| Autor |
Zpráva |
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:26
- Nahlásit
brut
jj tak přesně tak to je tady, už mi to nějak neba, já jen měla potřebu zareagovat, protože si myslím, že o tom vím dost
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:28
- Nahlásit
Můžu mít na Vás všechny jeden dotaz?
Bydlím vedle azyláku pro chlapy, máme společnou zeď a oni na ní lezou. Brut se může pokaždé zbláznit a oni ho tím provokují. Jak mám naučit psa, aby si jich nevšímal pokud jsou na zdi, ale aby reagoval ve chvíli, kdy by chtěli slézt k nám?
Podotýkám, že nemám NO ale Australáka.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:29
- Nahlásit
Sali
ale to se v TARTu cvičí běžně.....
přesně tak, nejmenovaná kamarádka si to vyzkoušela se svým "sporťákem" na vlastní kůži v Prokopáku, kde se jí pes vrhnul do absolutní tmy zardousit toho hajzla...a nečekal tam schody, ale vůbec ho to nerozhodilo
dzejba
hele nelíbí se mi, jak odsuzuješ TART, nebo odsuzuješ...zlehčuješ ho, zkus to, jdi se podívat na nějkaou akci a pak si o tom promluvíme ju?
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:29
- Nahlásit
Sali
tihle psi jsou doma naprosto normalni.ten o kterem jsem psal doma zije s malou holcickou a pral bych vam videt,jak ji miluje...ale vyjde ven do sluzby a je znej ranar.
jsou to klidni,vyrovnani psi,zadne cholericke monstra
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:30
- Nahlásit
Ghianika
Já do těchto diskusí moc nezasahuju,nějak nemám potřebu se dohadovat. Jen si z nich vždy vezmu to důležité pro mně a pro psa.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:30
- Nahlásit
dzejba
jsem chlap,jako holka bych se asi fakt nelibil ???
Trochu mimo téma ne? No nic, hlavně že si rozumíme
fajn vrátím se k původnímu, pokud ještě existují ranaři jako tvůj pes, jako pes co srovnal ty lidi u benzínky... tak to asbi není s chovem tak špatné jak se tu Nemethova snažila naznačit, souhlas? Alespoň podle mě. A vážně si myslím, že sportovní výcvik rozhodně povahy negeneruje, jak se nám snaží mnoho lídí vnutit. Stačí se jít podívat na MR IPO na razanci a povahu těch psů. Nemůžete usuzopvat na povahu poldle několika výstav a "jednoho" cvičáku. protože jak píše Dzejba, je důležité i vedení při výcviku, no ne?
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:31
- Nahlásit
Ghianika
ja to neodsuzuju,to me nechapete.pro mne,za mne at si kazdy cvici co ho bavi.ja jen,ze sluzebni vycvik je proste neco jineho a vadi mi,kdyz do toho nekdo cpe sportovni prvky
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:34
- Nahlásit
dzejba
tihle psi jsou doma naprosto normalni.ten o kterem jsem psal doma zije s malou holcickou a pral bych vam videt,jak ji miluje
vidíš tak to já bych si o svejch vysoce motivovanejch sporťákách říct neodvážila,že bych je mohla nechat s malým děckem,a že by mu neublížili třeba jen proto jak jsou neskutečně akční a majetničtí...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:37
- Nahlásit
hm,tak tady asi velky rozdil v obrane v cechach a na morave,asi tam mate lepsi podminky,ja nezatracuju sportovku,vsak jsem na ni vyrostla,ale to IPO mi opravdu pripada k smichu,jak to kolikrat vidim,a myslim,ze zkousek a zavodu jsem prosla za tu dobu cviceni dost,abych mohla k tomu taky neco napsat,myslim,ze pravda je nekde uprostred!kazdy ma to svoje prave orechove,na kazdou cinnost,at je to sluzebka, nebo sportovka se hodi neco jineho.dana
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:37
- Nahlásit
dzejba
vadi mi,kdyz do toho nekdo cpe sportovni prvky
ono jde totiž o to JAK je tam někdo cpe...i ve služební práci se dá sportovat....ale to by ses musel vypravit na jnějaký závod kde startují vedle civilistů i lidi od PČR,MP a AČR....abys viděl ten sportovní výstup praktických psů...rozhodně ty psy nekazí,naopak je baví.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:39
- Nahlásit
nemethova5
já IPO ani neumím...nemám na to se piplat s tou precisností.
Neumím to tak naučit,jak se to chce.Je to pro mě mnohem těžší než nechat psa jít jeho stylem.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:43
- Nahlásit
nemethova5
Já ti nevím, ale regionální to nebude, mám dojem, že Víťa aEbony jsou z Moravy, já ze střč a přesto máme stejné názory...
a jaký typy zkoušela závodů jsi prošla, jaké stupně, ono totiž připravit si psa vyšší zkoušky jak IPO tak NZŘ rozhodně legrace není.
Pokud jezdíš podle nižších zkoušek můžeš mít pohled trochu zkreslený.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:44
- Nahlásit
dzejba
možná by ses o to měl zajímat, protože zrovna jediný TART je zařazen z hlediska zákona do služební kynologie, nikoliv sportovní a jak píše Sali, jejich akci se účastní opravdu hodně lidí z řad policistů, vojáků, vězeňský apod. Což by jsi ale měl opravdu vědět, pokud se zabíváš kynologii tak jak píšeš. Zrovna příští týden bude jedna akce, nepořádá jí TART, ale bude tam dobrá směs lidí ze všech odvětví kynologie. A myslím, že takový revír mezi chatkami, ukáznění lidí včetně zákroku psa v letní restauraci nebo kontrolák přes celou pláž na Kristýně opravdu stojí za to a prověří se tam dost psů. Ono i jejich lahůdka odhozený aport do míst kde je rozházené maso stojí za to. A věř, že si budu víc vážit psa, který opravdu maká a tohle zvládne než toho, co vlastně nic nedělá, jen zkoušky MP. Protože na zkouškách toho moc neobvyklého není a jak si sám psal, se psem ještě nechodíš do služby, takže jak víš, že je tak dobrý, kde jsi ho prověřoval? Neber to jako napadání ale jako diskuzi o tématu ;)
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:48
- Nahlásit
nemethova5
víš na tohle téma napsal jednou jeden člověk kterého si moc vážím do PP4 větu, která se mi moc líbí
Nejsem IPAŘ, nejsem TARŤÁK jsem PSOVOD A podle mě, by se tím měli řídit všichni. Vždyť nám všem jde přeci jen a jen o jedno ne?
Já cviíčm v lese, cvičím v objektech, dělám hospodu, ale stejně tak cvičím na place, pes prostě musí být ovladatelný za každé situace. Neměla jsem na IPO1 super body, ale udělali jsme jí, protože podle mě když to ten pes umí tak to musí zvládnout. Nemám ambice mistráků IPO proto si můžu dovolit jít do toho lesa, dělat zadržení přes vodu a já nevím co ještě, ale pokud je někdo má proč mu je brát? Vybral si svůj styl a způsob tak proč ne?
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:48
- Nahlásit
Ghianika
jenze ja jsem se psem ve sluzbe porad!chce to jen poradne cist.uz mame nespocet vytloukacek v hernach,zadrzeneho drbana ve vykradene hospode,prohlidky vykradenych objektu.....takze vim,jak pracuje
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:50
- Nahlásit
Sali
proc se vyzaduje prohlidka celem k drbanovi????kdo na takovou kravinu prisel??!!!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:52
- Nahlásit
Eny
myslim tim zkousky treba ZVV2,nebo nejakou specialku,treba ZPO,ja uz psala,ze pro kazdeho je to specificke,nevim,proc se kazdy smeje nizsim zkouskam,vsak ja vzdycky od ZM zacinala,rada se podivam na vsechno,treba na mistrak,ktery bude v bohumine,vim,ze to legrace neni,necvicim chvilku.dana
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit
dzejba
tak se omlouvám, asi jsem špatně četla, nechci hledat, ale pochopila jsem to tak, že ještě psovod nejsi
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:55
- Nahlásit
dzejba
ve kterém zkušebním řádu se vyžaduje prohlídka zepředu?
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:56
- Nahlásit
Ghianika
nejsem jeste u MP,ale jsem psovod u zasahovky na PCO.kdybych se psem nepracoval,tak bych si nikdy nedovolil takhle psat.ja nejsem z tech co jsou-jedna pani povidala...
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
Alexa
zkousky z vykonu pro MP
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
Alexa
zepředu prohlížíš podle každého řádu, dzejba tomyslel tak, že si necháš útočníka otočit, což je ve službě dost blbý, ono i s tím odebíráním zbraně, na TARTu má povoleno říct, odložte zbraň pomalu vedle sebe (pokud dáš odhoďte) může jí mrsknout figurant po tobě
a stím v kterém řádu to je? V žádném a to proto, že to je sportovní kynologie, pokud se dobře pamatuju, bylo to ale už za dob Svazarmu
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:59
- Nahlásit
dzejba
dobrý, teď už to chápu, mě to jen nešlo dohormady ;)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 13:59
- Nahlásit
dzejba
proc se vyzaduje prohlidka celem k drbanovi????kdo na takovou kravinu prisel??!!!
domnívám se že to je prvek sportovní a jen proto,aby se dalo dál pokračovat různou formou přepadačky a aby si při tom figurant celou dobu opticky kontroloval psa....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:01
- Nahlásit
Ghianika
v praxi si pachatele položíš čelem na zem,a pak chvíli sundaváš psa,ne? ...jsme trénovali na předváděčku,bylas tam??? Bobule figuranta s manžetou na zemi nepouští...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:02
- Nahlásit
Ghianika
Sali
teď jsem pro kontrolu prolítla zkušebáky a je tam, že psovod obejde figuranta a prohlíží. Ale vzala jsem je letem světem tak mě kdyžtak opravte
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:03
- Nahlásit
Alexa
fakt to tam takhle někde je? To by znamenalo, že všichni dělaj všechno špatně
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:03
- Nahlásit
viděla jsem výukový video..."drban" na zemi,malin na plnou hubu zaťatej do ringa,jeden policajt zkroutí ruce za zády ,dva zakleknou a mířej na oběť,a psovod pracně sundavá malignu,páčí jí do momentu kdy maligna překousne do něj
|
dzejba
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:04
- Nahlásit
Ghianika
oni chteji,by jsme drbana prohlizeli celem k sobe,coz je nejvetsi kravina!!moc dobre vite,ze nekdy pes nema svuj den,muze cumet po ptakach....drban tohle vsechno vidi,muze na vas kdykoliv zautocit.
nebo opacna vec,kdo by vydrzel koukat bez hnuti na psa,ktery je napruzenej a ceka na sebemensi zaminku zakrocit??ja teda tezko.navic z taktickeho hlediska si muzu psa posunout do strany a drban to ani nevi a kdyz neco zkusi,tak se pak muze sakra divit...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 14:04
- Nahlásit
Sali
v praxi ho ani neprohlížíš ne? Nebyl aviděla jsem fotky a slyšela...i jak dopadla Láďova ruka
|