Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 14:47
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
ja jsem vcera napekla 3 druhy a rohlicky jsem hned pripekla, protoze mi deticky snedly 2/3 z prvni varky...
Dnes to vypadá na hezké počasí
tady chc*je a chc*je

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 20:15
- Nahlásit

Tady odpoledne taky začalo a ještě nepřestalo.
Já jsem zkoušela novej recept na košíčky a už budou taky pryč.

ati
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 21:56
- Nahlásit

Tak jste mě donutili a taky jsem se do toho pečení pustila

darkvirgin
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 22:25
- Nahlásit

ahoj, koukám, že tu diskuze docela jede. přemýšlím. že bych si příští rok pořídila čubinku rtw. nějaké zkušenosti mám, jednoho už jsme měli, ale byl bez PP. tentokrát bych si chtěla pořídit štěndo s PP a vás bych poprosila, jestli byste mi poradili dobrou chovku odkud. chtěla bych spíš pracandu, protože bych chtěla zkusit udělat nějaký zkoušky atd. nějaký favority mám, ale chtěla bych se takhle ujistit. děkuju moc za odpovědi

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 07:28
- Nahlásit

darkvirgin
Už tu ta diskuse někde byla, ale chtěli spíš domácího mazlíčka. Když chcete pracovní čubu, vybírala bych, aby čuba měla alespoň jedničkové zkoušky a pes byl jeden z mála slušných chovných psů tady v republice.
Jako nadějná chovná stanice se jeví CHS Z Benáteckého dvora, kde je chovná fena Feigee od Vítkovi hory(3.na MS RTW), ta fena je dobrá a první krytí měla s Vašonem a vrh se jeví výborně, ještě jim nejsou ani dva roky a už spousta z nich má složené zkoušky nebo jezdí závody. Slyšela jsem, že p.Hájková bude nakrývat fenu znovu, tak bych si to být vámi ohlídala.

Jinak dál bych vybírala podle otců štěňat. Vzala bych si být vámi např.po těchto psech: Vašon Hodubí dům, Faust od Vítkovi hory, Bruss Janovský dvůr, Hádes od Jurečka.

Chce to hlavně vybírat podle rodičů a nedat na věhlas chovné stanice. Jestli chcete, písněte mi na mail moravcovapaja@seznam.cz vaše favority, o kterých přemýštíte, třeba bych vám k nim mohla poskytnout nějaké informace.

Pavka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 09:32
- Nahlásit

darkvirgin
A já se připojuji, koukala bych určitě nejenom na otce, ale také na matku. Ta dává určitě min. polovinu vloh (říká se, že i víc). Paní Hájková s Feigee jede krýt do Německa, tak pak také záleží, kolik peněz budete chtít investovat do štěníka. Jinak přeji šťastnou ruku při výběru.

ati
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 10:03
- Nahlásit

Pavka
ahojky, jak se daří?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 10:35
- Nahlásit

darkvirgin
mě je taky sympatická Feigee - jsou fakt dobrý

Pavka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 10:39
- Nahlásit

ati
Pracovně jako před každejma vánocema. Zrovna odjíždím na celý víkend pryč pracovat. Ale cukroví už mám taky upečený a po návratu budem jenom plnit a zdobit.
Jen tak mimochodem, nechtělo by se někomu u nás zastavit a uklidit?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 10:53
- Nahlásit

Kalliope
A hlavně ty šněňata, co dala v prvním vrhu jsou bomba, exteriér sice slabší, ale pracanti. Teď jde jen o to, po kom to mají, jestli po ní nebo po Vašonovi.

darkvirgin
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 12:09
- Nahlásit

Pavlina Moravcova

děkuju za odpovědi. určitě vám během dneška napíšu jinak na čubinku (čistě na pořízení) mám připraveno 18tis. vím, že se štěníci pohybuju okolo 10 - 15tis, ale říkám si, kdyby někdo chtěl víc. samozřejmě, pokud to bude ještě o nějakou kačku víc, tak jí taky dohromady dám ale děkuju za tip.
přítel mi říkal, že si mám zajet pro štěně do německa, ale 2000e se mi zdá moc, když se ještě říká, že jako amatérovi by mi stejně nedali moc na výběr. tak nevím. každopádně vám napíšu a třeba se tu během roku budu chlubit

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 12:44
- Nahlásit

darkvirgin
Jet pro štěně do Německa mi přijde zbytečné, osobně bych nejela, protože ty rodiče neuvidím na vlastní oči něco dělat. Můžou míz zkoušek hafo, ale nevím, jakým způsobem k nim přišli. Abych si v dnešní době vzala štěně a neviděla jejich rodiče dělat, to bych neudělala.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 12:49
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Nemam pro to sice zadne argumenty, ale muj osobni nazor je, ze vetsi cast vloh predava u psu matka. nevim sice proc, ale myslim si to, tim ale neshazuji v zadnem pripade geneticky podil psa. jen si myslim, ze vetsi podil ma fena (pr. 65% na 35)

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 12:57
- Nahlásit

Kalliope
Já netvrdím, že by to bylo naopak, nebo snad jo? Asi jsem to teda někde špatně napsala.
Také si myslím, že fena předává víc. Má starší fena zdědila vzhled po otci a povahu po matce, mladá ďáblice je zase celá otisk své mamči má po ní obrovský temperament a vzhled.
Ještě je zajímavé, že ta fena přenesla temperament jen na fenky, pejskové z vrhu jsou jiní.

darkvirgin
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 13:30
- Nahlásit

Pavlina Moravcova

právě proto bych tam asi nejela. že si nemůžu vybrat a neuvidím rodiče. tak jsem Vám napsala.

doufám, že budu mít šťastnou ruku na výběr

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 13:55
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
To byla reakce na tema, ktere jsi nakousla, ne na tvuj nazor . osobne si proste myslim, ze fena predava vic nez pes, ale nemam to nijak podlozene. takze nic ve zlem, internet dost zkresluje

kulala
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 18:15
- Nahlásit

Pro FIFI, a ostatni koho to zajima
vratli jsme se s megerou ze skoly ve ct v noci po tydenim bloku , zkousky jsem vsechny prolezla(zatimco megera se prokopavala v arene do australie bez ohledu na to ze panicka se skoro musela jit prebalit- uz sem holt dlouho ze skoly)uz ted mam nervy v beliku za dalsi zkousky- pac ja husa jsem jim na prihlasku napsala co jsem vsechno dali tudis jako progresivni trenink mi zbyl search a flyball a vzehledem k momentalnimu vyvoji situace jsem ze rozhodla pro search ale pssst jeste vo tom nevi na lednovy "have a go dogtrekking "mame 5 lidi- ted se mi prihlasil pan s perdelem- 2 roky jmenuje se arnie tak jsem na ne zvedavatot novinky za zamori

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 20:45
- Nahlásit

kulala
Zdarek!
zkousky jsem vsechny prolezla
No bezva, holka siskovna, dostane piskotek, to je pasanda! Gratuluju. Kdypak te cekaj dalsi zkousky?
jsem ze rozhodla pro search ale pssst jeste vo tom nevi
To abys ji teda naucila poradne stekat, a ne jen chrchlat.
pan s perdelem- 2 roky jmenuje se arnie
Perdeeeeel!! Zastaaaav!! (pardon, to je moje uchylka, vidim perdela a hulakam na kamosku at okamzite zastavi a supajda se s nim muchlat). Arnie - a jak dal? Zjisti a hlavne fot, fot, budete to mit na snehu nebo na blate, co myslis? Tady to vypada, ze skoncil podzim bohuzel, dneska poletovaly prvni bily hnusy.
Diky za novinky a tesim se na dalsi.

kulala
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:47
- Nahlásit

FifiTo abys ji teda naucila poradne stekat, a ne jen chrchlat.
pasivni indikace je moje zachranatakze stekani vynechame na sedni/lehni bych to vydela
Dalsi zkousky -prakticky budou v breznu a cervnu jinak pisu prace jak degen kazdy 3 tejdny-mazec ted mam posledni do pristiho patku a pak volno pres vanoce

Perdela urcite poresim neboj.myslim ze budem na blate ale nikdy nevis...fotit budu neboj abych mela neco na web

a jeste jedna novinka. za chvily budu jeste dogtrekking.ireland

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 23:03
- Nahlásit

kulala
pasivni indikace je moje zachrana
Sem nikdy zachranarinu nedelala, jen co jsem kdy letem svetem procetla, znamena to takovy to to, jak veme cokl nakej predmet od nalezeny osoby a donese ti ji a pak te k ni dovede?? Nebo budu za uplnyho blba?
za chvily budu jeste dogtrekking.ireland
No to se haaasky rozjizdite, pani! Za chvili budete prezidentka.

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 23:12
- Nahlásit

A tedaaa, ted cumim jak puk, ze snad blbe vidim, a ejhle, tahle nejen rtw kvokarna jede uz 4. rokem, toz posilam tichou vzpominku vsem pesanum, ktery uz nejsou a prani vseho nej tem soucasne nemocnym a tak.

kulala
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 16:26
- Nahlásit

Fifi search maj na mysli vyhledani predmentu ve vymezenem prostoru- chtela jsem delat pasivni search - coz by byla rada lidi (jako to delaj psy na drogy..) jenze to mi nepovolej - nemam licenci na drogy a za druhy by byl problem s lidma a bylo by to moc jednoduchy.takze to musi bejt activni search- to jest prohledavni terenu -indikaci musim udat predem- takze to zalezi na me jestli bude pasiv nebo aktiv. Jinak to co jsi psala je pravda nejsi za blba akorat nevim jak to vsechno zklounim protoze tohle je airscenting a asi mi to znacne pokaka stopy....takze dalsi moznost je college test coz je poslusnost na jejich urcenem levelu coz asi nakonec tak dopadne....jeste nevim
No to se haaasky rozjizdite, pani!
to ani nee ale potkala jsem stejne sileneho pana/figuranta ve skole takze se s cubkou brzy premistimea domenu dogtreking ireland taky nikdo nema takze bych si nechala vobe a i nadale poradala akce UK a Irelandholt toho proste mam malo na praci no....
a dneska rano jsem videla dva perdeli- naky lidi je vencej ve vsi tak jsem si vzpomela

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 19:13
- Nahlásit

search maj na mysli vyhledani predmentu ve vymezenem prostoru-
A jakej druh predmetu? nabojnice? Koberec? klice? Vlastni ci cizi? to je zajimavy.
Active search s pasivni (oznaceni zalehnutim, sednutim, postojem? ) ci aktivni (zvednuti predmetu? doneseni ho?) indikaci.. Voe, to je veda, chapu to takhle spravne?
dneska rano jsem videla dva perdeli-
Perdela videti, hezky den miti. No este abys je tam casto nevidala, v kolebce jejich puvodu, to by bylo smutny. Ja kdyz vezmu obe cuby perdeli do mesta, tak si lidi ukazujou a chichotaj, jee, dasenky a tak.

kulala
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 19:53 - Změnil/a: kulala
- Nahlásit

Fifija je tady moc casto nevidim ale tenhle parecek bydli nekde ve vsi a maji dva.
Chapes to spravne-za aktivni indikaci se povazuje stekot nebo skrabani... pasivni bude zalehnuti(v tichosti)
na cvicaku kam jezdim jsou vsichni az na me drug dogs handlers a delaj nocni kluby a olympijskou stavbu prohledavaj auta a lidi.Psy jsou na vybusniny, zbrane drogy a prachy. Takze jak mi bylo vysvetleno jsou 4 druhy indikaci..nepamatuju si je vsechny ale pasiv pro active - pes sedi jako indikace- drogy vetsinou. u vybusnin chces taky pasiv/freeze, lehni./- z ocividneho duvodu.. activni indikace je potom stekani nebo skrabani
Co se skolniho testu tyce- aktivni search je mysleno ze pes bude systematicky prohledavat tebou urceny smer(takze revir)
predment si muzes vybrat co chces- treba kus kuze koberec, klice bych ty svince hledat nedala pac bych si rovnou mohla jit udelat novyrespektive chtej neco jako umely pachy )bylo nam teda receno treba podpalovac vohne na vate v pytliku strcenej v trubicce s dirkama. Predmet bude vlastni ale nekdo jinej ho pro tebe schova- cim vic ti to popisuju tim vic chci jit delat college test!!

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 20:05
- Nahlásit

kulala
Predmet bude vlastni ale nekdo jinej ho pro tebe schova-
Takze napachovano od tebe a neco jako na obedienci, jen to plivnou klestickama do prostoru?
cim vic ti to popisuju tim vic chci jit delat college test!!
a co tam vsecko chtej, na ten svuj level?

kulala
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 09:28
- Nahlásit

Fifijj to je presne ono- nekam schovaj,zakopou apod..
co tam vsecko chtej, na ten svuj level? to jeste musim zjistit- videla bych to na pre-begginers soutezni poslusnost vzhledem k tomu zevsechno ostatni jako agility se taky budou bodovat na tomhle levelu.

Problem kterej momentalne resim je ten- ze jsem cca pred nakejma 3ma mesicema zacala chodit na ten cvicak a myslim to se schutz vazne.teda dala jsem si za cil prolizt BH a Sch1 - kdyzbys videla cubu tak mi reknes ze sem asi zesilala.. pracovni pejsy v jejich papirech nenajdes... lec bych to chtela aspon zkusit.. Tudis otazka zni jak moc mi dalsi trenink neceho jinhyho dorazi az do ted tezce vydrenych par sekund pozornosti od psa, stopy a tak..tak jako fakt nevim.... teda vim potrebuju dalsiho psa

Kalliope
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 10:38
- Nahlásit

kulala
teda ty jedeš - já už se v tom vůbec neorientuju !!

kulala
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:17
- Nahlásit

Kalliopeja ti to mile rada vysvetlim
zjednoduseno- budto projdem nebo bude gulas

Kalliope
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 10:11
- Nahlásit

stejně je toho nějak moc

kulala
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 13:36
- Nahlásit

Kalliopejak rikam.rada vysvetlim, ono asi moc nepomaha ze uz pomalu neumim psat cesky -rodice odmitaj cist moje emaily
a kdyz bys mela nakej jednoduchej recept na gulas(moc toho asi nebude- cuba je fit ) tak se taky nebudu zlobit

<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání