| Autor |
Zpráva |
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:21
- Nahlásit
Berte to trochu s nadsázkou. Bože!
To jsou přece běžné reakce normálně se vyvíjejícího dítěte! Každé přece pláče a směje se, nebo ne?????
Jde o to, že těm psům to nevadí. Je to jakoby věděli, že takhle se malé děti normálně chovají a na tuto normální dětskou reakci v různých situacích také teagují normálně a klidně.
Nefunguje to tak, že rodičové své ratolesti v pavilonu s "bojovými" psy vypustí a dětičky se pak chovají jak utržený z řetězu!
A slušné děti od zodpvědných rodičů se ptají, jestli si můžou hladit.
Že já jsem se vůbec do té diskuse zapojovala...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:26
- Nahlásit
VIK
asi si tady už vůbec nikdo s nikým nerozumíme....
Nic si z toho nedělej,je to normální.
Jinak já řeším destruktivní sklony svých mladých spor´táků trochu jinak než ty,mám holt jiné priority než výstavy,chci výkon a maximálně sebevědomou psychiku s razancí a bojovností...prostě ve své nepřítomnosti pozavírám psy tam,kde mají k svobodné destrukci věci k tomu určené...jo zlatý kotce....
|
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:41
- Nahlásit
Tak moment.
Mojí prioritou nejsou výstavy. Ale když vidím, že náš pes na to má a má úspěchy, nevím, proč s ním tam nejezdit.
Mimo to, jak jsem již psala, má i lovecké zkoušky. V létě se připravujeme na canisterapeutické zkoužky a na podzim to bou další lovecké. Všechno má spojitost se vším. My psa nemáme jako trofej nebo ho nemilujeme za to, že nám vyhrál pohár.
No a co se týče kotců (pokud to bylo myšleno vážně), jsem proti. Tito psy nesnášejí samotu a vyžadují stále 100% pozornost. Psy v kotcích bohužel citově strádají. To je můj názor.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:44
- Nahlásit
VIK
když jdu z domova do práce,nemůžu nechat volně pobíhat po celým baráku a pozemku pět velkejch psů...nemusí se domluvit....takk je rozhodím po dvojicích,jak spolu pečou,do jejich spacích a relaxačních kotců....pokud jsme doma,jsou všichni navolno všude...a dodržují se jistá pravidla hry,jako že barák zůstane stát.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:45
- Nahlásit
VIK
jinak k úspěchům v loveském výcviku gratuluju.Děláte barvu?
|
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:48
- Nahlásit
Sali[b][/b]
O.K. Tak proti tomu nic nemám.
Nevím, co máš za psy, můžeš mi to říct?
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
VIK
a třeba dneska jsou navolno všichni,jednu mám v práci a ten zbytek se nepohádá.
|
Coral
Člen |
- Nahlásit
VIK
kde s nim chces delat canisterapii? Ja ted se svoji bulinou budu chodit na LDN do Motola.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:50
- Nahlásit
VIK
máme doma tři dobrmany a dvě maliny.A u tchýně o patro níž tři ovčandy.
samozřejmě na baráku.
4 zvířata jsou v penzi starobní nebo invalidní,jedna je kšefťák na trvalém pobytu(chovná fena za 5 tisíc EU,už mi z toho strachu o ní hrabe)a tři mladý nadějný sporťáci(2x dob a 1 maligna)
|
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:50
- Nahlásit
Ano děláme. Ale zkouškách byly jiný disciplíny, který zvládáme lépe
|
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:55
- Nahlásit
Jsme z Brna, takže canisterapii budeme dělat tady v Canisterapeutickém sdružení Jižní Morava.
|
Coral
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 14:00
- Nahlásit
Myslim spis jestli starsi lidi nebo deti nebo oboje?? Nebo jeste nejsi rozhodnuta? Jakyho mas bulicka (barvu) a od koho? Jestli mas fotky muzes poslat na renata.sipkova@centrum.cz Tohle pondeli jsem ji kupovala vesticku s packou aby byla v arealu nemocnice oznacena a ten pan se strasne divil pry to s normalnim bulikem delate canisterapii? Celkem jsem se pobavila, znam dost lidi s bulama co delaj canisterapii
Ja chci ke starsim a ted se mi snazi domluvit abych chodila s Corou na polohovani ale je to se mnou tezky protoze driv jak v sest vecer se tam nedostanu.
|
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 14:14
- Nahlásit
Nevím, jak to máte u vás. Na naše je myslím jen ten nutný základ a až posléze se to rozlišuje. Máme tam asi 10 disciplín. Nebudu vyjmenovávat. Na základě toho nám vystavijou jakýsi certifikát o složení zkoušek. Co bude dál, nevíme.
Máme červenýho bulíka s bílími znaky jen na prsou. Jinak moc krásnýho Je od MVDr. Mullerové tady z Brna. Foto se pokusím poslat během dne.
|
Coral
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 14:24
- Nahlásit
Aha, ja uz mam zkousky slozene pres rok - u Helppesu. Ted uz prave budu dochazet na samotnou canisterapii. Myslela jsem to jako do budoucna kam budes chodit. Predem dekuji za fotecku Po jakych je rodicich?
|
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 14:31
- Nahlásit
Mystica Trojský kůň a Siradella´s Janus Samadhi. No a co Ty?
|
Coral
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 15:05
- Nahlásit
No ja mam cerne zihanou bulinu, fotky na www.hafani.com
je bez pp, matka i otec s pp, jmena mi rikali ale co nema clovek napsany hned zapomene a kdyz jsem jim volala dva roky zpet pani byla rozvedena, pan exmanzel nesdilny a pan od psa uz buliky nechoval a prestehoval se. Premyslela jsem ze kdyz bula s PP tak asi od Mullerky a pokud ne tak zase bezpapiraka. Ona je asi jedina chovatelka ktera s nima dela zkousky i kdyz jinak pusobi spis jak velkochov.
|
VIK
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 15:34
- Nahlásit
Co jsme začali jezdit na výstavy a prostupovat do těchto tajů, zjistili jsme, že vládne mezi chovatelema docela velká rivalita. Ale je pravda, že s paní Mullerovou si rozumíme. Jo a ty fotky jsem Ti už poslala...
|
Coral
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 16:24
- Nahlásit
Dikes
Pisnu ti na maila at nezanasime forum bulicima vecma
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 19:03
- Nahlásit
Blbečku!!!Mám doma pitbula a je bez problemů!!Je mu už 7 let a ani jednou jsem neměl strach,že někomu něco udělá.Mezi ostatními psy se chová přátelsky.Zamysli se než něco napíšeš, když o tom vůbec nic nevíš!!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:36 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Psal Tchor ( zapomel jsem se prelogovat)
Anonymní
Hlavne ze ty, po jednom psovi, vis vsechno.
Tyhle psi nejsou na vychovu zrovna nejednodusi ( netvrdim ze nejsou nektera plemena tezsi) a dost casto si je porizuji lidi co vi o vychove a vycviku naprosty prd. Takze urcita obezretnost pri vyberu plemene by bejt mela.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2005 21:24
- Nahlásit
Sali, Tchor
S Pitama a jim podobnýma se setkávám poměrně často, všimli jste si, že oni mají úplně jiný pohled než jiní pejsici?? takový neurčitý, na dobrmanovi poznm podle pohledu a výrazu, co se asi děje, ale oni se dívají hrozně zvláštně/nevím jak to popsat /
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2005 22:01
- Nahlásit
ala_baionette
Mne prijdou takovy bez vyrazu, nikdy u nich z ksichtiku nepoznam, co si mysli.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 08:25
- Nahlásit
ala_baionette
ty vado,že se dívají zvláštně??? To jsi neště neviděl Bobulku....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 08:32
- Nahlásit
ala_baionette
Já mám doma to "a jim podobný" a připadá mi, že jeho pohled je spíš smutnej, i když má radost. Ale stejně na něm poznám, jakou má náladu.
On z toho ale těží, protože si vždycky od známých "vysmutní" nějakou tu dobrůtku.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 10:21
- Nahlásit
já tedy s tím "bezvýrazným" pohledem pitů "a jim podobných" nemůžu souhlasit - znám jich víc a všichni mají výraz a pohled normálních psů. Někteří mají vysloveně veselý kukuč
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 10:24
- Nahlásit
všimli jste si, že oni mají úplně jiný pohled než jiní pejsici??
když moje mamina prvně viděla pita, byla z něho úplně unešená. říkala, že má takové lidské oči
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 12:16
- Nahlásit
No mi teda také přijdou na první pohled spíš bez výraznější mimiky. Stejně tak ale i severáci.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 12:47
- Nahlásit
Musím souhlasit. Taky se mi zdá, že se tváří pořád stejně, ale neřekla bych, že zrovna nějak nepřátelsky. Jinak mám doma mimo jiné ještě akitu a ta je pane nečitelná. Šikmé oči, široká, usměvavá tvář a najednou vystartuje. Ta opravdu má jen minnimální mimiku a prakticky vůbec nevaruje. Hned jde na věc, myslím útok. Psi jsou hodně dominantní a feny taky. Ta naše nerozlišuje, jestli je pes malý nebo velký, prostě skoro každý pes je sok a skoro každému musí absolutně dokázat svoji převahu. Já osobně bych se občas obávala víc takového dominantního nezvládnutého akitího samce než pitbula, amstafa, atd. Jinak poslušnost má výbornou, lovec je naprosto úžasný a hlavně zabiják. Žádná škodná, která před ní v lese neuteče nemá absolutní šanci přežít déle než dvě minuty. Škoda, že se s ní nedají složit nějakjé ty lovecké zkoušky. V takových honičských zkouškách by byla naprosto perfektní.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:24
- Nahlásit
Evička
a proč se s akitou nedají složit ty lovecké zkoušky? Nepřipouští to řády? Já jsem se na jednom výletě setkala s lidmi, co měli akitu na volno a bez košíku. Pes se tvářil úplně v pohodě - v ksichtíku měl, jak píšeš, skoro úsměv.Klidně jsme okolo něho prošli - vůbec si nás nevšiml....Pak se ale bůhvíproč otočil, letěl za námi a vrhl se nám na pejsu (to jsme ještě měli jenom kníra). Nic mu neudělal, ale musel mu asi prostě jít ukázat, že kdyby něco, tak že on je "šéf"... Jinak tety sousedka má chovatelskou stanici akity inu. Má chovný pár a ten pes je opravdu hodně dominantní.....Paní s ním vůbec nemůže mezi jiné psy - protože tenhle pes, ačkoli má dobrou poslušnost, je asi vážně "alfa" - repektuje jen tu svou paničku a všechny ostatní považuje za své podřízené - třeba děti té paní na něho bez jeho "souhlasu" vůbec nesmí sáhnout.....Je to u těch akit normální - myslím to dominantní chování až do této míry?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:46
- Nahlásit
Přesně tak, zkoušky lovecké upotřebitelnosti jsou přístupné pouze loveckým plemenům s PP, a to ještě je dále rozděleno na jednotlivé skupiny, např. barváři mají své specifické zkoušky přístupné pouze barvářům, nikoliv jiným plemenům, atd. Já si myslím, že ta obrovská dominance je psům tohoto plemene vlastní a neznám jediného z těchto plemen, který by byl přátelský a přístupný všem lidem jako jsou naši lovečáčci. Je stále důstojný, rezervovaný, vědomý si své mmohutnosti a síly. Na výstavě jsem zažila, že psi v kruhu na sebe doráželi s neskutečnou razancí a rozhodčí je samozřejmě pro agresivitu oba vyloučila z posuzování. Zkoušela jsem na své feně uplatnit klasické výchovné a výcvikové postupy jako např. kdysi na NO. Ale vůbec to jaksi nefungovalo. Akita je stále vážná, miluje jen svou rodinu, od ostatních si drží odstup, s cizími lidmi nechce vůbec komunikovat a neexistuje, že by k ní jen tak někdo přišel a hned by ji začal hladit. Ona to prostě nemá ráda. I když naše dcera dělá nějaké nepřístojnbosti, zavrčí hodně hlubokým tonem hlasu a odejde. Děti dvakrát nemiluje, jen je toleruje. Naše akita lidi ignoruje, vůbec nemá snahu k nim jít a očuchávat je. Ale pokud vidím, že mají pejska, jde okamžitě na vodítko. Má širokou držku, v ní obrovskou sílu (zlomila nohu divočákovi jako nic), takže neriskuji střed s nějakým pejsanem. Stačili naše trpké zkušenosti . Měli jsme malinkou špicku, tříkilovou a i té pořád dokazovala, že ona je kápo. Nevynechala příležitost jí pořádně vyškubat.Bohužel zpočátku jsme její povahu špatně odhadli a vlastní blobost jsme draze zaplatili, a to životem jedné naší foxlí dámy, super feny. Naše akita totiž nesnáší onen temperament a neustálé pobíhání, hraní a honění našich terierů. Jediné řešení bylo dát ji k rodičům. Tam je jediný pes a je spokojená. Je jí už deset let, takže se hodně zklidnila, je to bába, ale když se pere, je jako mladice. Samozřejmě se tomu předchází, ale občas někteří neprozřetelně pouší své psy kolem naší zahrady nebo i do ní.Přísně si hlídá své teritorium a útočí na každého vetřelce. Ale na druhou stranu je to miláček a je moc hodná na nás, své lidi. Nikdy by nám neublížila, spíše má na pár jedinců ochranářské pokusy. Rozhodně je to ovšem také jedno z plemen, které by mělo patřit do rukou zkušeného kynologa.
|