Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Proč si nepořizovat tzv. "Bojová plemena
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
Fan
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:59
- Nahlásit

pro evička:
omlouvám se že to pletu do tématu bojové plemena, ale když už se to tu nakouslo... kamarád mě lanaří s mou shibou k nim do mysliveckého spolku, mají málo psů, prej mi zaplatí i zkoušky (já jsem to odmítla z důvodu, že vypadá jak liška a známe své lidi, myslím, že na honu by byl první mrtvej můj pes ale jak to čtu u té akity, tak by k nim stejně nemohl, že?

Evicka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:25
- Nahlásit

Fan, je vidět, že tvůj kamarád jaksi nezná předpisy, neboť tvoje šiba nemá v lese co dělat. Prosím tě, je to absolutní blbost. Zákon o myslivosti a předpisy na něj navazující ukládají uživatelům honiteb používat při výkonu práva myslivosti lovecky upotřebitelné psy. Přesná definice lov. up. psa je: Lov. upotř. pes je v duchu těchto ustanovení čistokrevný pes s PP kteréhokoliv loveckého plemene, který úspěšně složil zkoušku z výkonu. Takže veškeré zkoušky se týkají pouze loveckých plemen, nikoliv jiných. Zde je řád nekompromisní. Takže tvůj kamarád ať se stydí, že vypouští takové bludy do eteru a zřejmě bude jedním z těch, kteří svou neznalostí dělají ostudu mysliveckému cechu.

milkenau
# Zasláno: 1 Kvě 2005 11:01
- Nahlásit

Já zírám, v této diskuzi se prou amateri a profici o to co a jak bojova plemena. Jako snad zkušeny kynolog Vam reknu, ze jakykoliv pes jde vycvicit behem kratke doby aby byl pro okoli nesnasenlivy. Vetsi pes kdyz kousne je vetsi nasledek, malej pes kdyz kousne je nasledkem nepatrny. Otazka je kdo si jakeho psa porizuje a jakou mu da výchovu. Takovej zdivočelej jezevcik je horsi jak jakykoliv pes. Takze plati je nutno vzdy hledat vinu v majiteli psa ne ve psu, tez by mel kazdy vedet kdo si porizuje psa , ze dnesni psi byli utvoreny umele k nejakemu ucelu a pro ten ucel byli ceněni a podle toho by si meli porizovat sveho psa a ne podle toho , ze pes momentalne je modni nebo psem si zvysovat sve ego. Na zaver , kazdej kdo ma psa , ktery napada druheho , prece taky nebude riskovat , ze se pusti do sebe a pak bude muset dat vetsi penize za doktora. a tak si sveho psa ohlida. Jeste uvedu ,ze chovam buliky a Fr. budločky a doma mame jeste čivavu, Jokr, teriera a naháče. Všichni běhaj spolu a pokud dojde někdy hra do faze vrčeni tak většinou si dovoluji ti malý na ty velky

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2005 12:14
- Nahlásit

milkenau

s tím plně souhlasím - to je jasný.....znám spoustu mrňavých nesnášenlivých psů, kteří by si ten přídomek "bojoví" zasloužili. (v tom mém "seznamu" převazují bišonči, malí pudlíci maltézáčci.... prostě nevychovaní "posteloví mazlíčci" nafrněných páníčků....) Jako malou holku mě kousl trpasličí jezevčík a ranky na kotníku se mi hojily hodně dlouho. Naproti tomu, když mě nedávno omylem kousl náš napůlslepý střední knírač, měla jsem jen modřinu (přišla jsem k pejsovi ze strany toho slepého oka a on se lekl ---ohnal se...). Prostě ti nevycválaní prcci mají ostřejší zuby a pokud kousnou napáchají někdy větší škodu než velcí psi.... Lidi často při výběru psa vůbec nepřemýšlí o budoucnosti........Mojí babičce se třeba hrozně líbí rotvíci a chtěla ho na chalupu na hlídání....Když jsem jí zhruba popsala, co všechno by musela dělat, aby z RTW vychovala opravdu hlídacího psa, ale aby byl zárověň hodný na své lidi atd......zhrozila se a prohlásila, že to ať raději častěji přijedu se svými hafany a ona že si žádného svého nepořídí.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 11:46
- Nahlásit

