| Autor |
Zpráva |
ati
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 12:46
- Nahlásit
Petra_ruza
na majitelku psa Manouman Pika-Esa
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 14:07
- Nahlásit
ati
nic extra nemam - poslal jsem Ti mejla
|
ati
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 14:17
- Nahlásit
Petra_ruza
jj dík, už jsem si myslela,že kontaktuji chovatelku a optám se jak na tom pes je
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 16:01
- Nahlásit
ati
na tu jsem nasla kontakt, ale odkaz na Pika-Esa nefungoval. Libil by se Ti jako tatka?
|
mmks
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 16:59
- Nahlásit
Dobrý den, omlouvám se, nebudu číst celé vlákno, je to hodně stránek a co jsem studoval začátek tak je tam dost pokecu.
Pořídili jsem si křížence (fenu), otec rotvajler (matka kříženec boxer a Arg. doga - co jsem si byly pro štěně totální flegamtik). Vypadá, že od něho celkem dost pochytila )Vzhledově.
Chci se zeptat, jaké má tato rase specifika (samozřejmě popis rasy a charakteru jsem četl, ale přece jen od chovatelů je to něco jiného než obecné věci někde z encyklopedie). Nějaké záludnosti při chování, při výcviku, nutnost zvláštního jednání atd. atd. ?
Děkuju.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:04
- Nahlásit
Petra_ruza
no mě se ten psík projevem moc líbí,takže s chci optat jestli je vůbec chovný a prostě navázat kontakt
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:18
- Nahlásit
mmks
otec rotvajler (matka kříženec boxer a Arg. doga
Panecku, to je ale mix!
Nějaké záludnosti při chování, při výcviku, nutnost zvláštního jednání atd. atd. ?
Jako ze strany otce rtw? - zaludnost neni rotvajleri vlastnosti, spis naopak, ten co na srdci, to na jazyku. Pokud je tedy majitel pro stene čitelny. Dal jako u vsech vetsich plemen - nutnost dusledne lec laskave vychovy odmala, doprat fence spoustu socializace mezi ostatnimi psy (takovymi, kteri male stendo nezvalchuji), ve meste, dopravnich prostredcich, ucit od mala na manipulaci jako otirani pacek, kontrola zubu, cisteni usi (byt zatim jen symbolicky) - taktez po dobrem a za odmenu. Od mala si na sebe stenatko fixovat, v lese a polich hrat na schovku, aby si te stendo naucilo porad jednim okem hlidat.
A po pravde - z tohodle mixu muze vyrust cokoliv, temperamentnejsiho cosi nez rtw, pritom s jeho povahou (vuci ostatnim psum obcas nesnasenlivejsi).
Potes panbuh. Urcite zajdete nekam v okoli na cvicak, byvaji skolicky pro stenata, tam se muzete hodne priucit (intonaci, odmeny, zaklady vycviku, s takovym materijalem bych tam sla rozhodne). Uz jsi nekdy mel/a predtim vetsiho psa?
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:43
- Nahlásit
ati
jo to me se taky moc libil - neuveritelna poslusnost - libil se mi nejvic ze vsech...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:51 - Změnil/a: ati
- Nahlásit
Petra_ruza
i mě,písnu chovatelce a uvidím, ona tam má dost infa na stránkách,ale finsky umim prdlajs leda po finské vodce by mi to pak šlo
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 18:53
- Nahlásit
ati
Finská vodka? Kde??? já ju chci!!!
|
mmks
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 20:13
- Nahlásit
Ne, proto hledám rady kde se dá. Líbí se nám velcí psi typu molos, ale čistokrevné jsme nechtěli buď kvůli povaze (Fila, Staford atd.) a taky ze strachu z přešlechtění a zdravotních problémů.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 20:26
- Nahlásit
mmks
ale čistokrevné jsme nechtěli buď kvůli povaze (Fila, Staford atd.) a taky ze strachu z přešlechtění a zdravotních problémů.
Ovsem takto mate povahu zarucenou.
Otec rtw mel udelane rtg DKK a DKL? to same krizenka maminka - plus u ni bych jeste mozna vzhledem k boxikovi pridala spondylozu.
Mate foto stenatka ? docela by me zajimalo, jak takovy mix vypada.
|
mmks
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 20:43
- Nahlásit
Popravdě čistého RTW by jsme nebrali . Uvidíme, snad jsme neprohloupili. Neřešme už prosím křížení ani výběr. Já ty psi k sobě nepustil a štěně už je člen rodiny, takže už to vrátit nejde. Ale protože to bude přinejmenší větší pes, tak se snažím zjistit co nejvíc o výchově a výcviku.
7. týdnů -
9. týdnů -
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 20:57
- Nahlásit
mmks
Neřešme už prosím křížení ani výběr.
Neresim. Krasny zviratko, opravdu. Moc pekny.
tak se snažím zjistit co nejvíc o výchově a výcviku.
Toz az bude fenule doockovana, vyrazte na cvicak, do tech skolek, tam vam opravdu poradi nejlepe "na zivo", plus sehnat vencici kamarady treba uz ted. Po netu to nema moc smysl. Odkud jste? - mit vas nekde bliz, hnedka bysme vyrazili.
|
crazy_horse
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 07:33
- Nahlásit
ati
zkusil bych tohle - http://www.workingrottweilerclub.com/eng_hallitus. htm
Milla Rantamäki
secretary
milla.rantamaki(at)elisanet.fi
|
ati
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 07:52
- Nahlásit
crazy_horse
dík,ale už jsem dohledala info o celém vrhu a pes zřejmě chovný nebude ,ale stejně majitelce napíšu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 09:09
- Nahlásit
mmks
no hlavně jak říkala Fifi - SOCIALIZACE. Dopravní ruch, hlavně lidi (aby se štěně naučilo, že člověk znamená vždycky nějaké pozitivum, většinou z nich padají dobroty apod. .. ), hlavně často, často brát mezi psy, ale opravdu často.
My neměli možnost prvního psa dennodenně tahat mezi ostatní psiska a taky to tak dopadlo, u fenky už to bylo perfektní, v té době byl nějaký štěněčí "babyboom" nebo co, takže to měla styku se štěňaty i dospělými psi až až a stejně - i když toho kontaktu byl přehršel, tak některý psy nesnáší, tam pak zase záleží na ovladatelnosti, kterou trénujete už od mala.
Hlavně věci řešit v klidu, žádný řev nebo nervozita, nesouhlas by měl být vyřčen jednoznačně a čitelně v pravou chvíli, stejně tak odměna by měla přijít v pravou chvíli, nejlépe Vám asi pomůžou na dobrém cvičáku, to je podle mě základ.
Jak říkala Fifi, naučí Vás tam zacházet s intoací hlasu, kdy pochválit a kdy vyjádřit nesouhlas a hlavně tam budete mít možnost sociálních kontaktů (tedy Vy sice také, ale hlavně štěně )
|
Elwood
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 10:43
- Nahlásit
Petra_ruza
dneska cvičáček?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 12:07
- Nahlásit
Elwood
Nee, doma budeš.
|
Elwood
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 12:10
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
nee nebudu a nebudu !!!
musím cvičit jásání a chválení pes může zůstat doma.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 12:57
- Nahlásit
Elwood
musím cvičit jásání a chválení pes může zůstat doma.
OK - takze dneska bez psa?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 13:02
- Nahlásit
Bez psa, to mi připomíná včerejší stopu.
Jsem si takhle vyrazila na stopu, jezdím po okolí a hledám dobrej plac a když jsem ho našla, jdu si dozadu do auta pro cedulku a zjistím, že čubu jsem nechala doma, byla tam jen Elina.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 13:08
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
jdu si dozadu do auta pro cedulku a zjistím, že čubu jsem nechala doma,
Booooze, tys pakun.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 17:33
- Nahlásit
Fifi
Jsem si spletla čuby no.
A to se mi už jednou stalo, že jsem ji málem nechala na poli. páč když je dávám do auta, tak Becky dám vedle auta lehni a zůstaň, mezitím naložím Elinu a pak Becky. Jenže tentokráte jsem uložila Elinu, nasedlla a začala couvat a když jsem takhle začala předjíždět nějakého ležícího rotíka, docvaklo mi, že to asi bude Becky. ještě že jsem ji neodložila za auto, to z ní taky mohla být placka.
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 18:21
- Nahlásit
mmks
já mám doma AD (RTW samozřejmě taky ) tak kdyby tě něco zajímalo o jejich povaze a tak.... tak se ptej
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 19:26
- Nahlásit
Měla bych začít pomalu balit, ale nějak se mi do toho nechce.
|
mmks
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 23:42
- Nahlásit
Děkuju.
Cvičák u nás je (okr. Břeclav) bohužel přímo v naší obci bez nějaké spolku, kde by jsem se něco aučil. Takže vlastně starý cvičák, kde zůstaly překážky a občas tam někdo cvičí, tak snad se někoho chytnu. Přece jen teoretické znalosti načtené z netu, nejsou nic proti názorné ukázce a radě.
Jinak dneska dostala 3. očkování, tak se víc odvážíme mezi psy. Zatím jsme ji brali ven (na ulici) pokaždé co to šlo, jak na vodítku tak na volno. Zatím k lidem a k ruchu vypadá apatická (obča se za někým otočí, ale bereme ji hend zpět, psíš aby jim nezašpinila nohavice), pokud se setkala se psem, tak jen na vodítku (oba, jinak jsem ji drželi v náručí - vím, že se to nemá, ale nebyla očkovaná) tak buď nezájem nebo nejdřív lehký strach, pak asi přepočítala síly a spíš naopak se k němu hrnula (malý yorkšir či co to bylo a jak se to píše).
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 15:20 - Změnil/a: kulala
- Nahlásit
Fifi[/b]i]Si magor. Proste si.[i] to vis ze ne, to se ti jenom zda
English eutanazie??? to neee ja mam babicku rada, uvarila mi knedlo vepro zeli... ted z toho budu muset behat ne 5 ale 10km abych to zase zchodila
Ati finska vodka?? kdeeee?? no nerikej dvakrat.. kdyz potka sob soba...
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 15:28
- Nahlásit
Tak tady je nas nedelni vykon.... ani cyklisti nas nemohli dohnat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:12
- Nahlásit
kulala
ani cyklisti nas nemohli dohnat
Silenec, naprostej. Nemam slov. Vypadate uplne profi, takovej zaujatej vyraz tam obe mate.
Cubky jsou nacpany k prasknuti, nejen jabkama (probehl sber na zahrade), ale i hruskama dovezenyma. To bude prdoatmosfera.
mmks
tak snad se někoho chytnu.
Bud, anebo se porozhlednout po cvicaku i v okoli. Vyplati se na dobry cvicak par km jezdit. TADY najdete seznam vsech ZKO, tak treba podle lokality natrefite na to "prave orechove".
|