Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 639 . 640 . 641 . 642 . 643 . 644 . 645 . 646 . 647 . 648 . 649 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 15:33
- Nahlásit

choco
A zkoušeli jste aptoflex? Rozárce fakt pomohl. Ale je mi jasný,že se to s věkem prostě jen zhoršuje,tak aspoń to není hyperaktivní magůrek,což teď s mimčem oceníš. Kolik mu vlastně te´d je?

choco
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 15:50
- Nahlásit

jana33

Tak on hyperaktivní nebyl nikdy, magůrek někdy jooo,ale z toho měl spíš člověk srandu V prosinci mu bude šest. Letí to hrozně a na těch nohách je fakt rok,co rok znát zhoršen í no. Asi zajedeme zase i za Musilem na kontrolu a třeba nám doporučí ještě něco dalšího. Aptoflex jsme dávali, ono chvilku to vypadalo,že to pomáhá víc,ale pak je to víceméně stejné,ať dáváme,co dáváme. Jsme teď delší dobu u lidskýho Gel activu, ale už ani to nepomůže k tomu,aby chodil nějak vyloženě dobře.
Lepší to už nebude, to si iluze nedělám. Ale hlavně,aby se na těch nohách udržel,co nejdýl no...

Jodi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 17:32
- Nahlásit

choco
Jestli se můžu připojit, jestli trpí na klouby, tak my jsme dávali condrosulf (prý kromě toho, že to pozastaví změny, tak zjistili, že se to ještě vylepšuje) a na bolest carprodyl nebo rimadyl. Dávali jsme ho ráno a večer a bylo to hodně moc znát, akorát to dost leze do peněz. Naštěstí máme známého veterináře, tak jsme to měli za nákupku a protože jsme to kupovali ve velkým, tak čím větší balení, tím nižší cena za tabletu. Už to jsou dva roky, tak nevím jestli názvy tablet píšu dobře. Držím palce.

choco
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 18:58
- Nahlásit

Jodi

Jj, trpí od malinka, má v háji lokty. Já si právě říkám,že by asi potřeboval na tu bolest už fakt dostávat pravidelně něco a myslím,že ten carprodyl i rimadyl na chvíli i Musil psal,ale dostali jsme těch tablet málo, jen kdyby bylo opravdu nejhůř. Tak snad by nám už teď dal těch tablet víc... Condrosulf jsme ještě neměli, a že jsme toho už měli - tak to asi taky teda zkusím - nic tím nezkazím

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 19:06
- Nahlásit

choco
Hele Rimadyl dávej fakt jen když bude hodně kulhat. Je to furt mladej pes,odděláš mu játra

Jodi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 19:37
- Nahlásit

jana33
Moje fena jedla rimadyl a potom carprodyl tři roky a rozhodně neměla nic s játry. Ke konci jedla ještě prášky na dýchání, na srdce, ale játra měla v pořádku. Nemohla jsem se na ní koukat jak kulhá a radši jsem dávala peníze za drahý léky. Ta úleva pro ní byla viditelná okamžite. Když měla špatný den, dávala jsem jí větší dávku, ale jedla to 2x denně. Rimadyl 50 jeden ráno a jeden večer, Carprodylu 100 po půlce.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 19:44
- Nahlásit

choco Kejsi je taky loktař, má za sebou 3 artoskopie, ale nějak výrazně to nepomohlo, do roka kulhal zase - dneska je mu 9 let a sice se nijak výrazně neúčastní bitek obou mladších, ale jak je v okolí háravka a nebo něco ke žrádlu tak nečekaně ožívá. Stejně tak u vody a akcí kdy mladší cvičí a on řve jako najatý opodál. Nedávám mimo občasnou kůru Alavisu nic - zatím - Rimadyl bych taky nechala jako poslední možnost, ortoped co ho operoval mě před nám taky varoval, že to není na dlouhé užívání, ale je fakt, že v době operací mu byli nějaké 3 roky.

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 19:56
- Nahlásit

Jodi
No,toje sice hezký,že je tvůj pes jedl tři roky,ale pejskovi od Choco je pět let,takže tady taky ještě deset let může být a riziko jaterních problémů a krvácení do zažívacího traktu je u dlouhodobého podávání velké! Jasně,když mám psa,co má opravdu bolesti,tak ho trpět nenechám,když budu mít dvanáctiletého psa,tak už to taky tak řešit nebudu,ale u mladýho zvířete je na místě opatrnost!

Jodi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 20:12
- Nahlásit

jana33
to je pravda, vždy záleží na konkrétní situaci, na psovi, jak snáší léky, ale na druhou stranu je život psa oproti člověku jenom zlomek času a pokud se vytrácí radost ze života, tak je to na zvážení. Nikomu nic nenutím, jen říkám vlastní zkušenost. Mému psovi bylo deset a měla navíc rakovinu. Taky jsme jí píchali na doporučení veterináře zylexis každý měsíc a ostatní říkali, že je to na prd. Nádor se přestal zvětšovat a žila ještě víc jak tři roky, prášků jedla hromady a zrovna játra to neodnesla. Ale každý jsme jiný a psi jakbysmet. Taky přemýšlím, jestli mám jíst každý den 2 detralexy, když tady můžu být třeba ještě 30 let, ale když je vysadím, okamžitě mi oteče noha a bolí. Prostě je to na zvážení, ale já si na rimadyl nemůžu stěžovat až na tu cenu a provizi z něj opravdu nemám

Vlasta
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 20:26
- Nahlásit

Jodi to chápu, v 10 letech a s tou diagnozou bych taky Rimadyl neřešila - ostatně s tou diagnozou ani ve dvou letech. Je to hrozný....

choco
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 20:36
- Nahlásit

Jj, Vlasti já vím,že jste na tom byli třikrát - my jsme nemuseli - vzal oba lokty najednou v těch 8.měsících a už se mu tam znovu nic neulomilo,ale ta artroza hold postupuje svinským krokem a taky měl do roka od operace znovu potíže...ale teda dostává kloubku fakt permanentně - do půl roka to bylo preventivně a pak už musel...ale já se ani neodvážím mu něco nedat...no uvidíme,co nám řekne na ty léky na bolest. Ještě mě napadla ta operace těch kmenových buněk - ale to jsem tenkrát,jak se to objevilo psala na kliniku a odpověď mi žádná nepřišla,tak bude asi lepší poptat se osobně.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 20:41
- Nahlásit

choco nedávno mi veterinář říkal, že Kejsovi už je artroza na loktech hmatná už zvenku...... no jo no... a potom když čtu názory lidí na FB že ZODPOVĚDNÝ chovatel nepotřebuje příkazy klubu k povinnému vyšetření loktů a proto je jeden klub nemá - tak cítím celkem hořkost

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 20:42
- Nahlásit

Jodi
Nj,tak rakovina je ale přeci jen něco jiného,no. Já mám taky dva psy s dysplazií,neměřitelnou, a dokud to půjde,budou bez analgetik. Na druhou stranu samozřejmě Rimadyl doma máme,a když je nějaká krize,tak se ho nebojím dávat.
choco
My taky dáváme kloubku nonstop. Jestli budeš mít nějaký info o těch kmenových buňkách,tak dej vědět,to mě zajímá. Samoušek už taky po větší zátěži na jeden loket kulhá,tak a´t známe alternativy

choco
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 21:21
- Nahlásit

To jo Vlasti, to prostě člověk nepobere,že taková věc není prostě bez debat povinná...Andy to má na pohmat taky znát - to už dva roky zpátky Musil říkal,že to tam jde znát - a já to pak ještě pro sichr chtěla zrentgenovat,abych měla jistotu,že tam fakt není nic ulomeného,když mi v té době zase víc kulhal.

Jo Jani dám - kdyby to bylo možné a mělo to pomoct,tak do toho jdeme

Jodi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 21:51
- Nahlásit

Na rakovinu neumřela a kdyby byla vykastrovaná, tak by možná ještě žila.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 09:43
- Nahlásit

Tak nám to krásně vychází - dneska začal Samouš jevit o Bramboru větší zájem,kontroluje si jí..takže přichází hárání,ale ještě nehárá...jestli se rozhárá za týden,tak pak plodný dny vyjdou přesně na třeboňský všestranky a bude to v prd..

michna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 09:46
- Nahlásit

jana33

prima, nakryjeme s Benjinem u Sarky

((((

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 10:36
- Nahlásit

michna
Haha,naší dorostenku,ještě pod zákonem, tůůůdle. A ona chce stejně jen Samouška
Já to tušila,že to nebude ještě jednoduchý

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:06
- Nahlásit

jana33 psi jsou v tomto směru super nemusím s ničím takovým počítat - no možná s tím, když se ještě voňavá fenka objeví v blízkosti

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:10
- Nahlásit

choco jj, připadá mi to směšný, když všichni ti ZODPOVĚDNÍ vyhlašují, že to vyšetření dělají automaticky - tak už ho dělají, proč je tedy takový problém to dát jako povinné vyšetření do chovu???? Že by se přišlo na to, že zodpovědnost je jenom jak kdy a jak se to komu hodí???

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:16
- Nahlásit

Vlasta
No, je to s psy jedndušší,ale zas můžou mít zatemníno. Jedeme dneska na nácvik na podzimky,resp. já hlavně Irče vezu králíky a bažanty a chtěla jsem vzít,jak Fany,tak Barbuchu,aby tu nemusela zůstat,ale takhle bude doma,protože to by rozptylovala všechny chudáky na nácviku. A zatímco Samouškovi se sama nastavuje, na cizí psy dělá cizí hysterickou čubku

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:25
- Nahlásit

jana33 já se chystám odpolko jít cvičit, už moc času nezbývá a barva nám stále nejde. Manžela jsem vyslala do Sparu koupit další rudlíček - mají ho v akci - do Oslavan ho půjčím Zuzce jestli mi vezme Kokinka Zuzi těšíš se?????

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:27
- Nahlásit

jana33 koukala jsi vedle na téma Labrador utíká?? Mě to připadá divný labík - moji psi by beze mě nikam nešli, vyžadují mít společnost, ale jsou to goldeni, tak třeba to mají labíci jiný - Tobě někdo utíká???

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:52
- Nahlásit

Vlasta
No,já musím taky nějakou barvu nakapat. Neříkej,že moc času nezbývá,když tomáte až čtrnáct dnů po nás

Hele,mě to přijde jako provokace,ty hřebíky a dráty a atd. A ne,samozřejmě nikdo neutíká, nicméně taky nezůstávaj na zahradě samotný,že. Kdybych je tam nechávala,a zvlášť kdyby byl jen jeden samotný,tak by třeba taky zdrhal...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 12:51
- Nahlásit

jana33 no jenomže poslední dva víkendy v září jsou výstavní, takže vypadávají z práce a v týdnu nic nestíhám, natož jít na barvu

michna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 12:54
- Nahlásit

Vlasta + jana33 + bilksa

no jasne, barvicku nakapat, vlecky natahnou, dohledavcicky dve tri, klidek, casu mate hafo

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 13:05
- Nahlásit

michna hele Ty stíháš prudit na FB i tady

Ewka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 15:13
- Nahlásit

jana33
Jani, co projevil Deni poprvé zájem o Cloe a pak toho zase nechal, tak se rozhárala za 14 dní.

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 18:20
- Nahlásit

Vlasta
To víš, že by se ukázalo, že zodpovědnost je jak kde... Ovšem myslím, že zrovna těm nahoře by se to nehodilo....
Na rudlíček jsem také koukala - to je ten skládací, co se mi původně líbil.

Už máš nějaké zprávy, jestli razíte do toho Tullnu?

Zuzí, jedeš taky?? Těším se na vás, holky - koukejte vyrazit, ať tam nejsem ztracená. Já německy nežblemtnu...

jana33
Hele, to neříkej ani ve srandě, že nedorazíte!!

Jinak my dneska super den na honu - Charlotte si zanosila, krásně slídila no a já si střelila svoji první kachnu. Do toho ráno telefon, že si nás žádají v dalším sdružení, tak to potěší.

michna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 22:28
- Nahlásit

bilksa

budu zase hnusnej ale jana33 nedorazi bo budou mit jahodovou ))

<< 1 ... 639 . 640 . 641 . 642 . 643 . 644 . 645 . 646 . 647 . 648 . 649 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání