Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Nemecky ovcak-na pokraji vyhynuti_
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:05
- Nahlásit

Alexa
já blbě reagovala,výslech a tak je čelem,psa dám do hlídačky,figuranta obejdu,prošacuju zezadu,a zas obejdu ke psu a tam zpovídám,v praxi se nebavíš čelem,ale po zákusu následuje složení na zem a dál viz video

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:06
- Nahlásit

Ghianika
Nároďák:Článek 35. Zajištění pomocníka
1. Prohlídka pomocníka. Psovod vyzve pomocníka, aby vystoupil z úkrytu a dal ruce nad hlavu.
2. Po dobu udílení pokynů pomocníkovi sedí pes u levé nohy psovoda. U zkoušky ZVV 1 jej může psovod přidržovat za obojek.
3. Když pomocník zaujme požadovanou polohu, položí psovod psa proti pomocníkovi ve vzdálenosti přibližně 5 kroků.
4. Prohlídku provádí psovod tím, že obejde pomocníka, odebere mu obušek a zezadu jej prohledává

jo a je na stánkách ČKS SchH/VPG platný od dubna 2006

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:06
- Nahlásit

dzejba
pokud jsi to dobře četl, tak v tomhle jsem souhlasila, že pro praxi je to lepší, ono i bez psa, známe to z těch emerikejch filmů přece

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit

Alexa
no to jo, šéháčko (vépégéčko) to tak má jediný, na to jsm zapoměla, ale u nároďáku aniu IPA to už není

dzejba
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:09
- Nahlásit

Ghianika
ja vim,jen pisu,jak to je.samozrejme se to dela,ze se slozi drban na zem a zustane na zemi,jenze tohle se muze stat pri reviru v kosi,muze tam byt curbes,ze se drban nemuze slozit k zemi....
po pravde v realu ho budu drzet v sachu,tak dlouho,nez prijedou posily..

Eny
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:11
- Nahlásit

dzejba
Teda já dělám sport a ještě se mi nestalo, že by pes při prohlídce koukal po ptákách (stačí udělat pár ZVV2 přepadů při prohlídce a věř že pes už z něj oči nespustí) Nicméně pokud tohle máte ve služebních řádech (teda alespoň tak jsme to pochopila) tak nevím proč z toho viníte sport. To že do praxe pronikají sportovní prvky rozhodně není chyba lidí co dělají sport a o službu se nezajímají.
nevím proč někdo stále musí nasazovat na sportovní kynologii, uvědomte si prosím, že nebýt zázemí sportovních kynologů neměli byste za chvíli na čem chovat páč by vše bylo úzce příbuzné. Na druhou stranu pokud jsme civilista a žiji ve městě budu raději volit obranu přes kořist než přes zlobu, proč tak to snad jistě nemusím vysvětlovat.

Sali
Člen
- Nahlásit

dzejba
sundej koš,ne? byl napaden a ten potvora koš nějak sklouzl...

Alexa
Člen
- Nahlásit

Ghianika
teda teď jsem z tebe magor co kde není? Právě v nároďáku je prohlídka v IPU jsem jí nenašla-není?

Eny
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

Tak pro úplnost prohlídka je v NZŘ ve všech stupních mimo ZM, V starém SchH byla nejméně dvakrát během obrany... nové jsme ještě nestudovala. V IPU prohlídka nikde není.

dzejba
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:16
- Nahlásit

Sali
to je jasny,ale kdyz nemam jistotu,ze se tam nepohybuji civilove,tak ho bez kose nevypustim.Eny
musis si uvedomit,ze jsi na zakroku nekde pred hospodou,je tam spousta cumilu,nekteri rvou,pes ma vybraneho sveho favorita,kazdy se tam mota,jak vitr v bedne,pes muze cumet jinam,jsou uceny prekusovat na vice figurantu,tak si kontroluje zbytek.ver mi,ze prepady delame taky.pes je jen zvire a muze mit take svuj den.ono jezdeni cely den v aute ve vedrech taky neprida...

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:16
- Nahlásit

Alexa
já už jsem taky magor ...přiznávám se bez mučení. Jasně že v IPO není, sem fakt popletená z toho všeho.
Ty jsi dávala odkaz z VPG ne? Takže tam je prohlídka zezadu, figurant se neotáčí, na nároďáku říkáš figurantovi aby se otočil..už to chápu dobře?

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:19
- Nahlásit

oni chteji,by jsme drbana prohlizeli celem k sobe
dzejba
nemám čas zkoumat zkušebák MP,ale je to hovadina,vystoupení z úkrytu a výslech čelem ke mně se psem beru,viz optická kontrola psa figurantem,aby se dalo dobře kousat dál,ale jakýkoli vstoupení mezi psa a drbana je diskvalifikace možná i ze života

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:19 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

Ghianika
no to jsem teda nepsala psala jsem, že na stránkách ČKS je nový VPG, ale výňatek z nároďáku kde jedině je prohlídka ZEZADU!!!!!!!

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:20
- Nahlásit

Alexa
já to vzdávám...fakt už tomu nerozumím a snad ani rozumět nechci, nebo budu mít v hlavě bordel a zas někde něco zkoním...se znám asi ne

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:21
- Nahlásit

Alexa
no a ty jí děláš zezadu??? Přece mu říkáš ať se obrátí, a pak je to z jeho "zezadu" jinak by to vyznělo jak píše Sali, že půjdeš mezi psa a figuranta

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:22
- Nahlásit

vždycky si otáčím figuranta xichtem ke mně a psa dávám před něj.

dzejba
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:22
- Nahlásit

Sali
zkus si to nekdy,aby te nekdo prohlidnul ze zadu a ty jsi nevidela,kde ma umisteneho psa a kdy vylitne.uvidis ten rozdil a ten pocit,to se pak bojis i dychat.

Eny
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

Ghianika
Prohlídku provádí psovod tím, že obejde pomocníka, odebere mu obušek a zezadu jej prohledává
Logicky vzato tedy tady stojí proti tobě, jinak by jsi dělala ty prohlídku čelem k němu, nikoliv tedy ze zadu.
Dává se tam pokyn odstupte a otočte se, aby byl on čelem ke psu a ty když ho prohlížíš zezadu tak taky čelem ke psu. Doufám, že je to sroumitelný
Ale je to tak jak psala Sali, tohle je sport a je to přizbůsobeno tomu, že někdy následuje přepad psovoda a jen figurant-sebevrah by dělal přepad psovoda, když je zády ke psu
Prostě ve sportu je hlavní bezpečnost všech tří aktérů, tj. psovod, figurant, pes. Ale to jsme se zase mírně odklonili od debaty

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:24
- Nahlásit

dzejba
hele v praxi to nepoužiju,jsem patolog, ne policajt,a na soutěži si dám psa tak aby se mu co nejlíp startovalo do zákusu.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:25
- Nahlásit

Eny
ale jo, já to dělám, i zkoušku mám, pár závodů (zatím docela úspěšných) ale tak jak to je napsaný, tak dáš vystupte, zastavte se a žádný čelem vzad, což znamená, že figurant je k tobě zády...o tomhle ta debata začala

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit

Ghianika
ach bože tak ještě jednou řeknu vystupte, otočte se čelem ke mně, položím psa a OBEJDU FIGARANTA, tudíž figurant je čelem ke psovi a já ho ošmatávám ZEZADU, pak se vrátím ke psu NESMÍM KŘÍŽIT DRÁHU PSA a pokračuje. Je to jenom v Nároďáku v IPU ani ve VPG prohlídka není nevím jak v TARTU na to už nenám sílu

dzejba
Člen
- Nahlásit

Sali
to je mi jasny,ja jen,abys pochopila ten obrovskej rozdil.zkus si to a pak dej vedet.mimochodem mas narocne povolani...

Ghianika
Člen
- Nahlásit

teda ne zastvte se ale ruce nahoru....já nevím, jestli mi chápete, nebo je to se mnou jak říká ALEXA jako s jejím mladým?

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:27
- Nahlásit

Ghianika
musíš trénovat závodnický prováděcí fígle....není vše jasně a zřetelně psáno....občas se i košík sundavá na přepadačku

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:28
- Nahlásit

dzejba
v praxi si piš že bych psa sundavala až poté co by mi drbana jistil někdo další,jsem jen křehká žena

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:29
- Nahlásit

Alexa
no ale vždyť píšu, že podle toho, co jsi sem kopírovala tam žádný otočte se není to za prvé a za druhý jsem se tu bavili ouplně na začtáku, že je dost nepraktický říkat drbanovi (všimněte si jsme zpět u služby) aby se otáčel, protože při tom otočení může napadnout bo já nevím co všechno, ale už toho necháme ju? Já už fakt nemůžu, nemám vysvětlovací dar a všechno pomotám...já už chci jít domůůůůůůůůůůůůů

Eny
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:29
- Nahlásit

když nedáš čelem vzad a obejdeš figuranta, tak ho prohlížíš zepředu, což je blbost, ne?
Víš já vím, že jezdíš na závod... ale tohle není nároďák a i když figurantovi neřekneš otočte se stejně se otočí.
Je to to stejné, jako když dáš na IPU příkaz vystupte a figurant se rovnou připraví bokem ke psu protože následuje útěk... Psovod mu k tomu nevelí. Základ je že předvádíš psa a děláš to tak, aby jeho zákus dopadl co nejlépe, byla by jsi sama proti sobě kdyby jsi si to ztěžovala

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:30 - Změnil/a: Ghianika
- Nahlásit

Sali
TY JEDEN PODRAZÁKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:30
- Nahlásit

Ghianika
jo a figuranta si obracíš čelem k sobě, jinak bys dělal výslech zezadu, jak ten kluk v Újezdě

Ghianika
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:31
- Nahlásit

Eny
ALE JO, JÁ TO CHÁPU, BERU, JEN PROSTĚ ROZEBÍRÁM CO JE PSÁNO...TOŤ VŠE jé sory za capslock

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání