnosti někoho jiného?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 18:58
- Nahlásit
abby
tohle mě na tom štve..prostě chci vilu panelák v Chánově mě nebere....
ale tady se člověk už nemůže ničemu divit si takový téma založím a budu mazat nežádoucí a s chutí
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:00
- Nahlásit
Smečka
Ale na to se můžeš podívat i z druhé stránky: proč bych si neměla splnit svůj sen jen kvůli nezodpovědnosti někoho jiného?
protože Aren to příjde nelidský...asi....
já teda dalšího pesana chci s PP protože mám určitý požadavky a vím co s ním chci dělat....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:02
- Nahlásit
abby: jj, souhlas
sarax: nezkontrolovali, páč nevěděli že se to má....
brut: pokud pes nemá kouli nemůže být uchovněn, z výstavy tě vyrazí apod. Mě je to u psa jendo,a le pokud psovi varle nesestoupne, nebos evrátí jak ty píšeš můžeš ho vrátit...
Jinak s tím stářím štěněte, doporučuje se tuším 8 týden k odebrání, byla bych bystřejší a vše si ověřila, nemusí mít nepřípustnou vadu, ale může a poslední dobou co slýchám, tak se napálí čím dál víc lidí Chtěla jsem poradit, je fajn, že píšete i svoje zkušenosti, teda já svoje nemám, jen zprostředkovaně cizí.....napište na co si má člověk ještě dávat majzla......
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:06
- Nahlásit
Kreis
sarax: nezkontrolovali, páč nevěděli že se to má..
mno pokud si jedu pro štěně mám snad do háje nějaký informace....tohle je taky šílený...
Jinak s tím stářím štěněte, doporučuje se tuším 8 týden k odebrání
mno je minimální stáří tuším 49 dní jinýho netuším a jsou lidi co štěnda dají pryč klidně v 10 týdnech a nevidím v tom nic špatnýho....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:09
- Nahlásit
sarax
minimální stáří je teď 50 dnů
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:09
- Nahlásit
sarax
Nějak se tady nebere ohled na svobodné rozhodnutí člověka.Každý si sám musí zhodnotit,co chce a na co má.
Pro mě je třeba strašně důležitý,aby pes měl rád děti a jsem moc šťastná,že u Abby tomu tak je.Nebudu trvdit,že jsem si tímhle mohla být jistá,protože ji mám od miminka.Ale mohla jsem ovlivnit,jak a kdy příjde do kontaktu s dětma a aby z toho neutržila žádné rány.
Kreis
Přeju ti,že jsi ze svýho pejska nadšená.Ale to,jak na tom ten pes je se ukáže až později.
Pes s PP není krom čistokrevnosti zárukou ničeho.Ale vhodným výběrem,můžeš některá rizika eliminovat.Nebo se o to alespoň pokusit.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:12
- Nahlásit
Když se objevil Píďa a chtěl mně, byla jsem vyděšená jak prvnička a bojovala jsem s tím několik měsíců. Pak jsem zastavila pána se psem a vyptávala se ho, co je všechno potřeba, když chce mít člověk psa.aren
Teda tak si říkám - štěstí,že Píďa nebyl kavkazák.
|
mac1
Člen |
- Nahlásit
Kreis
asi bych mrkla na kýlu ( ne že bych si kvůli tomu vybrané štěndo nevzala, ale může to mít vliv na cenu) , u pejska ta varlátka zkontrolovat a pak tak celkově, jak štěnda vypadají ( jestli nemají výtok z očí , jestli jsou veselá, "živá" ...) a jak vypadá jejich máma
|
Tchor
Člen |
- Nahlásit
aren
Ja si jeste zive pamatuju jak jsi tady plamene hajila chov vorisku, to jest pravou to pricinu plnejch utulku. Takze si mozna sama zamet nedriv pred svym prahem a pak se navazej do lidi kteri se zodpovedne rozhodujou jakyho si poridi psa a co s nim budou delat. Ono to neni jen o plemeni, ale i o tom v ramci plemene vybrat podle znalosti predku i spravne spojeni.
Pokud nekdo chce psa jen jako spolecnika a ma dost zkusenosti zvladnout pripadne problemy at si klidne veme psa z utulku, ale clovek co chce se psem neco delat nebo ty zkusenosti nema at se utulku zdaleka vyhne nebo budou z pomerne vysoukou pravdepodobnosti nestastni oba, psovod i pes.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:14
- Nahlásit
sarax
to samý až ty se budeš chtít koupit malou chaloupku a já ti nabídnu panelák v Chánově...
To není to samé. Tady nejde o koupi nějaké věci přece.
nestarala ses jak jsou na tom jiní psi...
Člověče, jsem měla dost starostí se svými. Starala jsem se o ty svoje a vůbec mě nenapadlo, že ostatní majitelé psů se o ty svoje nestarají ještě líp, když jsou zkušenější.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:14 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Tchor
Pokud nekdo chce psa jen jako spolecnika a ma dost zkusenosti zvladnout pripadne problemy at si klidne veme psa z utulku, ale clovek co chce se psem neco delat nebo ty zkusenosti nema at se utulku zdaleka vyhne nebo budou z pomerne vysoukou pravdepodobnosti nestastni oba, psovod i pes.
Pod to se můžu taky podepsaat
aren
Někdy mám pocit,že žiješ na jiné planetě.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:16
- Nahlásit
Smečka
Teda tak si říkám - štěstí,že Píďa nebyl kavkazák.
to vcelku jo....
aren
Když se objevil Píďa a chtěl mně, byla jsem vyděšená jak prvnička a bojovala jsem s tím několik měsíců. Pak jsem zastavila pána se psem a vyptávala se ho, co je všechno potřeba, když chce mít člověk psa.
jako si zastavila nějakýho pána???bezva info...a vyděšená prvnička po několik měsíců by skončila u pakaře anebo dítě v ústavu....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:19
- Nahlásit
Starala jsem se o ty svoje a vůbec mě nenapadlo, že ostatní majitelé psů se o ty svoje nestarají ještě líp, když jsou zkušenějšíarenCo je podle tebe "starat se hůř" o psa,než ty?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:19
- Nahlásit
Smečka
Však můžeš, já neříkám, že ne. Já jsem jen chtěla upozornit, že jsou tu i psi z útulků, pro ty, kdo by jim chtěli pomoct. Zdálo se mi, že děvčeti není příliš jasno, co by chtěla, tak by tu pro některého z těch opuštěných mohla být šance.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:21
- Nahlásit
aren
Neví,jaké plemeno.Ale nikde nebylo řečeno,že neví,jestli chce psa s PP.Nepleť si pojmy s dojmy
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:21
- Nahlásit
Smečka
Co je podle tebe "starat se hůř" o psa,než ty?
Například dát do útulku.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:22
- Nahlásit
abby
Někdy mám pocit,že žiješ na jiné planetě.
To mám někdy taky. A tady dnes obzvlášť intenzivní.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:24
- Nahlásit
sarax
jako si zastavila nějakýho pána???bezva info...a vyděšená prvnička po několik měsíců by skončila u pakaře anebo dítě v ústavu....
Nechápu, prosím vysvětli, jestli je na tom teda něco k pochopení.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:25
- Nahlásit
aren
Zdálo se mi, že děvčeti není příliš jasno, co by chtěla, tak by tu pro některého z těch opuštěných mohla být šance.
jak píše Abby..nevěděla plemeno PP bylo jasný s prvního postu....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:25
- Nahlásit
Však můžeš, já neříkám, že ne. Já jsem jen chtěla upozornit, že jsou tu i psi z útulků, pro ty, kdo by jim chtěli pomoct. Zdálo se mi, že děvčeti není příliš jasno, co by chtěla, tak by tu pro některého z těch opuštěných mohla být šance.aren
Jenomže tvé myšlenkové pochody se během celé debaty začly ubírat úplně jiným směrem...nesouhlasím s tvým odsuzováním lidí,kteří si místo psa z útulku vezmou psa s pp a dle tebe kvůli tomu mají hned posunuté priority tím nesprávným směrem.Jsi v tomto směru velmi - řekla bych radikální a vůbec nebereš v potaz "potřeby" někoho jiného.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:26
- Nahlásit
sarax
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:28
- Nahlásit
Smečka
Já jsem tak daleko nechtěla zacházet. Chtěla jsem jen upozornit na tu možnost. Ale zvedly se hned hlasy, že ježíš, probůh, psa z útulku, proč.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:29
- Nahlásit
Například dát do útulku.aren
Ale to je trochu extrém,nemyslíš?
Dle mého je zase velmi nezodpovědné množit křížence a chci věřit tomu,že se tak stalo jen ze tvé vlastní nezkušenosti.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:33
- Nahlásit
Talinda
do jakých podmínek, by jedinci zmíněných plemen měli jít?
Bytovka.zahrada...kolik času bude na výcvik vybraného plemene?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:34
- Nahlásit
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce.aren
Opět jsi radikální.Mě se například líbí spoustu pracovních plemen a kdybych se nenašla v čévéčkách, také bych nejspíš s každou možností pořízení si nového psa tápala.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:35
- Nahlásit
aren
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce.
No vidis ja taky nevim jake plemeno (mam doma tri ruzna plemena) vybiram podle toho jak ktere spojeni znam (nejen rodice) a jaky maj stenata predpoklady. Me by treba nenapadlo zacit obvolavat inzeraty nejakyho plemene kde maj zrovna volny stene.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:37
- Nahlásit
aren
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce
Proboha,co je špatného zeptat se na radu ostatních pejskařů,co by doporučili člověku,který neměl psa!!!!! Podle mě je to lepší než si vzít psa "na kterého nemám" a nakonec skončí nešťastní oba.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 19:45
- Nahlásit
Tchor
Ja si jeste zive pamatuju jak jsi tady plamene hajila chov vorisku, to jest pravou to pricinu plnejch utulku.
Nikdy jsem nehájila chov oříšků obecně ani žádný jiný chov obecně.
To, co si živě pamatuješ, to se lidi navezli do děvčete, že si dovolila přivést na svět oříšky. Tvrdila jsem, a tvrdím pořád, že důležitější je, aby štěňata měla dobrý domov a dobré páníčky, než aby byla tzv. čistokrevná.
Co se chovů čehokoliv týče, nejsem fakt zastáncem žádného, když jsou u nás psi tak přemnožení.
Těch mých šest štěňat už v bezmála dvou letech nešlo nacpat do té pipky zpátky, takže toto konkrétně zamést před vlastním prahem nedokážu.
Co se týče plnění útulků, tak tam hravě přispějě třeba i nezodpovědný majitel papírové fenky. Psi se ocitají v útulcích ne proto, že jsou to oříšci, ale proto, že mají magora páníčka.
V tomto ohledu mi důraz na dobrý výběr nového pána přijde potřebnější než důraz na "čistokrevnost".
|