| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 19:44
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Je k tomu závažný důvod, je to můj miláček a chci, aby měla štěňátka.
Si delas prdel, ze jo?
Ano, to já vše vím, a proto jsem říkala, že štěňata mít nebude.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:00 - Změnil/a: Pavlina Moravcova
- Nahlásit
Fifi
Nedělám. To myslím smrtelně vážně.
Jo a už víš v kolik mám být v sobotu na cvičáku? A jedeš tam taky?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:05
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Nejedu, cas ti dam vedit, az se vyjadri rozhodci. Drzim palce, to oseni - teda spis ozim, je dost ridkej, takze by to mohlo bejt to pravy vorechovy tezky terenoidni pro vas.
A smrtelne vazne to nemysli, na stesti stenat pomysli.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:10
- Nahlásit
Fifi
Tak teď nevím, jestli má cenu tam jezdit, jestli k tomu bude ještě foukat vítr, tak jsme v řiti.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:14
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Hele neser, ma bejt pekne. Sem se te ptala, jestli to je na stopro, vcera. Uz s tebou pocitaj!
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:24
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
že není tak nebezbečná pro mou fenu.
Zajimalo by me, co s takto nemocnou fenou muze udelat uz jen brezost? Nemluve o odchovu celeho vrhu..? Zjistovala sis to? Tedy pokud vubec zabrezne..viz:
...nástup typických klinických příznaků: tloustnutí i přes normální příjem potravy, vypadávaní chlupů, snížení celkové aktivity, zimomřivost, poruchy plodnosti,...
jelikož fena se těžko rozhodne
Ale prave od toho by meli byt soudni majitele. A ackoli se snazim sebevic pochopit, ze te sere, zes s ni objezdila nejaky zkousky a vystavy, nepochopim uz, ze pro tebe neni prednejsi zdravi Becky a stenat. Nebo aspon tak to na me zatim pusobi.
A ke všemu, když mi lidé, které znám a vědí o tom
A ta druha cast, ktera te zna a vi o tom, a ktera rika pravy opak?
Je k tomu závažný důvod, je to můj miláček a chci, aby měla štěňátka
Huf, jestli todle myslis fakt smrtelne vazne, tak se stala chyba nekde v Matrixu. Zamysli se, prosim.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:31
- Nahlásit
Mathea
Moc to hrotíš, kdybys mě znala, tak už to dávno neřešíš.
Fifi
Dyť mě znáš. Bych jela, ikdyby trakaře padali.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:34
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ale ja te znam...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:34
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Bych jela, ikdyby trakaře padali.
No proto! Cas pisnu, ale pocitej predbezne tak kolem 7.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:38
- Nahlásit
Mathea
Jo? A odkud?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:40
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Z Chlumce ze zkousek. Videla sem tebe i Becky, mela sem moznost vas videt pri prace. A z toho co jsi rikala si myslim, ze jsem te poznala dostatecne na to, abych to ted resila.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:44
- Nahlásit
Tak to si zas myslím, že za nějaké 4 hodiny, co jsem tam byla, jsme se asi moc nepoznali. A kort já jsem vždy v novém prostředí velice plachá
Na zopce byla Becky ještě bez elánu, co tam předvedla byla docela hrůza.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:49
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Je k tomu závažný důvod, je to můj miláček a chci, aby měla štěňátka.
tak to sorry, to je zavaznej duvod leda tak soupnout zaslepenyho majitele pod studenou sprchu
zavazny duvod, MOZNA, muze byt to, co jsem jmenovala - fena s vyjimecnou povahou a exterierem, popr. posledni "zachrankyne" nejaky kvalitini linie, jinak jsou to kecy jestli je tohle ta tvoje, nevim, mezi rotvikama se zas tak nevyznam, takze to at posoudi jini
a jinak chapu, ze jsi do fenky nacpala asi dost penizu za vystavy, ale to je bohuzel zivot .. jinak cvicis s ni predpokladam proto, ze vas to obe bavi, ne?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:54
- Nahlásit
Roxana
Právě že ona je vyjímečných kvalit, v exteriéru a i ta povaha není špatná, vždyť málo fen RTW v dnešní době má jedničkové zkoušky. I když už se to v poslední době trošku lepší nebo horší? To by bylo na dlouhé povídání.
Jasně, cvičíme, páč nás to baví. A hlavně jsem si pořídila takovou malo náhradu, takže na štěňata bych stejně neměla čas.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:02
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
že za nějaké 4 hodiny, co jsem tam byla, jsme se asi moc nepoznali. A kort já jsem vždy v novém prostředí velice plachá
Placha mozna ses, ale rozpovidala ses tam dostatecne o tom, co s tou fenou delas a nedelas a jak to delas, nebo si delala. A bohuzel to, cos tam pronasela, mi naprosto stacilo k tomu, abych ja ze sveho pohledu (troufam si rict, ze nestranneho vzhledem k tomu, ze do rtw absolutne nedelam a nevidim) ted mohla odhadnout, jak dalece ses schopna posoudit, zda je Becky tak vyjimecna, ze bys ji zaradila do chovu i pres jeji zdravotni obtize.
byla Becky ještě bez elánu, co tam předvedla byla docela hrůza.
O tom ja ale nemluvim, zkouska se nemusi dycky povest na jednicku, ze.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:16
- Nahlásit
Mathea
jj, já se ke svým dřívějším metodám výcviku přiznávám věřejně, i když se opravdu nemám čím chlubit. Co bylo, to bylo, už to nezměním. Becky byla můj první pes a u nás na cvičáku se prosazoval dříve dost používaný tvrdý výcvik. Říká se, že první pes se vždy zkazí. Teď u štěněte používám pozitivní a motivační metodu. Je to stoprocentně lepší a už u toho zůstanu. Převedla jsem na to i Becky. Sice trochu zvlčela, ale cvičí s radostí.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:18
- Nahlásit
Jo a fakt teda netuším, proč to pořád řešíš?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:23
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Se pustim do diskuse, doufam, ze te to neodradi od zkousek u nas.
Právě že ona je vyjímečných kvalit, v exteriéru a i ta povaha není špatná, vždyť málo fen RTW v dnešní době má jedničkové zkoušky.
Co jednickova zkouska vypovida o povaze? Spis o tom, ze zvire ma cilevedomeho majitele. Nekdo skonci na ZM, bo to do chovu staci, jinej jede dal.
Exterierovy kvality - mate dva CACe, myslis, ze to je vyjimecny?
Povaha - do toho se ti vrtat nebudu, kazdej nejlip vi, jaky zvire ma doma.
Ja mam doma uzasnyho temperamentniho zdravyho Kremyla (pravda, pry ma 0/2 kycle a nulovy lokte, povidal posuzovatel), ale ta cuba maka u kolobky, skace jak klokan, proste dysplatickej pes. Ma vrtuli misto ocasu. Ale za celej svuj zivot nezastonala, krom zanetu v usisku ci strzenej drap pri lovu kocky. Na vystave byla jednou, zkousky si rekreacni taky placame, ale jen proto, ze nas to obe dohromady bavi. Je to muj mazlicek, a hle, stenata mit nebude. Dalsi psi panna v rodine, stejne jako Dorota, ktery tahne na deset let. Nemusi bejt kazdej pes chovnej a nemusi mit kazdej chovnej pes/fena stenata.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:25
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ale o tom ja nemluvim. A nemyslim to jako utok na tvoji osobu, mne jde fakt jen o tu fenu a jeji pripadne potomstvo. Coz je i odpoved na tvoji posledni otazku.
Proste si me ani na cvicaku, ani tady nepresvedcila o tom, ze
Becky nakryvat nebudes, coz by bylo to nejrozumnejsi, co bys mohla s touhle fenkou udelat a dal s ni cvicit pro vasi spolecnou radost. Proto do toho porad ryju.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:28
- Nahlásit
Fifi
Neboj, mě nic neodradí, já jsem nezmar.
CACů má sice víc, ale to je fuk. Jen mi nepřijde, že by to byla taková šereda.
A už mě tu neba psát vlastně o ničem, páč štěnata mít nebude, tak co řešit?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:32
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Dovolím se vmísit,chovám irské vlkodavy a čau čaui.Rotvíka si po studiích bude pořizovat syn.
Myslím,že chovat na feně jen pro vlastní radost a ego a pominout možnost genetické zátěže štěňat z choroby matky je docela prů**r.Jak pro fenu,mimča a jejich majitele.Nemluvím ani o tom,že tebe naštvaní majitelé pokud se doví,že jsi o nemoci věděla a stejně fenu nakryla šetřit nebudou.Poškodí tě to na pověsti chovatele a peněženku taky slušně provětrá.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:32
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
jestli nebude, tak fajn a uz o tom pomlcim.
A ze to je sereda tu nikdo nenapsal, ba naopak
|
ati
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:33
- Nahlásit
Zrovna nedávno se tu zminovala chovku ve které prý nejsou povahy a světě div se ty feny v chovce maj ZVV1,IPO1, (odchovyFPr3,IPO3) tak tejkon jsem z toho jelen. O výstavních úspěšch ani nemluvím. On celý výcvik je hodně o tom jaké má kdo zázemí doma,na cvičáku, jaké má kolem sebe lidi,cit pro psa a pak taky psa. Ale znám spoustu psů s vrcholovou zkouškou a že by tam byla povaha ,není a pak jsou psi co s nima majitel složí jen to co je nutné do chovu a přesto je radost na takové zvíře při práci koukat.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:35
- Nahlásit
Erin
Jejda irčáky obdivuju,moc se mi líbí.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:39
- Nahlásit
ati
A to ma Erin dokonce moji jmenovkyni! Mooc milou, mnohem milejsi, nez jsem ja Fakt nadherny zviratka..
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:39
- Nahlásit
Erin
Stejně tak já bych mohla obvinit chovatele Becky, že tam něco asi bylo, když to má ona, jenže to nikdy nedopátráš, odkud to tam přišlo.
A ještě jedna věc. Kdybych byla svině a chtěla chovat štěnata, tak určitě nerozebírám chorobu své feny na cztku, ale tutlám to a dělám, jako že nic.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:43
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Kdybych byla svině a chtěla chovat štěnata, tak určitě nerozebírám chorobu své feny na cztku, ale tutlám to a dělám, jako že nic.
To tady vsichi bereme a nikdo te svini nenarknul. Jen kdyz tu xkrat napises o kryti Becky, tak uz clovek zacne premyslet, ze to myslis vazne. Pokud ses pevne rozhodnuta, ze ji kryt nebudes, pak neni co resit. To od tebe ale az do tohoto
A už mě tu neba psát vlastně o ničem, páč štěnata mít nebude, tak co řešit?
prispevku nezaznelo.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:48
- Nahlásit
omyl, zaznělo to už v mém prvním příspěvku, takže jsem se hrozně divila, že to všici pořád řeší.
Já to jen tak říkám, že budou štěnda, ale ve skutečnosti ta čubina mít štěňata nikdy nebude. Nechci to svinstvo pouštět dál do chovu.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:49
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
A ještě jedna věc. Kdybych byla svině a chtěla chovat štěnata,
Pavlina Moravcova
Sice mám dosti neskladné hafany, ale možná vezmu jen jednu, druhá bude nejspíš březí. Možná budou už štěňata a to bych se nemohla zúčastnit a to by mě móc mrzelo.
Tak a jak si vysvětlit tvoje dva dnešní diametrálně rozlišné názory??
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:50
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Bohuzel si hned za tim dodala tuto vetu
Chci si o tom ještě vážně promluvit s vetem a tak.
Coz me vazne nepresvedcilo o tvem pevnem rozhodnuti.
|