Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / belgičtí ovčáci
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Weroniica
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:32
- Nahlásit

Přidám nějaké fotečky Alespoň pro uklidnění nálady

Výlet na přehradu Vír - celá smečka

Pokud o tanec - slalom aneb důchodce v akci

Couváme

Kokes
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2008 19:38
- Nahlásit

EngieB
Jen jsem to myslel tak, že je vidět na čem se chovalo hodně a úplně stejně jako u jiných plemen a že chov na práci je složitější než na exteriér i když skoro vždy chovatel určitě chová pro oboje.

Sali
Asi jo jsem naivní a nikam jsem nepronikl, nějak jsem to nepotřeboval. Ale Sali, napiš sem něco o těch rodokmenech plemeníků, kterých se to týká a jaké tam jsou teda změny?

Kláásek
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:22
- Nahlásit

Weroniica
To na těch fotkách kromě té maliny to jsou STB??

Weroniica
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2008 00:46
- Nahlásit

Kláásek
Jsou to fenky od Suri. Ta první je kříženka SBT, druhá SBT pak Nicolas piťásek a BOMko

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 00:39
- Nahlásit

Mám sice“jen“ chlupáče (2 BOT a 1 BOG), maliny uctivě obdivuji a znám jak pracovní, tak i exteriérové. I když je to jedno plemeno,je mezi nimi obrovský rozdíl ve vzhledu. V pracovní fence mé kamarádky je jasně vidět přikřížený pit nebo staf – krátká čelist, velké zuby, kulaté světlé oči, srst bez podsady. Další, exteriérová je opravdu pěkná, ale povahou je mnohem blíž chlupáčům. Než jsem si vzala svého posledního mladého, uvažovala jsem, jestli neudělat kompromis a nevzít si exteriérového vyštěpence z malin. Toužila jsem po pracovnější povaze v chlupatém kožichu. Zkušení chovatelé mi to vymluvili. Neměla bych prý ani pracovní povahu, ani exteriér.
Od příštího roku prý budou mít NO povinný genetický test do chovu. Nic bližšího o tom nevím, ale bylo by docela zajímavé, kdyby to jednou platilo i pro maliny, co všechno by se objevilo…

AlenaD
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 00:52
- Nahlásit

Benzi
Mám sice“jen“ chlupáče (2 BOT a 1 BOG),
Proč jen? Máme je taky, 3 BOG a jsem tomu moc ráda a malinu bych ani nechtěla.
Neměla bych prý ani pracovní povahu, ani exteriér.
To si, myslím taky.

Nic bližšího o tom nevím, ale bylo by docela zajímavé, kdyby to jednou platilo i pro maliny, co všechno by se objevilo…

No je fakt že někteří takymaliňáci už jsou exteriérově někde úplně jinde. Asi by jsme se divili.

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 10:15
- Nahlásit

Ali, mé "jen" je taky v uvozovkách - určitě ses taky setkala s opovržlivými pohledy na cvičáku nebo přímo dotazy "proč si nepořídíte radši pracovní plemeno".
A přiznávám se, že jsem byla v pokušení si vzít štěně po svém psovi, když jsme se pokoušeli nakrýt vyštěpenou malinu ze špičkové pracovní krve. Ale zase - příroda není tak jednoduchá, aby spojení krásy a práce dávalo prostě pracovní krasavce.... Nevím proč, ale jak naschvál tomu bývá přesně opačně. Fena nezabřezla, takže jsem neměla možnost zklamat se na vlastní kůži.
Ali, a nemáš ty "náhodou" Tačouna? Tedy grena s pracovními vlohami? Ale to už bychom asi byli na jiném fóru...

AlenaD
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 12:21
- Nahlásit

Benzi
určitě ses taky setkala s opovržlivými pohledy na cvičáku nebo přímo dotazy "proč si nepořídíte radši pracovní plemeno".
Jo určitě jsem se s takovými průpovídkami taky setkala, většinou od lidí co byli rádi když s těmi svými pracáky složili jedničkové zkoušky.
Naštěstí už hodně let chodíme na cvičák kam chodí tak široké spektrum všech psích ras že to nikomu nevadí, každý si dělá co ho baví a co mu jde.
Tačouna nemám, toho má Alice, na podzim jsme s ním kryly, ale fenka nám bohužel nezabřezla, nějak nám doktor blbě přepočítal progesteron.

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:48
- Nahlásit

No, tak já teď chodím na cvičák, kde cvičí taky skoro vzácnost - pracovní NO. Tam jsou i exterieráci NO menšině - a my jsme prostě exoti.
S Alicí jsem se spletla, Tačouna znám od vidění z belgičích akcí a je tam opravdu u belgičáka vzácná vyrovnaná povaha. Jsem zvědavá na ten nový vrh Z kovárny. Gren, který má mnohokrát obhájený Ring III - to musí být frajer!

AlenaD
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 17:55
- Nahlásit

Benzi
Jsem zvědavá na ten nový vrh Z kovárny. Gren, který má mnohokrát obhájený Ring III - to musí být frajer!
Jo, tak na to jsme zvědaví všichni!

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 19:07
- Nahlásit

Benzi
jo, od roku 2009 mají NO povinné DNA do chovu

AlenaD
Jo, tak na to jsme zvědaví všichni!

Tedeska si bude brát štěně, tak ho budu sledovat

AlenaD
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 20:09
- Nahlásit

Benzi
Jo jinak když jsme se bavily o chlupatých BO, co jsi říkala na Markétu P. se Zealousem jak vyfikli IPO3 ?

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 22:30
- Nahlásit

Byla jsem na ně strašně pyšná, jsou můj vzor! Ale letos byla opravdu velká úroda zkoušek chlupáčů. A to nejen těch malých, ale i "velkých". Mou úctu mají i ti, kterým se letos IPO3 nepodařilo složit, ale příští rok to zkusí znovu. Máme se na co těšit. A takových chlupáčů znám několik.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 23:04
- Nahlásit

Benzi
Mou úctu mají i ti, kterým se letos IPO3 nepodařilo složit, ale příští rok to zkusí znovu.

To určitě, obdivuju taky každého kdo se snaží, ale to co dokázala Markéta se Zelím je opravdu mimořádný úspěch, když vezmu v úvahu že je to pes z čistě exteriérové linie a malinois tam nikdy žádný nebyl. Doufám že takových bude jenom přibývat.

Benzi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 23:18
- Nahlásit

Ono je to taky o psovodovi. Když k tomu přibude aspoň trochu chuti pracovat, usilovnou prací lze dosáhnout takového výsledku. Je to v podstatě obdoba výsledku exterierových malin. Ale má to i tu druhou stránku. A to sice to, že člověk si uvědomí, čeho by dosáhl touto tvrdou prací s opravdu pracovním psem. Proto si také Maky vzala maliňáčka. Na výstavě mi ukazovala fotky z Francie, kde zachytila několik pracovních chlupáčů. Tady by je ale nikdo nechtěl. Jsou oškliví, takže by si je nikdo nevzal pro okrasu, a kdo chce pracovat, může si vybrat mezi malinami. Proto se tu taky nebudou nikdy chovat.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 00:13
- Nahlásit

Benzi
Ono je to taky o psovodovi.

Přesně tak, řekla bych že je to hlavně o psovodovi. Jak se říká když dva dělají totéž výsledek bývá různý.
Co znám Markétu vím, že je to nesmírně pracovitý a houževnatý člověk který ví co chce a navíc má pro výcvik ještě něco co se naučit nedá a to je cit a talent.
Věřím že s maliňáčkem jí to půjde taky skvěle.

EngieB
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 09:20
- Nahlásit

Benzi
No já tak napůl mám právě vyštěpence, ale z exteriéráků, a je to bezva troubíšek Krásnej je (rozhodně pro nás, že jo ), ale protože holt exteriér malin a exteriér tervíků se liší, tak nemá šanci. Ale musím říct, že je to bezva hračička, takovej šášula, mazlíček i hlídač, není teda žádnej génius, ale jeden ho nemůže nemít rád. Ale na práci to fakt není, já taky na něj moc času nemám, mám dva vlastní čoklíky.

EngieB
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 09:21
- Nahlásit

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 09:55
- Nahlásit

EngieB
vode dneska mu budu říkat "vyštěpenče".

KDY jako ta vychajda?

Benzi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 18:19
- Nahlásit

Engie, není na tom obrázku náhodou pes mého srdce Reiki B.A.? Chystám se zajet podívat, jako hodná tetička na socializaci, na nová štěňátka z této stanice - ani jsem se neptala, jestli se zase nenarodili nějací vyštěpenci

EngieB
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 14:50
- Nahlásit

Benzi
Jé, to se máš, na mě je to daleko Hned bych jela okouknout malý francouze!
Jinak je Miláček největší

Benzi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 22:31
- Nahlásit

EngieB

V pátek jsem byla pomazlit ty malé Francouze, jsou kouzelní, pohodáři a doufám, že najdou dobré pánečky. Vyštěpenci v tomto vrhu vůbec nebyli.

Weroniica
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 16:31
- Nahlásit

Šůůůp nahoru!!! Tákhle to nechat zapadnout Přidávám jednu tahací fotku

Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 09:21
- Nahlásit

Weroniica
Prosím tě, psala jsem ti na mil z webovek. Můžeš mi enom dát vědět, zda je to reálné či ne. Díky

Weroniica
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 11:33
- Nahlásit

Hyena
Hoj mrknu sem tam dneska eště nebyla No teď koukám nic tam nemám. Psala si na weroniica@email.cz ?

Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 11:53 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Weroniica
Psala si na weroniica@email.cz ?
JJ,Esli máš jinej aktuálnější e.mail, ozvi se mi prosím na hyenacabrakova zavináč centrum.cz

Weroniica
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 11:58
- Nahlásit

Hyena
Zkoušela jsem ti psát na tvůj, pač mi pořád nic nepřišlo,...

Katyyy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2009 20:41
- Nahlásit

Nějak to tady upadlo v zapomnění tak šup nahoru, třeba se někdo ozve

careynka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 18:10
- Nahlásit

Ahoj, taky se hlasim k malinam

careynka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 18:12
- Nahlásit

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání