| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 14:58
- Nahlásit
Zuzana T
je to krátkosrstá kolie - takže moc psů tam není, ale loni bez toho kurzu ty úspěchy neměla... takže tomu věřím, že to k něčemu je. Je tam i za 1000 Kč bez psa, ale to by mi myslím nedalo tolik jako psem - až uvidí Greena tak budou mít problém.... jo a překlad tam prý je kvalitní - to pro blbé jako jsem já, co mimo ruštinu něpanimájut.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:00
- Nahlásit
bilksa
já na to taky nemám psa -ale chtěla bych se to naučit.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:04
- Nahlásit
Vlasta
No já myslím, že ty jseš na tom pořád líp, ale je pravda, že naučit bych se to taky chtěla pořádně. Furt ji stavím špatně. Tak bychom vyrazit mohly.
Něco jsem pochytila od Zuzky, ale má to se mnou těžký.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:10
- Nahlásit
Vlasta
bilksa
Čoveče za 3 táci si vás snad vezmu do parády sama - nějaké zrcadlo a prostor také splaším.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:14
- Nahlásit
Vlasta
Je pravda,že když není pes nemá vystavování rád,tak ti instruktoři rovnou řeknou,že toho moc nezmůže ani profi handler.Vlasti Green miluje práci,je zdravý jak řípa,psychicky vyrovnaný a véčka máte,tak co.Na co by ti byla " blbá blondýna" no řekni?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:27
- Nahlásit
Zuzana T
Já přemýšlím do budoucna přece ne?? Kdy se to naučím? Ale je fakt, že Green to prostě nemá rád - bylo to nádherně vidět na těch zrdcadlech - jak jsem na něho šáhla a on začul že by se měl štelovat - tak se rozpliznul jak sněhulák na jaře - přitom je zvyklý na manipulaci, ale nesnáší to asi na výstavě nebo co?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 16:23
- Nahlásit
Teda to je fakt pálka,kdyby chtěli tisícovku,tak se možná přidám,ale tohle fakt neee ale, někde psali,že je to fakt super. Ale my máme výstavy stejně jen jako doplněk,naše hubený torpedo šampionem nikdy nebude
Holky,děkuju za dotazníček ještě jednou (Tikalový ,teda ne ),už to vyplnilo 90 lidí,tak to bude mít do neděle nějakou vypovídající hodnotu
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 16:58
- Nahlásit
Zuzana T
No mně nepřijde, že by Charlotte neměla ráda výstavy, když je dostatečně utahaná, tak si to i celkem užívá. Třeba pohyb má fajn, volně si myslím se předvádí taky celkem slušně, ale ten pevný ji evidentně kazím hrozně já. Co myslíš, ty na to máš oko.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 16:58
- Nahlásit
jana33
No vidíš,jedna Tikalka ti chybět nebude .
Vlasta
A jooo
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 18:28
- Nahlásit
bilksa
Ano, už chci krýt letos, protože Laře budou 3 roky, tak si myslím, že je nejvyšší čas. Ženicha zatím ještě nechám v anonymitě.
Vlasta
Vlasti, já se toho kurzu taky chci zúčastnit a pojedu i se psem. Sice Boca není ideál na výstavu (tím myslím, že jí to baví tak z půlky), ale na někom se člověk učit musí. Tak jsem ráda, že tam budu mít parťáka.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 18:54 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
EvkaS ještě pojede Hanka od nás - taky se chystá...
Hele jestli Bocka není ideál na výstavu tak to potom Greeny bude handlerský oříšek s náma si ty peníze fakt zaslouží
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 19:46
- Nahlásit
bilksa
hodně jsi na tom zapracovala a na posledních výstavách ti to šlo.Musíš se umět také pochválit .
Já bych to lehce přirovnala ke cvičení např.WT - v tom se vyznáte líp,jak já.Disciplína je daná- víceméně - ale na každého psa se musí jít trochu jinak.Stejné je to s vystavením.Jsou pravidla vystavení,ale záleží na momentální kondici a náladě psa,na prostředí,kde je výstava - venku,v hale,hodně místa,málo místa,klouže to atd.Pak také občas je výhodou vědět,co který rozhodčí upřednosťňuje - zda si potrpí na pohyb,zda ví vůbec,co je golden,zda mu vysloveně něco vadí a na co z nedostatků kašle atd.
Se psem je nutné být stále v kontaktu a přitom sledovat dění v kruhu,konkurenci ,rozhodčího,nerovný povrch,úhel světla apod.
No je to o zkušenostech,talentu a pevných nervech - od všeho mi dost chybí.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 19:59
- Nahlásit
Zuzana T
Jeee, děkuju!!! To jsem ráda, že se lepšíme. Já ji furt neumím srovnat v pevným postoji - buď jí udělám hrb na zádech, nebo ji zase rvu strašně dopředu, chudinku. Teď trénujeme na psích paštikách v tubě a to nám jde líp, protože to olizuje a nenatahuje se po tom, ani to netrhá, tak nedělá hrb.
Jinak, když čtu, na co všechno mám dávat pozor, tak to mám cvičení tak na třicet let... Já stíhám akorát psa a snažím se dávat pozor na dění v kruhu. Rozhodčí neznám, a úhol světla už je vysoká...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:12
- Nahlásit
bilksa
vysokou študuješ,ne?
Jo a také nemalou úlohu hraje grooming a jak tak pozoruji v poslední době jednu z hlavních...
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:26
- Nahlásit
grooming
Co to je??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:32
- Nahlásit
Ketrin1
úprava srsti,to tě ale víceméně míjí,labíčkovi tak max.zastřihnout koneček ocásku,pokrátit paspárek a drápky a přejet srst jelenicí
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:33
- Nahlásit
Zuzana T
No to jim někdy závidím.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:37
- Nahlásit
jelenicí
mno, jednou jsem vystavovala čokoládku (opravdu tmavě čokoládovou, ne tu vybledlinu co většinou u nás jsou) a docela jsem koukala, když ji majiteka než nás vyslala do kruhu, přeleštila vlhkýma ubrouskama na dětské prdelky
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:40
- Nahlásit
Holky já měla před chvílí šok, budeme předělávat podkroví, tak jsem vyklízela pokoj syna co tu dlouhodobě není, vynosila jsem asi milion knížek atd. a vzadu v knihovně byla igelitka a z ní na mě vykoukly ustřižené dredy, co tento synek před pár lety nosil... jsem se šíleně lekla!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:49
- Nahlásit
Ketrin1
nostalgie? Také je syneček měl - tři,ale pouze jedny prázdniny.Chtěl tenkrát svůj 1.mobil,tak musel podstoupit výměnný obchod - mobil za dredy.
Nedávno na honu se bavily dvě chovatelky irčanů,že používají na vlny na zádech dětské ubrousky na po.... zadečky.Prý jsou napuštěné nejakým olejíčkem nebo mlíčkem a srst se tím suprově vyrovnává a je lesklá - takže?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:55 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Zuzana T takže já jsem koupila od Avonu olejovou masku na vlasy ......
Zrovna jsem si ji napatlala na hlavu - úžasně voní - Greeny už se jistě těší......
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 20:58
- Nahlásit
no vida, místo ranního foukání a žehlení účesu stačí přejet nějakým baby tissue
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 21:01
- Nahlásit
Oni na ty prdelky dělají i pěnu ve sprayi - je taky olejová a používá se k očistě miminek místo vody - nevysušuje.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 21:01
- Nahlásit
Ketrin1
Jako blbý nápad to není - kupovat se mi to nechce,zkusím vydyndat jeden na nějaké místní mamině.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 21:51
- Nahlásit
Zuzana T
Já zůstanu u šampónu od Héry, pak vydrbat ručníkem proti srsti a jdem na to.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 21:59
- Nahlásit
bilksa
No jasně,my také,ale láká mě to zkusit - asi bude pokusnej králík Cathy.
Dobrou
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2011 07:37
- Nahlásit
Zuzana T
jeden Ti asi nestačí, bo té tekutiny v nich není tolik abys je mohla třeba ždímat a navíc musíš vědět tu správnou značku. Tyto dětské vlhčené ubrousky mám stále v autě - jsou super, na ruce, na palubku - v létě když jsem zpocená - ale některé pouští chloupky, některé mají více parfému a méně oleje a tak.... super jsou ty co mají ten uzávěr z pevného plastu - ty nevysychají.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2011 08:35
- Nahlásit
Teda, to stříhání a česání vám goldenářům nezávidím, ale zase se tím dá lecčemus pomoct, ne? Dobrý střih, tuhle natupírovat, tuhle připlácnout.... To na labrošovi je vidět všechno a neuděláte s tím nic.
Jednou jsem koupila nějaký sprej s norkovým olejem pro lesklou srst - to byl takový smrad, že Bailinka z toho málem dostala šok. Dočista se splašila, lítala sem a tam, válela se, jen aby se toho nějak zbavila. Nechápu proč to tak parfémují, když je to pro zvířata! Radši jsem to vyhodila, Bailinka už takhle výstavy neměla ráda, ještě kdybych ji před každou nastříkala tím sajrajtem, to už by se mnou asi nemluvila.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2011 09:09
- Nahlásit
Vlasta
Taky je mám všude, v autech, v kanceláři, utírám s tím prach na všem kromě dřeva...a od kámošky jsem okoukala že to dávám i na WC jako variantu toaletního papíru
Máme tady skoro 10 cm nového sněhu, heč
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2011 09:24
- Nahlásit
Ketrin1
Vlasta
tak holky poraďte značku - sice jste ani jedna,předpokládám už dlooouho žádnou kojeneckou prdelku neošetřovala,ale asi máte přehled,jak se zdá.
|