| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 13:48
- Nahlásit
bilksa
to jsem zvědavá jak to dopadne s tou srnou na tom vedlejším tématu - zvlášť když se do toho vložil ten spešl přispěvatel
Hele a fakt které plemeno myslivec nesmí zastřelit - lovecké?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 13:56
- Nahlásit
Vlasta
Myslivecká stráž nesmí zastřelit lovecké a ovčácké plemeno. Ještě nesmí zastřelit služební, asistenční, vodíci, a podobné psi. Ovšem záleží, jestli jsou psi označení. Je to těžká záležitost. Jako všude záleží, jestli člověk narazí na debila....
Jinak jsem předala informace, které mi poskytl Michal, tak teď už si to můžou vyřešit, jak chtějí. Psíčkovi jsem napsala své a víc se s ním nehodlám bavit. Radši se vrátím sem, do našeho vzácného klidného tématu.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:02
- Nahlásit
Jakmile je v názvu tématu slovo myslivec, "zábava" zaručena
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:09
- Nahlásit
Ketrin1
jo toho jsem si taky všimla - právě proto jsem nakoukla, jestli není něco nového - tož ani není
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:22
- Nahlásit
se jdu mrknout
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:23
- Nahlásit
Ketrin1
Jj, obvykle se jedná o vrahy, apod. Tady to ale bylo v poklidu.
Vlasta
Myslím, že je téma srna vyřešeno. Jsem moc ráda, že se tam objevil stejný příspěvek a nevypadám jako, že si něco vymýšlím.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:27
- Nahlásit
bilksa
neboj, on ten aktivní přispěvatel něco vymyslí... a vrahové se nekonali bo to byla fiktivní otázka si myslím, že i u myslivců je to jako všude - jsou tam kreténi a slušní lidi - osobně jsem s nima nikdy problém neměla.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:30
- Nahlásit
Vlasta
Přesně. Je to všude stejné. Bohužel laická veřejnost vidí jen to, že střílí a nic víc.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:32
- Nahlásit
bilksa
Ketrin1
Tak tohle bylo docela poklidné téma,vzhledem k obsahu.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:35
- Nahlásit
Zuzana T
Kéž máš pravdu, ale není všem dnům konec
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:38
- Nahlásit
Zuzana T
Tak, tak. V jiných tématech se už radši nevyjadřuju - každý má svůj názor, mají špatné zkušenosti, tak prostě všechny hážou do jednoho pytle. Jen mne mrzí, že vždy dělají chudáky z "pejskařů". Ovšem už si nepřiznají, kolik tzv. pejskařů své psy neovládá a ti opravdu utíkají a štvou zvět.
Myslivce vs. majitelé psů budou věčný boj.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:46
- Nahlásit
bilksa
Jj už z podstaty věci to je nehynoucí téma.
opravdu utíkají a štvou zvět
Tady sice naprostá většina psů chodí celý život na vodítku, ale pár štváčů je tu taky. Taky se tu před pár lety vyskytl pytlák s černým labradorem Myslivci jsou nešťastní, zastřelit psa by si nikdo netroufl, tak aspoň teď v posledních letech, když je čím dál víc černé zvěře, straší lidi, že o psy navolno přijdou kvůli prasatům.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:48
- Nahlásit
Ketrin1
U nás (ťuk, ťuk) je naštěstí klid. Psi se sice občas po vsi toulají, ale to jen, když jim hárající fenky zatemní mozek. Venčit chodíme jen naše psi, takže ti můžou být v klidu v honitbě na volno.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 14:55
- Nahlásit
Když byla naše Salinka (černá, mohutná, samčí typ) ještě při síle, tak mi mnohokrát bylo do telefonu spíláno, ať si pro ni okamžitě jedu, že někde honí zvěř/skáče na děti/lítá po silnici... a ona se zatím válela doma v kuchyni, vždycky to byl křížený labrouš z vedlejší vesnice, který k nám dodnes chodí...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 15:07
- Nahlásit
Ketrin1
Tak to by mne tedy naštvalo!! Nesmáším, když někdo osočuje naše holky, že jsou agresivní, apod.
To jsme měli taky výstup s paní komisařkou na sčítání: nemáme tu trvalý pobyt, ale už víc jak tři roky tady bydlíme a běžně nám nosí poštu. No, ale nechtělo se jí sem chodit, což řekla i sousedům. Pak, když druhý den nesla poštu, a my byli na zahradě, jsme se jí zeptali, že jí to asi nevyšlo, ale že jsme na ni tři hodiny čekali. No nenapadlo ji nic lepšího, než si vymyslet, že naše Brita rozrasila vrata a prý ji chytla a tahala za tašku. Naštěstí byla paní pošťačka takový kynolog, že se jí povedlo utéct ze zahrady a Britu zahnat.
No za prvé jsme právě kvůli ní měli holky zavřené doma a za druhé, kdyby sem vlezla a Brita by si ji vzala "do prádla", tak ji zažene někam do rohu, či ke zdi a bude před ní stát a štěkat tak dlouho, dokud nepřijdeme a neodvoláme ji.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 15:26
- Nahlásit
bilksa
Já naopak hlody typu " ty vaši obrovský psi by mě určitě sežrali"... nikomu nevymlouvám a ještě je přiživuju - jsme na samotě, všude okolo se loupí a krade, jen u nás ne hlavně mrňavá černá štěkna to jistí... je pro mě sice nepochopitelné, že se někdo může bát i žluťáků, kterým dobrota kouká z očí, ale je to tak
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 15:35
- Nahlásit
Ketrin1
Tak u nás je obvykle krvelačná šelma Brita, přeje jenom je o ovčák. Ale ve dvoře, když nejsou vidět, tak se lidi víc bojí Charlotte - štěká šíleně hluboko, tak to vypadá, že tu máme minimálně dogu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 17:07
- Nahlásit
bilksa
Na zahradu ke psům bez povolení majitele nemá co kdo lézt.Já to jednou udělala u kamaráda na chatě a pes mě přizdil na plot.Kamarád mu chtěl vynadat,ale já ho bránila,byla to jen a jen má vina.On hlídal a já tam neměla bez zavolání lézt.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:16
- Nahlásit
Zuzana T
Souhlasím. Naše Brita taky takhle přišpendlí. Když ví, že je to návštěva, tak v pohodě, ale jinak si člověka podrží. Ona nikdy nic nudělá, ale podrží si tam člověka dlouho.
Jinak jsme se vrátili z procházky a bylo nádhrně!! Přijel i kamarád s pesanem, tak se všichni vylítali, prošmejdili čerstvý stopy, prostě paráda!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:19
- Nahlásit
bilksa
je krásně,dneska v 18 hod jsem ještě venčila v krátkém rukávu.Příjemná změna proti víkendu,kdy jsme mrzli.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:28
- Nahlásit
Závidím,F zase začala kulhat,takže zítra jede Karel k Duchkovi pro pokračovací dávku Metacamu večer jdeme do hospody,tak se opiju na žal
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:49
- Nahlásit
Zuzana T
Já byla taky v tričku a jen vestu. A to jsem byla v lese, kde je přece jenom chladnějc. O víkendu hlásí prý kolem 20 stupňů, hurrá!!!
jana33
Jejda, to je trápení!!! Vyřiď Fanče, ať kouká být v pohodě, že i Charlotte po leteckém dnu to zvládla, tak ona musí taky!!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 20:12
- Nahlásit
jana33
Teda z vás by byl také jeden vet spokojeně živ!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:47
- Nahlásit
Ketrin1
" ty vaši obrovský psi by mě určitě sežrali"...
jen neříkej... pamatuju na Sali, která celkem hlídala a na první pohled budila zdání, že je "ostrá"... ale když jsem ji oslovila jménem, klasicky po labradorovsku vyměkla
jinak hurrá, teplíčko hned je to veselejší, jen přes ty špinavý okna se nějak po zimě nedá koukat
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 22:16
- Nahlásit
Eda
no právě, všichni lidi co nevěděli že ji stačí oslovit jménem, se jí děsně báli, a teď se zas bojí Cory.
Tady ještě moc teplíčko není
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 23:33
- Nahlásit
Tady to máte ode mě.
Evo mohu jich pár od tebe dát k sobě na stránky taky?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 07:11
- Nahlásit
Mira A
Krásný fotky - taky tam máš pěknou třepací fotku - myslím jak se pes oklepává z vody a chytíš tu vodu ve vzduchu. Moc se mí líbí u Evy jak stihne fotit tu stékající vodu - ty fotky někdy vypadají jako ta reklama na Mattoni, která je taky úžasná, jak udělali tu vodu místo šatů..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 08:55
- Nahlásit
Vlasta
Mně se líbí ta, jak je tam Zuzka ála M. Jacskon.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 09:35 - Změnil/a: EvkaS
- Nahlásit
Mira A
Určitě můžeš použít kterou chceš. Však si některé fotil i ty
PS: Máš taky moc pěkné fotky! Hlavně styl úchovu naší Bocky aportované kačeny je fakt úlet.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 09:48
- Nahlásit
EvkaS
To je Bocinka, co nese kačenu za zobák??? Jsem se pobavila... Ale v záplavě té bílé je nepoznám.
|