Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:47
- Nahlásit

choco
Tady ten náš známý pejsek po operaci DLK - Cory vrstevník, jak jsem o něm psala, po stejným otci jako Andy - je zatim celkem bez problémů, ovšem za tu cenu že už vůbec nic nedělá a nikam nechodí. Krátké venčení několikrát denně a jinak se povaluje doma nebo na zahradě. A nějak mu to ani nevadí - sám se šetří, neběhá. Na pohybu je to vidět, ale nekulhá. A taky ho panička drží hodně zkrátka s jídlem, takže je štíhlounký.

choco
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:49
- Nahlásit

Nás před dvěma roky vyšly rtg kyčlí i loktů na 1500,- plus pak 800 za posouzení , koukal nám na ně pak ortoped Musil,protože nás znal se špatnýma loktama u Andyho a tak byl zvědavý,jak je na tom ségra a řekl nám, že to má čisté a že to vidí na nulky, Šebek to tak pak viděl teda taky Ale upozorňoval nás Musil,že to může vidět trošku jinak,ale zásadní rozdíl to nebude.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:54
- Nahlásit

Ketrin
Já mám 7 letého psa GR, DKK cca 3/4 a DLK po třech operacích a občas kulhá a celkově chodí jak kachna... je to naprd s nemocným psem..

choco
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:58
- Nahlásit

Ketrin
No tak to Andy se sám nešetří, pokud jedeme někam s ostatníma labíkářema,tak ho musím prostě krotit a zavírat a na dlouhý procházky ho s nimi neberu, ale jinak s Ellie se to špatně rozděluje na dvojí venčení a tak s námi prostě na to hodinové venčení chodí, s tím že se mu i něco sem tam hodí, protože to je jak u vytržení,když musí čekat v odložení než něco uděláme s Eliášem a chce taky...a já nemám to srdce,když ho vidím, mu prostě nehodit ať už míček nebo dumíka...a na poli nebo v lese to kolikrát kulhání ani nedbá a prostě šmejdí kde se dá. Jediný,co teda pozoruju,že když toho má dost a Ellie otravuje pořád s hraním na zahradě,tak se jde schovat ke dveřím a chce domů...ale kolikrát se dostane do raplu taky a musím je krotit oba,takže pak se třeba přetahují vleže...neumím z něj udělat čistě jen gaučáka :/

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:05
- Nahlásit

choco To je jasný, to by z toho života nic neměl.
Tamten pes prostě neni akční (a panička taky ne) a tak jim to tak vyhovuje. Osobně si myslím, že ho to ale asi nejspíš trochu bolí, protože když byl po operaci (a po rekonvalescenci) tak byl jako vyměněný - lítal, blbnul, aportoval. A asi po půl roce se postupně vrátil do tohohle režimu.

choco
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:07
- Nahlásit

Vlasta
No my kyčle máme celkem dobrý, to Musil říkal,že tak jedničky, ale lokty už tenkrát byly 3-4....No po roce od operace jsme měli deset týdnů ty injekce...a teď je to něco málo přes dva roky,takže přesně,jak u vás a asi ještě dvou psů,co znám,co museli chodit co dva roky...to ovšem hrozný :/

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:10
- Nahlásit

choco
Hele zase co by z toho života mě,kdyby byl furt jen na vodítku a nemohl nic? To se prostě taky nedá.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:17
- Nahlásit

choco
Já ho taky nechávám v klidu, vždycky se to horší v zimě, při vstávání je to špatné furt, ale platila jsem 3x artroskopii a po pravdě platit to každý rok je docela drahý koníček. Navíc mi vet říkal, že to nikdy nebude jako zdravý kloub, stále se tam bude hodně vytvářet artroza tak to nějak moc neřeším - teď zase budeme hodně plavat - to vždycky na čas pomůže.

EvaK
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:23
- Nahlásit

založíme kondiční plavací držstvo my sice máme kyčle i lokty v pořádku, ale nohu (koleno a hlezno) po úrazu, takže časem to taky bude dělat větší problémy.
kdyby se chtěl někdo z Brna přidat na pravidelné plavání nejsme proti

choco
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:24
- Nahlásit

jana33
No právě, to fakt nejde,aby byl zavřený a chodilo se jen s Ellie...minulý rok jsme mu vlastně přizpůsobovali i wt víkendy, když jsme na ně jeli A na podzim kachny zvládl výborně...

Andy se pak po operaci taky probral jak Šípková Růženka a pro aporty letí jak střela, to ho může noha bolet,jak chce, ale prostě letí. až pak třeba s aportem v držce to dokluše...

NJ, uvidíme ve čtvrtek,co nás čeká a nemine...Zuzka od Jessky nechávala dávat do kloubů nějaký gel,tak se zkusím poptat i na toto...blbé je,že u toho musí pes pokaždé uspat a chtělo by to dávat aspoň dvakrát do roka...:/

choco
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:25
- Nahlásit

Kurník,jak se to snažím nacvakat rychle,tak mi unikají písmenka a píšu,jak tatar ..

jowana
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:25
- Nahlásit

No, za Plzeň jezdim na chatu, takže bychom v létě (cca na 14 měsících) nechali RTG udělat.Je nějaký zásadní rozdíl v klubech pro případný odchov štěňat, nebo se spíš jedná o rozdílné výhody na akce?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:29
- Nahlásit

jowana
V podstatě je to stejné - chovnost si navzájem uznávají a podmínky do chovu jsou stejné ( RK letos nově má povinně i DLK, ale s tím, že do chovu se může s jakýmkoliv výsledkem, ale nevím kdo by kupoval štěně po rodičích s DLK ??)
A výhodou u obou jsou slevy na klubové výstavy a klubové zkoušky).

EvaK
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:36
- Nahlásit

jowana
hodně záleží i na poradci chovu, u KCHLS to má vše na starost jeden člověk, který se nijak nepřetrhne, aby ti poslal včas dokumenty apod.
já např. u RK naši poradkyni znám, vím co mám čekat, takže tam byla volba jednoduchá.
u odchovu rozdíl zase takový není, ale je rozdíl právě v té administrativní rychlosti, ochotě ,apod.

jowana
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:38
- Nahlásit

Děkuju za vysvětlení. Zkoušky zatím stejně asi neuplatním, neb mi mrška uplně přestala aportovat. Nevím jestli to je věkem, dřív aportovala hezky, ale cca poslední měsíc a půl jí moc aport nezajímá, 2 metry přede mnou se zasekne a blíž nejde, nebo jde, ale plive ho už v dálce. Učila jsem jí i na povel drž, ale jak to slyší, tak ho hned vyplivne. Přitom doma to chápe, co po ní chci a drží předměty pěkně Zkoušela jsem i 14 dní jí ho nedát, že by jí pak mohl bavit víc a ani to nepomohlo. Přitom šišky a klacky na procházce nosí stále a nejlíp hned po dvou.. Čím to může být?

choco
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:43
- Nahlásit

Vlasta
Jj, to je mi jasné, že ten kloub už nebude nikdy lepší,jen se ta artroza může trošku zpomalit...ale doufala jsem,že to bude lepší a že se to kulhání neobjeví tak rychle...Minulý rok jsme tam tohule dobou byli taky,ale to se ještě zkoušelo zachránit těma injekcema...psovi jsou tři roky a chodí hůř jak někteří senioři

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:48
- Nahlásit

jowana
A jak je stará? Nenutíš jí předsedat, nebereš jí hned aport? Tohle se většinou stává,když pes nemá spojené přinesení s další zábavou
choco
Budeme držet palce, je to trápení
Vlasta
Příští rok bude v Litoměřicích kombinace jeden den národka a druhý den mezinárodka, píšou to na ČMKU

jowana
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:57
- Nahlásit

Bylo jí 10měsíů. No spojovala jsem to s povelem ke mně a to je fakt, že dělá se sednutím.. aport jí hned neberu, nebo co mi ho dřív dala, tak jsem měla např. balon na šňuře a tahala jsem ho po zemi, nechala jí ho chvilku na pohrání, pak sebrala a znova házela.

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:04 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Já bych opravdu odstoupila od toho předsedání a všechno bych to zrychlila. Přináší - hrozně chval,couvej,lákej, pak vezmi,ale klidně se o aportík potahej, hned jí ho hod znovu, prostě musí vědět,že tím,že ti aport přinese, bude zábava pokračovat. Já to třeba dělám tak,že když přinese,začneme s aportem fakt kravit, taháme se o něj, provokuju jí a pak ho znovu odhazuju - bez toho,aby se mi musela řadit k noze a čekat, prostě je to rychlý a akční,jak odpovídá jejímu temperamentu, samozřejmě ale chci,aby mi i tenhle přinesla tak,jak má - ale je za odměnu,takže nemusí čekat atd. Taky se vyplatí mít dumíky dva,ve chvíli,kdy ti jeden donese,rychle vel k noze a odhazuj,posílej. Prostě zábava pokračuje!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:07
- Nahlásit

choco
Mému byly necelá dva při první operaci loktů a to jsem celkem uvažovala i o té trojité osteotomii pánve na kyčle, ale odradilo mě, že retriever je na to v limitní váze - tak co kdyby to nevyšlo.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:09
- Nahlásit

jana33
Děláme to tak jak popisuješ a úspěšně - taky jsme měli období že odmítal nosit aporty - stačilo 3 týdny vůbec necvičit a potom se vrátil do starých kolejí.
To LTM je dobré co???

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:16
- Nahlásit

Vlasta
Já bych do osteotomii nešla,nemám k tomu důvěru.
Já takhle cvičím s Fany fakt od sedmi týdnů a je aporťák jak blázen, nosí všechno včetně skla a kovu. Teprve ted začínám pracovat na odstranění překusování a pohazování s aportíkem - ona nepouští,ale jak blbne,občas jí to vypadne,sice hned sebere,ale ideál to není. Ale aportování miluje a vím,že si ted opravy a upravování můžu dovolit bez toho,aby hrozilo,že se jí to tím znechutí,což u mladších psů vždycky hrozí. A myslím,že bychom to měli odstranit rychle.
LTM - jsem docela koukala,ale dvě výstavy u nosu nejsou k zahození

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:26
- Nahlásit

jana33
Greeny taky nosí kovovou činku - ne že by byl rád, ale přinese ji a jinak vše co najde včetně mobilu apod. a mimo ponožek které žere to ani nerozkouše

EvaK
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:27
- Nahlásit

jowana
v deseti měsících taky nastupuje pubertička, možná bude i hárat, hned bude všechno jinak.. klidně jí dej pauzu, hodně s ní blbni s aportkem, ať se jí nezprotiví.
zkoušky si nechte třeba na podzim, až ji to trochu přejde. my ze zkušeností doporučujeme dělat např. OVVRka buď hned v těch 10ti měsících, dokud pes ještě neblbne nebo až později, klidně po roce a půl, dva roky stáří... s některými puberta tříská dost tak nač si kazit zkoušku, když to pes umí a zvládne to líp později. stejně je chovnost až od 18ti měsíců

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:29
- Nahlásit

Vlasta
Tak to ten náš poděs rád nosí kovovou zahradní lopatku neustále mi jí krade. A venku mě omývaj,když se vyhrne odněkud z křoví a v držce skleněnou flašku,fakt magůrek

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:09
- Nahlásit

jana33
Tak to je dobrý, to mě tedy nenosí flašky - a už našla třeba plnou??? My na sídlišti natrefíme tak max na rozbitou a to jsem vždycky naštvaná, v trávě kolikrát ty střepy nejsou vidět a pes má rozřízlou packu. Loni jsem ráno po tmě při venčení na vodítku natrefila na cosi, co jsem Grenovi vytáhla z nohy zahodila a sice jsem viděla že mu valí krev, ale říkala jsem si že dobrý a potom se zjistilo, že měl v noze dírku velikosti špendlíkové hlavičky ale asi 6 cm hluboko, naštěstí to neporanilo šlachy, ale stejně kulhal skoro 14 dní. Dodneška přemýšlím co to mohlo být že se to tak blbě zapíchlo.

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:15
- Nahlásit

Vlasta
Plnou bohužel ne my jich teda tolik nenacházíme, jsou tady asi dva takový remízky,kde je nějakej čurbes, tak když je zapomenu odvolat,hned něco přitáhne.Střepy mě v Praze taky rozčilovali.
To mohlo být cokoli,ono si nevybereš,Samouš si zarval na honu do tlapy takovoutu kuličku,semínko, přišli jsme na to až druhej den,když mu natekla tlapa a kulhal, normálně se mu to zanořilo do polštářku tak,že to nebylo vidět a musela jsem mu to vymačkávat.

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:09
- Nahlásit

Vlasta
Žufrik si při svém obíbeném válendu grandu rozřízl nohu asi o střep. A netéct mu krev, ani bych to nepoznala, přitom to měl asi 2 cm a i dost hluboko.
Na sídlišti si náš sběratel nabodl na tlapku háček do panelu... sedl si, zvedl tlapku jako paničko, starej se , já vytřeštila oči, vytáhla mu to, a on si vesele dál čmuchal, jako by nic... Jak říká páníček, je to tvrďák hlavně aby mu nic neuteklo

EvaK
Taky plánuju kondiční plavání. Žufrikovi to neublíží a invalidovi pomůže. Jinak si nedovedu představit, že mu bráním v pohybu ...

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:16
- Nahlásit

Tohle bylo děsný u Vltavy, jeden rybář vedle druhýho a ty dobytci nejen,že si sra.. za záda,ale ještě tam nechávali válet vlasce a sem tam i háček. Jeden pes si takovej ten trojzubec zapíchl do tlapy

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:24
- Nahlásit

Taky už se mi poštěstilo Žufrika vymotávat s chumáče vlasců...o to horší, že se do toho zamotal ve vodě Háček nás zatím minul....

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání