Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jaké granule???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
mallos
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 14:18
- Nahlásit

dumardus
tak uz jsem to nasel. nenasel jsem ale, kolik to obsahuje bilkovin. aby to nebylo stejny jako ten orijen.
kazdopande totw ma jako primarni zdroj tuku repkovy olej, myslim, ze je daleko vhodnejsi zivocisny tuk...

dumardus
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 21:35
- Nahlásit

repkovy olej se tam nedava kvuli zdroji energie ,ale kvuli vysokemu obsahu omega3
BTW:TOTW dela stejny vyrobce co dela Artemis nebo Canidae a repkovy olej ma treba Canine caviar.....

mallos
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 21:41
- Nahlásit

dumardus
to je mozny, ale urcite kazda znacka pouziva svoje suroviny. na dotaz u dovozce jsem zjistil, ze v cc je 0,5% repkoveho oleje. tam je jako zdroj omega3. pokud ale je pred zivocisnym tukem, neni tam jenom jako zdroj omega3, ale take kvuli te energii... nicmene to vypada, ze ses rozhodla pro TOTW, mas zkusenost s tim nemeckym shopem? nikde jinde to tady asi neprodavaji, ne?

dumardus
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:26
- Nahlásit

jeste ne ,ale je to jeden z favoritu
TOTW jde koupit i v polsko ceskem eshopu
http://www.zoofast.cz/taste-wild-m-145.html s dodanim po Cr bezplatne

mallos
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 18:36
- Nahlásit

dumardus
ja bych do nej nesel, protoze je nejlevnejsi a to je vzdycky podezrele...

dumardus
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 17:49 - Změnil/a: dumardus
- Nahlásit

Nakonec objednano 1 bal. Artemis a 1 bal. Orijen . Jsem dost zvedavy jak se podepise na pejskovi kvalitnejsi strava. Dokonce uvazuji nad mixovanim techto dvou znacek dohromady....

dumardus
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 18:28 - Změnil/a: dumardus
- Nahlásit

Psíček
spise prejdu na Barf jak jsem psal v uvodu,ale drive nez prejdu ,chtel bych pejska krmit aspon relativni spickou mezi granulemi (ikdyz to jsou porad pouze granule).

ell
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 09:59
- Nahlásit

Znáte někdo granule Bearing heads pro štěňata??? Kamarád co má zverimex mi říkal, že vyhráli 1. místo v anglii.. u nás se ještě moc neprodávají.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:45
- Nahlásit

ell
Není ten název granulí špatně napsaný? Mě se to teda nedaří najít.

ell
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:03
- Nahlásit

Já jsem to právě taky nikde na netu nenašla.. toto je napsaný na obale, dal mi vzorek. Ale složení mi přijde dobré, co si pamatuju je tam cca po 20% sušenýho kuřecího, četstvého kuř., 15% lososa (tj.už a 55%)pak asi 30% rýže, pak mrkev, něco z moře a nějaký vitaminy..

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:30
- Nahlásit

ell
Už jsem to našla, dívala jsem se teda na adultky, mě to přijde složením průměrný a celkem pochybuju, že v Anglii to jsou granule #1. http://www.petstuffgalore.co.uk/dog-products/dog-f ood/barking-heads/

ell
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:36
- Nahlásit

No šikula! takže co? je u nás nějaké "podobné" krmivo lépe dostupné?

ell
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:39
- Nahlásit

Já fakt ten název napsala blbě..

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:50
- Nahlásit

ell
Podobných tu najdeš mraky, na těhle není nic speciálního, jak píšu, normální průměr, masa nic moc i když koukám ty štěněčí jsou o chlup lepší, ale jinak místo pšenice a kukuřice brambory a oves, místo živočišného oleje pro psy rostlinný atd.

mallos
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 12:19
- Nahlásit

Maya
ten rostlinny olej nic moc. tak dulezita bude cena...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 12:28
- Nahlásit

mallos
U nás jsem to nenašla, takže cenu nevím, ale nevím, než krmit něčím takový z dovozu, to bych radši dávala Fitmin nebo něco podobného českého.

dumardus
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 16:59
- Nahlásit

Psíček

A jelikoz laborku doma nemam drzim se rad od profesionalu. Nez jsem vybral Orijen ,tak jsem bral v potaz nekolik (asi 6 ) mezinarodnich zebricku ,kteri toto krmivo opakovane doporucuji. Take jsem procital americke fora a rady beznych uzivatelu....moznosti jak zjistit "relativne" top granule je nekolik...Ale chce to trosku casu. Samozrejme se muze stat ,ze i ty nej granule psovi nebudou chutnat nebo bude na nekterou slozku alergicky. V tom pripade musim pockat a uvidim jak pes bude reagovat. Momentalne budu prechazet od granule Josera (nedoporucuji) na Orijen a za nejaky cas budu chytrejsi

Piki
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 18:54
- Nahlásit

Orijen je v současnosti nejelpším krmivo světa, za poslední dva roky vyhrálo ocenění 2 nezávislých časopisů (whole dog journals a dog food analysis). Ti co říkají že je to přebílkovaný at si krmí dál rohlíkama a nebo at si o tom něco přečtou, proč se tu opěvuje mýtus že vysoké procento proteinů (nad 30%) škodí, ano škodí,ale škodí proteiny z kostí (z masokostních mouček a čerstvých mas s kostmi) kde je vysoký obsab Ca a P.Orijen dává maso vykoštěně a poměr Ca a P je 1:1 a obsah popelovin je hodně nízký.Kdo se bojí velkého % proteinů,jsou i jiné zančky taky dost dobré, napč, Artemis, First mate, Fromm family,Canidae, Acana (ta nová receptura je opravdu hodně dobrá)
tady posílám analýzy krmení a jejich ohodnocení http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/

danajasa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 19:48
- Nahlásit

Máte někdo oskoušené tyto??Příjde mi cena dobrá a kvalita nu těžko odhadnout--- Arion
Podrobný popis produktu:
Tvar granulí odpovídá speciálním potřebám velkých plemen * Glukosami a chondroitin sulfát zabraňují problémům s klouby * Vysoká stravitelnost * L-karnitín urychluje spalování tuků
Složení :
Maso ( kuřecí maso min. 30 % ), obiloviny, rostlinné produkty ( řepné řízky ), olej a tuk, vejce a vaječné produkty, minerální látky a vitamíny, pivovarské kvasnice, lecitin, F.O.S, L-karnitin, chondroitin sulfát, glukosami sulfát, výtažky z juky. Bez barvi. Jakostní znaky: bílkoviny 25%, tuk 12%, vláknina 3%, popel 7%, vlkost 9%, vápník 1,5%, fosfor 1%, měď 5mg/kg, sodík 0,3%, hořčík 0,2%.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 20:32
- Nahlásit

Orijen nekrmíme, ale poměr Ca : P by měl být 3 : 1 nikoliv 1 : 1 tak nevím jak to bylo myšleno

archie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 20:37 - Změnil/a: archie
- Nahlásit

Eldoguero
Orijen nekrmíme, ale poměr Ca : P by měl být 3 : 1 nikoliv 1 : 1 tak nevím jak to bylo myšleno
Tak nevím, ale co jsem četla, tak poměr Ca : P by měl být 1,5:1 nebo 1 : 1, ale 3:1 jsem ještě nečetla
Kupříkladu zde: http://www.vetonline.cz/krmiva-1253555392

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 20:53
- Nahlásit

archie
Hm, no nás to tak učili ve škole, tak třeba nás to učili blbě
Pochopitelně ku prospěchu Ca, příliš P ve stravě psa může způsobit různě závažné růstové problémy. Někdy bývá problém většího podílu P v krmivu překrmování masem ve štěněcím věku.
Poměr 1,5 : 1 už jsem taky někde četla... no někdy se člověk dozvídá věci

archie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 20:59
- Nahlásit

Teda já netvrdím, že mám správné info, třeba se to zase za těch pár let změnilo, že ... ony se ty informace ohledně psího stravování stále inovují, jen mě prostě přkvapil tak velký podíl vápníku, ale vážně netvrdím, že to teď není jinak.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 21:10
- Nahlásit

archie
Mění se spousta věcí, včetně náhledu na psí stravu, ale poměr jednotlivých klíčových prvků by měl zůstávat. Já jsem tuhle informaci už taky kdesi četla, ale opravdu nevím... Nás to prostě učili takhle.
Možná, že je nějaký nový moderní trend, kdy by Ca mělo být ve stravě psa méně, ale v tom případě by mě zajímalo proč. Napadá mě, že výrobce granulí třeba počítá ještě s pamlsky a event. přikrmováním, nebo, že se jedná o granule pro nějakou konkrétní skupinu psů, jinak fakt nevím.

danajasa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 21:46
- Nahlásit

Arion
750kčOrijen
až2600kčNo nejmarkantnější rozdíl zatím vidím v poměru za15kg ovšem ve spoustě debat bývá zdůrazněno,že né vždy cena odpovídá kvalitě a levnější můžou být stejně dobrý to sem chtěla vyzjistit asi tak nějak.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 22:50
- Nahlásit

danajasa
to určitě, s tím souhlasím, ne že bych chtěla tvrdit, že drahý granule jsou špatný, ale pro příklad Eukanuba a Pro Plan jsou myslím drahý dost a hodně lidí s nimi spokojená není. Ač je to určitě super premium. Já mám hodně dobrou zkušenost s německými (nebo rakouskými, teď přesně nevím) Mera dog. Mají dvě řady a myslí, že poměr kvalita a cena je taky ok. Jinak krom masa pochopitelně nedám dopustit na Royal, našim psům sedí nejlíp ze všeho co jsme vyzkoušeli.

Piki
Člen
# Zasláno: 20 Led 2011 23:59
- Nahlásit

no poměr Ca: P ( 1,2:1) u dospělých a u štěnat od (1,3-2:1 ). Stále projíždím diskuze a pořád ne a ne nějaký pořádný výsledek...poměr je daný..ale stejně každý pes je jiný..někomu vyroste pes skvěle na masu a druhýmu přeroste, to stejné je u granulí...Přidávat by se Vápník ve vývinu štenat neměl,pokud nenastanou viditelné problémy (prošlapy třeba)....někdo krmí kostma odmalička a je spokojen, druhej má problémy...já už doopravdy nevím co je správně...každopádně poměr mezi Ca:P je ten jak jse uvedla výše správný a Orijen ho splňuje (každá receptura se trochu liší-u štěnat a seniorů je poměr jiný)

radkah
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 00:42
- Nahlásit

Já jsem v období růstu doze dávala RC pro obří plemena...po roce jsem začala přidávat joghurty , ryby, maso....předtím jsem se bála...zblblá řečma veterinářů-předtím jsem měla dogy dvě a žádná z nic granule nepotkala...a Dorota se dožila skoro 14let. Ve 4letech měla Ajda torzi a tak jsem skončila s granulema a přešla na maso. Barf vychytaný nemám-hřeším na to, že je po vývinu . Ale s RC jsem byla spokojená a několik měsíců jsem zkoušela Happy dog-doufám, že to píšu správně-ale odradila mě velikost granulí...jinak pes pěknej, srst lesklá a hovínka malý

Piki
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 21:04
- Nahlásit

mě se barf líbí, jen ho nemůžu tak nějak praktikovat, jsme neustále se psem na cestách, 5 x týdně na cvičáku, výstavy,treky... a taky stále nejsem úplně přesvědčena co dávat (kosti ano,kosti ne) kolik, jaké, přidávání olejů (lněný, slunečnivový atd. kloubní doplněk,vitamíny, prebiotia atd)... v gralulích mám jasno, hlídám si recenze a složení , odkud pocházejí survinu, jejich kvalita...ikdyž taky nemůžete věřit všemu :-D Až budu srará a nebudu moc aktivně žít se psem tak se možná k barfu uberu ( a to už bude snad i promakán ) :-DDD Na happy dogu je většina fylballových border a psů ze cvičáku a musím říct že vypadají dobře..na mě je tam jen moc kukuřice (na prvním místě)

nefritt
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 10:39
- Nahlásit

Někdy od roku 2004 krmíme na střídačku český Fitmin a nemůžu si stěžovat ani já ani psi.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání