Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jaké granule???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Darina1
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 07:07
- Nahlásit

chovatelé někteří u nás jsou schopni vystavovat krásnýho psa bez PP třeba na dvoje PP od FCI, pes třeba sice nejní moc zdravej, ale to neva, poněvač papíry má OK.
Teď jsem zvědav, kdo se tu do mne nejdřív pustí, že to přeci nejde, booo ten čip ne!!! Ale jo jde to

Tak s tímhle souhlasím páč už několikrát jsem se pozastavovala nad tím, že pejskové na výstavách nejsou vůbec kontrolovaní jestli je to opravdu ten co to má být. Podle mě to jde a asi se to i dělá když to napadlo mě babu od plotny tak ti výlukové chovatelé taky na to přišly.
Dája a BB.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 09:27
- Nahlásit

Oni přišli na mnohé další věci, které jsou mnohdy navíc v rámci te FCI/CMKU/chovatelske kluby - komunity organizované.
Nicméně ""nic moc"" trestní odpovědnost nehrozí, protože jakékoliv porušení roviny trestní odpovědnosti se jen těžko hledá, natož prokazuje. To proto, že tzv. chov psů je naši legislativou takřkna nedotčen.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 10:07
- Nahlásit

Darina1
Jde to tam kde v podstatě o nic nejde, ty špičkovější psy každý pozná, takovýho zaměnit by si nikdo netroufnul, i když pravda netuším jak to bejvá u plemen, kde jsou všichni jedinci vzhledově jak přes kopírák, ale takových plemen zas moc není.

Darina1
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 10:34
- Nahlásit

zbrnd
Přesně tak.

Maya
Ano špičkového už každý pozná od pohledu, že je to on páč musel si vše vyjezdit, ale mě opravdu napadlo, že když potřebuji jen nějakou sem tam výstavu do chovu tak i tohle se dá udělat a proto za mě bych zvedla ruku na to aby se prostě tetovací číslo nebo čip kontrolovalo, ale a zase to ale kde se má kontrolovat u vstupu a nebo u posuzovatele? No v kruhu už tak je málo času a ještě každého psa identifikovat? Tak to se fakt stráví celý den na výstavě. U vchodu? Tak to se dá zase obejít šup jeden a šup pak do auta a vytáhneme druhého.
To jen takové přemýšlení nahlas co a jak by. Možná, že se to neděje, ale moc tomu jaksi nevěřím. Prostě kde není kontrola začíná se chytračit.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 10:41
- Nahlásit

Darina1
Do chovu obvykle stačí VD a teda to by musel bejt zoufalec kdyby kvůli VD zaměňoval psy.
Nechci říct, že se to neděje, ale důvody pro takový konání jsou tak malý, že se to málokomu vyplatí a budou to podle mě nějaký jednorázovky.

Anna H
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:06
- Nahlásit

Do chovu obvykle stačí VD a teda to by musel bejt zoufalec kdyby kvůli VD zaměňoval psy.
A to je obrázek naší společnosti

Anebo mu to za to nestojí a bude mít štěňata čistokrevný bez PP.
Teď nevím co je horší

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:09
- Nahlásit

Anna H
A co tím chceš jako říct? Naprostá většina PP psů to VD dostane bez problémů a netřeba u nich nějakých podvodů nebo množení bezpapíráků. A to už pomíjím, že povinná výstava do chovu není zdaleka u všech plemen.

Anna H
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:17
- Nahlásit

Maya

vycházím z tohoto
Nechci říct, že se to neděje, ale důvody pro takový konání jsou tak malý, že se to málokomu vyplatí a budou to podle mě nějaký jednorázovky.

A i kdyby se našel jeden , kterýmu to za to stojí tak je to prostě špatný. A nevím jestli je horší mít falešný psy s PP nebo čistokrevný bez PP ...z pohledu kupujícího asi to druhý.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:22
- Nahlásit

Anna H
Nežijeme v utopii
V každým lidským konání se najde nějaký podvodník, jde jen o to, aby toho bylo minimum.
Co se týká těhle konkrétních podvodníků, tak si myslím, že se jejich nesolidnost jistě projeví i jinak a člověk nekupující štěně jak housku na krámě se jim vyhne obloukem. A ti ostatní si ani nic jiného než zajíce v pytli snad ani nezaslouží.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:44
- Nahlásit

Maya
Jde to tam kde v podstatě o nic nejde, ty špičkovější psy každý pozná, takovýho zaměnit by si nikdo netroufnul, i když pravda netuším jak to bejvá u plemen, kde jsou všichni jedinci vzhledově jak přes kopírák, ale takových plemen zas moc není.
Jasně, záleží na více okolnostech, rozhodčí, místo konání atd atd atd a nejde to vždy a všude, ale zase jdou jiné věci třeba

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:46
- Nahlásit

Ano špičkového už každý pozná od pohledu, že je to on páč musel si vše vyjezdit, ale mě opravdu napadlo, že
Jasně, tak zase je tu třeba jiná varianta, že ten špičkový funguje na PP, které mu nepatří, protože je třeba bez PP, protože chovy s PP a bez PP bývají často hlavně u malých plemen spojené u jednoho chovatele...no a ...))

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:48
- Nahlásit

A co tím chceš jako říct? Naprostá většina PP psů to VD dostane bez problémů a netřeba u nich nějakých podvodů nebo množení bezpapíráků. A to už pomíjím, že povinná výstava do chovu není zdaleka u všech plemen.

Mayao, tak jsou plemena, kde jde hlavně a skoro jen o ten exterier a prostě se mnohdy více povede bezpapírák no...třeba...pak je z něj velkéj žampión časem no třeba.....

Anna H
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:50
- Nahlásit

Maya
Nežijeme v utopii

Z toho, ale vychází, že chtít, aby se dodržovala pravidla je utopické

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 11:52
- Nahlásit

Nežijeme v utopii
V každým lidským konání se najde nějaký podvodník, jde jen o to, aby toho bylo minimum.
Co se týká těhle konkrétních podvodníků, tak si myslím, že se jejich nesolidnost jistě projeví i jinak a člověk nekupující štěně jak housku na krámě se jim vyhne obloukem. A ti ostatní si ani nic jiného než zajíce v pytli snad ani nezaslouží

jasně, já o tom ale rád píši, protože je "obecně známo", jak chov s PP pod FCI je záruka kvality, jak to ti "chovatelé" zásadně nedělají pro peníze, ale z lásky k zvířatům a přece kdo by v tom chovu měl snahu šidit, vždyť jde o to hobby a o pejsky, co je máme tak rádi.
Realita je bohužel zcela jiná a šidí se tam více než v jiných částech lidského života. To z jednoduchého důvodu, je to tam v podstatě povoleno tím, že nehrozí žádné nebo skoro žádné tresty v civilním životě, jen v tom chovatelském.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 13:48
- Nahlásit

zbrnd
tak jsou plemena, kde jde hlavně a skoro jen o ten exterier a prostě se mnohdy více povede bezpapírák no...třeba...pak je z něj velkéj žampión časem no třeba
to jako myslíš, že najednou z ničeho nic se nějaký velkochovatel vytasí s nejmíň ročním špičkovým psem stylem kdesevzaltusevzal a udělá z něj šampiona a nikdo ani nehne brvou?
to zase nedělej z lidí blbce, takoví psi se vystavujou od štěněte, kdy je jeho dráha šampiona ještě dost nejistá nebo si snad myslíš, že na 3-4měsíčním štěněte poznáš co bude v dospělosti zač a že je záhodno ho již prohodit se stejně starým bezpapírákem?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 14:22
- Nahlásit

Maya
to jako myslíš, že najednou z ničeho nic se nějaký velkochovatel vytasí s nejmíň ročním špičkovým psemstylem kdesevzaltusevzal a udělá z něj šampiona a nikdo ani nehne brvou?
to zase nedělej z lidí blbce, takoví psi se vystavujou od štěněte, kdy je jeho dráha šampiona ještě dost nejistá nebo si snad myslíš, že na 3-4měsíčním štěněte poznáš co bude v dospělosti zač a že je záhodno ho již prohodit se stejně starým bezpapírákem?

Rozhodně si nemyslím, že najednou z ničeho nic.
Že se psi vystavují od štěněte procesům záměny nemusí vadit.
Rozhodčí jsou zase jen lidé a určitě jsou ovlivnění nejen tím, jaký dotyčný pes je, ale neméně tím, odkud je, jaké má rodiče, jak je prezentován apod.
Těch možností jsou přeci tuny. Mnohdy třeba majitel žampióna ani nemusí vědět, že jeho žampión je vlastně bezpapírák.
Jistě, že tak, jak jsi to popsala, to přímo bude asi těžký udělat, ale to ani není třeba.
Rozhodně z lidí blbce nedělám, to spíše mnoho těch, schovávajích se za FCI a podobné dělá z těch lidí ty blbce a ze zvířat jen prostředek dosažení svých zájmů za jakoukoliv cenu.
Samozřejmě nejen ti schovávající se za FCI, to je taky jasné doufám.

danajasa
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 17:41
- Nahlásit

Mayapsem stylem kdesevzaltusevzal a udělá z něj šampiona a nikdo ani nehne brvou?
Hele kde by se vzal byl importovanej a nějak se v letadle z itálie rozcuchal a nákladovým prostoru mu slezla srst jo a po cestě děsně zhubnul,ale jinak je to von na tutty to pozná i slepej na omak

Nejvy
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2013 15:20
- Nahlásit

Dobrý den. Prosím o radu.

Krmila jsem své štěně granulemi Arden Grange, nyní jsem přešla na Nutram (pokaždé pro štěňata velkých plemen, neboť je to štěně velkého plemene

Pes má neskutečnou energii, překrásnou, lesklou srst, jen exkrementy má tekutější (ale ne průjem), pouze ráno má stolici pevnou. Bylo to tak po obou značkách granulí.

Je to důvod k tomu změnit granule? Nebo to nemám řešit a není to nějak zásadní problém? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Budu moc ráda za vaše eventuelní názory.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 00:12
- Nahlásit

Dneska ma velka cast psu ridkou stolici. Jsou to prostě ti, kteri to krmeni granuovanym odpadem moc nesnadeji. Vetsinou zijou vyrazne kratsi dobu nez kdyby byli krmeni normalnim zradlem.
Ale veterinari jsou fajn, takze na pozadani nebyva problem psa utratit a poridit si noveho.

Neumi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 07:08
- Nahlásit

zbrnd
Vetsinou zijou vyrazne kratsi dobu nez kdyby byli krmeni normalnim zradlem
Myslíš tím přirozeným odchovem z lesa co si uloví, nebo produktem hormonálně-chemických odchovů? (nojo, a co to vlastně za chemickou potravu žere ta divá zvěř?!)

Nejvy, může i nemusí to něco znamenat.
Mé momentální štěně to tak mělo od začátku, řešila jsem žrádlo, pak na základě inspirace jednou diskuzí jsem dala testovat na giardie - pozitivní. Přeléčen, kontrolní nález negativní, a už zase jedem jako na začátku - ráno to má tvar, později blátečko.....

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 08:12
- Nahlásit

Nejvy
Kdy ho krmíš granulema? A co dostává přes den za mlsky?

Anna H
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:41
- Nahlásit

Nejvy
I my to měli hodně podobné. Ze začátku skoro průjem, po třetím měsíci už lepší, ale tvrdé to má jen ráno a jen někdy. Je fakt, že jsem musela brzo přejít na dvě dávky místo tří denně takže jsem je zvětšila a myslím že u nás je to tím. Kdybych se nebála a dala jí o 100 gramů míň tak věřím tomu, že budou tuhé..ale furt si říkám, aby neměla hlad

Tereza123
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:22
- Nahlásit

Zdravím,
máte někdo prosím zkušenost se značkou krmiva CALIBRA? Zaujalo mě konkrétně toto krmivo (i cenově): URL
Pořídila jsem si právě dospělého vlčáka, tak si nevím rady. Čím krmíte velké psy vy?
Díky za názor.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:34 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Tereza123
Co si myslíš, že v krmení bude za 60 korun kilo? Vedlejší drůbeží produkty (ani se radši neptej, co přesně to je), spousta obilí a chemické konzervanty. Navíc vzhledem ke složení jde o hodně předražené krmení, v téhle cenové kategorii se dá pořídit i líp.

Čím krmíte velké psy vy?
Masem. A na dovolenou bereme kvalitní bezobilné granule. Slušný poměr cena/kvalita má třeba Essentialfoods, Applaws, Simpsons Premium či bezobilné Power of Nature, špičková kvalita je například Orijen...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:55
- Nahlásit

aňoňouma
Vedlejší drůbeží produkty (ani se radši neptej, co přesně to je)
Mno většina lidí stále nějak nechápe, kde je hlavně problém v těch granulích.
navíc ono ej tam i maso, opravdu jako svalovina, ale problém ten hlavní je v trochu něčem jiném.
Jednak v tom, že třeba konkrétně u toho kuřecího to bude zejména vyrobený z kusů, který chcípnou. Chcípnou většinou proto, že už jsou moc "zmutovaný", třeba je neunesou nožičky, třeba umřou na velmi silnou alergickou reakci třeba na něco jinýho ale je to prostě odpad z chovu, ty nejslabší a tedy nejnemocnější kusy.
Druhak je to problém toho, jak dlouho to trvá, než se tihle scíplí mutanti dostanou do zpracovatelskýho závodu a co se děje cestou. osobně se má strava už skoro blíží vegetariánský neb jsem z té výroby zvířat totálně znechucen. Proč do sebe prát chemický, biologicky a geneticky zamoreny material, u ktereho nikdo neni schopen odhadnout, co muze zpusobit?

Masem. A na dovolenou bereme kvalitní bezobilné granule.
Aby náhodou ty bezmasé nebyly méně škodlivé....dost možná to tak je..

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 17:07 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

zbrnd
Kdyby tam bylo aspoň napsané "kuřecí". "Drůbeží" je kvalitativně ještě o kus níž.

Aby náhodou ty bezmasé nebyly méně škodlivé....dost možná to tak je..
Pro psa jakožto masožravce je každopádně lepší strava založená na bílkovinách a tuku, než na sacharidech. Navíc si nedělej iluze, že to obilí v levných granulích je na rozdíl od masa nějak kvalitní. Klidně může být i plesnivé, dost často se používají zbytky smetené z podlahy v potravinářských provozech...

Já se snažím volit produkty výrobců, kteří jsou schopní doložit alespoň nějaké záruky stran původu a kvality surovin. Jo, kdybych měla vlastní farmu a mohla krmit tak, abych si byla 100% jistá, co v tom je, to by bylo něco úplně jiného... jenže to nejde. Život je otázka kompromisů.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 17:43 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

aňoňouma
Pro psa jakožto masožravce je každopádně lepší strava založená na bílkovinách a tuku, než na sacharidech.
Pes domácí není zas až tak moc masožravec.

Pro psa jakožto masožravce je každopádně lepší strava založená na bílkovinách a tuku, než na sacharidech
"Každopádně" rozhodně ne. Každopádně je důležitá ta kvalita.

Navíc si nedělej iluze, že to obilí v levných granulích je na rozdíl od masa nějak kvalitní.
Nedělám si iluze, ale i tak mi vychází, že v uleželém degenerovaném mase bude víc "dobrůtek" než v obilovinách obdobného ražení. Každopádně nechtěl bych ani jedno.
Jistě, mohou bát plesnivé, maso zase může být nahnilé a extrémně intoxikované, může v něm být spousta baktérií.

dost často se používají zbytky smetené z podlahy v potravinářských provozech...
tomu moc nevěřím, to by vyšlo hodně draze ne? to smetat, extra expedovat atd ....

Já se snažím volit produkty výrobců, kteří jsou schopní doložit alespoň nějaké záruky stran původu a kvality surovin.
Ale všichni to dělaj z chcíplin v nejlepším případě (a chcípliny jsou to nejvíc proto, že prostě neobstáli v průmyslové evoluci, prostě nepovedené výrobky) , jen třeba někteří mají vlastní výrobu, tak si dohlídnou, jaká kvalita na ni vstupuje, to je celý myslím

Jo, kdybych měla vlastní farmu a mohla krmit tak, abych si byla 100% jistá, co v tom je, to by bylo něco úplně jiného... jenže to nejde. Život je otázka kompromisů.
Ani to by sis nemohla být jistá protože jednoduše řečeno měla bys nějaký sousední farmy, nějaký vstupy atd. Vždyť přeci na tomhle je právě založenej systém, který dělá ty bohatý ještě bohatšíma a chudý zabíjí.
Jednoduše co na tom, že ty krmíš svý králíky doma pěstovaným jetelem, když vedle má velkokrálíkárnu třeba nějakej Igor Baviš, krmí tam geneticky upraveným jetelem svý atb dopovaný králíky. Ten jetel je sice jedovatej, ale to nevadí, to je vlastně v poho, protože králící od Igora dostávaj látku, díky který jim ten jed nevadí.
A co se stane?
Třeba jedovatej jetel se namnoží, včeličky opýlí i ten tvůj a máš taky jedovatej, umřou ti všichni králíci. Igor má banku, dá ti půjčku na nový králíky a ti zase scípnou, tentokrát proto, že se nakazí přímo třeba od jeho mutovanejch králíků, protože se nějakej třeba zaběhne.
Tak si půjčíš zase peníze od Igora na nový králíky, ale pro jistotu si koupíš králíky od něj, protože on má tu technologii výroby králíku už prostě lépe zvládnutou.
nebo třeba taky, že si ty králíky mezitím stihl nechat patentovat.
Taková je realita a týká se nás čím dál tím víc.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 17:54
- Nahlásit

zbrnd
Pes domácí není zas až tak moc masožravec.
Je. Že se částečně přizpůsobil i trávení rostlinné potravy, ještě neznamená, že se z něj stal všežravec. To se za 20000 let (či jak dloho je pes domestikovaný) nedá stihnout.

tomu moc nevěřím, to by vyšlo hodně draze ne? to smetat, extra expedovat atd ....
Smetat a expedovat to musí v každém případě. Akorát když to expedují do spalovny (či kde se takové věci likvidují), tak za to musí platit, kdežto výrobce granulí jim za to ještě i něco málo zaplatí.

Ale všichni to dělaj z chcíplin v nejlepším případě
Ne nutně. V mnohých zemích (např. v USA a Kanadě) je jaksi zvykem dejme tomu z krávy prodat prakticky jen stejkové maso - draze. Zbytek je často pokládaný za "odpad", který jde za laciný peníz do granulí. Přitom je to v podstatě dobrý maso a vnitřnosti. Čímž nechci v žádném případě říct, že jak jsou granule z Jůesej, tak je v nich vždycky kvalitní maso, abychom si rozuměli

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 18:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

aňoňoumaJe.
No není, dyž to sama píšeš, že se "přizpůsobil". Koukni, kočky se třeba nepřizpůsobily a tak ty "dobroty" pro ně obsahují většinou vyšší podíl masa než "dobroty" pro psy.

Smetat a expedovat to musí v každém případě. Akorát když to expedují do spalovny (či kde se takové věci likvidují), tak za to musí platit, kdežto výrobce granulí jim za to ještě i něco málo zaplatí
Sice mi to nesedí, neumím si to dost představit..už třeba to, že by toho bylotolik, že by stálo za to přemejšlet, cos tím...ale na druhou stranu nevím!, nikdy jsem se o to nezajímal, takže když si zatím tak stojíš, tak ani vyvracet Ti to nebudu páč nemám ani jak.

Ne nutně. V mnohých zemích (např. v USA a Kanadě) je jaksi zvykem dejme tomu z krávy prodat prakticky jen stejkové maso - draze. Zbytek je často pokládaný za "odpad", který jde za laciný peníz do granulí.
A nebude to dnes tak trochu jinak? Zrovna v zemi, kde se většina živí ve fast foodech? Tohle Ti fakt neuvěřím prostě. Možná někdy dříve tomu tak býti mohly, to uvěřím.

Navíc mě ještě napadá, že z krávy ty granule moc nejsou, ale to není až tak podstatný, myslím, že je to zcela fuk, jestli jde o kravu, prase, kure. Takovy jehne nebo losos, tak to uz zcela bez komentare

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 18:14
- Nahlásit

zbrnd
kočky se třeba nepřizpůsobily a tak ty "dobroty" pro ně obsahují většinou vyšší podíl masa než "dobroty" pro psy.

Což neznamená, že pro psy jsou "dobroty" s menším podílem masa to nejlepší. Jen na nich nějakým způsobem přežijí. A pro výrobce je pochopitelně daleko jednodušší a levnější vyrábět krmivo z obilí a namluvit kupujícím, že pes je všežravec.
Mimochodem, laciné marketové granule pro kočky jsou obsahem obilí a neobsahem masa s lacinými granulemi pro psy prakticky srovnatelné. Znamená to podle tebe, že i kočka je všežravec, když na těchhle granulích dokáže docela dlouho přežívat?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání