Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / čistokrevné štěně?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 21:02
- Nahlásit

Zdravím mám takový dotázek.... před pár dny jsme si pořídili fenku bígla bez PP. Chovatel říkal, že je čistokrevná, ovšem někde jsem slyšela, že se to dá poznat podle toho jaké má pejsek patro(když čistě růžové=čistokrevný) a někde jsem zase četla, že to je blbost, že to záleží na pigmentaci psa. Tak teď nevím čemu mám věřit protože ta naše rošťanda má černo-růžové patro prosím tedy o radu děkuju

leila
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 21:19
- Nahlásit

NikisekX
dobrý den, nevím kdo Vám to nakukal, ale je to pěkná blbost, děda choval a ještě má beagly všechny s PP a patro měli teda různé ono se to spíše pozná podle vzhledu, nemáte nějakou fotečku?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 21:22
- Nahlásit

Foteček mám stráááášně moc, protože to je naše modelka byla jsem jen zmatená protože má černo-růžové patro. Chovatel byl sice velmi milý ale zatajil nám např, že má blešky..tak jsme jí hned po příjezdu museli koupat

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 21:27
- Nahlásit

leila
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 21:53
- Nahlásit

NikisekX
pekna holcicka

ale z pohledu chovatele - neni to typicky biglik, mozna nejaky z prarodicu byl vyloucen z chovu kvuli hrube vade... tezko rict. Je to takovy "starsi typ" ma nize nasazeny ocasek a trosku vyse nasazene ouska ;)

ale to vas nemusi az tak trapit, hlavne kdyz bude holcicka zdrava a bude vymyslet ty lumpaciny, ktere oni umi nejlepe z laickeho pohledu je to moc pekna holcicka myslim, ze se neni za co stydet

kejtlin
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 22:09
- Nahlásit

NikisekX
neznám beaglí standart plemene, ale moc se mi malá líbí, s tím patrem to je pověra stejná jako, že čistokrevný štěně se pozná i podle toho, že má černou skvrnu na jazyku

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 22:31
- Nahlásit

je to malej čert pořád něco vymýšlí, ale na náš vkus nějak moc spí(vydrží spát od půlnoci klidně do 8 do rána než s ní jdu ven) vždycky z pelechu jen nakoukne jestli spíme a spí taky podle mě čistokrevná je, protože kdyby byla něčím "šmrnclá" tak by to bylo znát ale podle mě má všechno co má správný bíglík mít i typicky bílou špičku ocásku

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 14:08
- Nahlásit

NikisekX

Podle mě se nemůžeš ptát jestli je pes "čistokrevný", když nemáš průkaz původu...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 14:25
- Nahlásit

NikisekX
Chovatel říkal, že je čistokrevná, ovšem někde jsem slyšela, že se to dá poznat podle toho jaké má pejsek patro

nemám vůbec nic proti psům bez PP ani křížencům,ale pokud nemáš PP je to prostě vořechale vim jak to asi myslíš ten tvůj dotaz.Chovatel asi myslí,že všichni předci byli skutečně bíglové i když třeba neuchovnění, a nemihlo se tam nějaké jiné plemeno..akorát že se to nedá nijak dokázat a ani dohledat když nemá PP.Ale je moc pěkná a mě osobně je celkem fuk jestli má pes papíry nebo ne

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 14:45
- Nahlásit

isdpch

To by si jeden hubu vymluvil, ale hlavně, že mu to sype... A ty, co chtěj ušetřit na "papírech", tak akorát cpou prachy, takovejm kokotům, kerý si pak žijou jako prasata v žitě.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 14:48
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
A ty, co chtěj ušetřit na "papírech
Šetři dech. Já znám takových množitelů s papírama až to není hezký. O tom cáru papíru to fakt vůbec není

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 15:02
- Nahlásit

Biluška

Biluško, asi takhle, svině se najdou fšude a že jich není málo

Ale bez ohledu na lidi si myslím, že evidence psů je důležitá. Proto nemůžu souhlasit s chovem bezpapíráků (=voříšků).

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 15:32
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Ale bez ohledu na lidi si myslím, že evidence psů je důležitá. Proto nemůžu souhlasit s chovem bezpapíráků (=voříšků).
Jistě, jediná jistota, kterou s papírama dostaneš je ta, že z bígla skutečně vyroste bígl. To je všechno.

isdpch
dát prachy za tříměsíčního zablešenýho čokla je stejný jako si koupit adidasky u vietnamce na trhu
Máš pravdu přecedo.

jestli tady nebude náhodou za pár let brečet nad nějakou chorobou, kterou čuba mít nemusela kdyby se psi nemnožili tímhle způsobem.
Tak v papírovém chovu např. šeltií se jí to klidně stane taky. Do jiných plemen až tak nevidím, ale tuším, že např. Zuzanarosaková má ty retrívry taky s papírama a o zdraví by nejspíš mohla psát romány

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 15:33 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

kdyby se psi nemnožili tímhle způsobem

A tohle platí i pro "papíráky".

Edit: Biluska

Jistě, jediná jistota, kterou s papírama dostaneš je ta, že z bígla skutečně vyroste bígl. To je všechno.

Bilu, ty jsi taky z těch, co si myslí, že PP je nějaká záruka? Nebo bys to tak chtěla? PP není a nemůže být nic víc než evidence...

Houk.

inu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 17:00
- Nahlásit

isdpch
jestli tam nejsou nějaké dědičné choroby, jestli tam nebyly nějaké vady vylučující z chovu už se nikdo nedozví.........

hele, jako nechci naprudit zrovna moderátora..

Ale zrovna já mám PPčkovýho čokla a že by byl dvakrát zdravej se zrovna říct nedá , nehledě na to, že to, co má ta linie za choroby se člověk dozví až z druhý ruky, páč chovatelka se chvástá genetickejma hodnotama a čistotou a kvalitou

Myslím, že debaty PP vs. bez PP jsou dost těžce bezpředmětný... a jak tu někdo správně napsal, je to vo lidech ne o papírech

Lucie Kratochvílová
co si myslí, že PP je nějaká záruka?
není to tak náhodou všude prezentováno? Kupte si jedině psa s PP, záááááruka exteriéru, povahy a zdraví... velký kulový leda

PP není a nemůže být nic víc než evidence...
pěkně předražená evidence

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 17:20
- Nahlásit

inu

I přes to, že je to všude prezentováno jako záruka, jsem i já pochopila, že to ničeho záruka není U zvířete totiž...

Kdyby se zbytečně nemnožili bezpapíráci, a lidi by se zaměřovali jenom na chov psů s PP, možná, že by ten chov nebyla taková špína, jako je to teď (naštěstí se mezi tím balastem dá najít i kvalita). Tím myslím převážně tu lidskou stránku.

Co máš za plemeno?

inu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 17:33
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Já dneska vidím problém v tom, že člověk vysolí velkou kupní cenu za štěně, které tomu v podstatě absolutně neodpovídá. Vím, že pes je živý tvor a že se může stát, ale tvářit se, jak je celý PP chov skvělý, je mi jaksi proti srsti. A radši ani nebudu říkat, že můj první bezpapírák byl až do konce svých dní naprosto zdravý

Mám akita inu.

naštěstí se mezi tím balastem dá najít i kvalita
bohužel člověk neznalý poměrů většinou dojede na ten balast... :-/

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 18:02
- Nahlásit

inu
ale tvářit se, jak je celý PP chov skvělý

Teď nevím, jestli jsi tohle myslela na mě?

Proč jsi si pořídila akita inu? A máš akitu nebo VJP?

Roxana
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 18:32
- Nahlásit

inu
vim, ze je to citlivy tema, ale presto mi to neda -člověk vysolí velkou kupní cenu za štěně, které tomu v podstatě absolutně neodpovídá
vis, kolik stoji stene v zahranici? rozhodne ne min nez tady, naopak. proste platis za ten registr plemene, jak pise Lucka. To, ze u nekterych chovatelu je ta etika jen prazdny slovo, je bohuzel smutnej fakt. a ackoli vim, ze te tim nastvu, prece jen jeste jedna poznamka - bohužel člověk neznalý poměrů většinou dojede na ten balast... :-/ ja respektuju, ze clovek ma vlastni hlavu a vlastni rozum, podle kteryho se rozhodovat, ale prece jen - pamatuju na hodne ohnivou diskusi jeste predtim, nez jsi si Oriho poridila, a i kdyz treba zpusob, kterym te jina clenka tady na foru upozornila na mozny problemy, byl asi tezko zkousnutelnej, prece jen to bylo jisty varovani - a vzpominas, jak jsi to tehdy brala jako tezkou krivdu na tobe i chovatelce?

Roxana
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 18:33
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
lucko - VJP uz neexistuje. Dnes se plemeno jmenuje tak, jak si zaslouzi - Americka akita

inu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 20:07
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Teď nevím, jestli jsi tohle myslela na mě?
ne-e

Proč jsi si pořídila akita inu?
Protože mi vycházela jako v současnosti pro mě ten nejvhodnější pes. Jinak bych si pořídila asi zase NOčko.
A je to akita inu, nebo jak se taky dneska říká.. Japonská akita

Roxana
Ano, vím, kolik stojí štěně v zahraničí, ale to je jako fňukat, že tady nejsou Evropský ceny, když tady přitom není Evropská kvalita ani Evropský platy

A k tomu ostatnímu, jestli se v tom potřebuješ rochnit (což mě ani trochu nepřekvapuje), pak napíšu jen toto: pokud vím, tak moth POUZE zpochybňovala pohlaví štěněte, nic víc, nic míň. V tomto byla moje reakce možná ohnivá, ale naprosto pochopitelná. Myslím, že ani sebetupější množitel není tak tupý, aby nepoznal pohlaví. U králíků to není problém, takže předpokládám, že ani u štěňat.

Co se týče zbytku, ano, věřila jsem "množitelce s PP", protože je za a) jsem neměla jí důvod nevěřit, za b) zpočátku hodně vystupovala jako typ člověka, od kterých jsme si vybírali bezproblémové bezpapíráky a s nimi jsem nikdy problém neměla ani co se kvality zvířat týče, za c) je to profesionální manipulátorka.

Tak, nyní doufám, že je tvému zadostiučení učiněno za dost.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 21:04
- Nahlásit

Nedá mi to nereagovat.

za prvé bych chtěla říct, že moje čuba není "zablešenej čokl" jak zde někdo jmenoval.Ona prostě nemůže za to že majitel byl debil. je to jen pes.

K těm PP... v životě si nekoupim psa s PP. to radši budu mít vořecha. Protože se mi ceny za papírový štěnata zdají přemrštěný a kolikrát ani neodpovídají tomu, co si donesete domů.(neříkám, že to platí u všech) Podle mě neznamená, že pes bez PP= vořech. Někdo prostě psa s PP nechce. A když ho chtít bude tak si ho prostě koupí, co na tom. Nebudu nikoho pro to odsuzovat. je to každýho osobní věc...ale předpokládám že když se zčukne pes bígl a fena bígl tak z toho nevyroste žirafa

inu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 21:06
- Nahlásit

NikisekX
Ona prostě nemůže za to že majitel byl debil. je to jen pes.
Tak a touto zlatou větou bych celou diskuzi o PP/bezPP ukončila

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 22:33
- Nahlásit

NikisekX
ale předpokládám že když se zčukne pes bígl a fena bígl tak z toho nevyroste žirafa
Jen že u bez PP psů tohle právě vůbec není jistý - o tom to všechno je - PP není zárukou zdraví, povahy, a pod (ikdyž by mělo), ale SNAD ještě stále je zárukou plemenné příslušnosti

Roxana
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 22:38
- Nahlásit

inu
podivej, nevim, proc na me tak reagujes, nepsala jsem to proto, abych se tebou hadala nebo se v necem "rochnila" nebo cokoliv jinyho, to bych asi reagovala jinak a jindy, ale pokud to beres takhle, posluz si ..
Jediny, co jsem tim minila, bylo podotknout, ze kazdy mame nejaky zkusenosti, tvoje byla bohuzel spatna, jestli se tomu dalo predejit nebo ne, to je na jinou debatu, stejne to ale neznamena, ze je ten "system" spatnej z principu. Naopak.
Jeste k tem cenam - rozhodne jsem to nemyslela jako srovnavani cen u nas a v zahranici, ale jako konstatovani faktu, ze ani pro cizince neni porizeni stenete s PP (financne) smesna zalezitost, ac maji "evropsky platy" nebo "evropskou kvalitu" ..

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 22:42
- Nahlásit

Protože se mi ceny za papírový štěnata zdají přemrštěný
Tak zrovna u beaglů,kde seženeš stěně za čtyři,pět tisíc, si myslím,že cena taktak pokryje náklady

NikisekX
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 00:15
- Nahlásit

jana33

naše čuba je za tři tisíce,jinak jsem nejlevnější s PP viděla za 6...myslím si že to je na náklady až až...

NikisekX
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 00:18
- Nahlásit

Dines

jasný já chápu jak je to myšleno, ale tak vidim, že to je bígl..a veterinář by mi asi taky netvrdil, že to je bígl kdyby to byl pudl

Prostě to shrnu,bígla s PP nechci. PP mi jsou na nic, leda tak, že bych si je zarámovala a pověsila na zeď aby každej kdo k nám přijde viděl že mám psa s PP.. Na výstavy chodit nechci a i kdyby naše čuba byla vořech tak je mi to uplně jedno možná tím líp protože jak je známo vořech se dožívá kolikrát i vyššího věku než leckterej papírovej hafan toť vše

inu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 07:22
- Nahlásit

Roxana
Hele, já to snad ani rozmazávat nebudu. Moc dobře víš proč na tebe reaguju, tak ze sebe nedělej ctnostnou pannu.
Ostatně těžko bys reagovala jinak a jindy, protože zatím jsi k tomu neměla příležitost. Z předstíranýho svatouškovství je mi na blití. Seriously.
Protože normálního člověka by absolutně nenapadlo něco takovýho vytahovat, navíc v týhle debatě, navíc když šlo tehdy o úplně něco jinýho. To, co jsem si kdy myslela nebo nemyslela, to, co jsem udělala nebo neudělala, je čistě moje věc, jedinej komu se za to budu zodpovídat, pokud chci, je moje svědomí a ostatním je po tom pendrek.
Takže jestli už jsi skončila, můžeš se pro změnu zabývat něčím jiným,ですね。

inu
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 07:35
- Nahlásit

jana33
Tak zrovna u beaglů,kde seženeš stěně za čtyři,pět tisíc
no, tak nechtěla jsem zevšeobecňovat, jsou plemena a plemena.

NikisekX
naše čuba je za tři tisíce,jinak jsem nejlevnější s PP viděla za 6...myslím si že to je na náklady až až...
tak to radši nebudu ani psát, kolik mě stál ten můj papírovej Vořech

Prostě to shrnu,bígla s PP nechci. PP mi jsou na nic, leda tak, že bych si je zarámovala a pověsila na zeď aby každej kdo k nám přijde viděl že mám psa s PP.. Na výstavy chodit nechci a i kdyby naše čuba byla vořech tak je mi to uplně jedno možná tím líp protože jak je známo vořech se dožívá kolikrát i vyššího věku než leckterej papírovej hafan toť vše

hele, nejhorší, co můžeš udělat je, že se začneš obhajovat.
Prostě to byla tvoje volba (jestli dobrá nebo špatná, to ukáže čas) a každýmu je po tom pendrek. Sice musíš počítat s tím, že jestli sem přijdeš, že má čubinka nějaký problémy, tak se vždycky najde nějakej chytrák, kterej ti připomene něco ve smyslu: co se divíš, nemá to papíry, nemá to teda ani zdravotní předpoklady, a že jsi měla jít do psa s PP.
Půlku takových lidí chápu, protože pomáhaj bezprizorním psům, které nasekali nezodpovědní lidé (viz Šíblová a spol.), ta druhá půlka... ta druhá půlka je ta druhá půlka, no

Ony totiž nejsou věci nikdy jen černobílý (PP = zdravej, bez PP = nemocnej chudák z kravína) a vo tom to je

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání