| Autor |
Zpráva |
dzejba
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 12:55
- Nahlásit
nemethova5
o nynejsim trendu mi ani radsi nemluvte!uz jsem se kvuli tomu rozciloval mnohokrat.primo mne sere,jak se nam porad kazdy snazi vnutit ipo styl!!!
kvalitni obrany se skoro uz nedelaji a prosazuje se jen sport...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:04
- Nahlásit
dzejba
je,ze bych nasla priznivce?mne IPO pripada jako cirkusove vystoupeni a to baleteni figurantu,fakt k smichu,ale kdyby se figurant trochu oprel do psa,tak pes utece,byla jsem se podivat i zavodit na sluzebkach,mujdojem?super!!!!
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:13
- Nahlásit
nemethova5
presne tak,taky by mne zajimalo,proc se tomu na ipu rika obrany??to s obranama nema nic spolecneho.ja jsem uz psal,ze to je predem nacviceny tanec,kde kazdy uz vi co bude....
hlavne by mne to vubec nebavilo,vzdyt to je porad jednotvarny,maximalne je figurant za jinou plentou.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
dzejba
to je fakt,pes uz o tom vi,co bude nasledovat,je to jen a jen o sportu,pro oko lahodici divaka.na co je mi pes,kdyz nekdo na neho zadupe,a on utece?
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 18:45
- Nahlásit
nemethova5
presne tak,nejvic me stve,ze to prosazuji do zkousek a zavodu!!!vubec nechapou,ze policejni vycvik a sport proste nejde do kupy a na to jejich baleteni neni zadnej drban zvedavej a pri zakroku by pes tezce prohral!!bohuzel tady neni moc mist,kde by se delaly kvalitni obrany a ja jsem rad,ze u nas tomu tak neni a mame super vycvikare a kvalitni vycvik!
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 19:02
- Nahlásit
nemethova5 dzejba
Nevím kam a na jaké IPO se chodíte dívat, ale nemám ten dojem, že by např. psi na vylučovačkách bývali na vyhnání. Mám co do činění i se služební kynologií u Policie ČR a dovoluji si tvrdit, že psů na vyhnání uvidíte na policejních závodech (i na mistrovství) Xnásobně víc.
V PČR slouží řada psů, kteří byli vykoupení z civilu pouze se "sportovními" zkouškami a dnes rozhodně patří k tomu lepšímu co PČR má.
Je nutné si už konečně uvědomit, že v civilu se cvičí převážně podle sportovních zkušebních řádů a že výcvik směřuje pouze ke sportovnímu vyžití se psem. Se služebním výcvikem to už nikdo soudný nemixuje. Přesto je možné z dobrého sportovního psa udělat kvalitního služebního, opačně to však fugovat asi nebude.
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 19:13
- Nahlásit
Víťa
prave o to jde,nemixovat to!ja proti sportu vubec nic nemam,ale stve mne,ze se to porad nekdo snazi nacpat do sluzby!!!!jestlize delas do policejnich psu,tak moc dobre vis,ze spousta policajtu ma dva psy.na soutez a do sluzby.na policejni zavody se berou sportaci a vetsina techto zavodu je sport.kazdy kdo tam prijede se sluzebnim psem,tak je akorat nasr....!!naposledy kdyz byli kluci na zavodech,tak nocno zadrzeni se delalo jen na rukav a figurant nemel nic jineho!!!takze nikdo nemohl psa ani pustit,protoze by figuranta psi sezrali!pak se rozhodci i figurant hrozne rozciloval,co to maji za psy,ze kdyz je figurant mlati klackem,tak si pes prekousne na tu ruku,co mu ublizuje!tak kam to vsechno speje?!
ja vim ka,je to vsechno vzdycky udelany,aby vyhral mistni pes!
na zkouskach musim delat prohlidku celem k drbanovi???proc???copak jsem kamikadze?!atd,atd.....
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:10
- Nahlásit
dzejba
dobre pises,znam plno policejnich psovodu,co maji 2psi,jedniho na sport,druheho na sluzebku,jeste jsem nevidela,aby sportak tvrde zakrocil na ringaci,pokud si aspon ten ringac nezkusil,kdyz zkusil,tak jen blokoval.Víťa
proti IPU nic nemam,je to bohuzel komercni,ale je fakt,ze se to dohromady sloucit neda,ja osobne bych sluzebni psi nepodcenovala!!!znam jich nekolik,mozna ze jste vynikajici figurant,ale ti psi by zatocili urcite s vami,take si nemyslim,za by policie vykupovala jenom civilni psi.dobry policejni psovod si stene udela ke svoji potrebe a ke sve praci sam.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:13
- Nahlásit
nemethova5
Jsem policejní figurant a už se mnou pár služebních psů zatočilo,
právě teď jsem si léčil menší zákus:
(od vykoupeného "sporťáka")
takže služební psy nepodceňuji ale ani nepřeceňuji, dělal jsem psy služební i pro sport a vím co od kterých můžu čekat.
take si nemyslim,za by policie vykupovala jenom civilni psi.dobry policejni psovod si stene udela ke svoji potrebe a ke sve praci sam.
Radši se o tom nebudu moc rozepisovat, ale jen stručně. Kdyby policie nevykupovala psy z civilu a mnohde psovodi nedarovali policii vlastního psa, dnes už by asi policisti neměli s čím sloužit.
Ani si nepřejte vědět, jaký je poměr psů vykoupených, darovaných a těch z policejních chovů. Ale to už od ovčáků odbočujeme hodně jinam...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:23
- Nahlásit
Víťa
no,pekne to nevypada,to jste jeste celkem dobre dopadl,kolega je opar prstu lehci,taky od predelaneho sportaka,ja vam verim,ze se mnohdy psovodi zbavuji svych psu,kteri se jim nehodi do kramu,tak je daruji,doufam,ze jeste snad existuji sluz.chovky,nebo je policie na tom tak bidne???jestli jste policejni figurant,tak nevidite uroven na sluz.mistrakach tak cerne?tady aspon vidite,ze ovcoun je univerzalni plemeno,ktere se hodi skoro na vsechno.dana
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:26
- Nahlásit
jeste jsem nevidela,aby sportak tvrde zakrocil na ringaci,pokud si aspon ten ringac nezkusil,kdyz zkusil,tak jen blokoval.
služební pes taky tvrdě nezaútočí na ringo, pokud si to před tím párkrát nezkusí.
Na druhou stranu měl jsem psa (vlastně mám, ale už nekouše, dělá jinou práci pro PČR) a ten byl vedený čistě na kořist po sportovním způsobu a v sedmi měsících kousal jen do kůže a peška (nikdy do rukávu) a přesto v pohodě zvládl přejít přímo na ringo - v cizím těžkém prostředí (tělocvična upch. tábora), na naprosto cizího figuranta a naprosto to ustál.
Takže nejde o to jak je pes veden zda do sportu nebo do služby, ale halvně na tom, jakou má zvíře povahu a chuť do práce. Jestli obíhá makety nebo dělá revír v lese není pro udržení kvality plemene rozhodující.
Podle mě je důležité, chovat na jedincích exteriérově výborných, povahově silných, pracovně nadaných a zdravých. A hlavně chovat psy pro radost a jejich duši a ne pro peníze a slávu.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:29
- Nahlásit
ze se mnohdy psovodi zbavuji svych psu,kteri se jim nehodi do kramu,tak je daruji
Jste na strašném omylu!
Ti psovodi se jich nezbavují, oni si je za vlastní prachy v civilu koupí, sami si je vypiplají a pak je buď darují a nebo v trochu lepším případě se ztrátou prodají svému zaměstnavateli, aby vůbec mohli sloužit s kvalitním psem.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:49
- Nahlásit
Víťa
ja myslim civilni psickare ze cvicaku,ze psa skazi,nebo si snim nevi rady,tak ho radsi daruji,nebo prodaji.nikdy jsem nemela touhu delat se psem pro penize,nebo pro slavu,ja mela z toho vzdy radost,ze jsem neco se psem dokazala a ze se za sve vykony nemusim stydet,ale to bych moc rozvadela,to at si prebere kazdy po svem.co se tyce povah a chute do prace s tim s vama souhlasim.jeste by me zajimalo,delaji se vykupy,jak kdysi,a co se tam hodnoti?
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:53
- Nahlásit
Víťa
ono jde taky hlavne o to,ze k policejnim psovodu mnohdy nastupujou lide,kteri se chteji jen zasit a nemaji pro to to nadseni.taky si spoustu veci kupuju za svoje,jezdim cvicit i ve svem volnu....
u nas ucime kousat,jak na ringo,tak na rukav,ktery je samozrejme zakryty svetrem,bundou aj.
samozrejme je smutny,kdyz nekdo nafasuje odpad,pul roku se s nim snazi neco delat,pak dostane neco podobneho a trapi se dal,to pak chudak psovod...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:09
- Nahlásit
dzejba
hm,to to je fakt spatny,jak tomu nema clovek vztah,neboli srdecni zalezitost,tak by tam nemel ani lezt!ja znam plno dobrych policejnich psovodu,co se tomu dost venuji,kolikrat na ukor casu,taky jsem byla mile prekvapena,ze me SKP frydek-mistek pozval na zavody,ze jsem si mohla udelat obrazek,jak cvici,co cvici,jeste zavodit.je fakt,ze se nemohu rovnat ja amater profikum,osobne jsem byla spokojena,a vim,ze me pes ubrani za kazde situace,i kdyz to bylo vse simulovane,kdyz prijedu na normalni zavody,tak se tam na me divaji jak na vraha,to se potom clovek citi dost blbe.je to smutny,ale je to tak.
|
Dalibor
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:58
- Nahlásit
Čaute lidi!Zdravím tě danuš koukám že jsi rozjela dobrou
diakuzi.Já mám kříženou ovčandu s chrtem,kterou někdo
vyhodil a ještě ji přesekl čumák.Není sice ras na obranu,ale zkoušky má.Taky se mi nelíbí exterieráci jsem zastáncem starého typu ovčáku.Radka
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 07:02
- Nahlásit
No zda se mi, ze jste trosku odbocili od tematu, ale budiz. Musim souhlasit s Vitou, pred par rokama mi policajti nabizeli za myho starocha ( tenkrat byl jeste mladej ) docela slusny penize, protoze a ted cituji ''tak tvrdyho psa jsem jeste nevidel''. A to byl od mala vedenej ke sportovnimu vycviku, kousal zasadne na rukav - pokud ho mel figurant na ruce, ale nedelalo mu problem kousnout si i kdyz rukav chybel ( bohuzel se mu to parkrat povedlo )....
Videla jsem, ale i policejni psy, kteri meli reakci na strelbu - utekli se stazenym ocasem.
Prece neznamena, ze kdyz cvicim podle IPA, tak mam spatnyho psa a negativne s nim ovlivnim chov a naopak.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 09:44
- Nahlásit
viky
ja netvrdim,ze IPO,nebo jine zkousky jsou spatne,ale jak to napsal DZEJBA,proc to vsechno michat dohromady?rekla bych,za za svazarmu byli psi daleko tvrdsi,proc?proto,ze se delali do zloby,ja vim,ze dnesni trend je jinyale stejne si nemuzu pomoci,ovcak dnes a pred 20lety?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:35
- Nahlásit
nemethova5
ono vsechno ma svoje pro a proti. Za svazarmu, taky nebylo vsechno zas az tak perfektni. Cvicilo se sice na zlobu, ale ( ne vsude ) drillem. Poslusnosti nebyli tak radostny jako dneska, zase ne vzdycky. Chces dobryho ovcaka ? Zkus Naspo, Anrebri, PS a podobne. Dobrych i peknych psu je u nas dost. To jak budes cvicit, jestliu podle IPA, NZR nebo TARTu, to uz zalezi prece na tobe.
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:12
- Nahlásit
nejvic mne dokaze nekdo vytocit,kdyz mne presvedcuje,ze pro sluzebni ucely je nejlepsi ucit psa obrany pres koristnicky pud,ze zloba je spatna a psi jsou trapeny!!!
to,ze je videt na púolicejnich zavodech mnoho psu,kteri maji reakci na strelbu,nebo je figurant vyzene.je presne o cem tady mluvim.spousta vycvikaru si sluzbu plete se sportem,chteji mit hodneho obranare atd.
to je videt,co je to za policejni oddeleni,ktere posle na zkousky,ci zavody psy,kteri se boji!!!!to bych se propadl hanbou!!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:39
- Nahlásit
dzejba
promin, ale tady nikdo nepsal, ze pokud cvicis obrany na zlobu, ze psa trapis. Jde o to, ze pokud je pes v povaze dobrej, jakym zpusobem zacnes obrany cvicit, klidne muzes s povahove dobrym sportakem prejit na sluzebni obrany, nevim proc by v tom mel byt problem ?
Bret Forivet mam takovy dojem slouzi u policie na Slovensku, ma slozeno IPO3 a SchH3.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:48
- Nahlásit
dzejba
ja bych se taky propadla hanbou,dobre pises,muj prvni pes byl ovcoun bez pp,udelala jsem s nim ZVV2,protoze bez papiraci jit dal nemohli.ale co chci napsat,ze mel zlobu a ostrost vrozenou,zadne cviceni pres koristnicky pud,napis sam,takovy psi uz neexistujou!!!mas pravdu,jsou dobri a spatni psovodi,ale to mi uz neovlivnime,ja bych se sama propadla hanbou,kdybych sla s nepripravenym psem,protoze si to moc beru.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:50
- Nahlásit
dzejba
Nevim , ale znam dost vybornejch sluzebnich psu kteri byli od zacatku vedeny ciste v koristi a "zloba" byla dodana az v dospelosti. Maji mnohem lepsi vysledky nez psi od zacatku cviceny ve zlobe. On pes "zamcenej v koristi" ustoji totiz skoro cokoli neb vi ze nebezpecnou korist driv nebo pozdejc udola. Pes delanej na zlobu se necha vyhnat mnohem snaz nez pes delanej na lov velke koristi. Samozrejme zalezi na konkretnim psovi jaky ma "srdicko", ale sportovni lovecka priprava je casto lepsi nez "sluzebni" sebeobrana. To ze korist muze byt nebezpecna a ze je potreba si davat pozor u dobryho psa naucis za par cilenejch treninku.
Nejlepsi sluzebni pes je pes ktery duveruje sobe ze kazdou situaci zvladne, takovy pes nema potrebu prehodnocovat situaci a napadat ve zlobe vse co se dostane do jeho blizkosti. Ale v klidu resi az situaci ktera skutecne nastane.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
Tchor
nazdar,vy uz jste tu dlouho nebyl,v tom vam dam za pravdu,hlavne pes musi bytdobry po psychicke strance,aby to nervove ustal,je fakt,ze jsem znala psa,o kterem jsem si myslea,ze je dobry,figurant na nej nechtene slapl a pes to nervove neustal,jak pisu,jsou dobri,jak sportaci,tak sluzebaci,ja mezi tim markantni rozdil nedelam.ale myslim si,ze ovcoun jako takovy,by mel byt tvrdy,nekompromisni a ne utikat z obrany pryc.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:07
- Nahlásit
nemethova5
tento vykend je ve Zbraslavy vyberak na mistrovstvi MSKS. Zajed se kouknout a uvidis, ze se jeste najdou dobri psi....
Ja nevim proc, ale celej tyden mi nejak blbnou tyto stranky, nekdy se neotevrou, jindy strasne pomalu, je to jenom muj problem nebo je nas vic ?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:20
- Nahlásit
viky
jo diky,ale mam to dost od ruky,jsem z ostravska,kdyby jeli znami ze cvicaku,tak bych se prifarila.jinak bude mistrak v bohumine,tam kazdopadne pojedu,mamto za humnama.stranky mi jdou v pohode,tak to asi budou nejake erupce na slunci,jinak nevim.
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit
viky
s dobrym sportakem,prejit na sluzebni vycvik jde,ale uz to neni ono.stejne ho musis kompletne predelat.
podivej se treba na hladaky,nebo hladak s protiutokem.na sportu se uci krasne plne zakusy,rychle a pekne skoky.....to ti je na ulici k prdu!!!zkus vyslat takoveho psa na zadrzeni,treba v chodbe,nebo na ulici.....psovi nevyjde krok a poradne si rozbije hubu.proto se uci jiny styl zakusu a ta zloba se ho stejne musi poradne naucit.proste dobrej obranar musi byt parchant,pro ktereho jsou jiny lide potrava!!!to se musi ucit hned od zacatku!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:35
- Nahlásit
dzejba
to je fakt,to uz je tvrda realita!vsak se na tech zavodech hajan rozpleskl jak zaba,ale dobry hned vstal a zakrocil,jestli muzu podotknout,na zavodech byl jeden,ten pes delal zakusy jenom do nohou,kdyz jsem se ptala,je to lepsi,pachatel neuhne,nema sanci utect,lepsi to ustoji ten pes.co je zajimave,ze treba v mistnosti mi pes nezadrzel na ringaci klasicky do ruky,ale zakousl se do prsou,to jsem s nim delala jenom sportovku,bohuzel jsem civilista,nemam to kde cvicit.
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:42
- Nahlásit
nemethova5
pokud ho chcete fakt na obranu,tak se to nauci brzy.vyzkousejte to nekde na louce.poslete ho na hladak a at mu figurant udela "vyjeb",to znamena tesne pred nim se mu uhne a pes proleti vzduchem.po nekolika vyjebech uvidite,jak pes pujde vic do tela,zacne to brat vic od spodu a klidne si trochu pribrzdi.pro nezasveceneho divaka nijak pritazlivy styl,ale na ulici dokonaly!!!!memu psovi treba uz nikdo vyjeby neudela.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:44
- Nahlásit
dzejba
ale prosímtě, to by lidi nemohli dělat se psama TART a IPO a dělaj. Je to pořád dokola. Když chceš dobrýho psa musíš hledat a shánět informace o rodičích a né šáhnout hned po prvním štěněti protože je vedle ze vsi. Tak to bylo je a bude.
|