Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Žanet M
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 18:34
- Nahlásit

Zuzana T: ano viděly a také na Mikulášském cvičení v Kolodějích. Máme pejska od Amandy- paní Alenky Kabové.

bilksa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 18:38
- Nahlásit

Zuzana T
Mám strach....

A naprosto s tebou souhlasím - zvedáme ze země na povel aport téměř vše, ale se zvěří jsem jí musela pomoct. Stačilo pár výcviků s podržením v tlamě a bylo to v pohodě.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 18:41
- Nahlásit

bilksa
No vidíš a ty jí furt podceňuješ. My dneska cvičení nestihli, byli jsme jen na procházce, ty víkendy jsou nějaký náročný Tak vyrazíme zítra

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 18:41
- Nahlásit

bilksa
jsem asi trochu protivně striktní,ale nemám nejlepší den
Žanet M
JJ já vím,Alenčina štěňátka jsem si pomuchlala osobně.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 18:46
- Nahlásit

Amarinka: pod pojmem nucený aport si různí lidé představují různé věci, takže v první řadě by bylo potřeba si vyjasnit pojmy. Zpravidla bývá jako nucený aport (protiklad hravého aportu, kdy pes nosí hozený předmět - což je v podstatě lov kořisti) označována přesně propracovaná technika - nejprve pes bere aport z ruky, pak ze země, postupně dál a dál, nechce se mi to vypisovat a mimoto není nad názornou ukázku. Pokud se nuceňák dělá správně a neuspěchá se!, nemá nic společného s násilím ani nepřiměřeným nátlakem typu Zlatý lovec. A znám psy, původně neaportéry, kteří po tomto nácviku nosí naprosto spolehlivě a jsou velmi úspěšní na zkouškách a soutěžích. Jde o to, ujasnit si v první řadě, jaký je váš pes a čeho s ním chcete dosáhnout.

bilksa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 19:50
- Nahlásit

Osobně si myslím, že nucený aport je parforz, ale na druhé straně znám spoustu ohařů, který jím prošli a bez něj by neaportovali a nepřijdou mi nijak poznamenaní.

jana33
Nepodceňuju, já ji chválím, jen je to Janek jankovatej a vím, co začne vyvádět na zkouškách, kde udělá jednu disciplínu a maže na vodítko. To na ni není, ona není utahaná ani po čtyřech velkých lečích, tak co s ní mám dělat na zkouškách??
Možná, že bych jí dala něco na uklidnění??

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:00
- Nahlásit

bilksa
To já říkam taky,před zkouškama celodenní túru a pak pár platíček diazepamu

bilksa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:08
- Nahlásit

jana33
Přesně!! To jsem ráda, že nemám jediná magora... Sranda je, že moje kámošky mají opačný problém - den před zkouškama ležet, jen krátká vycházka, aby se neunavil a nejlépe šlehnout něco na povzbuzení.

veronique12
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:10 - Změnil/a: veronique12
- Nahlásit

amarinka

Nechci aby mně někdo nutil učit psa aportovat zvěř nuceně.

No mně přijde právě divný, proč tady často učíte u psů, kterým je třeba rok něco držet násilnou formou. Říkej si tomu jako chceš, ale když něco nutím tak je to vždycky nucení, tedy násilná forma. Si nedokážu představit, že to musím psu vnucovat. Přece roční a starší pes na povel drž vezme do tlamy a drží.

Jako clovek, kterej je uplne stejnyho vyznani, ti musim rici, ze v CR bohuzel s timto nepochodis. Musis si najit trenera, kterej ti ukaze zaklady loveciny a ty sama si je musis aplikovat na svyho psa svym zpusobem. Pokud vim, tak zde neexistuje clovek, kterej je schopen skloubit klikr a lovecky vycvik, kazdej vice ci mene zver v morde "podrzi", takze, pokud si za budes stat za svym, tak je to jen na tobe..

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:35
- Nahlásit

bilksa
Jj to se obecně říká,že dva tři dny před zkouškama necvičit, nechat odpočívat, to fakt u nás nehrozí. Mě to stačilo na veverkách, den předtím jsme byli na dlouuuuhý procházce,ale ještě jsem doufala,že před jí nechám vylítat s psiskama,bohužel s nikým s podobným magorem jsme se tam nepotkali a všichni drželi psiska na vodítkách,takže měla F smůlu a podle toho se mezi disciplínama chovala a kravila a kravila,kupodivu pak na disciplínách byla tak nadšená,že se konečně něco děje,že se i snažila.

bilksa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:58
- Nahlásit

jana33
Tak tohle mi poradili taky, nechat odpočívat, to jsem si dala...
Je fakt, že najít podobnýho magora jde těžko, taky jsme nikoho nenašli. U nás se to zhoršuje, čím déle je na vodítku a probíhá další disciplína, tím hůř. Akorát ona pak nepracuje, ale lítá a s aportem si chce hrát, místo aby ho pořádně nosila...

