Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 12:59
- Nahlásit

Vlasta
Aha,já myslela,že je to někde v řádech jako k disciplínám
Škoda,že tam není ten dopis,na který reagoval.Nebo ho jen nevidím?
Zuzana T
Ketrin1
Hele,určitě není radno to zlehčovat,ale na druhou stranu je to podle mě spíš o tom,že díky medicíně a výzkumu se najednou umí spousta věcí pojmenovat. Dřív ty nemoci byly taky,ale protože se o nich nic nevědělo,tak se to prostě přeslo nebo v případě úmrtí označilo za nevyjasněný důvody. Mě spíš děsí ty civilizační choroby jako je rakovina,protože u té se mi opravdu zdá,že stoupá raketovým způsobem

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:05
- Nahlásit

jana33
Myslím, že to je reakce na ten dopis, co rozesílal RK CZ členům v závěru roku, ještě než byl nový zpravodaj. Chápu to tak, že Eva potažmo RK CZ chce proškolit rozhodčí a nějakou dohodu s KCHLS atd. tak, aby se retrívrům pískalo všude stejně, což by sice bylo super, ale dle mě nerealizovatelné
Ohledně změn řádů nevím, co se chystá a už mě to ani nějak nebere

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:10
- Nahlásit

Ketrin1
Až se to - když se to zjistí,tak už to rozšířené bude,protože se zpětně prokáže nositelem nějaký starší chovný jedinec/nci....Stejné to bylo u LR atd.Na dědičné choroby se vždycky příjde,až když už jsou rozšířené v populaci....

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:11
- Nahlásit

Ketrin1
Jen nepovídej,za pár let podle nich budeš chodit jinak mě je to zvlášť fuk,protože v praxi stejně psiska používáme jinak, když to vezmu podle řádů,tak spíš jako slídiče.
aby se retrívrům pískalo všude stejně, což by sice bylo super, ale dle mě nerealizovatelné
To určitě,stejné jako na výstavách, taky se posuzuje podle jednoho standardu,ale tam i tam do toho vždycky bude zasahovat lidský faktor. Spíš bych viděla,že by nebylo na škodu se zaměřt na rozhodčí,co posuzují na OMS zkouškách - my když jsme se byli podívat na vodkách,tak moc představu,jak mají disciplíny pro retrievry vypadat,neměli,spíš to brali podle praxe,když jsme dělali podzimky,tak rozhodčí měl retrívří disciplíny v malíčku.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:24
- Nahlásit

No nevím jak kdo hodnotí, ale přijde mi, že hodnotit vyběhnutí bez povelu za 1 stejně jako když si pes nadeběhne aport o 2 metry taky za 1, protože přece retriever má mít paměť k aportu a má jít jako řízená střela přesně k němu - mi nepřipadá spravedlivé.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:24
- Nahlásit

Zuzana T
Záleží jak je ta která nemoc dědičná - polygenně nebo autozomálně recesivně - v 2.případě, pokud je dostupný DNA test,což u EIC je, by nebyl problém se s tím brzy vypořádat.
Ale to jistě víš

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:41
- Nahlásit

Holky Ahoj!
Nemám moc sílu ani náladu, ale aspoň vám do toho skočím, abyste věděly, jak to bylo.
Bondík měl od loňskýho dubna epileptický záchvaty - jednou za 4-5týdnů, 1-3 za den. Podle veterinářů se v takovém stavu nenasazují léky, je lepší to nechat, protože léky zatěžují víc než ty záchvaty v téhle míře a nedají se už nikdy vysadit. Když by se to zhoršilo, třeba na každý týden, léky bysme nasadili.
Ale nestihli jsme to. Od podzimu byl Bondíček skoro tři měsíce bez zácvhatu, tak jsme se radovali. A pak od pátku do soboty 8 záchvatů za 24 hodin, půl dne na veterině, i tam další záchvaty. Píchli mu samozřejmě ty barbituráty, který by normální epilespii zastavily, ale pokračovalo to i v narkóze. Ještě jsme si ho odvezli spícího domů, jestli se neprobudí "v klidu". Ale spal klidně asi 2 hodiny a začlo to znovu. Ze spaní. Nedalo se nic dělat.
Podle průběhu to vypadá na nádor, ale pitvu jsme dělat nenechali.

No, už čtvrtý den brečim. Snad to někdy přejde.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:51
- Nahlásit

Karol
Bože to je smutný- teď brečím taky - je mi to moc líto!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 13:54
- Nahlásit

Vlasta
že neuhádnu,koho máš na mysli....?

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 14:00
- Nahlásit

Karol
ahoj, to je moc smutný. Držte se, ono to přebolí a budete mít vzpomínky jen na to hezké.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 14:00 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Karol
Je nám to moc líto,Bondík byl veselý a šikovný chlapík.Snad Vám zůstane v paměti jen to pěkné,co jste s ním zažili.

choco
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 14:05
- Nahlásit

Karol

Moc mě to mrzí... ((

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 14:17
- Nahlásit

Zuzana T
vím koho Ty myslíš - já taky a taky mě to postihlo - my tedy za 2 - Mydlík byl asi o půl metru blíž než Lara
Teď jsem si vzpomněla jak mi říkal kamarád z WT že jak wétéčkáři mají většinou povel pro vyslání psa jeho jméno - aby jim na stejný povel neposlal někdo jiný jejich psa - tak že kdybych vysílala na povel Mydlíček, že by to rozhodně nezapomněl žádný rozhodčí - ani angličan

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 14:30
- Nahlásit

Karol
Je mi to moc líto, časem to přebolí,ale smutek zůstane. Musíš si říkat,že prožil krásných pět let nádhernýho a plnýho života

Nojo,marking to je kapitola sama o sobě. Podle mě při vysílání by ti měl dát rozhodčí povel rukou nebo na tebe sáhnul,aby psa neovlivnil,samozřejmě při WT,když jsou psi na volno a posílaj se jednotlivě tohle už nepomůže. A hodnocení samotnýho markingu bude vždycky diskutabilní. Mě se teda celá disciplína nelíbí,tak radši budu mlčet

Fuj,teď jsme se vrátili z venku a fakt mě to mytí nebaví

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 15:09
- Nahlásit

jana33
Je pravda, že v praxi retrievera využíváš jako slídiče, já jsem si dřív říkala, že budeme zkouškovat víc, ale za prvé mne nebaví už průběh zkoušek - furt na něco čekáme a to na torpédo Charlotte opravdu není, za druhé se mi nelíbí některé disciplíny, takže jsem to uzavřela s tím, že zkoušky občas nějaké zkusíme, ale budeme si obě užívat myslivecké praxe, která je prostě nádherná.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 15:29
- Nahlásit

bilksa
To jsme na tom stejně,mě hlavně nebaví učit některý disciplíny nějak,když v praxi to vůbec nepoužiju nebo použiju,ale úplně jinak

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 20:20
- Nahlásit

Na ČMKU jsou kruhy na DUO CACIB Brno.
Nás je v pracovce v sobotu 11 a v neděli 12 - podle čísla jdeme na řadu 3 od konce v sobotu a 4 od konce v neděli - tož to bude pocuc, to už Greenovi bude jasné že je na výstavě a bude opruzený....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 20:56
- Nahlásit

v sobotu je cca 160 goldenů - těším se na podívanou - tedy jestli stihnu se alespoň na vítěze kouknout.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 21:33
- Nahlásit

No pěkné, v sobotu je nás v pracovce 11 a v neděli dokonce víc - 13.

Mně se teď Brno zkomplikovalo - dneska nám přišel rozvrh, kdy máme hodiny myslivosti a začínáme zrovna ten víkend. Bude to pěkná nalívárna: sobota i neděle celý únor a první týden v březnu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 07:14
- Nahlásit

bilksa
Jsme tam spolu a s námi 2 Maďarky a jedna Rakušanka.

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 08:16
- Nahlásit

Zuzana T
Jo a ještě s Bručidlem. No já rozmýšlím, jestli nakonec nezůstaneme doma, když mám ten kurz. Stejně si odvezeme VD, tak jestli nebude lepší jít na hodiny.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 08:31
- Nahlásit

Momentálně zmizelo z ČMKU rozdělení kruhů - jenom ze seznamu vystavovatelů jsem vyčetla, že oba dna jdeme za známým vystavovatelem a hezkým psem, jj, jenže hezkých psů tam bude plno, takže je to asi jedno.

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 08:49
- Nahlásit

Vlasta
No konkurence bude veliká... Tak hlásili, že se má ochladit a má začít sněžit a u nás je pořád jaro. Celou noc sice pršelo, ale je fakt teplo.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 09:10
- Nahlásit

bilksa
no to nemůžeš,Charlotka tam má rande!Tak přijeď alespoň na Fryckstranda v sobotu - píše dlouhé posudky a je velmi milý.
Uvidíš jednou pěkné posuzování.
Vlasta
Je to jedno,jedeme si pro posudek a zažít prima den.

EvkaS
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 09:16
- Nahlásit

Vlasta
Vlasti, tak nebuď nervózní dopředu! Přeneseš to na Greena. Nějak to dopadne. A jak říká Zuzka, jedeme zažít prima den a ne se tam stresovat.

Zuzana T
Zuzi a Hailey bude oba dva dny?

bilksa
Tady je pořád pošmourno a bláto, takže na sněžení to vůbec nevypadá.

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 09:42
- Nahlásit

Zuzana T
Já bych normálně jela, ale štvou mne ty hodiny - nechci o ně přijít, navíc máme 66 hodin a 50 povinných, tudíž když budu teď chybět, tak pak už nesmím a co kdybych zase omarodila, nebo něco??
Sakra, zrovna to musí začínat teď. Ach jo!!

choco
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 09:46
- Nahlásit

bilksa
Tak tam někoho se Charlotte pošli...

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 09:53
- Nahlásit

choco
No to jsem taky přemýšlala, ale nikdy ji nikdo jiný nevystavoval než já. Takže z rodiny by tam byli všichni ztraceni.

No spočítám hodiny a rozmyslím se.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 09:56
- Nahlásit

EvkaS
Mydlíkovi je to šumák do okamžiku vstupu do kruhu - teď ho ještě nerozhodím. I když my máme náročné období - týden předtím je ten trial na Konopišti - to bude taky stres...

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 10:01
- Nahlásit

Vlasta
Ten zvládnete, dyť jste šikulové!! No a výstava? Ta se teky nějak zvládne, neboj!

Vlasta
EvkaS
Už jste se holky nějak rozhodly s tím výstavním seminářem??

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání