| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:30
- Nahlásit
jana33
No ono v tom lese zase tak špatně nebylo - my cvičíme v bývalém voj. prostoru Ralsko a tam jsou úžasné rybníčky v lese.
Nevím, doufám, že se srovná, vodní práce se blíží...
choco
No to jsem tedy na to zvědavá, ještě že jsme nejeli taky do Budějek - asi jsme ušetřili za cestu a přihlášku
Kámoška byla v sobotu ma MR ČR v IPO 3 v Raspenavě a tam asi přímo z mistráku prý odstoupilo asi 12 psovodů - že nebudou trápit psy.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:45
- Nahlásit
Dobré ráno!!
U nás taky hnusně - teď tedy neprší, ale zima hrozná, Michal šel zatápět. Já dneska strávím den u učení, zítra dělám těžkou zkoušku z matiky a umím jednu stránku z 30...
Vlasta
Greeny to určitě zvládne, v horku mi Charlotte taky nechce makat, zvlášť slídit, za chvíli si lehne do rákosí a nemůžu jí dál dostat. Kdy máte ty vodky?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:55
- Nahlásit
bilksa
10.7. - ale zvažuju jestli na ně vůbec půjdu, když to teď tak mršíme. ¨Jooo, Jolča mi říkala pojď s náma dokut Ti se zvěří nekraví, ale já ne - neměla jsem to rákosí a nechtěla jsem dělat ostudu - no a teď to mám.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:58
- Nahlásit
Vlasta
Tak on mohl být z toho horka otrávenej obecně, Sam to taky nesnáší,nicméně stopičkovat mu to teda nebrání kdy máte vodky? Tady jsou všechny zkoušky až v půlce prázdnin.
Jinak tady trochu poprchává,je zima,ale krásná,vůbec mi to po těch hicech nevadí
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 09:59
- Nahlásit
jana33
10.7. za necelý měsíc.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:00
- Nahlásit
jana33
Jo já vím že vedro nesnáší, akorát nevím co budu dělat když tam vedro bude - jakože asi jo - ledy bychom začínali ráno brzo - pak by to bylo schůdné - nevím jak dlouho to může celé trvat ani kolik tam bude psů
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:00
- Nahlásit
Vlasta
A to jsou klubovky nebo omskový?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:24
- Nahlásit
My jdeme 17.7. taky se bojím horka, ale nedá se nic dělat. Největší problém máme s dohledávkou pohozené kachny, pořád ji od sebe nemůžu na tu vzdálenost dostat, když udělám alespoň pár kroků, tak ona se rozběhne, ale když musím zůstat stát, tak nechce slídit sama tak daleko, jak ji to mám naučit?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:36
- Nahlásit
A na suchu jde sama nebo taky musíš jít s ní? Těch víc aportů na nabuzení nefunguje?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 10:54
- Nahlásit
jana33
OMSový - ty vodní nechám Omsový kousek od nás a uvidím a na Podzimky bych šla na klubovky někam??? - ale to je ještě daleko.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:30
- Nahlásit
Vlasta
Tam u vás dělá zkoušky hodně retrívrů,uvidíš,že budeš spokojená Okolo nás jsou vodky až na začátku srpna. Ale já jsem teda ráda, jestli se k nim dokopeme,tak máme ještě čas na nácviky. Já se s tím naším torpédem budu nejvíc bát klidu na stanovišti a markingu klidový disciplíny nebudou naší silnou disciplínou,leda by se zkoušky dělali u nás a Fanča tam byla sama,to pak má klidy stoprocentní
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:31
- Nahlásit
jana33
Víc aportů nefunguje, nemůžu jí dostat dál. Dělá to i v třeba na posečený louce. Jakmile s ní nejdu, tak hledá tak do okolí 15 metrů ode mne a pak se vrátí, když ji znova vyšlu, tak jde zase jen na +- takovouhle vzdálenost a dál nechce. Jakmile se rozejdu a udělám třeba 5 kroků, tak už sama slídí dál.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:32
- Nahlásit
Taky jdeme na OMSový, ale loni jsem teda moc spokojená nebyla, tak uvidíme. Máme to kousek, tak to zkusíme.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:35
- Nahlásit
bilksa
A na čem jste loni pohořeli? A to dělala vždycky? A co zkusit jí odložit tak,aby viděla - rozházet aporty, pak se k ní vrátit,trošku se projít, otočit,aby si to úplně nepamatovala,kam to spadlo,ale přitom věděla,že tam jsou. Nevim,jen mě to tak napadlo, jestli by to nepomohlo
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:39
- Nahlásit
jana33
To jsme s chovatelkou taky zkoušeli, nechám jí koukat, že odnáší kachýnku a odhazuje, pak se s ní projdu a pustím jí hledat - udělá to samý...
Loni jsme vypadli na první disciplíně, aport kachny z vody - trénovali jsme fakt poctivě, nikdy se mi nestalo, že by mi nedonesla aport a na zkouškách ji krásně vynesla a pustila cca 2cm od břehu.... I přes mé pokusy o znovu uchopení aportu už kachnu nevzala do tlamy, a jelikož kachna ještě ležela asi v centimetru vody, šly jsme...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 11:56
- Nahlásit
bilksa
No,to je přece nromální,že když o nic nejde pes maká jak šroub, a když o něco jde,tak vyvede něco,co by tě nenapadlo
Hmm,tak to už ted nevim, leda odhodit,zapamatovat si,kde leží,vzít jí na vodítku k nim,ale tak aby je nemohla vzít, vrátit se na začátek a vypustit jí. Nebo jí věnovat na pokusy to našim slibuju furt
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:01
- Nahlásit
jana33
No u nás se nevěnuje na pokusy, u nás si balí uzlíček a putuje přes plot do útulku...
No zkusím ještě to vodítko a jinak budu doufat, že tam navětří zvěř... (to jsem zapomněla podotknout, pokud ji vyšlu slídit a ona něco navětří, tak je v trapu a tři minuty o ní nevím).
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:10
- Nahlásit
bilksa
Hm to máš taky dobrý - jak při navětření zvěře zapomene že nechce jít od Tebe. To jak popisuje Jana není špatný - je to začátek nácviku vysílačky.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:11
- Nahlásit
bilksa
Tak leda si zařídit,aby šla jako první a něco si tam ráno nasadit
Vlasta
Čehože nácvik?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:13
- Nahlásit
jana33
to už doporučoval taťka, že mi tam ráno nasadí nějakýho bažanta...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:13
- Nahlásit
jana33
myslí že se to ve výsledku jmenuje blind - pošleš povelem dopředu psa tam kde Ty víš že něco je, ale on ne.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:17
- Nahlásit
Vlasta
To bych přesně potřebovala Charlotte naučit, jen nevím jak...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:25
- Nahlásit
bilksa
no tak jak píše Jana - ukážeš mu že to tam, odvedeš ho a z nějaké vzdálenosti - napřed malé - ho pošleš s povelem dopředu. Vzdálenost prodlužuješ a měníš směry vyslání. Nebo s pomocí hazače - hodí Ti někam aport - psa pošleš a když se vrací tak mu tam hazeč hodí ještě jeden NA STEJNÉ MÍSTO, tak aby to pes neviděl - po přinesení prvního si ho dáš k noze a na povel dopředu vyšleš na stejné místo - když se blíží k němu pískáš hledej. Až to bude umět tak ji pošleš kamkoliv - tedy my to ještě tak moc neumíme - máme potíž s tím aby běžel rovně.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:29
- Nahlásit
Vlasta
Ježiš,tak napíšu blind a jsem v obraze,ne?
Ale v případě Charlotky bych to udělala s víceroaporty a nedopískával,když to chce mít na to slídění. Samozřejmě vedle toho může dělat i normoš nácvik posílání dopředu
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:34
- Nahlásit
No tak budeme cvičit a uvidíme. Zkusím ji naučit tu vysílačku, to by nám myslím pomohlo.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:38
- Nahlásit
jana33
no vidíš Bilksa taky píše vysílačku a ne blind - já jazykový antitalent to raději moc nepoužívám, bo si ty výrazy pletu - je to jako vysílačka na IPO - tu znám ze cvičáku - to je přece jasný!
Včera jsem jen tak zkoušela na cvičáku tedy tento blind - ale na dva dummíky a vzít měl ten zadní - musel tedy přejít ten první a nechat ho tam - normálka to vysekl - to mi udělal alespoň jednu radost.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:43 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Vlasta
No,mě právě vysílačka zavání nějakou sportovkou a v tom se vůbec nevyznám
My tohle dělali na cvičáku opačně,většina psů měla tendenci jít pro ten druhý (nebo poslední,když jich bylo víc),protože ten viděli jako poslední padnout Teda to nebyl blind
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:43
- Nahlásit
Vlasta
No vidíš, jakej je pašák a ty ho furt pomlouváš...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 12:58
- Nahlásit
jana33
zastavit psa u toho prvního je lehčí, vyšlu dopředu - když se blíží k prvnímu - zapískám hledej a bere ten první - ovšem musím to stihnout než ho přeběhne. Pro mě je těžší dostat ten vzdálenější, zatím to dělám nácvikově - neházím, ale nesu si je tam oba a pes se dívá, samo není blbý takže mu dojde že tam něco bude a po cestě když běží tak vidí toho prvního. Vlastně i na zpáteční cestě je to pro něj těžší - nevyměnit je když zase míjí prvního dumíka. Ale to mi Greeny nedělá, v tréninku házíme aporty při přibíhání přímo pod nohy a nic - běží dál.
|
brookbank
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 13:57
- Nahlásit
Ahoj všem po delší době
GRATULUJU k narození štěnátek, na fotky se raději moc dívat nebudu )
máme za sebou náročný víkend, v sobotu WT v Budějovicích, naprostá paráda, super disciplíny.... i když já jsem takhle těžký E a L snad ještě nezažila... Ečka udělalo z 15 psu tuším 8, my jsme s Faith byly 6té, mám pocit že ted ty E udělali jen trialoví psi, ostatní bohužel Odpoledne jsem překládala u L, to byly mazec disciplíny, z 9 psu udělali 3, Stefano Martinoli si tam vymyslel dost vražedný disciplíny, jednu - dvojitý blind v lese na cca 70m, do Večka. Druhou disciplínu co mel byl daleký marking přes vypuštěný rybník do druhého napuštěného rybníku, pes musel přes vysokou trávu a rákos, ta vzdálenost byla snad 100m, jak se pes dostal za první rybníček tak nebyl vidět natož aby se mu dalo nějak pomoct,po markingu šel pes na blind do vody, nesměl obíhat a měl tam několik svádivích aportu na břehu, protože tady bylo nejlepší psa poslat rovně do vody a pak asi po 30m ho otočit doleva na břeh a tam měl hledat. jeden pes zaměnil, a ostatní bud do té vody po markingu nechtěli a nebo je vudci nedostali tak daleko do vody.
takže tot zpravodajství z WT
|