Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Nemecky ovcak-na pokraji vyhynuti_
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:31
- Nahlásit

Ghianika
při tom otočení může napadnout bo já nevím no a od toho tam máš toho psa né?

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:32
- Nahlásit

Ghianika
počkej Bobulku má já a už pilně trénujem poslušnosti,za pár tejdnu ti to někde natřeme

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:40 - Změnil/a: Ghianika
- Nahlásit

Eny
no u služby co vím, tak ho neobcházíš, děláš prohlídku když je k tobě zády ale to už je fakt jedno

Alexa
jasně, jenže on tam není jako zbraň, ty musíš všem napadením předcházet

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:42
- Nahlásit

Ghianika
hele ale to je pak pes - psovod - a drban, to fakt je jo?

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:42
- Nahlásit

Sali
no už se těším... konečně taky vyrazíš

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:43
- Nahlásit

Alexa
já už fakt nevím, jsem v tom až po uši, zjistím a pak ti to řeknu, jen prostě vím, že se o tom teď psovodi bavili a že ho prostě neotáčej, ale třeba jo a já slyšela něco jinýho nebo...už prosím dost ju?

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:48
- Nahlásit

hele a že jsme si tu po dlouhý době tak hezky popovídali co?

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:48
- Nahlásit

Ghianika
no,víš,asi jde o to že v reálu si můžeš dát toho drbana čelem ke zdi nebo na kapotu auta,ruce roztažený dlaně na podkladě,a jeden ho jistí zbraní a druhej šacuje...aspoň takhle jsem to překládala dceři mý známý co jela s AČR do Bosny či kam....byly tam příkazy co měli umět anglicky

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:51
- Nahlásit

Ghianika

sue
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 15:33
- Nahlásit

no nedávno sem někde četla jak vypadal pravej německej ovčák...ty jo to se fakt nedá srovnat s tim co je teď,s prominutím je to ted hydra(dřív to byli hafani jak psychicky v poho tak i exteriérově...fakt mě mrzí že naši převzali americkej výstavní postoj ty ovčáci už nejsou to co bývalo...když vidim ty ošklivky výstavní brrr...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 16:39
- Nahlásit

sue
vidis,ja to rikam porad,kazdy si mysli,ze je ovcoun porad takovy jaky byl,polemizuje se tady o vycviku,ja chtela celkovou diskusi.jinak dost dobryyyyy!

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 16:42
- Nahlásit

dzejba
Hele byl jsem na vojne u PSaku ti meli system prohlidek vymakanej docela dobre a pes by vzdy proti "pachateli" psovod ze zadu a druhy clen hlidky se zbrani z boku. Pachateli byly nasilim dukladne rozkroceny nohy (aby nemohl rychle zmenit polohu).

sue
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 16:42
- Nahlásit

nemethova5
no teď jsou to fakt jen lemry a nic víc...fakt mě to mrzí když jdeš na výstavu a vidíš tam psy se zádí k zemi a vyhublí no tak kde to sakra jsme????

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:45
- Nahlásit

sue
kruci, sue, určitě nemáš ovčáky, jseš mimo, americký ovčouni jsou úplně někde jinde, podívej se na stavbu těla a postoje a to je dost podstatný rozdíl, tedy pro toho, kdo tomu rozumí, a ne jen blbě kecá
přijď k nám, ukážu ti takový lemry, že budeš zírat, naše výstavačky tě srazí na zem, ani nemrkneš, a to se budou chtít jen pomazlit, jakou mají sílu a jsou namáklý.

Ale fakt je to tady snůška takových nesmyslů, že mě to nebaví ani číst, hlavně dzejba-profík - hochu já mám u PCO dost dlouhou praxi, ale opravdu jen zírám, co vše tam může sloužit.

Prostě ovčák je pan pes, i v dnešní době, a nikdo z vás, chronických nespokojenců, mi to nevymluví, já vidím, co mám doma a jsem s tím navýsost spokojená. Spíš mi to připadá, jako když někdo není schopen ze psa nic vydolovat, tak se to svede na psa-plemeno. Ale chyba je většinou jen a jen v psovodovi.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:49
- Nahlásit

A pokud má někdo problém s ovčákama, moji jsou tady....
URL

Aminka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:55
- Nahlásit

Jenom mi prosím vysvětli proč jsou ext. hrbatí. To se přece nelíbí vůbec nikomu? Já to nechápu, to je něco tak ošklivého.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 19:20
- Nahlásit

Ebony
ne opravdu???já mám ovčáky dokonce dva a to všechno pracanty...myslim že vim o čem mluvim...když sem bylana krajský výstavě ovčounů ve varech tak ty psi i feny byli vyhublý a ošklivý...neříkám že nemaj sílu...a o čem mluvim když se zmínim o americe??o těch sražených zádích tudíž i vyšších dysplazkách...moje fenka vypadala líp než výstaváci a to měla problémy se střevama a byla vyhublá...

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 5 Kvě 2006 19:21
- Nahlásit

dzejba
Chvílemi mám pocit, že nevíš o čem mluvíš. Kde slouží ti policajti, co si na služební výcik jen hrajou, jak píšeš?
Můžu tě ujistit, že zkouška MP není opravdu moc náročná, těžší zkoušku skládá každý už při svém základním kurzu.
Opravdu tě ujišťuji, že služební pes není zbraň, ale donucovací prostředek - doporučuji studium zákona o Policii ČR §38, popř. zákona o městské policii.
Rád bych věděl, podle jakých zákonných ustanovení používají psy na zákroky SBS, pokud vím tak tyto služby jsou postaveny na úroveň normálních občanů a tak připadají v úvahu pouze §§13, 14 tr. zákona - nutná obrana a krajní nouze!
Můžu Tě ubezpečit, že za svojo policejní praxi jsem psa (udělaného do kořisti) používal Xkrát a to i proti skupině více než 50 lidí a pes si pořádek bez problémů sjednal!
Ale to pořád hodně odbočujeme od tématu, kterým je NO - údajně plemeno na vymření...

brut
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 19:30
- Nahlásit

Ebony
Tak jsem se podívala na tvé psy. Musím říct, že bych si z nich vybrala.
Ale víš, je tady pár názorů a já s nima souhlasím, že ne všichni jsou takhle pěkní. Pokud jsi četla od začátku, tak jsem taky hledala ovčouna. A musím říct, že to co jsem viděla mně dokonale otrávilo ( nemluvím teď o práci ,protože s těma psama by nikdo dělat nemohl). Už jen to, že byli drobní, zkosená záda, chodili nebo se snad ani nedá říct, že chodili natož aby běhali....
Já potřebovala psa ne na práci ( myslím tím policii a vojáky), ale aby byl pohybově zdatný, k dětem a na obranu - mojí. Už jsem tu někde psala, že chodím o berlích, tak jsem chtěla psa, na něhož bych se mohla spolehnout a to jsem nenašla. Možná mám přehnané požadavky, možná bych chtěla NO, jaký býval před pár lety, ale to mně žádný chovatel nebyl schopný nabídnout.
Teď už vím, že se dají takoví psi sehnat ( právě díky lidem jako jsi ty nebo Víťa a další) a jsem moc ráda. Děkuji.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 19:55
- Nahlásit

sue
a kdy jsi byla na výstavě ve Varech, já tam loni vystavovala vlkošedku v dospívajících, a byla jsem dokonce třetí :, navíc tam nebyli moc pěkný zvířata, moje holky by tam vyčnívaly dost nad nimi. Jinak tam běhala fena od mýho kamaráda - pracovní fena-a ta zkolabovala, protože neměla takovou fyzičku, jako ty tebou zmiňovaný výstavačky, a to je v pracovní zátěži. To že má někdo vychrtlý psy ale nesouvisí se vzhledem, to je věc majitele...
Jinak já měla naprosto strmýho pracáka se čtyřkama, tak prosím nebalamuť, že dysplazka souvisí se zaúhlením nebo sraženou zádí, takový labradoři mají nohy a hřbet rovné a DKK habaděj.

brut
samozřejmě, že nejsou všichni tak pěkní, ale to je přeci u všech plemen, a doufám, že já jsem důkazem, že se pěkný ovčák v povaze prostě sehnat dá a nejen já, podívejte se na psy např. Ghianiky, tam je taky krásně zkloubená práce a krása.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 19:56
- Nahlásit

Ebony
no co mi se učíme ve škole tak to na dysplázky má vliv docela velkej...jinak labradoři to maj v genech trochu jiný...asi předminulej rok...no prostě se mi ty dnešní ovčáci nelíbí...

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:03
- Nahlásit

sue
já se učila ve škole takovejch hovadin docela si mě pobavila, takže labradoři mají dysplazky kvůli jinýmu genu, ovčáci kvůli sraženým zádím, a třeba fundláci asi kvůli chlupům,ne?
ale zas mi z toho vychází, že u ovčáků to tedy nebude dědičný, stačí si vybrat rodiče s rovným hřbetem
Hele, už si dělám srandu, nic jinýho mi z toho nevychází, prostě já za cca dvacet let života s ovočounama to mám v hlavě srovnaný , vím co chci a vím kam šáhnout, a vím, že se mnou budou trávit život ať se někomu líbí, nebo ne.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:05
- Nahlásit

Ebony
no jo to víš my na veterině se asi hovadiny neučíme...a´t ti z toho vyjde co chce stejně ovčáci už nejsou to co bejvali ať se ti to líbí nebo ne...ne kvůli jinýmu genu ale jiný genetice což je šlechtění víš???u ovčáků chtěli vyzdvihnout jiný znaky a vlastnosti než u labů nebo ne??

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:17 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

ovčáci už nejsou to co bejvali ať se ti to líbí nebo ne..
ne nelíbí, to je jen tvůj osobní názor, ovčáci jsou ovčáci, vyvíjí se, jako všechno ostatní, pochybuju, že zrovna taky ještě bydlíš v jeskyni a opékáš si mamuta na ohni. Opravdu miluju lidi, co dokážou jen vzpomínat na bejvávalo, bejvávalo, a nedokáží se srovnat se současností. Žádný plemeno není, to co bývalo. Ale to neznamená, že jsou všichni špatní.
Sorry, ale už je to o ničem, jdu si zacvičit se svýma "zdegenerovanýma" ovčákama.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:18
- Nahlásit

Ebony
umíš číst??ne všichni jsou zdegenerovaný ale většina ano...no co ty víš kde já bydlim...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:21
- Nahlásit

sue
co si z toho delas,ja bydlim potom v zemljance,ja si myslim,ze NO je dost zdegenerovany,chtelo by to nejakou novou krev.kam se podivam do rodokmenu,tak tam najdu hodne shodnych psu,je to nahoda?

sue
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 20:48
- Nahlásit

nemethova5
no čím to bude))

dzejba
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 14:34
- Nahlásit

Ebony
copa tady pisu za blbosti???kdyz jsem podle tebe takovej debil?!to,ze prosazuju jinej vycvik a jiny styl zakroku a stojim si za tim,tak pro to jsem spatnej?nebo se tady neco nalajnuje a vsichni budeme cvicit podle toho?kdyz jsem takovej mamlas,ktery nema na zasahovce co delat,tak se necham rad poucit od profika.rad si vyslechnu,jak pracujes se psem na ulici,ze me tak kritizujes.zajiste mne znas,ze vis cim jsem si prosel a jak pracuju.proto se necham poucit,tak prosim....??

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 14:51
- Nahlásit

dzejbana tvůj dotaz na Ebony reaguju já,vidím toproto,protože jsi mimo jiný napsal tohle:
s dobrym sportakem,prejit na sluzebni vycvik jde,ale uz to neni ono.stejne ho musis kompletne predelat.
podivej se treba na hladaky,nebo hladak s protiutokem.na sportu se uci krasne plne zakusy,rychle a pekne skoky.....to ti je na ulici k prdu!!!zkus vyslat takoveho psa na zadrzeni,treba v chodbe,nebo na ulici.....psovi nevyjde krok a poradne si rozbije hubu.proto se uci jiny styl zakusu a ta zloba se ho stejne musi poradne naucit.proste dobrej obranar musi byt parchant,pro ktereho jsou jiny lide potrava!!!to se musi ucit hned od zacatku!

Když bys se nad tím zamyslel,vypadlo by ti z toho něco jinýho,spíš to copíše Víťa...když pes MÁ POVAHU VHODNOU DO SLUŽBY,je skoro jedno JAK se s ním začne pracovat,
protože ten jeho projev se do práce promítne,a ovlivní výsledný výstup...a pak už je jedno,jestli budeš dělat IPO,nebo budeš dělat TART,nebo čistě služební práci bez závodního výstupu na soutěžích ozbrojených složek...nebo jestli pes začne v IPO a ve třech letech se bude dva-tři měsíce předělávat na podmínky ulice....prostě buď to v tom psu je,a je s čím dělat a co probudit a o co se opřít,a nebo to tam není a pes je tak akorát na méně náročný pouťáky.
Když má pes bojovný srdíčko a projev pro službu,veškerý problémy technickýho rázu ve smzslu přechodu ze stadionu na polozbořeniny gheta nebo podlahu hospody s pranicí vyřeší cílený trénink,ale ten trénink prostě musímít CO ve psu oslovit...
a už vůbecnejde o to,aby "drban byl potrava"...drban je objekt k naplnění psovy radosti z konfrontace kdu bude následovat psovo vítezství...

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 14:56
- Nahlásit

dzejba já se docela zajímám o metodiku převodu sportovního psa na službu,o metodiku JAK předělat pohled psa na figuranta,jak sporotvního protihráče převést na nebezpečného protivníka,jak psovi ukázat že místo pravidel hry na trávníku nastává bezvládí a bezpráví ulice,kde jediný pravidlo je buď rychlejší než ten druhej nebo seš mrtvej...
a to se nedělá jen drážděním do zloby,ale hlavně hlavou,scénkama kde se pes manévruje do situací a ukazuje se mui řešení...kde figurant psovi skutečně působí bolest,aby pes věděl CO může čekat a naučil se to ustát a reagovat na to,.....a zas buď na to to zvíře má nebo nemá,ale z průjmu bič neupleteš.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání