| Autor |
Zpráva |
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 08:35
- Nahlásit
U Šebka jsem byla akorát s Brestou, to už je let. Bylo to taky ok, všechno nám ukázal, vysvětlil, odhadl že to bude "asi 1/0", a taky bylo. Po tanečkách a podivnostech okolo Saliny DKK jsem tehdy chtěla jet přímo k posuzovateli.
Jinak kvůli správnému napolohování a držení jezdíme vždycky s manželem, ono to chce dva lidi, nemluvě o zvedání tuhého psa v sedaci
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 08:58
- Nahlásit
Zuzana T
ono nejen zhotovení RTG, ale i vyhodnocení by měl dělat fakt orthoped - ta nová veterinářka od RK , nevím možná že známe jenom jména ze slavných klinik, co se na diskuzích stále opakují, ale nikdy jsem o ní neslyšela, jak může posuzovat kyčle - jako asi má znalosti, ale proč to nedělá třeba Duchek a nebo někdo, kdo ty psy i operuje a vidí potom ty kouby i zevnitř. Nevím, možná to pro takové veterináře není kšeft a nebo je to jinak..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 09:50
- Nahlásit
Vlasta
No jednoduše - ortoped operatér je vždy přísnější.Měli Beránka a u něj měl tedy málo kdo nulky )).
Zřejmě nejobjektivnější rtg je v Brně na klinice - kyčle se nedrží,pouze vyvazují s zátěží.To prý pak jsou občas hnedle z nulek čtyřky.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 09:53
- Nahlásit
Ketrin1
Já jsem nohy neudržela ani u Martiny ani u mého veta.Jednou byl manžel a Martina mě nakonec od toho vyhnala a držela je sama .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 10:00
- Nahlásit
[b]Zuzana T[/b No to je na tom to smutné - mě to říkal MVDr.HNízdo že je mu taky smutno když zhotovuje RTG pro posuzovatele a vidí výsledek, i když ho nemůže říct - a když potom přujde rozzářený páníček že pes jde do chovu a on ví s čím tam jde - tak že to nechápe... ale je fakt, že k Beránkovi jsem taky neměla odvahu poslat RTG....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 10:03
- Nahlásit
Zuzana T
Greeny je měl zatížené jak píšeš - takže je nedržel nikdo.. na Animalclinic při Kejsovi jsem držela ze všech sil - tak těžko říci co je lepší a nebo horší - Kejsa ale byl na rentgenu asi před 6 lety - tak třeba to dneska je jinak - ona i kvalita snímků je naprosto jiná - na Kejsově předrentgenu skoro nic nevidím, Greenovo RTG bylo jak fotka - úplně zřetelné a jasné..
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 10:38
- Nahlásit
Zuzana T Vlasta
No ono se to snad ani udržet nedá, Martina to právě nastaví a zatěžuje - pokud se teda bavíme o kyčlích... u loktů je zase sranda, jak se ten uspaný pes v poloze na břiše kymácí ze strany na stranu, takže taky nic jednoduchého....Greenovo RTG bylo jak fotka to je právě super jak tam má to zařízení, nevím jak se to jmenuje, že se tam snímek dá hnedka prohlídnout, popřípadě když je potřeba přiostřit atd.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 10:59
- Nahlásit
Ketrin1
digitální
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:19
- Nahlásit
No to je na tom to smutné - mě to říkal MVDr.HNízdo že je mu taky smutno když zhotovuje RTG pro posuzovatele a vidí výsledek, i když ho nemůže říct - a když potom přujde rozzářený páníček že pes jde do chovu a on ví s čím tam jde - tak že to nechápe... ale je fakt, že k Beránkovi jsem taky neměla odvahu poslat RTG....
anébrž jak nám říkal Duchek -přijdou mu lidi,že má pes problémy, jsou mu dva roky,uchovněnej s jedničkama,dvojkama,on si cvakne rentgeny a vidí jasný čtyřky a lidi ho přesvědčujou,že před rokem měl horší jedničky.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:13
- Nahlásit
Novou posuzovatelku RK CZ doporučila Bára Protivánková jako velmi pečlivou, odpovědnou a profesně na výši. Určitě není záměrem sehnat veterináře, který bude všem psát nuly. Žádnou levárnu v tom prosím nehledejte, troufám si tvrdit, že ve výboru RK není nikdo, kdo by se snažil přes známosti dostat do chovu svoje nemocné zvíře.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:18
- Nahlásit
Petra Bailie
Klííd,já myslím,že si to nikdo nemyslí. Spíš asi hodně lidí překvapí,že je to zatím vetka "no name",není známá ani jako ortoped,tak bude chvíli trvat než si zvyknou
Tak jsem nás taky sečetla,sice nám zapomněli dát "bytový list",ale to je jejich problém,co mi dali,to jsem vyplnila
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:30
- Nahlásit
Ketrin1
Jj, digitální RTG je fakt super věc. Mám takhle udělané RTG naší Bocky a schované na DVD. Hned po vyvolání jsme se na to dívali na velikém LCD a náš ortoped hned viděl, že jsou to čisté klouby. Mimo jiné moc výborný ortoped, sice asi taky neznámý - MVDr. Pavlík. Bohužel k začátku letošního roku přešel do "vědecké" sféry, takže škoda pro nás pacoše. Měli jsme ho moc rádi.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:36
- Nahlásit
digitál je i super na normální rentgeny,že zasnímkujou větší plochu. Jak jsme teď byli s Fany,tak jedním snímkem vzal lokty i ramena a krásný snímky přesto,že se s ní dost prali
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:22
- Nahlásit
Petra Bailie
To nebyl záměr mé otázky.Nikdo netvrdí,že není šikovná,jen že jí neznám,tak jsem se ptala,toť celé.
Nezdá se vám,že té hysterie kolem jakýchkoli zdravotních výsledků našich psů je už příliš?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:26
- Nahlásit
EvkaS
kdy dorazíš na stříhání?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 14:37
- Nahlásit
Petra Bailie
taky se připojuju k odpovědi, že to nebylo myšleno jako kritika že by se tam dal nějaký méně schopný hodnotitel - ale přesně jak už to tady zaznělo - je no name
Možná, že pro renomované orthopedy by to nebyl ten správný kšeft - fakt těžko říci..
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 15:18
- Nahlásit
Renomovaní orthopedi se do vyhodnocování moc nehrnou, protože mají své práce nad hlavu a retrieverů je hodně. Paní doktorka Hypská je poměrně mladá, jak říkáte "no name", ale své profesi prý dává maximum, má kvalitní vybavení, věřím že to bude OK, jen si lidi budou muset zvyknout. Na Deckera prý také zpočátku všichni koukali s nedůvěrou a teď naprostá většina lidí z RK posílá snímky na vyhodnocení k němu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:26
- Nahlásit
Petra Bailie hmm, to o tom Deckerovi je asi pravda, protože když jsem zjišťovala posuzovatele já, tak pro mě byli všichni nový - ale tím, jak se v tomto prostředí pohybuju déle - no déle , tak mi připadá, že tam jsou dávno a vlastně ani nevím od kterého roku Decker posudky dělá.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:42
- Nahlásit
Petra Bailie
No hlavně on byl první,který posílal na dobírku,což je tedy o hodně pohodlnější,než lítat na poštu zaplatit,pak zpět k vetovi,aby útržek přilepil k žádosti a teprve odeslat k hodnotiteli..
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 19:03
- Nahlásit
Zuzana T
Jak už jsme se odpolko bavily po telefonu, tak stříhání tedy tak těch 10 dní před klubovkou. Bocka moc dlouhou srstí neoplývá, tak že stačí bouchnout dveřma a ono to opadá. Jinak Zuzi, ještě jednou moc děkuji za rady, jsem na to zítra zvědavá, určitě dám vědět.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 21:07
- Nahlásit
EvkaS
jj,jsem zvědavá
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 22:13
- Nahlásit
Vlasta
Zveřejňuju své nové webovky:
http://www.green-team.cz
za které děkuju Evče a prosím o její trpělivost, protože se je snažím naplnit, ale moc mi to nejde, takže ji neustále telefonicky otravuju se stupidníma dotazama ....
Pěkný! Green team... to by chtělo ještě zelený pozadí?
Zdraví Žufrik team
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 07:20
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
jsem udělala zelenou tabulku se zkouškama a moc nadšená z ní nejsem líbí se mi ta barva jak tam mám, zelení jsme jenom podle jména
No jo Vy jste taky team - to prostě svádí k tomu týmu - jenom jsem přemýšlela nad Casey team, Evergreen team , nakonec to je jak je
Ještě mi zbývají výstavy -k doplnění, ale tam fakt nevím co napsat - jestli všechny VD co máme a nebo jenom to lepší - ale toho zase moc nebude
No a novinky jsem chtěla dopsat zpětně oba trialy - úspěšný a neúspěšný, ale nějak nemám tu správnou náladu v poslední době.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 07:31
- Nahlásit
Vlasta
Prosím tě,nešil babo! Má jarní roztěkanost,on se zase srovná.
Barvy na pozadí jsou pěkné,to bych neměnila,do výstav si nemusíš psát každou výstavu jednotlivě.Napiš,Cac,V,VD a je to.Max si zveřejni jeden pěkný posudek od Angl.To ,že není šampion mu na kvalitě neubere,to jsou jen přesudkyna české chov.scéně.Je to malý - velký a milý pes A HLAVNĚ zdravý a povahou v pořádku.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 07:59
- Nahlásit
Zuzana T
néé já nešílím - ale občas jo - teď zrovna ne protože jsem poslala přihlášku jak na WT Tábor tak i na Konopiště - a šmidlik! V pondělí jsem usoudila, že nejedu nikam bo nebudu vyhazovat peníze a v úterý jsem se vyspala a vymyslela, že pojedeme na trénink - sice za 600 a 400 ale jedeme!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 08:49
- Nahlásit
Vlasta
haha,ty jsi také jako jarní počasí.....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 13:10
- Nahlásit
Zuzana T
no jo, jsem v poslední době nějaká rozpolcená ale nebudu to nijak hrotit, nějak to dopadne
Jsme si před chvílí nechali z místní pizzerky dovést oběd - tak mi po jídle začal umírat mozek - ani na angličtinu jsem dneska nešla.... bo jsem se nestihla naučit slovíčka...
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 13:47
- Nahlásit
Vlasta
Když vy jste Green team, tak to já mám asi Whisky team (Bailie a Ballantine)
Jo, a koukejte se hlásit na WT, Vlasta už šla příkladem, ať to nemám zase všechno na poslední chvíli, lajdáci! Bude to na Ďábelské (znalí Konopiště vědí ), takže se chystají ďábelské disciplíny!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 13:57
- Nahlásit
Petra Bailie
To je ten děsný kopec a dole potok??? No nazdar jestli jo.. to nemůže být vedro bo Greeny vedro nemá rád a nebude chtít do kopce a místo toho se bude prasit v potůčku - už to vidím úplně živě... a bude i Avie na převozy??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 15:03
- Nahlásit
Vlasta
tak to Lexy také.
Petra Bailie
Já se toho ďábla nezbavím.Letošní sezónu se šla pokaždé,když jsem byla na honu.
|