| Autor |
Zpráva |
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 15:29
- Nahlásit
dobře no můj pes je uplnej zmetek,nemocnej a počítám s tim že mi do 24 hodin pojde protože nemá PP... bože...jo a ještě jsem vlastně socka a trápim toho psa, protože nemám na to abych si pořídila psa s PP, tudíž nemám ani na jeho celoživotní péči, no tak to mi teda asi za chvíli pojde hlady, pokud ne dřív na ty nemoci co má něco jsem vynechala?
všichni děláte jako by se to samé nemohlo stát papírákům...
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 15:29
- Nahlásit
NikisekX
.samozřejmě neví co s ním a jelikož bígl je pes velice vynálezavý až kolikrát koukám jak je to možný tak si bude dělat co chce.
A to je další z atributů levné koupě...když si budeš kupovat mobil...zjistíš co umí,zda ti bude vyhovovat,kolik stojí tu a tam...,kde uplatnit reklamaci a u psa jdeš jen po líbivé tvářičce a nic si dopředu nenastuduješ? Napsala to moc hezky Biaco,vyhlédla,studovala povahu,úskalí chovu....
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 15:30
- Nahlásit
Eire
já si taky bígla vyhlédla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:06
- Nahlásit
myslim, ze hodne lidi, kteri nad psem premysli delsi dobu, treba od detstvi, nebo od prestehovani do vlastniho atd, uz ma relativne rozmysleno, co za psa chce. Myslim teda normalni lidi, pro ktere je pes opravdu pritel a ne modni doplnek na ulici.
Tuplem navstevnici tohoto fora to asi bezhlave neberou
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:12
- Nahlásit
Eire
Já bych tohle téma neřešila vůbec,protože je jasné za jakým účelem bylo založené.Vykašli se na to,slečna XY ať se kochá nad svým zablešeným,ustrašeným,ale vlastně úplně v pořádku,bíglem a všichni budou spokojení.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:12
- Nahlásit
cernej caj
ani všechny prsty co mám by mi nestačily na to abych spočítala kolik dní a nocí jsem věnovala tomu než jsem si vyhledala vše o bíglech a než jsme se s přítelem definitivně dohodli, že bígl pro nás bude to pravé
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:14
- Nahlásit
Až do nedávna jsem si taky myslela, že PP slouží k tomu, že člověk zná předky svýho zvířete, pozná z papírů, že byli zdraví, že se s nima něco dělalo, že je to prostě listina, která ti něco "zaručí" (samože v rámci možností, vždyť nejde o věc, ale o živýho tvora), že chovatelé, co průkazy původu vydávají, mají opečovávaný, vymazlený mimča, s předpoklady povah a vůbec s tím, že zvíře se co nejvíc blíží ideálu - standardu plemene. A tudíž pak cena štěnda odpovídá péči a taky nákladům na odchov takovýhohle "maserati". Fakt sem myslela, že chovaj jen milovníci plemene, kterým jde o zachování a udržení jejich oblíbený rasy do budoucna. A vono je vlastně pěstování čoklů dobrej kšeft. Blik, sice pozdě, ale už mi to taky seplo.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:16
- Nahlásit
jablunka
další strašně chytrá hold prostě taková moje čuba je..přece kvůli tomu, že měla blechy a je bojácná jí teď nevezmu a nevyhodim na ulici, nebo se jí nezbavím tím že bych jí dala někomu jinému.Když už jsem si jí pořídila, tak udělám všechno proto aby z ní byl sebevědomý pes. domluvila jsem
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:21
- Nahlásit
NikisekX
hold prostě taková moje čuba je..přece kvůli tomu, že měla blechy a je bojácná jí teď nevezmu a nevyhodim na ulici, nebo se jí nezbavím tím že bych jí dala někomu jinému.
To sem někde napsala???Já jen ,že v jednom tématu tvrdíš tohle a v druhém je to vlastě všechno v pohodě.
.Když už jsem si jí pořídila, tak udělám všechno proto aby z ní byl sebevědomý pes.
To je jenom dobře.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:21
- Nahlásit
NikisekX
další strašně chytrá hold prostě taková moje čuba je..přece kvůli tomu, že měla blechy a je bojácná jí teď nevezmu a nevyhodim na ulici, nebo se jí nezbavím tím že bych jí dala někomu jinému
Necheš mi prozradit dýlera? Takhle dobrý zboží už jsem dlouho nezkusila
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:22
- Nahlásit
NikisekX
udělám všechno proto aby z ní byl sebevědomý pes
držím palce
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:23
- Nahlásit
jablunka
Máš pravdu,jen mi to nedalo...
Gerda
Blik, sice pozdě, ale už mi to taky seplo.
a můžu se zeptat co ti seplo?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:34
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
nevidim to jako nesplnitelný úkol
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:54
- Nahlásit
NikisekX
Teď nevím, proč jsi tohle napsala?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:11
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jen reaguji na to, že držíš palce
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:20
- Nahlásit
Já jsem se teda do debaty o PP a bez PP nechtěla zapojovat, protože mám a vždycky jsem měla dospělé psy z útulku, včetně neidentifikovatelných kříženců. Jenže u těch se jaksi nedá s povahou nějak počítat. Kdybych si ale pořizovala psa s tím, že chci, aby nějak vypadal a měl určité předpoklady ( píšu předpoklady, protože nic není 100%), tak bych si pořídila štěně s PP. Takže tvrzení, že se člověk straaaaaašně zajímá, vybírá a určitá rasa je přesně pro něj a pak si vezme psa bez PP si tak trošku odporuje.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:30
- Nahlásit
NikisekX
Aha
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:34
- Nahlásit
makrel
Já třeba mám dva vesnický vořechy (vlastně domorodce) a jednu psí kočku z útulku Můj příští pes bude malý hladkosrstý pinč s PP
A množení vořechů nemůžu podporovat i z toho důvodu, že psama jsou přeplněný útulky, a dokud si budou lidi obecně kupovat psi bez PP, protože jsou levnější, tak to jiný nebude.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:53
- Nahlásit
Eire
a můžu se zeptat co ti seplo?
moc toho neni )) ale co se týká chovu čoklů - že těch, co to dělaj pro lásku a rozvoj plemene neni moc, že je to spíš asi dobrej kšeft.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:54
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jo, souhlas. S tím rozdílem, že můj příští pes bude zase něo útulkového.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:57
- Nahlásit
NikisekX
taky mám vždycky bezpapíráky a nikdy z nich nebyla žirafa ))...k tomu patru...náš echtkříženec má ukázkový patro...na patro se vy... .
|
inu
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:59
- Nahlásit
Gerda
moc toho neni )) ale co se týká chovu čoklů - že těch, co to dělaj pro lásku a rozvoj plemene neni moc, že je to spíš asi dobrej kšeft.
pod to se podepíšu
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 18:05
- Nahlásit
NikisekX
.přece kvůli tomu, že měla blechy a je bojácná jí teď nevezmu a nevyhodim na ulici, nebo se jí nezbavím tím že bych jí dala někomu jinému.
Ne, to se jí určitě nebudeš zbavovat, ten pes opravdu za nic nemůže. Jen jsi tím, že sis jí pořídila, podpořila a nechala vydělat jejího "chovatele".
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 18:41
- Nahlásit
estli teda můžu...já jsem potkala slušnější a láskyplnější majitele bezPPštěňat, kterým záleželo na osudu jejich odchovanců, než chovatelů registrovaných v klubu příslušného plemene-měli dokonce i rtg , což oficiální chovatele neřešili....není to pobídka ke koupi bezpapíráků, ale někteří "neofiko" chovatelé jsou zodpovědnější než ti druzí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 19:11
- Nahlásit
ale co se týká chovu čoklů - že těch, co to dělaj pro lásku a rozvoj plemene neni moc, že je to spíš asi dobrej kšeft.
A este lepsi kseft je chov psu bez PP. Uz to nekdo psal driv, zalezi na lidech. Vsude jsou hnusy, kdyz se me optas na my plemena, nektery FCI CHS doporucim obejit obloukem a jiny doporucim. Nevadi mi skutecne psove bez PP, ac doma zadnyho nemam, a ty doma s PP, co mam, tak se bezhlave nemnozi pro vydelek.
CO mi na chovu bez PP vadi? - krom veeelmi ridkych vyjimek nulova zdravotni vysetreni umerna plemeni, navic do budoucna nulova identifikace jedince - toz nejaky vpich matka/syn nebo Otec/dcera je pravdepodobna, aniz o tom ty lidickove vedi, preci jejich prekrasna fenulka/pejsanek musi mit jednou za zivot stenatecka. Navic jsou utulky uz tak strasne preplneny.. A ze se chova i nadbytek psu s PP, o tom rvu na rtw taky nejen sama pekne dlouho.
I ta cena psa hraje svoji roli, kdo da za vysneny stene s PP treba 8 klacku, tezko ho pak jen tak strci do utulku. Spis o nej bude driv zajimat chovatel (predkupni pravo ve smlouve, ale nebyva pravidlem, nicmene klubovy plemenny tamtamy fungaji skvele.
PP je jen id jedince, prave pro me treba k tomu, abych se vyhla blizky pribuzensky, abych si vybrala krevni linie, ktery tu zvolna odumiraji nebo jsou nove, pokud mam pochyby o "cistote" vrhu, od toho jsou geneticky testy rodicu. Pokud se vyskytne nejaka zdravotni vada - pp neni skutecne zaruka zdravi- tak si pohlidam, abych se dane linii v budoucnu vyhnula. Tuto evidenci nikdy mit chov bez PP mit nebude.
A jen tak bokem - kdyz vezmu rtw - rtg loktu, kycli max 2/2, svod mladych, bonitace, 2 zkousky, vystavy - musi byt plnochrupy, skus nuzkovy (uznavaji se nadpocetna zubiska).
Proti tomu hrc prc peknaa fenecka rtw, bez PP, useklej vocas, bud agresorka asocialni nebo flegma maximalni, najdeme vpichovace co nejbliz a lup ho tam. CO je pro zrovna tohle plemeno budoucnost? Dle myho, jedine chov s PP.
Toliko muj prvni a asi posledni vyron zde, na beaglovem fore k tematu bez PP a s PP psum. Uz to tu bylo tolikrat, nekdo se musi obhajovat, jiny ma cisto pred svym prahem. Jen bych prala celkove lidstvu, aby bylo zodpovednejsi za to, co psum pusobi.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 19:51
- Nahlásit
Přečetla jsem to celý..uff..
No, co se toho patra týče - blud.
Jinak co se PP a bez PP týče..
Mám GR -plemeno prolezlé nemocemi...Jenže jsem se do něj zamilovala už jako malá holka a prostě jsem ho nutně musela mít. Pár let jsem si musela počkat, na to , až budu bydlet sama. Když se konečně plánovalo přestěhování, sedla jsem k netu a hledala. Hledala jsem půl roku...Znala jsem všechny psy, feny a chovatele...Protože jsem člověk zodpovědný (minimálně, co se psů týká), vybírala jsem pečlivě. V několika CHS jsem byla. Kritéria pro mě byla jasná - fena/y, které žijí s chovatelem v bytě, přístup chovatele, DKK/DLK vyšetření, povaha rodičů (minimálně feny)...Po půl roce jsem vybrala CHS, která shodou okolností byla i ta nejblíž...Štěňátka žádná nebyla, bylo před krytím, na svou vysněnou fenku jsem čekala další čtyři měsíce.. Byla jsem se na ní několikrát podívat, poznala jsem chovatelku, staly se z nás kamarádky...
Dneska mám doma naprosto úžasnou a zdravou fenku, s chovatelkou se navštěvujeme a navíc ještě spolu s dalšími majiteli odchovanců...Dneska vím, že se vyplatilo čekat a pokud budu ještě někdy uvažovat nad psem s PP, udělám to stejně.
Jinak k této fence mám ještě dva voříšky z útulku, jsou to moje zlatíčka, péči a lásku mají všechny stejnou.
Do psa bez PP bych nikdy nešla (pokud by nebyl z útulku) - chci vědět, kdo byli rodiče mýho psa a to, že mi z něj vyroste, to, co jsem chtěla....
Do práce k nám chodí moc fajn lidičkové a yorkem za 5 tisíc..škoda, že je to border teriér s jorkem...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 20:38
- Nahlásit
radkah
však na to kašlu
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 21:05 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
PP jsou zhruba zárukou exteriéru psa, nic víc, o chovu psů s PP jsem dávno ztratila iluze, čím méně má člověk poznatků a dat , tím lépe (tím víc pak hájí chov psů s PP) . Můj první ASS byl tzv. čistokrevný bez PP , ( tenkrát se opravdu dával PP pouze 6 štěnatům, ovšem jestli byl fakt nadpočetný nebo byl bez PP celý vrh, po tom jsem nepátrala) , dožil se ve výborné kondici téměř 17 let a díky jemu jsem si toto plemeno zamilovala. Ted mám 2 ASS s PP , až přestanu dělat se psy loveckou práci, klidně si někde vezmu vymazlené štěně bez PP, já v tom nevidím problém. Žádná velká kontrola zdravotního stavu se u ASS nedělá ( DKK je u plemene této velikosti minimální problém ) , kryje se bud psem, který má pracovní výsledky bez ohledu na povahu, na exteriér ( na míru příbuznosti) , případné zdravotní problémy se zatají a nebo se kryje psem , který tituly z výstav a zase bez ohledu na povahu ....na chovatele, které považuji za zodpovědné mi stačí 1 ruka a ještě nevyužiju všech 5 prstů ( je to tak, jak jsem psala, lepší je nemít informace, nevědět ). A když jsme u toho Jen bych prala celkove lidstvu, aby bylo zodpovednejsi za to, co psum pusobi , tak by člověk měl zrušit svůj výmysl - chov psů s PP, ten psům opravdu ku prospěchu není , ten je výhodný pro člověka . A štve mě, jak se tu většina vždycky vrhne na někoho, kdo si pořídí psa bez PP , at si každý pořídí psa jakého chce, když se mu bude věnovat a bude ho mít rád, bude to skvělé a je úplně jedno, jestli se bude věnovat psu s PP nebo bez PP ( nakonec psi bez PP už mají dnes možnost dělat veškeré psí sporty krom té lovečiny) a já věřím, že NikísekX svoji fenečku ráda mít bude .
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 21:20
- Nahlásit
Tak mi to teda nedalo a musím reagovat....
Bojácný pes se dá poznat už u chovatele. A vzhledem k tomu, že já hodně koukám na povahy, tak takového bych si nevzala ani s PP. Jsem zvyklá na sígry.
Jinak i v chovu psů s PP existují - omlouvám se za slovo, ale jinak to nejde - sračky jak ve zdraví, tak v povaze. A na to právě existuje ten rodokmen a já řeknu - teda pokud jsem trochu v obraze a plánuju psa dlouho dopředu - ježiši tak po tom teda psa nechci ani zadarmo...
Kdyby to někoho zajímalo mám doma tři chody s PP a jednoho vořecha (šeltii bez PP - věděli jsme kdo je máma, ale táta byl na výběr ).
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 21:31
- Nahlásit
mac1
tak by člověk měl zrušit svůj výmysl - chov psů s PP, ten psům opravdu ku prospěchu není , ten je výhodný pro člověka
fajn, proc nezrusit chov ve smyslu slechteni, aspon budeme mit jednu vseobecnou smesku, super napad, no ne? fakt nekdy nechapu ..
|