Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / belgičtí ovčáci
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
cat
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 13:22
- Nahlásit

EngieB: nevím no, zdá se mi to ještě docela dobré. To by museli být pracanti jen ti, co jsou k tomu vedení odmala a znám takové, kteří začínali třeba v roce. Myslím, že to tak žhavé nebude. Uvidím. A Safír má moc dobrou povahu - není bázlivý, ukňučený..ale zvědavý, hravý, kamarádský a bystrý. Právě jsem o tom napsala známé, se kterou budu chodit cvičit a jsem zvědavá, co mi napíše ona.

EngieB
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 14:23
- Nahlásit

cat
Mě nejde o pracovitost, ale o socializaci. Mám prostě vyzkoušený, že cokoliv mimi potká během třetího měsíce, bere jako hotovou věc, prostě neřeší.
Ale každý pejsek je jiný a pokud mu chovatelka poskytne dost zajímavostí a někam ho i vezme, nebude to až takovej problém. Stejně ti závidím, mě se teprve narodí. Odkud jsi?

cat
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 14:29
- Nahlásit

EngieB: jo takhle.. no domlouvala jsem se, že ho někam vezmou, naučí ho chodit na vodítku, na procházky, na návštěvy... právě kvůli socializaci. Já doufám, že to bude v pohodě. Pak stejně bude pořád mezi psama na cvičáku atd...
Já jsem z Valašského Meziříčí, a ty? Co a kdy se ti narodí?
Ani nevíš, jak ráda už bych ho měla doma..ale uznej, že pokud máš ultimátum - buď později nebo nikdy, moc dlouho o tom nepřemýšlíš

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 17:31
- Nahlásit

EngieB
i když kámoš si bral právě toho tervíčka později, jenže majitelka feny s ním dost prošla,
jé, mám jeho fotky ze cvičáku, když ho tam měla malinkýho, tedy jestli je to Reiki Bohemia Alké

cat
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 18:47
- Nahlásit

Bohemia Alké má i tervy?

Weroniica
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 18:50
- Nahlásit

cat
Nn Reiki je po malině matce i otcovi.

cat
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 19:04
- Nahlásit

Weroniica: jo tak, už jsem si myslela....

Weroniica
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 19:14
- Nahlásit

cat
Myslím, že v tom vrhu byli dva tervíci, ale přesný počet netuším,...

cat
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 19:16
- Nahlásit

Weroniica: jasné.. jen se mi nezdálo, že by měli "čistokrevné" tervíky

Weroniica
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2008 19:28
- Nahlásit

cat
Nn o tom pochybuju

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 10:51
- Nahlásit

EngieB
není to úplně pravda...cokoliv mimi potká během třetího měsíce, bere jako hotovou věc, prostě neřeší. v tu dobu to neřeší, ale pak se klidně může zlomit a začít to řešit.
Důležité je, jak se chovají rodiče, co mají skryté za fasádou naučeného a maskovacího,
ona spousta dogmat neplatí, nebo platí jen pro střed G křivky...

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 11:24
- Nahlásit

Sali: já si myslím, že když ho nebudu do všeho hrnout, budu s ním sice procházet všechno, ale nenásilně, bude to v pohodě... mezi lidmi i psy bude, budeme si hodně hrát.. přece jenom ve 14 týdnech ještě není takový obr, aby bylo všechno ztracené.. Přece jsou i psi, které měli jejich majitelé odmalička a nejsou úplně předpisoví..

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 11:41 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

cat
hele to je strašně těžký, myslet si můžeš co chceš, ale výsledek bude nakonec odvislý od všch okolních faktorů.
Závisí to na vrozeném, na naučeném v prvních týdnech, na tom co umíš poznat a řešit, i na tom, zda to taky vůbec technicky jde, abys do reálu převedla svoje představy, i když to svejma rukama udělat umíš, aby se to vůbec udělat dalo...stačí jeden pitomej úraz, a jsi druhá.
Já osobně bych si jakékoli své zvíře chtěla odchovat sama, abych měla o všem od narození povědomí, nad vším kontrolu, a mohla pak nadávat jen sama sobě,
protože a´t plánuješ jak plánuješ, ona to je nakonec taková hra "tohle ti osud přidělí a te´d ukaž, co umíš a co s tím dokážeš".
Kdo je dobrej, dokáže hodně i s špatným materiálem....

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:06
- Nahlásit

Sali: nemyslím si, že by to byl špatný materiál.. on je povahově dost kvalitní, co jsem poznala já i chovatelka. Je ale odchovávaný jinde, než u chovatelky. Byla jsem se tam párkrát podívat a řekla bych, že fena je dobře vychovaná, má výbornou povahu. Štěňata vychovává důsledně ona i ta rodina. Já vím, že se to nedá předpovědět, ale zatím mi tady všichni říkají, jak je to ztracené a nebude se dát nic dělat atd atd...přitom tady nikdo tak "starého" psa neměl, takže nemůže vědět, jak to v praxi je. Taky jsem měla psy od 7 a 8 týdnů, ale teď to bohužel nejde.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:18
- Nahlásit

cat
hele ono to je v něčem jiným, v tom, že můžeš mít jen to,co můžeš, co jde, ne vždy můžeš mít kdy chceš co chceš,
tak pokud máš pocit že to takhle chceš, seber tu hozenou rukavici, a dej se do díla,
pokud ne, počkej rok dva tři, než budeš mít svůj život ve svých rukách, a seber tu hozenou rukavici později.
Neplatí žádné dogma, jen že šance jsou statisticky lepší, když máš zvířátko v ruce úplně od mala, dotaženo ad absurdum, když si odchováš prcka ze své už doma sebou odchované feny...

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:25
- Nahlásit

Sali: nejde o to, co chci, ale o to, jestli je to opravdu tak beznadějný případ, jak tady píšete. Neplánuju s ním žádné extra výcviky, jako většina tady... chci dělat hlavně agility (se svým prvním psem jsem začínala ve 4 letech) a pak taky zkusit záchranařinu. Pejsek se má zatím u majitelů feny dobře, příští týden tam zase jedu a domluvím se na tom, co bych potřebovala.
Bohužel - kdyby jen rok/dva/tři ! Až budu sama schopná vést si život se psy, budu čekat 10-15 let, pokud to půjde tak, jak si myslím.
Jasně, že je nejlepší si vychovat prcka odmala..ale já feny nechci(zatím), takže budu zatím závislá na umění chovatele.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:42
- Nahlásit

cat
do 14 týdnů se přece nic moc nedělá (kromě jména, vodítka, sedni, ke mně...).
vidíš, a já bych dělala úplně jiný věci, základ lovu kořisti s kůží pro štěně, nebo se střapcem pro štěně "na udici", základy vyštěkání, základ práce s nášlapem a klidným vyžíráním odměn v pachu, ve třech měsících už by mě to chodilo 50 kroků esíčko stopu do 15 minut...základ překážek, terénní trasy, rozbalený áčko, kladinu, hlavně základ aportu, zamagořet do balonku nebo pešíčku, a uvodit štěně kolem nohy na pamlsky z ruky...a jméno u toho a přivolání jako samozřejmost...

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:44
- Nahlásit

cat
jestli je to opravdu tak beznadějný případ, jak tady píšete.
ale nic není beznadějný případ....hlavně nic není černobílý!!!!

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:50
- Nahlásit

Sali: tak to rozbalené áčko, kladina, tunel... to se dá natrénovat kdykoliv. A to ostatní, co píšeš - je samozřejmě lepší, když už to štěně umí, ale to neznamená, že se to nedá naučit od tří měsíců nahoru. O to mi jde. Proč mi není nikdo schopný říct, že to jde?(aspoň pro můj klid) Sama trpím jen tím, že ho nemůžu mít už teď... Nikdo s takovým štěnětem nemá zkušenosti, ale každý to hned odsuzuje.

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:52
- Nahlásit

Sali: ale díky za odpovědi... vím, že nic není černobílé.. Známá měla svůj odchov (fenku) a na záchranáře nikdy nebyla, protože ji to nebaví a nemá ráda lidi..

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 12:58
- Nahlásit

Nikdo s takovým štěnětem nemá zkušenosti, ale každý to hned odsuzuje
neodsuzuje, nikdo to neodsuzuje, i ty vidíš černobíle...
jen se ti zodpovědně snažím předložit svůj názor získaný svýma zkušenostma.
Ve hře jsou minimálně 3 faktory:
1) co chceš (dělat)
2) co k tomu dostaneš (za pes)
3) co dokážete (spolu)

no a výsledek je jen kombinatorika. Co víc ti mám říct, to je život....

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 13:04
- Nahlásit

cat
necvičím na efekt a na výsledky, jen pro zábavu, měla jsem v ruce dospělce, u sebe odchovaný prcky, i koupený prcky od 7 do 13 neděl....a prostě jsem si s nima dělala jak jsem uměla a co jsem mohla.
jedinej rozdíl byl pro mě v tom, co jsem kdy a kde už uměla vlastníma rukama, a co si pes nes v sobě za výbavu vrozenou i získanou.
Učíš se na psech, a učíš se spolu s tím kterým psem, a život běží, a když se naučíš ušít každýmu zvířeti metodiku na míru, a učit psa se učit samostaně, a pracovat s motivací a asi milion dalších věcí, tak už tě pak takový starosti jako máš te´d vůbec neberou, a zajímá tě jen, aby štěně mělo geneticky fixovaný pevný nervy a pracovní tah, a ostatní už je na tobě.

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 13:05
- Nahlásit

Sali: fajn, díky moc... teď už jen záleží na tom, co dokážeme. Já věřím, že nijak "poškozený" nebude, budu se to snažit s citem dohnat. Když si ho vezmu, budu pak s ním ještě skoro 3 týdny doma a pak 5 dní v týdnu. Snad to půjde dobře. Fakt mám strach a když vidím, jak tady říkáte, že to není dobré, musím na to pořád myslet.

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 13:08
- Nahlásit

Sali: jo, souhlasí s tebou... já vím, že je lepší, když si ho člověk odchová sám nebo když si ho vezme po těch 50 předepsaných dnech. Ale hold to někdy nevyjde Uvidím, co nám půjde, ale nechci to shazovat jen kvůli tomu, že za mnou přišel o měsíc později..

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 14:12
- Nahlásit

cat
no, vy jste se asi nepochopily se Sali....ona spíš chtěla říci, že pokud štěně bude mít v sobě nějakej problém vrozenej, nikdy to nebude, při vší socializaci takový, jako když je štěne vrozeně zvídavé, přátelské a nebojácné...a je úplně jedno, kde ta socializace probíhá. Od slušnýho chovatele bych se nebála si vzít štěně třeba v pěti měsícíh, pokud budu vědět, že se mu věnuje. Sama jsem si kvůli opravě baráku brala jednu fenu ve čtyřech měsících a nic se neprošvihlo, fena má skvělou povahu a měla by ji asi i kdyby vyrostla v chlívě, jako že nevyrostla samozřejmě, prostě ji má.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 14:27
- Nahlásit

Ebony
jj

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 14:43
- Nahlásit

Ebony: pokud to myslela takhle, tak jsme se asi fakt nepochopily jo, s tím, cos napsala, slouhlasím pejsek není bojácný ani "přišlápnutý"... povahově moc dobrý po kvalitních rodičích. Tak jsem zvědavá, co z něj bude

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 15:17
- Nahlásit

cat
jistě, vždy´t to celou dobu píšu....asi to není dost jasný.

cat
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 17:10
- Nahlásit

Sali: tak Ebony to shrunula je mi to jasné, počkám a uvidím. Každopádně krevně bude dobrý. Rodina, ve které je, ho nijak zatím nekazí, vychovává...soudím podle toho, co jsem viděla. Jezdím každý týden "na kontrolu", tak se uvidí...

EngieB
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 16:21
- Nahlásit

Ebony
jé, mám jeho fotky ze cvičáku, když ho tam měla malinkýho, tedy jestli je to Reiki Bohemia Alké
Svět je fakt prťavej! Je to Reikušák!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání