| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 16:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
amarinka
Nezlob se,ale taky koukám.Tento výcvikáč byl dříve v Hrdlořezích,pak v Újezdě a teď 2-3 rokem v Kolodějích.Chodím k nim s přestávkami 8 let a nemám důvod jim nevěřit.Pravda,že tu kromě Evy a Jindry,které ho založily, se vystřídalo více cvičitelů,ale o žádným jsem neslyšela,že by nějak tvrdě donucoval cokoli.
Jestli má někdo pocit ,že se tady cvičí aporty a např. přivolání nějakým nepřijatelným nucením,tak ať zkusí např. Zlatého lovce.Výcvik retrieverů a teď to nemyslím nijak zle, je mateřská školka,proti výcviku jiných loveckých plemen.Několikrát mi bylo potvrzeno,že u některých lovečáků aport jinak ,než parforsem není k ničemu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 16:51
- Nahlásit
Ahojte, tak jsem se vrátila z výcviku a Greeny napodruhé nosí bažanta a už i králíka- králíka má ovšem raději. Zkoušeli jsme dohledávky - tak pravda první vysbírá dumíky a posledního nechal bažanta, na vlečce pernaté to bylo napoprvé v našich životech taky dobré - takže jsem sice naprosto vymrzlá,ale spokojená jsem tedy nadmíru.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 16:59
- Nahlásit
Vlasta
Tak super! Taky bych někdy měla ráda psy,co po prvním aportu zvěře nepřehlíží všechny textiláky jako totál póvl My vždycky cvičíme s dumy a pak nakonec se zvěří,protože jak to zjistí,na cokoli jinýho kašlou páč oni chtějí to opravdický
amarinka
Jinak co se týká výcviku se zvěří - to je spíš o tom jet na tábor nebo si domluvit individuál v honitbě, běžně se na cvičáku cvičí s textilními dummy, max. se spárky
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 17:05
- Nahlásit
jana33Fakt jo, tak to máš nadšence, Greeny viděl zvěř podruhé v životě, doteď jsme cvičili pouze s dumíky a i dnes - první zvěř, to aby měl na aporty větší chuť když to minule moc nešlo ( nosil bažanta jenom podaného z ruky , ale nevěděl jak ho má sebrat ze země) a potom zase dumíky a v pohodě. Stejně chci jít letos prvně na WT a potom na lovecké - tak doufám, že to zvládneme. Výcvikářka si z WT M odběhla na podzim vyhrát trial v Třeboni a zase se vrátila k WT a úplně v pohodě.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 17:10
- Nahlásit
Vlasta
Tak to je jasný,že se to dá zvládat,naši taky budou nosit dummy (teda vyjma Samouše) dokud nezjistí,že má člověk něco pernatýho nebo chlupatýho. Resp. Fany měla bažanta na nácviku veverek,pak králíka na nose při veverkách, jinak spárky, plus teď cvičíme i s dummíkem,na kterým jsou přidělaný letky a kůže bažanta. Ale už chci vytáhnout normál zvěř, u kamaráda ve stodole mám kožky z králíka a mám slíbenýho,že mi i nějakýho picne,tak uvidíme.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 17:55
- Nahlásit
Vlasta
no super,tak vidíš,bude to šikula.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:09
- Nahlásit
jana33
Tak to mám doma - dummíka jsme nosili jen do té doby, než začala chodit na hony a cvičit se zvěří, od té doby mi na to prdí. Jedině ještě tak chlupatýho dummíka, ale normoš, to ne...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:15
- Nahlásit
Zuzana T JJ, Greeny je šikovný, i Wolfgang H. ho chválil, ovšem otázka je co z toho udělá panička na zkouškách
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:15
- Nahlásit
bilksa
Tak Lexy bere všechny aporty,naštěstí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:20
- Nahlásit
Vlasta
to znám,panička si před zk.vezme sezení u cvokaře. Máš email.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:21
- Nahlásit
jana33 K té zvěři, mám v mrazáku jednu kačenku a jednoho bažanta no a s tím moc parády nenadělám a jak jsem viděla, tak to při výcviku moc dlouho nevydrží. Už loni mě napadlo jak jezdím do práce tak před Roudnicí je pole a tam na jaře jsou desítky zajíců - proč to nevím, a občas nějakého sejme auto - tak mám závazek, že pokud něco sejmutého na silnici uvidím tak se půjdu podívat a jestli to nebude moc placaté tak to bude moje
Takže tímto žádám o opatrnost všechny řidiče při střetu se zajícem - fakt ho budu potřebovat na výcvik, tak néé že ho přejedete úplně
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:22
- Nahlásit
Vlasta
No tak dej bacha,aby pak nesestřelili tebe při lovení toho ušáka!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:26
- Nahlásit
Zuzana T Máš odpověď ....
Hele ale jako nápad to není špatný ne?? Budu informovat o stavu zajíců u nás v mrazáku loni jak jsem ti sháněla toho králíka tak jsem tam na tom místě jednoho slibného viděla
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:31 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
No pořádný zajoch taky hodně váží a je velkej - kup větší mrazák
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:42
- Nahlásit
Zuzana T Velkej mrazák jsem darovala, mám jenom ty tři šuplíky pod lednicí - no to je pech, tak je na té silnici ještě budu muset selektovat - větší tam nechám a budu čekat na úmrtí menšího snad mi bude šéf tolerovat pozdější příjezdy...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:44
- Nahlásit
Ovšem jak to tady vymýšlím, tak mě napadlo, že kolega mi dával králíka naposledy loni, tak mu musím sdělit, že jestli se mi chce jít šklebit na zkoušky jak sliboval, tak by mi mohl po vsi sehnat ještě králíčka.
|
amarinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 20:05
- Nahlásit
Ketrin
Zuzana T
Já jsem o historii toho cvičáku v kolodějích už slyšela, o zlatým lovci už mám taky dost informací to je k pláči. To video natáčel manžel tý známý to nebylo nic oficiálního. Ale už je to skoro 2 roky a přesvědčili jste mě, že to možná byla jenom nějaká jedna špatná cvičitelka a známá měla zrovna smůlu. Tak se do těch koloděj zajedu podívat, abych to mohla vidět na vlastní oči. Nechci aby mně někdo nutil učit psa aportovat zvěř nuceně. To bych psu nikdy neudělala. Já se tady v těch psích školách ještě nevyznám, ale zatím co jsem viděla nebo slyšela nebo o tom četla, tak je to hodně špatná úroveň. Tu nikovu školu dávám do jinýho tématu tam to vypadá, že ta paní jenom z lidí tahá peníze a neví o psech docela nic.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 20:43 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
amarinka
První hodina je zdarma.
A zvěř se na tomto cvičáku aportovat neučí - je to příliš malý prostor - s tím se chodí do honotby nebo se cvičí na táborech.
Tedy ty už jsi retrievera cvičila,zatím jsi říkala,že jsi pracovala s NO?A jak si představuješ " učit aportovat psa ZVĚŘ nuceně? "
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 20:57
- Nahlásit
Vlasta
Takhle jsem loni cvičili asi se 4 zajícema. Vždycky je sebereme někde po cestě. Dokonce jsme dělali i vlečky s jezevcem.
Jinak by mne taky zajímalo, co se skrývá pod pojmem nuceně aportovat zvěř. Já jsem prostě aport Charlottce v mordě ze začátku musela přidržet, jinak to nebyla schopná zvednout a držet. Tak to je taky nuceně, ale nemyslím si, že by to bylo něco hrozného...
Dneska zvěř miluje, horší je to s tou střelbou...
|
amarinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 21:11
- Nahlásit
Zuzana T
bilksa
No mně přijde právě divný, proč tady často učíte u psů, kterým je třeba rok něco držet násilnou formou. Říkej si tomu jako chceš, ale když něco nutím tak je to vždycky nucení, tedy násilná forma. Si nedokážu představit, že to musím psu vnucovat. Přece roční a starší pes na povel drž vezme do tlamy a drží. Dělala jsem s ovčákem měla jsem s nim hodně zkoušek, s fenou i schh 3, ale zlaťáka mám prvního. A navíc tady v česku, kde se v tom plácám. Já se ani moc nebojím, že by zvěř nedržel, ale jak jí bude aportovat. Bojim se, aby se to nezvrhlo a neměl třeba chuť hrobařit nebo tak něco.
|
amarinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 22:26
- Nahlásit
Se mi nedivte, že se bojim. Chci mít z Arona dobrýho psa a tady v těch loveckejch výcvikách je to nějako divný. Tady je ten přepis z tý knihy Nikova psí skola. Tam jsem myslela, že půjdu cvičit, zdálo se mi to slibný do chvíle, než jsem narazila na tu návštěvní knihu a když jí paní ještě smazala, tak teď už se bojim i koukat na další weby loveckejch výcviků.
Zkoušky (Marta, 04. 03. 2010 01:10)
Proč jste smazala tento dotaz a dokonce zrušila návštěvní knihu na vašich nových stránkách??? Co takovým jednáním vůči veřejnosti chcete docílit? Vkládám teda sem včetně původních údajů:
Datum: 05.02.2010 | Vložil: Marta
Dobrý den, mám jen dotaz ohledně vaší odbornosti. Chci se zeptat, jak si můžete dovolit připravovat psy na zkoušky, pokud jste sama žádného psa na zkouškách nevedla, nejste ani myslivec - tudíž nemáte praktické zkušenosti? O jaké certifikáty na výcvik (o kterých mluvíte) se jedná? Máte někde přehled svých úspěchů či úspěchů svých svěřenců? Děkuji za odpověď
odpověď (Lucka a Nik, 05. 03. 2010 12:02)
jelikož se stránky upravují občas něco vypadne, ale jelikož jsem si všimla jak jste chytrá , určitě naleznete na těchto stránkách Nik a já zkoušky z myslivosti a zkoušky ve svopapu, kde mám osvědčení na výcvik psů. Na zkouškách jsem psy vedla , zde najdete i úspěchy pejsků, jaké mají zkoušky atd. Jinak učila jsem se u chovatelky od , které mám pejska a jako myslivec patřím pod Jižní Čechy. Zkoušky nejsou o tom ,aby psa odvodil cvičitel či myslivec je lepší, když to absolvuje pán sám, aby viděl, jak je pejsek schopný a že neposloucháí jen toho kdo ho cvičí, ale to jistě víte sama . Jestli máte ještě nějaký dotaz , ráda Vám odpovím, nebo jestli chcete jen prudit , tak na to opravdu nemám čas. Přeji hezký den
dodatek (Lucka a Nik, 05. 03. 2010 12:05)
jo a ještě něco Co takovým jednáním vůči veřejnosti chcete docílit? k této větě nemusíte nikoho napadat veřejnosti opravdu nic nedělám a nikoho nenutím ke mně chodit cvičit a asi kdyby byli lidi nespokojeni tak mám prázdno a necvičím psy už 9 let....ale to si přeberte jak chcete...
Odpověď (Marta, 05. 03. 2010 23:38)
Myslím, že vaše odpovědi pozornému čtenáři řeknou vše, hlavně to, že jste si začala hrát na profesionální cvičitelku a udělala si z vašich nezkušeností byznys v momentě, kdy vašemu psu nebyl ani rok. Za ten necelý rok jste jistě nabyla s tímhle jedním pejskem, se kterým jste ani nedokázala složit nikdy žádnou zkoušku takové zkušenosti, že to bylo zralé období na založení psí školy. Nehodlám vás prudit a tudíž zdržovat, pouze jste mi vašími odpověďmi potvrdila to, co jsem si myslela. Že jste opravdový cvičitelský amatér, který prudí normální lidi po parcích, ze kterých si dělá cvičák. A ještě si za to necháváte platit ceny mnohdy vyšší, než ti opravodví profesionálnové, kteří něco dokázali a mají na to podmínky - vlastní nebo pronajaté pozemky, cvičáky nebo honitby. Nejsem vaší konkurentkou, živím se zcela jiným oborem, jenom je mi líto těch majitelů psů, ze kterých děláte hlupáky a těch psů, které svým amatérismem ničíte a pak je opravdu zkušení myslivci nebo cvičitelé musí napravovat.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 22:56
- Nahlásit
amarinka
Taky jsme chodili do Koloděj, už druhým rokem chodíme na HafBO, a neměnila bych. To máš z Berouna blíž
|
amarinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 22:59
- Nahlásit
A byli jste v těch kolodějích taky spokojený? Co to je to hafBO, to jsem ještě neslyšela? Kde to najdu? A cvičej tam lovecký?
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 23:06 - Změnil/a: Ančí a Žufrik
- Nahlásit
amarinka
Právě že ne, potřebovali jsme cvičit v prvé řadě poslušnost, ale byl to samej dummík. A protože byl nepřivolatelnej, tak byl hned dominantní, a po přitažení na stopovačce dostal vynadáno, takže se příště cvičitele bál. Po několika hodinách jsem to vzdala a hledala jinde.
http://vycvik.hafbezobav.cz/ - Řeporyje, ano, cvičej i lovečinu, ve skupinkách po 4-6, my jsme v Kolodějích byli po 10...
|
amarinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 23:24
- Nahlásit
Aha, tak to video asi nebyla náhoda, když se tam psy cvičitelů i bojej, dík za info. Koukla jsem na to hafbo, to vypadá zatím nejlíp co jsem viděla. My máme poslušnost docela slušnou, zatim celkově jenom tak na úrovni schh 1, ale Aronovi je teprve rok. Na to hafbo určitě zajdu. Máš pravdu mám to i blízko. Tak se tam potkáme jo. Ale až tak za 5-6 týdnů, mám teď nohu v gypsu ( A moc ti děkuju.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 23:28
- Nahlásit
Tak asi na žádným cvičáku se nezavděčej ouplně všem. Ale tak už to chodí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 09:33
- Nahlásit
amarinka
Já tam začala chodit se psem v jeho třech letech - byl týraný, bál se lidí, neaportoval nic. A fakt se tam nikoho nebál, nikdo na něj netlačl,prakticky rok a půl nosil pouze chlupatý dumíky,protože nic jiného nechtěl a všichni to respektovali a do ničeho nás nenutili.
Jinak myslím,že budeš mít s výcvikem dost problém - pokud ti pes nebude hned chtít nosit předpisově,prostě mu tu zvěř musíš v mordě podržet,protože opravovat překusování nebo kravvení na dummíku jde,když začne rvát zvěř, tak končíš.
Nicméně Hafbo je taky fajn, jen nevím,jestli tam mají retrívří skupinu,teda vím,že Ančí tamcvčí,ale co já jsem slyšela ty rady cca 2 roky zpátky,když s loveckým výcvikem začínali,tak teda dost děs,resp. chtěli retrívry cvičit jako ohaře. Ale třeba je to už jiný, jinak naposlušnost a další to byl vždycky super cvičák
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 09:43
- Nahlásit
Já si myslím, že institucí jako Nikova škola je u nás plno, někdo udělá OVVR a založí si školu - no když najde lidi kteří mu to žerou tak je to jejich boj že jo!
Na druhou stranu protože chodím na cvičák co dělá sport.kynologii, když vidím některé páníky co dělají se psem - tak oni vlastně ani pořádného výcvikáře nepotřebují - oni vůbec neposlouchají co jim kdo - dobře - radí, jedou si to svoje a když to pořád nefunguje udělají si závěry:
a) je blbý pes
b) je blbý výcvikář
a odplouvají dál.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 09:59 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Hele já si myslím,že je spousta lid,co mají sto zkoušek,ale buď takovým způsobem,že by z toho bylo člověku blbě nebo to prostě neumějí předat dál.A naopak i dost lidí,který zkoušky z různejch důvodů nemaj,ale mají pro psy cit,umí to s nima i lidma a pak je vedení takových lidí daleko víc ku prospěchu věci. Radši bych pak chodila k těm druhým. A minimálně na základní poslušnost,socializaci i přípravu na vlohy to stačí. Samozřejmě pokud někdo bude tvrdit,vycvičím vašeho psa na všestranky a sám nikdy nic neložil,pak ano,to je o ničem. A když to bude dělat úplně blbě,tak mu tam ty lidi chodit přestanou
|
Žanet M
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 10:04
- Nahlásit
Dobrý den, ráda bych se také přidala do diskuse o tak krásném plemeni. Máme pejska od Amandy Caritin sen. S výcvikem v Kolodějích jsme moc spokojeni. Chtěla bych poprosit o radu, které z granulí by jste mi mi doporučili, jelikož je náš pejsek nežravec granulí, tak mě zaujalo krmení Platinum Natural, které obsahuje větší podíl čerstvého masa. Dále mě zaujalo krmivo Artemis a Canine Caviar. Pejskovi byl 1 rok, které z těchto krmiv by jste mi nejvíce doporučili? Děkuji moc.
|