| Autor |
Zpráva |
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 08:29
- Nahlásit
Denisa
no, s Lokim jsme to fakt neřešili... jinak ona je, jak říká Míra, taktická...když je to větší, tak je zdrženlivá a drží se dále a zalézá-dokud si neověří, že je to ok.Ona si dovoluje jen na menší nebo stejně velké.
Cituškajá ji taky nepochválila, ale odtáhla jsem ji za kůži, dala na zem, přidžela, sjela, dala na vodidlo, a ona... k dotyčnému objektu pořád chtěla. Tak sem si říkala, jestli není nějaká "speciální" finta. Jinak je to naše akční beruška :-D
Všem děkuji za radu a ujištění, že jsme v normě. Jak je to můj první "vlastní" pejek, tak všechno občas až moc zkoumám.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 08:47
- Nahlásit
Cituška
ale zase - všichni víme, že boxíci jsou vesměs rvaví
Od dob, kdy jsem si zažívala perné nervy s první čubou na sídlišti plném pudliků, jezevců a hysterických špiců, které chtěla všechny sežrat (a šla docela natvrdo), mám předsevzetí, že u nás žádný další rvavý boxer nebude.
Zatím se nám daří - hodně se snažíme socializovat, zejména s vyrovnanými prověřenými psy, kteří si štěně srovnají, ale neublíží. A odmalička prezentuju štěňátku ostatní psy jako děsnou srandu, takže už z mé intonace chápe, že setkání s pejskem bude jistě nějaká legrace. A jakmile si štěndo zkouší troufat víc než je zdrávo, okamžitě zasahuju, musí pochopit, že konflikty řeším já, nikoli boxírek. Daisy, Aninka i Angie byly úplně v poho, Charley miluje všechny psy, grifonky obzvlášť.
A já mám klid. Nemusím furt číhat, zda za rohem nevyběhne pejsánek a nebude zvalchován. Je to parádní pocit.
Jen doufám, že to nezakřiknu a že i další placatice se nám podaří takhle vychovat.
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 09:12
- Nahlásit
corleona
m a i l
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 09:47
- Nahlásit
Markét
jo jo, naprostý souhlas, doufám, že se mi to podaří s Kvíny, dělám totéž, s Cituškou jsem sice také dělala, ale nějak ty geny po Extře jsou silnější, ale stejně chodí na volno a poslouchá, takže pohoda
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 09:49
- Nahlásit
Klarucha
na "speciální" fintu si časem přijdete...
ona neexistuje univerzální rada, co funguje na některé, nefunguje na jiné atd.
je nespočet variant jak to pes zkouší a je nespočet variant jak jako psovod reagovat.
není to jen o tom, že pes dostane "na budku" a bude to o.k.
nejlepší je co píše Markét hodně se snažíme socializovat, zejména s vyrovnanými prověřenými psy, kteří si štěně srovnají, ale neublíží, to jsem jinýma slovama psala taky, je to lepší než taková ta "živelná" socializace všichni se všema... ale taky je někdy potřeba.
ale např. podle mě se pes nemusí kamarádit se všemi psy, nemusí si nechat vše líbit od jiných psů, nemusí jim půjčovat "své" šišky a klacky, apod., ale všechny konflikty by si měl ohlídat psovod a konfliktům předcházet.
zas nemám ráda pejskaře, kteří hned když se pes po psovsku projeví, tak mají řeči, že pes je agresivní diví se, že pes vrčí a štěká a jinak po psovsku reaguje...
taky si člověk musí uvědomit co má doma když já např. jsem si vybrala fenečku, která má sebevědomí až na půdu, kořistnický a majetnický pud až na komín , tak s tím musím počítat. nemůžu po ní zároven chtít, aby se, když já zrovna potřebuju, chovala jako submisivní pejsci a potom když se to hodí, jako dominantní kořistník (např. na obranách) Teda chtít to můžu, ale...
Myslím, že zatím to děláš dobře a Freyuška dle popisu taky není sebevrah! štěně si musí zkoušet psí sociální chování, jinak by z něj vyrostl asociál. nebo anarchista!
vidíš a u nás se Freyuška až tak do "bitek" nezapojovala. Kluci se prali nejvíc mezi sebou, Aurinka hravě provokovala Lotynku, ale Loty jí vždy dala sodu, Freyuška občas s někým, ale např. na Lotynku si netroufla a Lotynka to pak všechno seprala na hromadu.
Markét
výchova je nutná, ale určitě to záleží i na povaze, jak tu někdo psal...
vy máte tu smečku super sehranou.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 09:59
- Nahlásit
Denisa
vy máte tu smečku super sehranou.
No, tak to jsi měla vidět včerejší večer u telky... jsem muchlovala na gauči privilegovanou Cillinku a Charley se šla na to podívat. Cilla zavrčela, no a Charley na to konto začala taky broukat - ovšem moje pravačka je rychlá - Charley utržila ráznou facku (boxerům vždy krásně sedne) Cilla taky dostala do drně, lítla na zem a obě dvě byly ihned odeslány na místo, to vše doprovázeno rázným hlasem.
On totiž člověk se momentální souhrou ve smečce nesmí nechat ukolébat, je to o neustálé pozornosti a sledování vzájemných vztahů. Jakmile se objeví byť jen náznak konfliktů, je třeba okamžitě zasáhnout, nenechat to řešit psy samotné. Od toho je tu vůdce smečky-člověk. Sama se ta idylka totiž neudělá...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:09
- Nahlásit
Markét
jasný, furt ve střehu!
(ale myslela jsem tím, že je nemusíte od sebe vůbec oddělovat. vím, že samo se to asi neudělalo. )
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:25
- Nahlásit
Denisa
že je nemusíte od sebe vůbec oddělovat
No, ono když začínáš v panelákovém bytě 2+0, tak se těžko odděluje To už je jednodušší ty psy vychovat
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:35
- Nahlásit
Markét
Denisa
heč, já také nemám odděleno, jen když má přijít návštěva, to jsou emoce příliš silné
Blažena
smutně krásná aktualizace, moc blahopřeju k výsledkům na výstavách a krásné fotečky Quirellka a Lotynky
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:36
- Nahlásit
Markét
tak to abych si pořídila toho druhého psa než budeme mít k dispozici i přízemí baráku...
štěnítka naše
to to letí, to to letí,
dnes 4 měsíce mají naše děti!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:38
- Nahlásit
Cituška
a vida na co jsou ty paneláky dobré!
blažena
moc pěkně jsi to o ní napsala...
|
iceman
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:49
- Nahlásit
Markét
On totiž člověk se momentální souhrou ve smečce nesmí nechat ukolébat, je to o neustálé pozornosti a sledování vzájemných vztahů. Jakmile se objeví byť jen náznak konfliktů, je třeba okamžitě zasáhnout, nenechat to řešit psy samotné. Od toho je tu vůdce smečky-člověk. Sama se ta idylka totiž neudělá...
To už je jednodušší ty psy vychovat
konečně rozumný názor , jen jestli to rvaní někdo nepovažuje jako projev dobré povahy !!!
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:56 - Změnil/a: Markét
- Nahlásit
iceman
konečně rozumný názor , jen jestli to rvaní někdo nepovažuje jako projev dobré povahy !!!
Ó, díky!!!
Podle mně kdo se rve je "svině" a ne dobrá povaha. Teda ne, že by se to vzájemně vylučovalo, ale rváč je jenom nevychovanec.
Ovšem na druhou stranu chápu (vlastně nechápu), že někdo si na rvaní svého psa zakládá a je hrdý, že má takového bouchače.
Kdysi jsem prodávala nádherně nekonfliktního pohodového pejska pánovi, co pracoval na pile a toho velmi zajímalo, jestli vyroste velkej.... to jsem tedy nezaručila. Vyrostl velkej, ale pán byl trošku zklamanej, že je pejsek přátelský vůči psům, že se vůbec nerve, že si všechno nechá líbit... no to by mě omyli. Ovšem pak se s tím pán smířil, nastěhovali milého Britečka do obýváku na gauč a žijí spokojeně až dodnes...
Blažena
To je smutné, ale trochu i milé...
Z jiného soudku - máš povědomí o svých psech z M-vrhu? Hledám ženiší....
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:56
- Nahlásit
iceman
nene, takový blázen tu mezi námi není
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:01
- Nahlásit
Já už jsem se tu jednou ptala.Nevíte někdo,jak je to s těmi brněnskými zkouškami?Bylo mi řečeno,že do výkonnostního průkazu nezapisovat.
|
iceman
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:10
- Nahlásit
Cituška
nene, takový blázen tu mezi námi není
já jich tu vidím hned několik , ale doufám že se pletu .
Markét
Podle mně kdo se rve je "svině" a ne dobrá povaha. Teda ne, že by se to vzájemně vylučovalo, ale rváč je jenom nevychovanec.
vždy mě udivuje že když sem někdo napíše pravdu tak se na to téma přestane diskutovat , jinak co píšete vy je svatá pravda .
|
Helča
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:10
- Nahlásit
Denisa
Zdravím!
Děkujeme za přání. Aurinka je dnes s Pavčou doma, má prázdniny. Tak si to tam holky užívají spolu ještě s Bobíkem. Aurinka coby zdravotní sestřička je úžasná! Už jí chybí jen ten zdravotnický mundur - čepec a šatičky.
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:17
- Nahlásit
Helča což v sobotu zajít do lesa?
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:18
- Nahlásit
iceman
jenom člověk zakomplexovaný si může myslet, že je dobrý, když se jeho pes rve, já osobně zuřím jak tajfun a zasahuju hned.... a je jasné, jakmile má člověk smečku, musí být jedině on samec nebo samice alfa, jinak se to bude rvát jedno přes druhé
Lenda
brněnská zkouška - copak to je?
|
Helča
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:22
- Nahlásit
Klarucha
Jasan, ať se mládež vyskotačí!
Domluvíme se přes mobil?
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:24
- Nahlásit
ok... já jen že jsem lempl a když vím, tak zrovna vím :-D
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:26
- Nahlásit
iceman
jen jestli to rvaní někdo nepovažuje jako projev dobré povahy !!! kdo tady? my se známe docela i osobně, takže ty co znám já a co znají nás, tak určo nee někteří to ale musí někdy řešit!
nemyslíte jak jsem psala o "bojových" hrách našich 7-týdenních štěníků mezi sebou?!
někdo tu psal, že boxeři jsou "rvavější" (asi jo, např. oproti maltézáčkům)
ale stačí se mrknout na výstavách do kruhu boxerů... a opravdu "bojové" plemeno jak vyšité! anebo teda zároven i nevychovanci. to je realita no. !?
Helča
super! a co fotky Bobíka?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:28
- Nahlásit
Helča
Klarucha
jééé a nezapomente tu mládež i vyfotit, prosím prosím!
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:33
- Nahlásit
Denisa jakože je taky trošku uspat, aby bylo možné je vyfotit?
Včera jsem se Frejuli snažila vyfotit při hrách s 3měsíčním rotvíkem..a nemám ani jednu fotku normální
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:36
- Nahlásit
Klarucha
já vím , z našeho setkání v Brně jsem taky nevyfotila nic použitelného a taky si říkám proč mi majitelé posílají jen fotky na sedačkách a spící psíky...
ale tak zkuste to alespon, budu ráda i za rezavé čmouhy!
|
Helča
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:40
- Nahlásit
Denisa
Fotky již zaslány na mail.
Jasně, že je vyfotíme. Jistě jsou to již rozumné a chytré bytosti, které se způsobně zastaví v pohybu a nechají si udělat krásnou podobiznu... Úplně to živě vidím!!!
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:45
- Nahlásit
Blažena
je mi to moc lito, na to nejsou ta spravna slova.....
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:47 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Cituška
Ha! Zrovna mám aktuální přispěvek do diskuse! Před chvílí mi tady do sebe vjely nováček v domě - Buba a Heduš. Jsem vysávala a zpod gauče se vykutálel míček. To je právě to, když je člověk na blízku, tak po nich může skočit hned a provést "rozbřesk makovic", jak se právě stalo, ale co dělat, když vidím z okna kuchyně, jak ve výběhu 50m přede mnou za plotem se už to mydlí. To tam doběhnu, zatáčky beru smykem, ale oni už jsou tak rozpumpovaní a do bitky tak zabraní, že nevnímají, jediné, co chtějí, zabít toho druhého rozběsněného "soudruha". A to je třeba mlátím ,čím cestou najdu, do hlavy, stříkám hadicí. A to se kolikrát porvou i o třísku odkouslou z plotu, nebo kousíček vatelínu vyškublého z hračky. A pak je třeba zase půl roku klid. Toš přece se nepřestěhujem se stanicí do garsonky
Tommy Gun
Ty neumíš francouzsky?
blažena
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:54
- Nahlásit
tak ja zadnej adekvatni prispevek do diskuze nemam......
dorostenky, jiz v chovu, jiz dlouho v chovu a matka pluku spokojene behaj dohromady po zahrade....
akorat mame otriskanej barak neb kdyz bezej kolecka kolem domu, tak ten sterk co tu na kousku mame "strili" az do oken....
blbky jsou to
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 11:55
- Nahlásit
corleona
Toš přece se nepřestěhujem se stanicí do garsonky
Zajímavé... tenhle postup mě vskutku nenapadl, my jsme šli opačnou cestou: garsonka - byt - barák
Ale pak bys mohla sepsat výcvikovou příručku: "Nácvik smečkového chování na základě stísněného životního prostoru" nebo tak nějak
|