Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Proč si nepořizovat tzv. "Bojová plemena
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 12:55
- Nahlásit

FiSt
Nejseš ty představitel vrcholného skepticismu?
Já se dívám na svět hodně černě, ale furt se snažím o boj za mír a duši v uších

Jo a někde se začít musí a vzhledem k tomu, že vrazi, sociální idioti a nezodpovědní pejkaři rostou z dětí, a rodiče to nezajímá, pak je na řadě škola, ne?

Všechny semináře a vzdělávací přednášky, které jsem zažil byly frašky
Co studuješ?

Vladimir
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 13:23
- Nahlásit

FiSt
Ono nejde všechny nebezpečí života řešit tím, že se to hodí do osnov.

Absolutny suhlas s takto formulovanou vetou. Ale daju sa minimalizovat. Je to len o percentach. Na sto percent je ista a bude snad len smrt. Ale nejake tie "seminare" ci nebodaj par hodin v skolskych osnovach o psoch, ako najcastejsie stretavanych a relativne nebezpecnych tvoroch, by tie percente zlepsilo. Urcite. Ja robim take nahodne "seminare" kazdy den na ulici v nasom mestecku. Par minut diskusie s jednym alebo par ludmmi .Verim tomu, ze som tie percenta len ja sam v nasom mestecku meratelne zmenil v prospech lepsieho pristupu k psom. A to som len kvaka z toho, co by mohlo byt. A to bez vacsich financnych nakladov, ci problemov. Par hodin, ked ucitelky uz nevedia co podniknut s detmi, venovat tymto vzacnym obyvatelon planety Zem.

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 15:44
- Nahlásit

FiSt
prosímtě s jakýmkoli regulovaným vlastnictvím a zodpovědným licencovaným majitelstvím prostě neprorazíš...přitom je to jediná rozumná cesta,něco jako způsobilost k držení velkého nespolečenského plemene...kdy kriteria musí být teoretická i praktická....

Tanaki
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 16:23
- Nahlásit

jen takova poznamka, chodim na zachranarsky cvicak a mame nekolik psu bojovych plemen, kteri jsou zachranrsti psi s mnoha zkouskami a vybornou povahou a poslusnosti, vsechno je o lidech a tim nemyslim jen "panicky" jsou lidi a je jich velmi mnoho, kteri dokazou vyprovokovat i uplne flegmouse a jejich pany taky

Tanaki
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 16:26
- Nahlásit

FiSt - jinak ja jsem taky pro "ridicaky na psa"

andull
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 20:13
- Nahlásit

Ja mam křížence argentinské dogy a labradora, po ar.dog. zdědil stavbu těla, ale je celý černý...Po labradorovi ma barvu a srdce milovníka...A přesto když jdu po ulici tak se mi občas stane že někteří lidé přecházejí na druhý chodník....
Jinak ho muhu kdykoliv a kdekoliv pustit bez obav...Když se ke mě dostal bzlo to cosi vzpouzejícího a agresivního na konci vodítka, mam ho asi pul roku a s vychovou je dnes v pohode...
Neni to sice ani staf. ani pit., ale vadí mi že lidi se velkým psům s mohutnou hlavou vyhybají....

Evik
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 07:47
- Nahlásit

andull

z toho si nic nedělej. Já mám chodského psa a ještě k tomu "prcka - jen 51 cm v kohoutku" a stejně někteří lidé u nás v ulici už z dálky volají "proboha chyť si to zvíře" protože je černý, a pro ty zabedněnce automaticky i zlý přitom můj pesan je tak přátelský k lidem, až to není hezký

Anonymní
# Zasláno: 1 Čen 2005 10:18
- Nahlásit

Ahoj, nevlastním psa, ale nevadí mi (až na silnou alergii na jeho srst). Stalo se mi, že sousedky pes, staford, na mě bezdůvodně vylítnul, když jsem odcházela z domova, začal vrčet, nechtěl mě pustit z mého bytu. Došlo k tomu tak, že sousedka (pozn. feťačka) si nechává otevřené dveře od svého bytu, pes volně pobíhá po chodbě a straší mě, mého manžela i všechny naše návštěvy. Ráda bych poprosila o radu někoho, kdo tomu rozumí, jelikož s touto nádherou, věčně zfetovanou, není domluva. Díky moc.

Locco
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:17
- Nahlásit

Anonymní policii a psa odebrat ... jinou cestu nevidim

a k předchozimu tematu - ta černá barva je asi opravdu nejaka divna - kdyz chodim s 80 kg spanelskym mastinem v barve zlateho retrievra, vsichni si ho bez dotazu hladi, ted s 5-ti mesicnim stenetem knirace se mi zdalky vyhybaji ...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 18:30
- Nahlásit

Locco
Jednou byl na tohle téma článek v Psu. Prostě černá=ďábel či něco takového, a každopádně je lepší se tomu vyhnout ...

Semi
# Zasláno: 1 Čen 2005 22:58
- Nahlásit

pro Anonym
koukám že Vám nikdo neodpověděl,váš dotaz zní dost divně.Ale je logické a zřejmě asi jediné východisko-stížnosti na úřadech,trestní oznámení apod.

Tanaki
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:46
- Nahlásit

Já mám boxera a tzv. laická veřejnost, co psa viděla naposled na obrázku v přírodopisu a čte akorát bulvár mě občas taky osočuje, jdu se psem po ulici a chlap na mě začně vyřvávat - proč to chováte ty bojový plemena, k ničemu to neni, akorát to napadá lidi, jinej borec na zastávce - proč ten pes nemá košík, tuhle můj kamarád šel a takovejhle pitbull ho napad a pokousal ....

ono je úplně jedno co je to za rasu, blbci co tomu vůbec nerozuměj totiž řvou nejvíc

Semi
# Zasláno: 3 Čen 2005 17:17
- Nahlásit

Tanaki
Moje řeč!!!Je to přesné vždycky se nejvíce ozývají lidi kteří viděli psa leda z rychlíku a osočují se jak všechno znají.

Anonymní
# Zasláno: 13 Čen 2005 07:34
- Nahlásit

Anonymní
Dělá to jen vaši rodině nebo i jiným nájemníkům?

en6en
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:37
- Nahlásit

Stalo se to i jiným nájemníkům, nebojí se ho jen má rodina. Proč se ptáte? Také jsem přemýšlela, jestli jsem neudělala něco špatně, resp. jestli něco neudělalo špatně asi tak 10 lidí, na které už tímto způsobem zaútočil. Pochopila bych, že kdyby měl problém jen s jedním člověkem, např. se mnou, tak bude vina pravděpodobněji na mé straně.

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 21:35
- Nahlásit

Zase novej článek o "bojových" psech
http://www.rf-hobby.cz/epocha/clanek.php?clanek=102
Nejhustší je
Přehled útočných teriérů

*Americký pitbulteriér (American Pit Bull Terrier)

Chov a výběr se vždy prováděl a provádí podle bojových schopností a vyrovnané povahy a nikoli podle vzhledu. Pitbulteriéři můžou být různých barev a velikostí. Výška musí vždy být k poměru tělesné hmotnosti. Váha psa je v rozmezí 17 - 28 kg, feny 15 - 25 kg.

*Americký stafordšírský teriér (American Staffordshire) Terrier

Výška 46 - 48 cm v kohoutku u psů a 43 - 46 cm u fen. Velikost a váha by měly být ve správných vzájemných proporcích.

*Stafordšírský bulteriér (Staffordshire Bull Terrier)

je tělem spíše menší, ale srdcem velký pes. Je to typický rodinný přítel, který vám svou odvahou, hravostí, přítulností a něžností zlomí srdce. Pro neznalé je však učiněnou pohromou a zabije bez milosti. Výška 35,6 - 40,6 cm v kohoutku, tělesná hmotnost psa je v rozmezí 12,7 - 17,25 kg, feny 10,9 - 15,4 kg

*Anglický bulteriér (English Bull Terrier)

je silný a svalnatý pes s charakteristickou klabonosou hlavou. Nejsou výškové ani váhové limity, ale bulteriéři jsou velcí 35 - 45 cm s hmotností v rozmezí 20 - 25 kg.

Jak může někdo vypustit do éteru takovou kravinu, to snad musí být vtip!!

BOOS
# Zasláno: 7 Srp 2005 18:17
- Nahlásit

NAJ PSZ

fatima
# Zasláno: 22 Říj 2005 23:17
- Nahlásit

poridila jsem si malou fenku argentinske dogy uz se tesim na cvicak nemyslim si o bojovich psech co se o nich pise muj pritel ma psu spoustu od canario az cane corso jsou to ti nejlepsi mazlici na svete jdete do prdele s vasema kecama o bojovych psech vyte hovno zasrany pudlove jsou vztekly nebo moda jorksiru co to je to jsou psi nebo morcata jo a az si poridim pudla tak se budu v zime ptat co mu mam dat na sebe pes jak mys

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 08:50
- Nahlásit

fatima
prosímtě nauč se nejdřív česky a nauč se interpunkci,pak se nauč něco o úrovni mezilidské komunikace,nauč se vyjadřovat se nikoli spodinovitě sprostě,ale inteligentně sprostě,a vyprav se na cvičák,ale na nějaký,kde nemají zkušenosti jen s NO,kde pokud možno dělají RTW.boxery a dobrmany,kde figurant umí dělat s molossama,a přeju ti hodně úspěchů v práci.Argentina je nádherný tvor,když se s ní umí,je na obranářských speciálecgh schopná konkurovat pitům i malinám-malignám

Anonymní
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:10
- Nahlásit

fatima
Tak to bude opravdu zážitek, potkat vymaštěnou fatimu s IQ tykve, doprovázenou Argentinskou dogou. Brr běhá mi mráz po zádech

žanda
# Zasláno: 24 Říj 2005 12:00
- Nahlásit

ala_baionette
Mne prijdou takovy bez vyrazu, nikdy u nich z ksichtiku nepoznam, co si mysli.........

no já mám doma staforda, ano je možné že pro cizí se zdá,že nevíš co si myslí,ale když ho máš doma...poznáš to........tak jako mě se zdá RTW bez výrazu....ale zase je to o tom,že ho nemám doma a nemohu sledovat.
Stafík má výrazů mnoho a nejvíc se to asi pozná v očích-když mu tam lítá 350 čertů-100 je málo.
Ale i mimika tváře....není možná tak výrazná,ale je to tam)

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 13:58
- Nahlásit

prostě, když to člověk se psem umí, tak může být pes jakéhokoli plemene nekonfliktní, pohodář a mazel. U některých plemen to dá třeba trochu víc práce, ale podle mě to vždycky jde.Znám několik fajn majitelů pitů, stafů, a některých z těch "ostřejších molosů" a skoro všichni jsou to přátelští mazlové a ti kteří nejsou, zas mají výbornou poslušnost, takže se nestane, že by někomu ublížili. Naproti tomu znám i lidi, kteří si výše uvedené psy pořídili za účelem zvýšení svého sebevědomí a to jsou pak skutečně nebezpeční psi, kteří však nemohou za to, co z nich udělali jejich blbí páníčci.....

monika
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:36
- Nahlásit

Vždycky jsem si říkala, že pes je takový jakým ho udělám já.Tchýně a její pes jsou stejní.Věřím i tomu, že po určité době se prostě podobají jeden druhému.Tchýně je neurotická mrcha a její pes je taky děsný.Je to srnčí pinč a pokousaní jsou kromě mě v rodině všichni.Včetně tchýně.Na psa se ani nemůžete podívat, začně okamžitě vrčet.Tchána napadl, když si párátkem čistil zuby a to ho nijak neohrožoval.Pes si to prostě vyhodnotil po svém a tchánovi šili nos.Podotýkám, že nikdy nikdo nenapadl, pes je spíš rozmazlovaný.Nevím proč zrovna mě bere jako autoritu.Nejezdíme k rodičům manžela nijak často, ale je fakt, že když přijedeme, já jediná se k němu chovám "normálně" .Když mu chtějí umýt packy, tak mu dávají náhubek a různé jiné fígla jak psa přechcat.Já mám doma psy teda feny dvě.Starou kokřici a 10ti měsíční štěně něm. dogy.Poslouchají obě, jsou v pohodě,nikdy na nikoho nazavrčely a tchýně nechápe jak to s těma psama dělám.Co tím ale chci říct.Je jedno, jaké plemeno máte doma, záleží na chování okolí, co pejskovi dovolíte a hlavně jak mu něco zakazujete a učíte.Na kokřici jsme museli jít zhurta (myslím tím,zvýšený hlas),byla tvrdohlavá,ale na sídlišti to byl jediný kokr v širokém dalekém okolí, který nemusel chodit na vodítku a měl volnost.Na dogu jsem zase musela jít po dobrém.Když zvýším hlas prostě stávkuje.Pokud si někdo pořizuje psa, musí se mu prostě věnovat, sám vypozorovat co na pejska platí a využít toho ve svůj, ale teké v pejskův prospěch.Pro mě bojová plemena neexistují, je to v lidech.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:52
- Nahlásit

Vůbec nevíš až si z takovym psem pár let prožiješ tak pak něco kecej!!!!

monika
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:07
- Nahlásit

Vůbec nevíš až si z takovym psem pár let prožiješ tak pak něco kecej

něco už mám se psy za sebou.kokr ani doga nejsou mými jedninými psy v životě.uznávám, že tzv. bojové plemeno nebyl žádný z mých psů, ale byly to různé rasy a všichni byli v naprosté pohodě.je to můj názor a za tím si stojím.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:47
- Nahlásit

CO jsou to prosím bojová plemena? Kdo konkrétně k nim patří, je to někde definováno, nebo jsou to jen zoufalé výkřiky pod dojmem senzačních zpráv z médií? Znám dva velmi bojov(n)é dalmatiny od velmi milých lidí, ale to asi nebude ono...

Joker
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:58
- Nahlásit

A proč nejsou v bojových plemenech NO? Když nejvíce pokousání (vyjma malých plemen) je od nich. Víc jak 46%

monika
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:02
- Nahlásit

Já myslím, že by v podstatě mohl být bojový každý pes.Od čivavy po dogu.Je to jedno, je to v lidech.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:20
- Nahlásit

To určitě, ale proč musím na procházkách s našimi naprosto bezproblémovými a milými bulmasy věčně poslouchat nejapné narážky na nepatřičnost "bojových plemen" v obytných zónách, proč každý okamžitě přechází s dětmi na druhý chodník nebo hystericky zvedá svého pudlíka do výšky... Je mi to líto, protože naši psi skutečně nikdy nikomu neublížili ani neohrozili, toto plemeno znám a považuji za dokonalé a přesto je už "od ksichtu" každý odsuzuje, vznikají protipsí kampaně a humbuky atd... Co je velké není přece bojové (vám tady to určitě nemusím vysvětlovat), tak proč je (a sebe) musím pořád obhajovat!!! No jo, dokud někdo nenatočí 101 bulmastifů a komisař Rex bude NO, asi nemáme šanci...

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:22
- Nahlásit

přesně je to o lidech. Ne nadarmo se říká "jaký pán - takový pes" A když si to člověk poctivě vztáhne na sebe, pak musí dojít k závěru, že tomu tak skutečně je. Ono to jde někdy poznat už na první pohled....

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání