Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / čistokrevné štěně?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
EngieB
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:32
- Nahlásit

PetraK
hm no to ti tak úplně nevim. Vím bohužel o štěňatech odchovaných na fence bez PP, štěňata jsou vedený pod fenou s PP
Ale víš To je právě to Ty už to víš a když se za tebou přijde někdo poradit, tak už mu to můžeš říct.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:42
- Nahlásit

EngieB

tak už mu to můžeš říct.

no jo jasně, můžu mu to říct, ale přece taky prt poznám, když si půjdu koupit štěně. Tohle bylo v místě, kde to čekat nebudeš, nešlo v podstatě o žádný takový to klasický množení, ale ta fena bez PP je hezčí, takže děti odchovala ona, ale papíry jsou na tu druhou. To nemáš prostě šanci odhalit. A pak jsou v tomhle případě papíry naprosto k prdu-protože rodiče nejsou rodiče . A abych pravdu řekla, nemyslím si, že to je jediný případ.
Vadí mi lidská nepoctivost a to, že se proklamuje, jak člověk když bude mít štěně s PP nemůže sáhnout vedle. ALE NIKDO TĚM, KTEŘÍ SI PSA KUPUJÍ PRVNĚ A VĚDÍ KULOVANÝ, NEDÁ VAROVÁNÍ, ŽE I TADY SI MUSÍ DÁT ZATRACENĚ POZOR. Ono se obecně mezi lidmi chová vědomí, že u psů s průkazem původu je vše dělané jen s láskou, čistě a bez křiváren. Což bohužel není pravda a pak na to kolikrát ty lidi dojedou. A to nemluvím o tom, že na to dojedou ti psi.
Eh, tohle bude dlouhá a bouřlivá debata a mě bylo od začátku jasný, kam je to směrovaný - a..... stejně jsem se chytila do pasti jako ostatní

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:42
- Nahlásit

PetraK
hm no to ti tak úplně nevim. Vím bohužel o štěňatech odchovaných na fence bez PP, štěňata jsou vedený pod fenou s PP
na to existujou ale testy, ktery to prece muzou prokazat ..
Mnohem horší mi přijde to, že psi už kupř. nemůžou a nesmějí žít podle psího- tzn. např. vybírat si partnera pro zplození potomků podle svých kritérií, že samec se nepodílí na výchově.... a tak vůbec.
kdybys to brala takhle, tak doma toho svyho vyzlaka preci ale nemas ..
ja netvrdim, ze chov s PP je "vypiglovanej" to samozrejme neni pravda, jsou tam lidi dobry i lidi spatny jako vsude (treba jako v klubu filatelistu nebo horolezcu nebo ja nevim ceho) ale v principu se to proste bez tech papiru delat neda ..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:46
- Nahlásit

brý den,tak jaký je skore?
PetraK
že samec se nepodílí na výchově
tže to je stejný jak u lidůch

mac1
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:46
- Nahlásit

Roxana
a ty jsi jina?? jiná než kdo ? Jiná než člověk ? Máme rozdílný názor na chov psů s PP, Ty ho vidíš jako prospěšný a potřebný , já mám pocit, že druhu Canis lupus f. prospěšný není a klidně bych se bez něj obešla, bohužel zatím člověk určil, že loveckou práci můžou dělat jen psi s PP FCI ( tedy v ČR) ....tot vše.

mac1
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:49
- Nahlásit

PetraK
že samec se nepodílí na výchově Péta už 5 let žije ve společné domácnosti se svým synkem , myslím, že kdyby to tušil , tak by se při přiblížení hárající fenky pozvracel a prchnul

inu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:50
- Nahlásit

davidkova renata
brý den,tak jaký je skore?
vedeme na vidle jedna nula

--

na to existujou ale testy, ktery to prece muzou prokazat ..
haha, to je sranda, prej existujou testy. Jenže aby se to prokázalo, musí se otestovat i oba rodiče a už vidím chovatele-křiváka, jak ochotně souhlasí s tím, aby se provalil jeho podvod.. dobrej joke

EngieB
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:52
- Nahlásit

PetraK
Víš co, já to zase vidím na diskuzích jinak - spousta lidí vykládá, jak ti PPáci jsou strašní, nemocní a všichni, co chovají PP psy to dělají pro peníze a jak jsou ti vořeši lepší... to taky není pravda.
Stejně jako není pravda, že chovatelé psů s PP jsou skvělí a že PP zaručuje dokonalého psa. Papíry jsou jen a jen další, poměrně důležitou informací o psovi. Dávají ti možnost navíc. Ale zárukou super psa samozřejmě nejsou. Ale už ti dávají možnost prohlídnout si rodiče, poptat se na chovatele, vybrat to, co ty potřebuješ.
Příklad - já mám malinu. Vím, jací tihle psi jsou a jací můžou být. Hledala jsem fenu, po který děti čuchaj, psa, kterej dobře kouše. Ověřovala jsem zdraví, sourozence... Ptala jsem se, jací jsou rodiče mezi lidma... No a nakonec jsem vybírala nejpohodovějšího pejska z vrhu. Samozřejmě nemám dokonalý zvíře - mamina byla jako mladá na lidi docela zlá, otec je fakt ošklivej a má DKK 0/1 - jenže tohle všechno já vím a podle toho psa vychovávám. Nevím, jak to líp napsat, ale to, že mám možnost znát rodiče a sourozence psa, ovlivňuje i to, jak se psem zacházím, jak k němu přistupuju. Můžu se rozhodnout, že mi nevadí to riziko DKK, protože ta povaha, kterou ten otec nese, je přesně to, co chci mít doma. Řeším možnost, že by pes byl zlý na lidi, už úplně od miminka, protože vím, že tam je.

Rozhodně to není jediný případ - ale věř mi, že pokud to někdo dělá, někdo jiný to ví - a pokud se o tom bude mluvit, tak si od těchle "chovatelů" přestanou lidi štěňata brát a radši půjdou jinam.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:53
- Nahlásit

inu
vedeme na vidle jedna nula
tak gratuluju.-))))) skáknu si uzavřít nějakou sázku
mac1
Péta už 5 let žije ve společné domácnosti se svým synkem , myslím, že kdyby to tušil , tak by se při přiblížení hárající fenky pozvracel a prchnul

ty si blpka))))) hele víš,že si asi právě vyřešila problém útulků a neustále se zvyšujícího počtu psů?? let na patent. úřad,než tě někdo předběhne bo to je hned

inu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:55
- Nahlásit

davidkova renata
skáknu si uzavřít nějakou sázku
ne, vy si děte pro Colu a popkorn, bo tady to eště bude hustý.. asi jako debata politiků v neděli

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:57
- Nahlásit

davidkova renata
brý den,tak jaký je skore

na mrtvý ešče nedošlo, sme tu kultivovaná skupina

tže to je stejný jak u lidůch

bože vy ste fakt naprosto pitomá, už vám to DNESKA někdo řekl? Předpokládám, že nebudu první, žene??

mac1

myslím, že kdyby to tušil , tak by se při přiblížení hárající fenky pozvracel a prchnul

taky pitomá, taky. No ale on s ním nebyl hned od malilinkata, ne? Tohle jsem myslela, že psi nemají šanci vyrůstat tak, jak by měli. Ale to je kapek odklon od těch papírů, který jsou ovšem zase odklonem toho, co bylo původním zadáním

Roxana

ale v principu se to proste bez tech papiru delat neda ..

to jo, to s tebou naprosto souhlasím. Ono u mě jde o znechucení z toho, co se po všech možných a nemožných klubech děje, že hodně často nejde vůbec o ty čokly jako takový (stejně jako na různých soutěžích), že to je o honění si ega a prachách. Začínám trpět skepsí, že poctivejch chovatelů je asi tolik jako dobrejch myslivců. Kluby často nemají vůbec zájem cokoliv řešit, nezáleží jim na tom - tzn. pak jim v podstatě nezáleží na tom plemeni jako takovým ..... a ..... ukaž mi pak kde ke kuwa ten rozdíl. Protože já až budu pořizovat dalšího psa, budu vědět, že nemám šanci odhalit tolik tolik věcí , dneska mám tendenci nevěřit nikomu, páč jsou to zpravidla jen KPB.

mac1
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 09:58 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

davidkova renata
let na patent. úřad, prd, psi jsou úplně tupí, jak se objeví hárající fena, co mu nastaví zadek , přestane rozum zcela fungovat, nic jiného v tu chvíli neexistuje než ta dírka ....prostě samci , není na ně spolehnutí, mají vygumováno, žádný patent

inu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:00
- Nahlásit

PetraK
sme tu kultivovaná skupina
to mluvíš za sebe?

apírů, který jsou ovšem zase odklonem toho, co bylo původním zadáním
takže jsme se otočili v zatáčce a můžeme pokračovat v původním směru

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:01
- Nahlásit

inu
vy si děte pro Colu a popkorn

inu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:02
- Nahlásit

davidkova renata
čiiiiikovná, dostane piškůtek

EngieB
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:03
- Nahlásit

PetraK
Tohle jsem myslela, že psi nemají šanci vyrůstat tak, jak by měli.
To mi dycky připomene jednu hlášku z jedný knihy: "A vy snad žijete na stromě a živíte se syrovou potravou?"

PetraK
Člen
- Nahlásit

EngieB
... to taky není pravda.

ale určitě ne! Vím, že jsou poctiví chovatelé /proto taky píšu, že je to vůči nim zatraceně nespravedlivý, páč třeba já nebudu věřit naprosto nikomu /. A kdyby kluby byly tím, čím doopravdy mají být a kdyby jim doopravdy na tom plemeni záleželo, budou se kruci snažit, proti takovým věcem jít a budou se snažit to co nejvíc zprůhlednit. Hele to je jako s myslivcema - pořád si stěžujou, jak na ně veřejnost nahlíží, ale aby si pročistili řady od těch, který jim tam ten bordel dělaj, to je chytráky ani nenapadne. To radši v obou případech hrají oblíbenou hru já na bráchu a on na mě. Ne fakt, jsem z toho otrávená, otrávená z toho, že člověk prostě nemůže věřit, že se musí bát, že ho prostě podvedou i tady .

Ale zárukou super psa samozřejmě nejsou

no to je pochopitelný,, tak jsem to ani nikdy nebrala.

Ale už ti dávají možnost prohlídnout si rodiče,

ehe, tohle bych právě už zpochybnila

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

mac1
jak se objeví hárající fena, co mu nastaví zadek , přestane rozum zcela fungovat, nic jiného v tu chvíli neexistuje než ta dírka
hm,takže zase jako u lidůch..,už mi to neba,nic přínosnýhoa převratnýho sem se nedověděla,du ven,pááá

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

inu

to mluvíš za sebe?

jistěže. Připadám vám snad NEKULTIVOVANĚ?? JÁÁÁÁÁ???

EngieB

To mi dycky připomene jednu hlášku z jedný knihy: "A vy snad žijete na stromě a živíte se syrovou potravou?"

ale jo, já vim, jen jsem o tom psala v souvislosti s tím sobectvím, když člověk šlechtí psy určitým směrem. Že tohle mi prostě přijde jako mnohem horší věc

davidkova renata
,už mi to neba,nic přínosnýhoa převratnýho sem se nedověděla

vydržte to příde ešče

EngieB
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:06
- Nahlásit

PetraK
No jo, víš co, ty lidi, na který nadáváš, to jsme my Když se ti to nelíbí, tak to změň. A nebo se podle toho zařiď.
ehe, tohle bych právě už zpochybnila
Proto bych si právě z chovky, na kterou je tohle podezření, štěně nevzala. To už je tvoje volba. A věř mi, lidi drbou mooooc rádi, ono se to dycky proflákne.

inu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:08
- Nahlásit

PetraK
Připadám vám snad NEKULTIVOVANĚ?? JÁÁÁÁÁ???
na to mám jen jedinou odpověď: rááámštááájn

A k těm klubům: jasně, že etika začíná u chovatelů, ale když člověk vidí, že kluby ty podvody nejen netrestají, ale ještě i podporují, pak se není čemu divit...

EngieB
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:12 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

inu
Etika začíná taky u lidí, co si ty psi pořizujou
Pokud je pro ně důležitější, že pes vyhraje výstavu víc než to, že je zdravej, že si berou psa, protože se jim líbí a ne proto, že je pro ně vhodnej, že si radši vezmou zvíře max 30 km od baráku nebo za pár stovek, než aby našetřili a zajeli dál... pak budou furt fungovat chovatelé, kteří na tohle spolíhají.
Bohužel - fungujeme ve světě ekonomiky

Čímž samozřejmě neomlouvám chovatele

inu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:21
- Nahlásit

EngieB
Etika začíná taky u lidí, co si ty psi pořizujou
no tak z těch se rekrutujou nový chovatelé, že

pak budou furt fungovat chovatelé, kteří na tohle spolíhají.
Bohužel - fungujeme ve světě ekonomiky

touché

EngieB
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:27
- Nahlásit

inu
Ááááááno, tak tak

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:31
- Nahlásit

inu
no, tak ochotne vubec souhasit nemusi, ale pokud je mu v pripade pochybnosti narizeno ten test rodicovstvi udelat, moc na vybranou nema, to opravdu zadnej "joke" neni, ver snebo ne ..
PetraK
nj, proste je to o lidech a castecne i o stesti, ale tak je to preci vsude, nebo ne?

inu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:33
- Nahlásit

Roxana
ale pokud je mu v pripade pochybnosti narizeno ten test rodicovstvi udelat,
a kdo mu to jako nařídí? Snad ne klub? Ach bože a to jsem si myslela, že já jsem naivní..

EngieB
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:40
- Nahlásit

inu
Ono i odmítnutí je odpověď Akorát se to musí VEŘEJNĚ vědět a ne někde pytlíkovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:52
- Nahlásit

kdo mu to jako nařídí? Snad ne klub? Ach bože a to jsem si myslela, že já jsem naivní
Proč ne? U nás v klubu se to stalo.

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:59
- Nahlásit

inu
no ano, klub, potazmo CMKU to naridil, vidis, vidis, i takove veci se deji na svete, zvlastni, vid

mac1
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 11:17
- Nahlásit

inu
<i>kdo mu to jako nařídí? Snad ne klub?</i> KCHLS : majitel krycího psa nakryl chovateli fenu , ve vrhu se objevily závažné zdravotní vady , majitel krycího psa byl z toho neštastný a pro jistotu navrhnul chovateli testy paternity , ten odmítnul. Majitel krycího psa si nechal ( tajně) udělat testy u jednoho stěněte z vrhu na své náklady a ejhle , potomek jeho psa nebyl po jeho psu ......protože chovatel nechtěl udělat testy , protože štěnata, která přežila už byla u nových majitelů a MĚLA PP , obrátil se na klub, klub to řešil cca rok, pak rozhodnul , že do konečného vyřešení kauzy ( kdy tedy chovatel objede majitele štěnat a nechá udělat testy ) pozastaví chov chovateli i majiteli krycího psa ( má též CHS) .....a pozastavil.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání