| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 15:27
- Nahlásit
Vlasta
Určitě, ten už to nerozchodí je to retrívr! sice uznávám,že to nejsou takový magoři jako labrošové, kteří nadšeně rozrážej ledový kry,ale furt to jsou retrívři
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 15:51
- Nahlásit
jana33 Jo já jsem asi divná, chci s ním chodit na hony ale v červenci hony nejsou - budu si muset zvyknout
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:00
- Nahlásit
Jeden uplně mimoňskej dotaz: Co všechno musí retrívr splňovat, aby se mohl přihlásit na výstavu??
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:00
- Nahlásit
"Na posouzení DKK a DLK už musíš vědět v jakém klubu budeš uchovňovat a podle toho si zvolit posuzovatele"
až tak striktní to není, já jsem sice nechala poslat RTG posuzovateli od KCHLS, ale nakonec jsem uchovnila u RK a po domluvě to jde, ale chce to se domluvit s hlavní poradkyní/poradcem chovu.
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:02 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit
zuzanarosakova
celkem nic - mít platné očkování, mít k němu PP, včas se přihlásit a zaplatit a dostavit se na výstavu.
zlaťáky je dobré pro lepší umístění ostříhat na těch místech, kde se běžně výstavně upravují (krk, uši, nohy, ocas - to je nejlepší ho nechat ostříhat někým, kdo ví jak to má vypadat).
no a natrénovat trochu předvádění psa, aby ukázal zuby, aby uměl aspoň cca běhat u nohy, postát v klidu, nebát se cizích lidí
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:17
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ale na většině byť odoperovaných psů je vidět dysplázka při pohybu,tak abyste nebyli zklamaný
EvaK
Domluvit to teoreticky jde,ale jednak to asi moc často nebudou chtít dělat, jednak ústně něco domluvíš a pak to tak vůbec nemusí být a hlavně proč si to komplikovat?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:26
- Nahlásit
EvaK
jana33
dík, mě to spíš jen tak zajímalo ze zvědavosti. a pejsek s DLK nemůže uspět? Ne, že bych teda měla s našima nějaký ambice, jen mě to tak napadlo, každej nám řiká, jak jsou krásný.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:50
- Nahlásit
zuzanarosakova
Může,ale nesmí být jeho postižení znát na pohybu,což bohužel bývá málokdy. To musíš vědět ty,jak je to na nich vidět - kulhání,vytáčení loktů atd. Ale můžeš to samozřejmě zkusit,třeba na oblastní výstavě,tam přihláška tolik nestojí
|
choco
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:05
- Nahlásit
jana33
Jani moc gratulujeme Tak první výstava stála za to )
I ostatním gratulace ke krásným výsledkům
Nám na chalupě počásko vyšlo krásně, s Ellie jsme se byli protáhnout na tůřičce, s páníkem se za 14 dní chystají na 25 km Třeboňskem , tak aby měla něco nachozeno S Andym jsme chodili plavat,až to boban odnesl mrtvým ocáskem, protože nám včera přestalo svítit odpolko sluníčko a i když jsem vytírala,tak to nestačilo. Tak včera nevěděl,jak si lehnout a pořád se přesouval a ani dneska se ještě ocásek nerozvrtěl a Andy je z toho nějaký přešlý. Dneska dobral poslední prášek,co jsme měli na bolest na nožky a tak musí vydržet do čtvrtka, kdy nám doktor řekne,co nás čeká dál...
A co výprask? Přežili jste všichni bez újmy ?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:08
- Nahlásit
choco
Děkuju
Tak to je fajn,že jste si to užili, Holandsko počká A ocásek se zase uzdraví.
Ve čtvrtek budu držet všechny palce,aby vám to dobře dopadlo,pak musíš hned napsat
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:25
- Nahlásit
jana33
hmmm, asi nic teda no ... lokty vytáčej, jak Chaplin nohy... ale maj hezký hlavičky
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:27
- Nahlásit
jana33
no já jsem to měla písemně, navíc nešlo o nějakou "vychcanost" jak už jsem viděla (že majitel dostal vyjímku na jeden vrh a potom fenu přeregistroval do druhého klubu, kterému tvrdil, že splňuje všechny podmínky chovnosti), já jsem měla mezi RTG a uchovněním asi rok pauzu a během toho roku jsem změnila názor na to, kde chci uchovnit.
dle zkušeností to směrem z KCHLS do RK jde nepoměrně snadněji než naopak.
zuzanarosakova
zuzano nevím jestli vám poznámku ohledně operace někam zaznamenali do PP, protože operované psy (ve výstavním řádu se mluví o operaci, která se týká exteriéru) by mohli vyloučit z posuzování. i když jsou pěkní, je to nejspíš zbytečné, protože by je kvůli zdraví neuchovnili. ale zkusit to samozřejmě můžete
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:36
- Nahlásit
EvaK
Tak to je ale něco jiného,než nebýt nikde, udělat RTG u posuzovatele a pak chtít po klubu výjimku.
A operace se do PP určitě nezapisují
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:37
- Nahlásit
zuzanarosakova
Já si to myslela.Bohužel pak rozhodčí psa nemůže pozitivně posoudit, protože mechanika pohybu by měla být jedním ze zásadních kritérií při posuzování
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:06
- Nahlásit
Takže pokud bych chtěla jen DKK třeba na roce a být v nějakém klubu ( pokud bych chtěla uchovnit kvůli štěňatům) třeba na 3 letech, tak to nejde? Jaký klub je lepší?
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:13 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit
jowana
DKK můžeš udělat kdy chceš... ale nejdřív v roce psa. uchovnit můžeš také kdy chceš, výstavy se opět počítají po roce věku psa, na OVVRka má věkovou hranici každý klub jinou.
nedá se říct, který klub je lepší, oba mají své výhody i nevýhody.
jana33
ten příklad byl o tom, že podmínky chovnosti mají sice kluby stejné, ale v tomto případě se podařilo chovatelce klub "oklamat", když v jednom klubu dostala vyjímku s tím, že pokud by chtěla druhá štěňata musí doplnit všechny podmínky uchovnění.. no a ona to vyřešila tak, že přešla k jinému klubu, který myslel, že podmínky má všechny splněny.
o zápisu opercí nic nevím, ale např. vyšetření očí s nálezem se zapisuje, a výsledek DKK taky, předpokládám, že zuzana nešla na oficiální posouzení, ale v případě, že by šla se do PP zapíše, že psi jsou po operaci, to musí být z kostry zřejmé.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:14
- Nahlásit
jowana V současné době se jako perspektivnější jeví RK-CZ. A ten taky akceptuje víc posuzovatelů RTG. Ale požaduje povinně ( na rozdíl od KCHLS) i lokty.
choco Andymu se nějak zhoršily nožky??
To s ocasem je blbý, psi jsou toho nesví, ale to přejde.
My jsme si užili volno, s Borgem jsem trénovala do kopce se zátěží, hodně jsme chodili a plavali a psi se vyblbli s dětma, nejvíc se jim líbilo jaké Cora skáče placáky do vody.
Zítra jedu pro kotě
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:21
- Nahlásit
jowana
Myslím,že nejlepší je se rozmyslet a uchovnit u klubu,který ti z nějakého důvodu sedí líp. Ale pokud budeš mít uchovněno u jednoho klubu a pak budeš chtít přestoupit,tak to jde, ale musíš si žádat atd.
Nebo si psa nech zrentgenovat u nějakého ortpeda v Praze a pošli to Snášilovi, ten je pokud se nemýlím pro oba klub. Kdyžtak mě holky opravte
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:52
- Nahlásit
je to tak, Snášil je pro oba, ale zase ne druhou stranu je nejpřísnější co se týká hodnocení a říká se o něm, že dává posudky jak se vyspí. nebo např. špatně udělaný nečitelná snímek je pro něho rovnou 2/2 a více. není to ale osobní zkušenost, jen od lidí co u něho nechali dělat rentgeny.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:56
- Nahlásit
EvaK
Proto říkám (ale to bych nechala tak nebo tak)udělat RTG u ortopeda, málokterý normální vet to umí. A jestli je přísnej,tak jen dobře, samozřejmě pokud je přísnej na všechny
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 20:14
- Nahlásit
jana33
no to už asi ví jenom on sám a ostaní posuzovatelé kdo přimhouří oko a kdo ne...
mně osobně se líbí ty lokty, brala bych ještě povinné oční vyšetření, ale díky aspoň za jeden posun dopředu.
jowana
je lepší jít k veterináři, který má i digitální přenost snímků do počítače - pes s narkóze nemusí čekat až se snímek vyvolá jestli se povedl, jestli mají nohy správnou pozici, ale přenese se hned do počítače a vybere se nejlepší snímek, prosvětlí se aby bylo viditelné co má být vidět atd.
a když už je pejsan v narkóze tak je výhodné udělat i lokty, nestojí to zase o tolik víc a budou se hodit u RK a mimo jiné se já osobně třeba dívám jinak na chovatele, který nabízí krytí nebo chová na feně s pouhým základním povinným vyšetřením a na chovatele, který obětuje čas a peníze na další i nepovinná vyšetření.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 21:03
- Nahlásit
Naprosto souhlasím, že je hned milejší, když si člověk přečte, co všechno majitel do pejska vložil, než když má dvě výstavy, OVVRka, kyčle a hotovo...
Taky se se Charlottkou chystám na vyšetření očí, a kdyby jsem fakt chtěla Charlotte nakrýt, tak bych šla ještě jednou na kyčle.
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 07:47
- Nahlásit
S lokty počítám, když bude v narkóze, tak aby měla oboje najednou - už i pro můj klid. Jak se liší ceny RTG, tak posudků? Můžu snímek poslat rovnou dvoum posuzovatelům? Když řikáte, že Snášil hodnotí jak se vyspí, tak aby to bylo potvrzené rovnou dvouma..
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 08:30
- Nahlásit
jowana
tak to by nešlo........ a posuzovateli to posílá veterinář ne Ty. Správně by se provádějící veterinář vůbec neměl ke snímku vyjadřovat ( myslím pokud to není přímo posuzovatel) to Ti ušetří třeba zklamání nad tím, že ten vet co fotí si myslí že to bude 1/1 a ono přijde 2/2 nebo hůř..
Vyhotovení toho RTG snímku na ofiko posouzení Ti napíšou do PP a už to nejde opakovat.
|
jowana
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:12
- Nahlásit
Aha, takže je asi dost důležitý ke komu to dám..Koho můžete doporučit? Snášil, Šebek, Decker? Pokud bych to nechala posílat do Brna, tak by RTG musel provést někdo jiný a pak to poslat - což mi příjde trochu nevýhoda. Pokud bych šla k Deckerovi, tak tam bych mohla osobně+rovnou by to mohl vyhodnotit, což mi přijde jako lepší varianta. Ale s žádným z nich nemam zkušenost, koho byste radili, nebo jak na vás veterináři působili?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:28
- Nahlásit
jowana
Mě RTG dělala chovatelka - je veterinářka - a posílaly jsme to Deckerovi, Decker po telefonu byl velmi příjemný - volala jsem mu, bo jsem se nemohla dočkat výsledků.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:30
- Nahlásit
jowana
Být tebou,tak se opravdu nejdřív zamyslím,kde chceš uchovnit. A podle toho vyber posuzovatele. O Deckerovi jsem slyšela pochvaly, o Šebkovi taky
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:33
- Nahlásit
Nám bylo řečeno na VFU jedním milým doktorem, že nám nesmí říct přímo čísla 0/0 atd., ale řekne, jak to podle něho vypadá, takže si z toho člověk sám odvodí co by asi mohlo vylézt.
poslat to jde opravdu jenom jednomu. klub sice umožňuje prostest proti posudku, ale je to jiná věc, dost složitá a celkem bez šance.
U KCHLS doporučuju Šebka, u RK Deckera. Samozřejmě pokud máš Deckera u nosu a nemáš zásadní problém s uchovněním u RK tak to udělej rovnou u něho a máš klid, na místě ti to vyhodnotí.
zkušenosti s cenou můžu poskytnout leda ve srovnání s Brnem, VFU - lokty i kyčle cca 2400 bez posudku, ten samotný tuším 800 za oboje, v případě posudku samotných kyčlí je myslím 6 nebo 7 stovek.
samotné kyčle Brno (ale jinde než VFU) mě vyšly na cca 1400, ale je to víc než dva roky zpátky.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:38
- Nahlásit
Ketrin
Jj,Helčo,zhoršily...vlastně celý minulý rok to bylo,že chvíli kulhal,pak to zase na chvíli přestalo,takže ty injekce moc úspěšný nebyly a prostě jsem to už brala,že to hold tak bude...ale teď už to kulhání trvá dlouho, takže jsem minulý týden už začala dávat prášky prosti bolesti,co máme od Musila,kdyby bylo nejhůř,ale dávala jsem mu jen půlku ráno,abych s nima vystačila,takže večer už zase pajdal a teď už teda čekáme,že to bude znovu retgenovat a uvidí se,jestli tam není další úlomek :/
Ocásek už pomalu přichází k sobě, už se začíná spadlý dolů vlnět
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:41
- Nahlásit
choco
Hani a jak jste loni chodili na ty injekce,to mu dělali nové rentgeny?Jak to tam tehdy vypadalo?
|