| Autor |
Zpráva |
Ewka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2012 12:54
- Nahlásit
My dneska byli s Denim na canisce.
S Cloe jsem šla cvičit, dělá mi radost, holčička. Zjistila jsem, že je cca měsíc po hárání zcela marná (nemluvě o hárání), ale pak jde zase výkonnost prudce nahoru, teď fakt maká parádně, snad jí to vydrží. Ovšem už se netěším na další hárání, to zas bude na palici.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2012 14:29
- Nahlásit
EwkaEvy Derrya dva měsíce od hárání vůbec neběhala, jen chodila - jestli teda Eva nepřehání. To jsou ty radosti s fenkami. Teď už je zase normální.
Jestli je Cloe tak trochu Hujerka, tak by to mělo být OK.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2012 16:37
- Nahlásit
stejně se nakonec člověk musí psovi přizpůsobit. U Fanči bylo od mala jasný,že bude úžasná v praxi,ale tím jak obrovsky byla vlohová bylo taky jasný,že si bude dělat věci po svým (v půl roce si vypracovávala sama teplý stopy přes celou louku,vlečku šla napodruhé sama atd.). Barbucha zatím vypadá,že by mohla být skvělá na zkoušky (a určitě by byla i dobrá na wt,kdyby se tomu s ní někdo věnoval,dumíky miluje,stejně jako míčky a cokoli),ale praxí si zatím nejsem úplně jistá,resp. bude se to muset naučit časem od Fanči.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2012 17:24
- Nahlásit
Petra Bailie
Přesně tak ! V době hárání a měsíc po hárání běžela tak nějak pro aport, zpět šla krokem, vyčurala se, uši dozadu, jako hrozné, už jsem myslela, že s celým trénováním seknu, naštěstí se dala zase do formy.
Cloe se opravdu snaží udělat cokoli, na co pomyslím, takže doufám, že to půjde.
Na těch WT, kde jsem soutěžila, byla ovšem na zabití, to právě bylo v době po hárání a já to ještě nevěděla, až pak jsem si vzpomněla, že prvni hárání bylo to samé - měsíc nepoužitelná.
jana33
Mě moc baví pracovat s Cloe, sice musím volit šetrný přístup, ale užívám si to, po Denim jsem musela "dupat" a neustoupit nikdy ani o krůček, s Cloe je to jiné a pro mne zajímavá změna, také jsem se dost uklidnila díky ní.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 18:34
- Nahlásit
Tak dneska parádní naháňka. Střeleno 9 kusů a další tři budeme zítra ještě dohledávat. Fandule vyhnala jedno samotné prase a pak rudl hlásila v roští, mimo to krásně zvedla stádo muflonů. Ćím mě moc potěšilo,bylo odvolání od muflonů,srnčího i zajíce, začíná opravdu upředňostňovat pouze černou,což je super. Já se poprvé v životě ocitla uprostřed rudlu cca 40 prasat,docela adrenalin A moc hezky pracovala i Rozárka,která se jedno střelené prase pokoušela aportovat Jen mi bylolíto,že Samoušek už s námi letos poprvé nechodí...jsem zvědavá,jak zítra bude pracovat Fanda na dosledech
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 19:06
- Nahlásit
jana33
Super, holky jedou! Zítra si to užijte, my dneska volno - nikdo ani nevolal, tak jsme kopali brambory, ještě by se nám z válení zkrátily žíly.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 19:16
- Nahlásit
bilksa
No,my měli ještě jedno pozvání,ale tohle bylo domácí MS,tak to bylo povinné. Ale těch prasat je letos fakt enormně,a hlavně bachny s úplně malinkatejma selátkama,kdyby te´d přišla zima,tak to všechno pomrzne
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 19:22
- Nahlásit
jana33
Táta taky viděl před čtrnácti dny ještě pyžamáky. Zima ještě měsíc nebude, tak oni to zvládnout. U nás tu nějak enormní počet prasat není, tak stejný, jako loni.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 19:29
- Nahlásit
bilksa
No,já spíš myslím,že už budou rodit nonstop. U nás je jich fakt každý rok víc a víc. Ale dneska těch čtyřicet,to bylo něco,psiska taky nechápala,lítali od jednoho ke druhýmu,úplně v transu
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 19:35
- Nahlásit
jana33
No, to věřím, my jich teď měli asi 20 a taky to bylo dost. Lítalo to kolem mne jako kočky.
Co se týče rození, tak tady už to skoro je.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 06:54
- Nahlásit
To my včera na honu nenarazili ani na jedno prase, což jsem byla jedině ráda tedy , ale byla jsem asi jediná .
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 10:39
- Nahlásit
Ewka
Koukala jsem, že jste měli dost zajíců. My střílíme jednoho ročně - na ples do tomboly. Jinak už je to tu bída...
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 11:11
- Nahlásit
bilksa
21 zajíců, loni bylo jen 7, letos lepší, ale roky zpět klidně za jednu leč 50 zajíců, obecně je málo i bažantů, slepice jsme viděli snad čtyři ...
Ale Denda si hezky zanosil, byl spokojený a dnes je tedy unavený a nechce se mu ani moc ven, což u něj neznám, léta jsou přecijen znát už.
V tombole byli tři zajíci a 5 bažantů a nevyhrála jsem ani jedno z toho, co jsem si přála ale na to jsem už zvyklá, aspoň, že jsem vyhrála něco.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 11:13
- Nahlásit
Ewka
Zajíce miluje Charlotte na aport. To je fakt na ní vidět, jak je šťastná.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 11:18
- Nahlásit
bilksa
Denda je nadšený z bažantů, kor křídláků, ale zajíc je zajíc, to má stejně, jako Charlottka, miluje je nade vše. O lišku měl také zájem, ale tam ho zahnal border teriér .
Bažanty donesl včera skoro všechny, je tam jedno místo, stará rozpadlá cihelna, kde vždy jsou, takže tam se posílají ohaři a když kohout vylétne a střelí se, tak Dendu posílám jen na přinášení, protože když to má Deni a ohař stejně daleko k bažantovi, Denda většinou nevyhrává ikdyž je velmi rychlý, jak jde o zvěř.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 11:48
- Nahlásit
Charlotte bere všechno, lišku, jezevce, prase se snaží přinést. :-D
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 11:58
- Nahlásit
bilksa
Jezevce jsem nikdy ani neviděla . A lišku jen dvakrát v životě a k přinešení nebyla příležitost.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 13:19
- Nahlásit
Ewka
My jsme ho jednou střelili, tak ho Charlotte drapla a táhla, protože zvednout ho fakt nemohla.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:13
- Nahlásit
Tak dohledané jedno prasátko,jsem grogy a ke všemu jsme úplně promokli. Druhé prase jsme bohužel nedohledali,asi nebarvilo a odešlo někam daleko,nedohledal ho ani přivolaný barvář. Fanuška je moooc spokojená,víkend podle jejích představ
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:38
- Nahlásit
jana33
To věřím, že Fanuš je ve svém živlu - takhle se tvářila Charlotte minulý týden. V neděli jsme o ní vůbec nevěděli - celý den prospala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:51
- Nahlásit
bilksa
Tak na to se Fany teda netváří
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 18:27
- Nahlásit
jana33
No Charlotte toho měla fakt dost, v pátek od 7 do 19 bažanti - přinesla jich šíleně, táta říkal, že už pak pletla nohama a ráno naháňka a čtyři leče, tam taky lítala jako magor až do odpoledne. Neděli prochrápala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 18:36
- Nahlásit
bilksa
A jak se střílelo za tmy?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 19:07
- Nahlásit
jana33
Za tmy už se nestřílelo, ale ještě dohledávalo. Vždycky se pouští psy, až když je leč odstřílená. Takže střelci už seděli v hospodě a honci a pesani ještě makali...
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 09:33
- Nahlásit
Lovecká sezona v plném proudu. My byli v sobotu na Konopišti, tak vydařený hon jsem snad ještě nezažila, bezva atmosféra, taková fajn (možná pomáhaly i ty tři panáky, co do mě chlapi nalili... ). Psi si teda hrábli na dno, nastřílelo se skoro 2 tisíce, Tina jich v jedné leči měla ke třiceti, nejmíň polovička křídláci. V poslední leči hnala popolétavajícího křídláka odshora z ďábelské, nakonec ho někde v dáli dopařila a pak ho rvala do toho krpálu nahoru za mnou. Byla tak zchvácená, že ani odměnku nechtěla. V neděli ráno nechtěla jít ani na vyvenčení, nacpala se pod postel a dělala, že tam vůbec není. Do praxe perfektní, křídláka najde i po stopě, no krása. Akorát mi kleklo auto, musela jsem ho nechat na Konopišti, cákal z něj olej na všechny strany.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:10
- Nahlásit
Petra Bailie
Tak to jsou teda radosti,to asi bude ranec
Jinak my v sobotu tady hnali ty největší kopce, a když na vrcholu toho největšího uřícená Fany hlásila a vyhnala prasata a pak se vrátila,tak jsem si říkala,že musí nutně dostat záchvat,že to už fakt není možný,tak jsem si jí na chvilku vzala radši k noze,ale naštěstí (ťuk,ťuk) nic
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 16:47
- Nahlásit
Petra Bailie
Tedy, auto nezávidím - tohle jsou vždycky šílené výdaje a ještě před Vánoci...
Já budu kupovat auto na jaře, no nevím, kde seženu peníze, ale auto musím vyměnit.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 10:58
- Nahlásit
Auto je pořád v servisu v Benešově, snad to půjde opravit. Zatím se neozvali. Autíčko už sice má své roky, ale doufala jsem, že ještě aspoň jeden dva vydrží. Ch jo!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 17:48
- Nahlásit
Tak jsem dneska dorazila domů totálně vyfluslá - pak, že je rodičák hrozný pro rodiče...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 18:01
- Nahlásit
bilksa
Vyfluslý z rodičáku jsou chudáci děti,kdo na to má mít nervy
|