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 21:11
- Nahlásit

bilksa
Nj,to je ta přemíra temperamentu. Ale na práci zaplaťpánbůh za to

amarinka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 21:54
- Nahlásit

Zuzana T
Proč si tak agresivní? Proč mně i Ančí napadáš a haníš hned jejího psa? Nic jsem ti neudělala a myslím, že ti nic neudělala ani Ančí. To máte tady agresivitu jako národní sport nebo co? Jo máš pravdu výcvik NO mi šel, ale když mám psa loveckýho, tak z něj nebudu dělat sporťáka ani ho nebudu učit obrany, ten pes se narodil pro něco jinýho. A to s ním chci dělat chápeš? Nesoudim jen podle názorů 2 frekventantů ale hlavně podle toho, co jsem viděla na videu a podle toho, kdo co dokázal, než se pustil do otevření školy. A to je tady problém zjistit. Protože žádný certifikáty kvality v česku neexistujou, jak mi tady někdo napsal, tak podle čeho se má člověk orientovat. Víš, ti co maj školy, tak počítaj s tím, nebo by měli počítat, že si o nich budou lidi povídat a hodnotit je, to je přeci normální a ne každýmu sedí každej, žejo. Ale asi nebudu psát o někom, kdo se psama umí, že je špatnej, ale napíšu, že jeho metody mi neseděly, ale že s jinejma psama má úspěch, ale já jsem šla cvičit jinam a tam mi to vyhovuje. Já opravdu nějako to tady nechápu se budu muset líp nějak rozkoukat. Myslela jsem, že tady najdu rady a kamarády a ne že mně hned někdo bude napadat. Proto jsem psala, že naučit psa aportovat není problém ani u NO ani u zlaťáka, ale že si nevím rady s těma zvířatama. Achjo.

amarinka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 21:59
- Nahlásit

veronique12
Chceš mi číct, že tady v Česku neumí nikdo dělat loveckej výcvik po dobrým? Tak to je fakt síla. A jak cvičíš ty, teda jestli se můžu zeptat?

veronique12
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:14
- Nahlásit

amarinka

mas mejl?

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:29
- Nahlásit

Chceš mi číct, že tady v Česku neumí nikdo dělat loveckej výcvik po dobrým
jedině po zlým,jsme tu kruťáci
ad kliker - s tím lovečák opravdu asi nikdo nedělá, nicméně si myslím,že pokud máš normální aport na klikr naučenej,tak tam přece není rozdíl
ad cvičáky - nejlíp,když se na každý připadající v úvahu pojedeš podívat, první hodiny bývají zdarma a dobrý cvičák určitě nebude mít nic proti pokud se přijedeš podívat sama bez psa

amarinka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:32
- Nahlásit

veronique12
Jasně mám baruchka@volny.cz

veronique12
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:41 - Změnil/a: veronique12
- Nahlásit

jedině po zlým,jsme tu kruťáci

ale to prece nikdo nikdo nerekl, delate to jinak. Nebo snad nemas povel drz v tomto kontextu?

s tím lovečák opravdu asi nikdo nedělá, nicméně si myslím,že pokud máš normální aport na klikr naučenej,tak tam přece není rozdíl

jiste, v samotnym provedeni pak neni mnohdy moc rozdil. Ale prece nebudu chodit na cvicak, kde me neco uci jinak, nez je muj styl a moje presvedceni. Nebudu prece platit nekomu, abych se divala na jeho vycvikovy metody, ktery ja ale nepouzivam. Neni lepsi rovnou se nacpat k nekomu, kdo cvici stejne jako ja?

EvaK
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:47 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit

zveme vás na kurzy přípravy retrievrů na OVVR - Heroltice u Tišnova, omezený počet účastníků, individuální přístup, výborné zázemí - podrobnosti na http://skola.kynolog.cz/content/view/46/63/
další dotazy ráda zodpovím

doporučujeme i další akce - speciální víkend pro retrievry, víkendy pro štěňata, začátečníky, aportovací nebo stopařský víkend, víkendy s klikrem a také letní tábory nebo výcvik vodní záchranařiny ve sladké i slané vodě (Chorvatsko)

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:55
- Nahlásit

veronique12
Proto píšu,že pokud má zvládnutý aport na kliker, tak v tom není žádný zásadní rozdíl. A nebála bych se to zkusit po svým sama, chlupatýho dummy koupí bez problémů, zvěř by taky sehnala stejně se zvěří se běžně necvičí a pokud chce zůstat u klikeru,tak tábor s loveckou tématikou nepadá v úvahu.
ale to prece nikdo nikdo nerekl, delate to jinak.
Pokud napíše,že to tu nikdo nedělá po dobrým,logicky říká,že to dělají po zlým. Teda připadá v úvahu neutrál,ale to si představit nedovedu

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:02
- Nahlásit

Ing. Kubeš seznámil přítomné se stížností na paní Klečkovou. O vyjádření byl výbor požádán předsedkyní RK paní Ing. Černou. Paní Klečková nakryla svým psem, fenu paní Kraftl z Německa. Pes měl mít optigen A. Doklad, kterým se toto prokazovalo, byl bez vědomí paní Klečkové zfalšován manželem paní Klečkové (pes má optigen B). Pan Klečka se ke všemu přiznal a potvrdil, že vše provedl bez vědomí své ženy. Paní Klečková po zjištění stavu věcí paní Kraftl vrátila zpět krycí poplatek a následně uhradila majitelce feny i další požadovanou částku.
Jelikož pan Klečka, který celou kauzu způsobil, není členem žádné kynologické organizace, je jedinou možností v případě požadavku dalšího řešení kauzy, obrátit se na soud.

A všechno je v pořádku,tradááá

veronique12
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:05 - Změnil/a: veronique12
- Nahlásit

zvěř by taky sehnala

ne kazdej prvnickar loveckyho psa je schopen psa bez jakykoliv pomoci vycvicit a predvest na zkouskach.

pokud chce zůstat u klikeru,tak tábor s loveckou tématikou nepadá v úvahu.

a proc jako? Klikr neni jako agility nebo obedience nebo loveckej vycvik, to je styl a zpusob vycviku, ne vycvik sam. Proc by to neslo spojit dohromady?

logicky říká,že to dělají po zlým
ano, na muj vkus je to po zlym. To si chtela slyset? Prijde mi jako absolutni kravina rvat stenatum a mladym psum neco do huby a vrcet na ne "drzzzzzzz". Ale je na kazdym, at si sam vybere. Pokud bys hledala cvicak ty, tak bys asi nebyla stastna, kdybych te poslala za klikarskym trenerem, proto sem si dovolila pro klikarku amarinku vsechny cesky vycvikare shrnout do kategorie - pokud s klikrem, tak tady ne.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:13
- Nahlásit

a proc jako? Klikr neni jako agility nebo obedience nebo loveckej vycvik, to je styl a zpusob vycviku, ne vycvik sam. Proc by to neslo spojit dohromady?
Protože nesežene nikde takovej tábor,aby jí vyhovovali metody,to je všechno. Já jí to vůbec nerozmlouvám,jen konstatuju situaci.
Ad vrčení drž a rvaní do huby štěňatům-to jsem třeba v Kolodějích fakt nezažila.
proto sem si dovolila pro klikarku amarinku vsechny cesky vycvikare shrnout do kategorie - pokud s klikrem, tak tady ne.
No,vždyť píšeme to samé

veronique12
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:16
- Nahlásit

Ad vrčení drž a rvaní do huby štěňatům-to jsem třeba v Kolodějích fakt nezažila.

a jak to tam cvicej?

No,vždyť píšeme to samé

tak to sem rada, ze si rozumime

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:19
- Nahlásit

jana33ng. Kubeš seznámil přítomné se stížností na paní Klečkovou. atd...
taky jsem to zrovna četla, moc smutná historka a pro mě osobně obrovské zklamání

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:24
- Nahlásit

Ketrin
Já po našich zkušenostech z veverek,nemám už o nikom žádný iluze možná o tobě

Mira A
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:35
- Nahlásit

Teda chvilku vás tu človek nechá bez dozoru a pak má na celý večer co pročítat.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:38
- Nahlásit

Mira A
Dobře ti tak

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:40
- Nahlásit

amarinka
...Ale asi nebudu psát o někom, kdo se psama umí, že je špatnej, ale napíšu, že jeho metody mi neseděly, ale že s jinejma psama má úspěch, ale já jsem šla cvičit jinam a tam mi to vyhovuje....

Asi tak, nárok na názor má každý, ale už jsem si zvykla, že se neuznává. Zvlášť, když je někdo trochu jinej.

ZuzanaT
Jo neřízená střela, proto jsem šla na cvičák. Kde mi mj. řekli, že už je moc starej. Třeba chůzi u nohy jsme se tam za 6 hodin nenaučili, zatímco Pavla Koukolová ho to naučila během jedné lekce. Prostě toho psala odhadla jinak a líp. To je celé.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 07:03 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

amarinka
Nehodlám tě napadat,ale pročti si své první příspěvky.Byla jsi to ty,kdo říkal,že tu nejsou cvičáky na úrovni,za to v Německu ano.Ty, která jsi tvrdila,že tu učíme aport nucákem nebo jak to nazýváš a přitom jsi nikde na spec.retr.cvičáku ještě nebyla.Když se chceš ptát,tak nezačínej ihned kritikou.Beru,že ti něco nemusí sedět,ale to neznamená,že je to špatné.
V Německu jsem také nijak zvláště nezaznamenala pracovní retrievery a neříkám,že to tam dělají špatně.Prostě jsi mě popudila svou suverénní kritikou.To je celé.Najdeš li si to,co tobě a tvému retrieverovi sedí,budu jen ráda.
Ančí a Žufrik
Také jsem to tak napsala,nevyhovovalo ti to a šla jsi jinam.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání