| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:40
- Nahlásit
Založila jsem nové téma, ať to nezasíráme Davídkový
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:41
- Nahlásit
Ebonyo.k.hele pokud mas fejs,tak tam dej chlupace,jsou fakt nadherni,co to mas za stendo hunaty a mohutny jak hrom???tuzeeee pekny.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:42
- Nahlásit
tohle je fena mojí kamarádky, co už loni dostala VD v ,ladých od němce
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:46
- Nahlásit
nemethova5
myslelas todle jak to nemůžeš najít..si mi to tudle posílala
http://www.wundrock.de/
http://www.asvd.de/
http://www.lsgs.ch/
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:46
- Nahlásit
Aha Ebony
Co to je vedle za štěndo?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:47
- Nahlásit
Crysa
Chlupáči jsou drahně let chovní v Polsku, tak krýt v Polsku, nebo tady je si myslím dost psů i se zkouškama a rtg, třeba brácha od naší Julči, tak se jen uchovní a bude to...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:48
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
to je moje štěndo mladší sestra mojí Jůlinky
jako můj odchov
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:51
- Nahlásit
Tady je překlad toho německýho oznámení:
Změna standardu plemene ve vztahu k typu srsti„ Dlouhosrstá s podsadou"
Na základě rozhodnutí ve valné hromadě 2008 a 2009 byla dána SV žádost na FCI, aby zavedli do standardu plemene NO jako vlastní varietu psi s typem srsti „ dlouhosrstý s podsadou".
FCI má nyní tuto žádost s účinkem od 1. 1. 2011 schválilo.
Toto znamená, že od 1. 1. 2011 německý ovčák s typem srsti „ dlouhosrstý s podsadou"
- se může zúčastnit bonitace,
- se může zúčastnit výstav. Pořadatelé mohou upravit vlastní třídy pro psy s tímto typem srsti. Není možné, aby byly zavedeny smíšené třídy s krátkosrstými a dlouhosrstými psy.
- jsou povolovány do chovu. Zde je k povšimnutí, že křížení je dovoleno jen mezi psy se stejným typem srsti (krátkosrstý s krátkosrstým, dlouhosrstý s dlouhosrstým).
Křížení mezi krátkosrstým a dlouhosrstým je nepřípustné.
Níže najdete pro Vaši další informaci změněný obsah standardu plemene:
1. Srst, podbod „ druh srsti"
Nový obsah:
Srst: Německý ovčák bude chován ve varietách srsti krátkosrstý a dlouhosrstý – oba s podsadou.
Krátkosrstý:
Krycí srst má být pokud možno hustá, přímo tvrdá a pevně přilehlá . Na hlavě včetně vnitřku uší, na přední straně nohou, na tlapách a prstech krátká, na krku o něco delší a hustší srst. Na zadní straně nohou se prodlužuje srst až ke karpálnímu respektive až k hlezennímu kloubu, na zadní straně stehen tvoří mírné kalhoty.
Dlouhosrstý:
Krycí srst má být dlouhá, měkká (poddajná) a ne pevně přilehlá, s prapory na uších a nohou, husté kalhoty a hustý ocas s prapory dolů. Na hlavě včetně vnitřku uší, na přední straně nohy, na tlapách a prstech krátká, u krku delší a hustší, téměř tvořící hřívu. Na zadní straně nohou se prodlužuje srst až ke karpálnímu kloubu případně až do hlezenního kloubu a tvoří na zadní straně stehen zřetelné kalhoty.
2. Vylučující vady
Nový obsah:
..........
k) Dlouhosrstý bez podsady
Prosím všimněte si, že také výstavní a chovatelský řád na našich stránkách již nové ustanovení obsahuje.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:52
- Nahlásit
davidkova renatapani to mam,ale kdosi rikal ze to o tech hunacich je psany v PPČ a ja listuju zurive a nic!jj to mam to je v pohode,ale super,ze jsi to tu dala
Ebonypolaci jsou sileni po hunacich maji svoje kluby ZOND,a OND,inka s apollem vyhrala skoro vsechny vystavy v polsku,no to mas nadhernou hunatou mimiskovou ty blaho a jak je mohutna to uz jsem dlouho nevidela.hele to je naherna fena a vlkosedka jo,no pekny teda fakt.a po cem mas sestru julinky,jako kdo je tatik a kdo matka?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:54
- Nahlásit
nemethova5
tatík je Garp z Lintichu a matka Gába Mirtan
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:55
- Nahlásit
Ebonyjako dobry super si to napsala diky.hele a on je i dlouhosrsty bez podsady a to vypada jak,nemas foto,ten typ jsem myslim jeste nevidela.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:57
- Nahlásit
Ebonyse musim kuknout,myslim,ze jsem se na tu tvoji fenuli onehda divala,podivam se i na psaka
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:57
- Nahlásit
nemethova5
hele, já taky nevím, co tím myslej, vím že u belgičáků mi jednou Crysa ukazovala zvíře bez podsady, ale to byla malina, takže nevím, co to znamená u dlouhosrstých
někdo mi zase říkal, že to jsou ti hoooodně dlouhý srsti s pěšinkou, ale až mi to někdo názorně ukáže na živo, tak se podívám
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 18:58
- Nahlásit
Chlupáči jsou drahně let chovní v Polsku, tak krýt v Polsku,
to vím, tos mě už stihla zasvětit do tajů "vlčáků" nedávno
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:02
- Nahlásit
hele, já taky nevím, co tím myslej, vím že u belgičáků mi jednou Crysa ukazovala zvíře bez podsady, ale to byla malina, takže nevím, co to znamená u dlouhosrstých
jenže ty u malin právě nejsou chovný, jen je to tak málo častá vada, že to občas na bonitaci uteče a nebo si toho někdo nááááhodou nefšimna..
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:02
- Nahlásit
Ebonyuz vim,uz vim,ta srst je silene splyvava,ano a uprostred pesinka,vim ze je to tez uznane a ma to svuj nazev jsou dva typy,jen to musim pohledat jaksi,ale na rovinu nejsou moc pekni jsou takovy zvlastni,prece jen ten hunac je jak medved a to upa splyva,jak tra u yorka.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:07
- Nahlásit
ja mam taky vovcaka, muzu mezi vas?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:09
- Nahlásit
miishajo klidne a mas naky znamy s hunacema???
i na fejsu mam skupinu pro dlouhosrstaky.
Lucie Kratochvílovápani muj meil je nemethova5@seznam.cz,poslete mi tra ahoj a ja vam neco odeslu at se mrknete jo?
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:15
- Nahlásit
Crysajenže ty u malin právě nejsou chovný, jen je to tak málo častá vada, že to občas na bonitaci uteče a nebo si toho někdo nááááhodou nefšimna..
ja sem to takhle pochopila i u nem. ovcaku, jen sem zadnyho nechovnyho takovyho nevidela jeste
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:31
- Nahlásit
Crysa
jenže ty u malin právě nejsou chovný,
no dyť u NO taky ale že o tom píšou v souvislosti s chlupáčema právě
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:34
- Nahlásit
ale že o tom píšou v souvislosti s chlupáčema právě
že by třeba aspoň něco chtělu uhlídat v cajku
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:36
- Nahlásit
nemethova5
Děkuji moc předem, maila už jsem odeslala, tak se ti to tam prokouše
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:55
- Nahlásit
Lucie Kratochvílováneni zac a mrkej a jak tam najdes atypickeho chlupace bez podsady hod sem,vim,ze tam jsou
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 19:57
- Nahlásit
Ebony
ten vlkosed nahore je dlouhosrstej? me prijde spis vic hunatej nez dlouhosrstej
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 20:03
- Nahlásit
miishahunaci jsou nejhezci!!!!to je to co psala ebony dlouhosrstej jak york splyvavy to je to bez podsady,uz jsem si to matne vybavila jak pisu,lepsi je hunac.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 20:04
- Nahlásit
miisha
no je dlouhosrstá, ale taky by mě zajímalo, jak to bude s těma "mezi"
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 20:09
- Nahlásit
nemethova5
ja jsem na ty kratkosrste formy :-P
Ebony
ja myslim ze to vubec cele velmi zajimave, hlavne pockej jak vylitne chov te dlouhosrste formy
jako dlouhou srst ja totiz vidim na kohoutku, usich a prednich packach na zadni strane. zbytek je hunatej jak medvidek. ale moc peknej medvidek
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 20:10
- Nahlásit
Ebonyhm,taky jsem zvedava!amin je pul napul taky,hajan je hunac a ma taky silenou podsadu jak vatak,naprosto sileny,je jak ve vatelinu,jemu nemuze byt vubec zima,ani v tech mrazech silenejch,to ja furt becim,ze jim musi byt zima,jdu pohledat tu atypickou splyvavou srst.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 20:11
- Nahlásit
miisha
hele Agátin děda
a strejda
v Německu normálně chovní jako krátko, ale taky už jsou pěkně huňatí
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 20:15
- Nahlásit
jako ale neco jako strejda nasi mamky nebo ta fenule nahore by mi nevadilo, vsak vona Juno tam neco takovyho taky ma strejda ma zajimavou barvu. voni vubec ti nemci vzdycky maj takovy divny barvy krom jeste te hodne zrzave co bys tady pohledala. ale taky nemame tolik bilych hrudi, ze..
|