Další želízko do ohně je zde:
http://www.novinky.cz/05/54/62.html

Evik
# Zasláno: 3 Kvě 2005 11:55
- Nahlásit

Terri

no tak Austrálie chovů psů skutečně nasadila korunu - lidově řečeno tomu dali prostě pěkně na prdel To tam mají ve vládě snad ještě větší idioty než u nás
Neznají lepší řešení, než označit psa za "bojové plemeno" a jako takové ho zakázat.......kde to proboha žijeme...
Zajímalo by mě, jestli by Austrálie taky zakázala chov např. jorkšírků, kdyby se jim tam zmnožily útoky na lidi tímto plemenem.......Lidská blbost je vážně neomezená

Anonymní
# Zasláno: 3 Kvě 2005 12:03
- Nahlásit

To tam mají ve vládě snad ještě větší idioty než u nás

Na takováhle slova pozor - jednou se můžeme ještě divit

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 12:19
- Nahlásit

Evik
Je to síla, nehledě na úroveň článků (což naznačuje i ty idioty u nás). A četli jste ty články pod tím? Alias "starší novinky".
No jsem zvědavá, až je všechny všude zakážou, tak jaké plemeno se stane bojovým. Jorkšír asi ne, ale nějaké určitě.

Ale teď jsem na to asi kápla! Že za tím vším stojí KOČKY???!!!

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 12:36
- Nahlásit

Terri
no jasně - kočky manipulují svými páníčky - vládními úředníčky a ti pak vydírání (že s nimi jejich kočka do konce života nepromluví) pod nátlakem zakazují psí plemena Prostě jak ve filmu "jako kočky a psi"
Jinak si myslím, že na pořadníku plemen, která budou směřovat k dalšímu zakazování se nejpíš postupně objeví všechna plemena "větší než malá". Takže se může stát, že některá plemena, která doposud usilují o uznání FCI se toho třeba ani nedočkají.....

Vždyť k sakru nebezpečný může být i ten nejmenší pejsíček, když je jeho páníček blbec a nedokáže ho správně vychovat.....Tak bych raději zakázala "bojové páníčky" namísto bojových plemen - agresívní a útoční páníčci by byli nemilosrdně utraceni

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 13:04
- Nahlásit

Taky bych zakázala "bojové páníčky" a vůbec všechny nezodpovědné majitele, kvůli kterým mají plemena nazývaná bojová hrozně negativní reklamu.
Mám křížence pitbula (je to hroznej dobrák) a celkem se bavím, když potkáváme lidi na procházce. Když byl ještě malinkej, už před ním lidi prchali - schovávali se třeba do křoví , škrtili své psy, když je zvedali na vodítku do vzduchu apod.

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 13:20
- Nahlásit

Mel
no to je právě to, že díky těm nezodpovědným blbcům, kteří si pořídí pita pro zvýšení vlastního ega, to pak odnesou všichni psi, kteří byť jen trošku vypadají jako pit.....
U nás zase pár pejskařů zdrhá z cesty, když jdu se svým chodem ven....."je černý, takže automaticky zlý" to jsou názory bohužel nejen těch starších generací..... Podle nich bych Akouše vůbec neměla pouštět z vodítka......Včera jsem ale měla aspoň trošku radost, když jsem šla s pejsou na volno, ale u nohy kolem jednoho pána a ten prohodil ke svému dítěti "podívej jak ten pes krásně poslouchá, tak to má být"....tak mě trošku zahřálo u srdéčka ....

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 14:42
- Nahlásit

Evik
To my už máme taky obdivovatele, jak krásně poslouchá.
Ale to jsou většinou lidi, kteří se ho původně taky báli a když zjistili, že jim ani jejich miláčkovi nic neudělá a navíc "poslouchá", tak už jsou naši kamarádi.
Jinak u nás je to s pejskama hrozný, bydlím na okraji Prahy (skoro vesnice), takže tam má sice psa každý, ale většina jsou chudáci zavření na zahradě a na procházky se nechodí. Takže nedejbože, když občas vyrazí ven, jsou na vodítku a jsou zlí.
Přitom terén je tam ideální - louky, pole, rybník, ...

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 15:23
- Nahlásit

Mel
já bydlím taky na okraji Prahy a jsem tomu ráda - můžeme taky do lesů, na louky, pole, a v těchto končinách se taky většinou setkáváme s rozumnými pejskaři, ale přímo v místě bydliště je několik hodně nepříjemných pejskařů s malými uštěkanými a nevychovanými psisky, kteří by při každém setkání s námi nejraději páníčkovi zdrhli nebo naopak mého psa napadli....Ti páníčci už na mě zdálky řvou, ať si psa okamžitě dám na vodítko, že je ohrožuje (přitom si jich můj pes vůbec nevšímá a jde si po své straně chodníku....) Tyhle lidičky venčí ty své rozmazlence tak, že ujdou 100 metrů a vrací se domů, aby se "neuchodili"....Psi potom vyjíždí po všem, co jim na obvyklé stereotypní "procházce" skříží cestu (ať je to kolo či člověk se psem....cokoli) Tuhle mi jedna paní od nás z ulice řekla, že ona teď jde se svým psem na "procházku" a že já mám s pejsou zůstat doma, dokud ona nezaleze do baráku No koukala jsem na ní jak "tele" a zmohla se akorát na slova " to si děláte srandu?" Ona to doplnila slovy, že si nepřeje potkat se s tím naším "zuřivcem" - že jí přes plot málem pokousal jejího psa. No když ten její pes strkal čumák k nám pod vrátka, tak si to můj haf pochopitelně nenechal líbit....co mu má kdo lézt do revíru No prostě nejhorší je srážka s blbcem.

Semi
# Zasláno: 17 Kvě 2005 22:19
- Nahlásit

Ahoj,tak si nejsem jistá,zda se ještě přidá někdo do debaty,ale bohužel jsem si to tu přečetla až teď.A můj názor, respektive odpověď pro NOIDS:
Takže,docela mě tvé výrazi napěnily,pravda pak jsem se uklidnila po přečtení některých dalších reakcí.konkrétně třeba IVANY.Popisuješ to fakt děsivě,nemyslím že máš pravdu.Dříve jsme chovali NO a je pravda,že na vícvik jsou pepřekonatelní-no pracovní pes.Když ho člověk správně vede,poslechne ho na lusknutí a to podotýkám,že vždy.Stafordovi jsem dala stejný vícvik, ale ruku bych za něj do ohně nedala.Mají svojí hlavu.Poslechne mě téměř vždy,ale někdy se rozmýšlí.Jinak co se koše týká,opravdu bez něj nejde a vodítko sundavám jen na zelených plochách a nebo v ulících,kde nejezdí mraky aut.Jenže ani ty naši NO na tom nebyli jinak a důvod neni že bych se bála aby mi někoho nepokousal,ale prostě jen kvůli lidem kteří se psů bojí.Navíc je to už ze zákona a myslím že by to tak měl dělat každý,já bych totiž nechtěla mít pokousané dítě ani od jezevčíka a co si budem povídat do žádně psí hlavy,nikdo nevidí a tak je svým způsobem nepředvídatelný každý pes.Také souhlasím s tím že každý pes je vizitkou svého pána.Vše záleží na lidech a navíc ze statistik opravdu napadají více NO a různí kříženci,či dobrmani,též většinou křížení.
No a to že mají v krvi rvavost vůči jiným malým tvorům či ostaním psům?Musí se jednoduše hlídat když vidíte že jeho povaha začíná být pravým zastáncem této rasy,ale vlastnit jakého-koliv většího psa je zodpovědnost.A pro zajímavost mému psovi nedělá problémy na povel:dělat kotouly,nosí v hubě různé věci,tančí/otáčí se či proplétá se kolem nohou podle mých povelů/bezvadně aportuje,tahá děti/třeba v zimě,nebo v létě v kočáře/-mimochodem také je moc dobře hlídá,podává různé věci. peška pouští na povel a to má základy obrany,nepočítám samozřejmě klasické povely,no je toho víc ale jen tak pro podporu,že to není žádné psí monstrum.Jo a se psy si v pohodě hraje nebo si jich nevšímá,nikoho nenapdá.

Semi
# Zasláno: 17 Kvě 2005 23:39
- Nahlásit

v té rychlosti se to holt nestíhá opravovat- budeš pod drobnohledem !!počkej, napíšeš špatně jedno písmeno ve větě a jsi na titulní straně serveru!!!!!!!!!!!)))

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 23:47
- Nahlásit

Kdyby jste chovali hady tak nemusíte řešit tyhle problémy volové!!!

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 07:45
- Nahlásit

Anonymní
By ses divil, to by bylo vypuštěných zmijí a škrtičů

Vladimir
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 12:37
- Nahlásit

Anonymní
Blbečku!!!Mám doma pitbula a je bez problemů!!
Anonymní
Kdyby jste chovali hady tak nemusíte řešit tyhle problémy volové!!!

Mne na tomto fore iste veci vadia, ale toto mi vadi tisickrat viac a vsade. Nejde s tym admin. nieco riesit?

K teme: Nie moc rozumiem, preco casto majitelia nejakeho plemena, nechcu respektovat specifika "svojho" oblubeneho plemena. Mojim najoblubenejsim je Slovensky cuvac. Som presvedceny, ze keby som v nasom mestecku /asi 10000 obyvatelov/ vymenil vsetkym majitelom pitbula psa za Slovenskeho cuvaca, tak je v nasom mestecku viac mrtvych po napadnuti psom, ako v celej SR a CR dohromady. Velmi by som uvital ako priaznivec tohto plemena /SC/, keby ho mohli vlastnit iba ludia po absolvovani pschychlogickych testov a preukazania aspon zakladnych vedomosti z etologie, znalosti plemena a zakladov vycviku. Videl som uz v "akcii" cuvacov i pitbulov. S pitbulom som mal cest osobne na ostro holymy rukami. S cuvacom este nie, mozno by som to tu teraz nepisal. Ale videl som toho moc malo a viem moc malo, aby som mohol niekde neikomu napisat nieco ako:
Anonymní
Blbečku!!!
a pod.
A aj keby som videl a vedel 1000 krat viac, tak by som to takto nikomu nenapisal.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 12:38 - Změnil/a: Vladimir
- Nahlásit

Prispevok sa mi tu objavil dva krat, pokusam sa ho odstranit, nejde mi to. Tak si toto prosim nevsimajte.

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 12:52
- Nahlásit

Vladimíre,

píši jen Vám, protže sama jsem měla doma psa slovenského čuvače a mnohokrát jsem si s ním zažila horké chvilky včetně napadnutí mojí maminky pro její absolutní hloupost, jakou byla snaha vzít psovi něco, co už mu jednou dala. Souhlasím s Vámi v tom, že tohle plemeno je obrovsky sebevědomé a neohrožené a dokáže velmi urputně bránit, ať už "svůj" majetek nebo svého pána. Po celý náš společný život jsme stále řešili určité vzájemné konflikty, byť drobné, které vycházeli z jeho nechuti se podřizovat a ještě k tomu slabé ženě. Také bych toto plemeno zařadila mezi ty , které nepatří do rukou začátečníkům. Rozhodně jim chybí ona přátelskost vůči cizím lidem, kterou vynikají právě amstafové, bulterieři a podobní. Náš pes by nikdy nikomu nedovolil, aby si na něj jen tak svévolně šáhnul,byl to pan pes a taky se tak prezentoval. I tak ale teď na něj vzpomínám s láskou a pochopením. Stále totiž mám na paměti, že byl vyšlechtěn pro ochranu stád před velkými dravci a jako takovému nidy nesměla chybět odvaha a určitá dávka nezkrotnosti.

A jinak, občas si tu někteří nadávají a nejsou bez určitých projevů tolerovat postoje a názory jiných. Takže to berte s rezervou.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 13:33
- Nahlásit

Evicka
Také bych toto plemeno zařadila mezi ty , které nepatří do rukou začátečníkům. Rozhodně jim chybí ona přátelskost vůči cizím lidem, kterou vynikají právě amstafové, bulterieři a podobní.

To je to, naco som myslel. Na zozname nebezpecnych plemien u nas nie je, nakolko sa s nim malokto odvazi medi ludi. Mojho posledneho CS Baka som mal vsak "spracovaneho" tak, ze som s nich chodil bezne na volno a bez voditka. Lebo som vedel co SC je a co dokaze a preto som urobil, co bolo v mojich silach, pre socializaciu hlavne na ludi. A to napriek tomu, ze bol dost dominantny. Ale z toho by som si nedovolil tvrdit: "Vsak SC je priatelsky k ludom, nikomu neulblizi" a pod. a robit zavery o plemene. Dobre som vedel, ze ak tuto "milu bielu ovecku" stretne niekto o samote na nasom pozemku alebo by vonku niekto na mna polozil ruku, tak nebudeme hovorit o zraneniach ale o preziti. Ak by mal tohto psa v rukach "niektory nas miestny majitel pitbula", tak boh ochranuj cele mestecko. Takto nastastie musi Boh ochranovat len psov. Dufam, ze som ziadneho majitela pitbula neurazil, ak ano ospravedlnujem sa, slo mi len poukazat na to svojim sposobom, co je podstata tohto problemu o ktorom sa tu dlsie diskustuje. Vzdy je to clovek, jeho charakter, znalosti a schopnosti. Nie pitbul, nie SC.

Anonymní
# Zasláno: 18 Kvě 2005 14:33
- Nahlásit

PRO VLADIMIRA ty jseš měký prso! ale máš pravdu!

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 15:39
- Nahlásit

Vladimíre,
výcvik mého čuvače mi taky dal pořádně zabrat, naučila jsem ho cizí lidi naprosto ignorovat, takže se mohl volně mezi nimi pohybovat a pokud si lidi nevšímali psa, tak si on nevšímal jich. Ovšem svoje teritorium si bránil naprosto urputně, měli jsme s ním pár konfliktů. Na jeden si vzpomínám docela jasně. Pes byl na volno na "našem a jeho" území a procházela starší paní o berlích. Nešla ovšem normálně, to by si jí pes nevšímal, ale podivně se krčila a kradla kolem plotu, že se dotýkala latěk. Psovi to bylo samozřejmě podezřelé a okamžitě po paní vystartoval. Nic jí neudělal, jen ji povali na zem, pak jsem zasáhla. Paní ovšem měla z toko leku nějakou srdeční příhodu a já pak další aspoň dva měsíce k ní chodila to urovnávat. Psa jsem měla na očích a nestihla jsem tak pohotově reagovat. Taky to byl pořádný macek. Měl 74 cm v kohoutku a dobrých 50 kg. Tohle plemeno, třeba zrovna jako akita, s kterou mám taky osobní zkušenost, se mi v mnoha ohledech zdá být daleko nebezpečnější než věčně usměvaví "bojoví" psi. Pořád v nich žije přátelský a veselý terier, který miluje lidi a neubližuje jim. Samozřejmě i zde, ostatně jako ve všem, jsou extrémy a odpadlíci. Ovšem nikoli vlastní vinou.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 16:22 - Změnil/a: Vladimir
- Nahlásit

Evicka

Chcel som povedat to, ze napr. u SC je velmi dolezite od zaciatku cely prvy rok byt s nim v uzkom kontakte a upevnovat svoje postavenie vodcu. Inak sa vnom nezmazatelne zakoreni samorozhodovanie a s tym uz sotva niekto nieco urobi. Mozno ani ti najlepsi. Ja som s SC od stenata do toho pol roka aj spaval. A oplatilo sa. U pitbula zas musi clovek vediet, ze ak z nejakeho dovodu dojde k boju s inym psom, ze ma velmi nebezpecnu silu zahryzu a ze vtedy sa v nom prebudia "geny" a neskonci kym nie je "uplny koniec". A bolest nie je prenho impuzom na ukoncenie boja. A to asi tiez tak lahko niekto nezmeni.Ak som moc vedla odbornici ma iste "opravia". Ale ja ked idem so psom, beriem pitbulov "moc vazne". A urcite to nie je prejav psieho rasizmu.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 16:34
- Nahlásit

Anonymní

Slovom anonym, a vsetkym co oznacuje, opovrhujem. Velmi sa snazim byt na inych ludi "měký prso". Nie vzdy sa mi to podari.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 16:56
- Nahlásit

Vladimir
tento Váš přístup se mi velice líbí,s pastevci osobní zkušenost nemám,ale pouze přenesenou,a mohu se pod vaše názory podepsat,pokud o to stojíte.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2005 17:37
- Nahlásit

Sali
mohu se pod vaše názory podepsat,pokud o to stojíte.
Stojim o to. Dakujem.

Evicka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 09:26
- Nahlásit

Já stoprocentně souhlasím. Tato plemena je třeba brát vážně, a i když jsou přátelská, nehrnout se k nim bezhlavě a zachovávat určitou ostražitost a odstup.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 10:34
- Nahlásit

Tato plemena je třeba brát vážně, a i když jsou přátelská, nehrnout se k nim bezhlavě a zachovávat určitou ostražitost a odstup
No prostě včlenit na školách ještě místo pro semináře typu "soužití se psem". A naučit děti (navíc budoucí rodiče) jak se chovat...a důsledky toho všeho.

jana33
# Zasláno: 19 Kvě 2005 10:50
- Nahlásit

A taky apelovat na chovatele. Stačí když si člověk vezme Svět psů a nalistuje inzerci - půlku stránky zabírají inzeráty na štěňata kavkazanů, středoasiatů.....opravdu si nemyslím, že je v téhle zemi tolik lidí, kteří mají předpoklady vlastnit tyto psy a to jak v otázce znalostí a osobnosti, tak v otázce prostředí, které by pro tyto psy bylo ideální

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání