| Autor |
Zpráva |
carin1
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 14:34
- Nahlásit
Fifi
Držím, držím, seč mi síly stačí....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 21:19
- Nahlásit
jave
Koukam, jak jste zase dopadli v Brne, to jsou drahy vylety. Preji hodne pevnou ruku ke zvladnuti Jerryho.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 22:29
- Nahlásit
Fifi
jave
Koukam, jak jste zase dopadli v Brne, to jsou drahy vylety. Preji hodne pevnou ruku ke zvladnuti Jerryho.
jj. tohle byla na dlouhou dobu poslední výstava . a pokud provokatér nezkrotí hormony tak úplně poslední. jinak tentokrát se se Sedlářem pomazlil, ukázal zuby, nechal zkontrolovat kulky a pak začal blbnout potřebujeme mít totiž větší rozestupy jinak po odchodu z kruhu už to zase byl mazel a líza. prostě nějak nemusíme ostatní psy (ne všechny) no tak má zase nový obojek - z každé výstavy něco přivezem. takže teď začínám šetřit na další sezonu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:14
- Nahlásit
Jave
no ani nevíš, jak tě chápu, i když my jsme poslední dobou zmoudřeli, sami od sebe, takže ...že by naděje ?
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:33
- Nahlásit
Kalliope
Jave
no ani nevíš, jak tě chápu, i když my jsme poslední dobou zmoudřeli, sami od sebe, takže ...že by naděje ?
díky. každá podobná útěcha povzbudí
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:38 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Jave
no myslím, že my na tom byli ještě hůř jak vy. Kritická vzdálenost ohledně cizího psa u nás začínala na cca 30 metrech. Dva roky trvalo, než jsme náhodou na cvičáku přišli co by na něj asi tak mohlo zabírat, no a teď je u 70 % psů schopen a ochoten tolerovat vzdálenost do 10 metrů, což pro někoho stále tragedie, pro nás obrovský úspěch. Prim však stále hrají černí psi, to se asi nikdy nezlepší Ale všeobecně zlepšení stoprocentní, kdo ho dobře zná, to ví
|
carin1
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:42
- Nahlásit
Kalliope
Dva roky trvalo, než jsme náhodou na cvičáku přišli co by na něj asi tak mohlo zabírat
A co to prosím Tě bylo za metodu?? Třeba pomůže i nám.....
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:51
- Nahlásit
Kalliope
no mít u sebe to růžové chrochtající prase tak si psa ani nevšiml - to bych ho měla za krkem. příště to zkusím (pokud ho dřív nezabiju, nevrátím atd ). my totiž teď jedem na výcvikáč a budeme nebezpečně blízko jeho rodného domu. vrácením mu totiž vyhrožuju pořád a dokola. mám dokonce pocit, že by mu to vůbec nevadilo neb Lucku miluje a jako třešničku na dortu by tam měl Julu (taky velká láska)
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:09
- Nahlásit
carin1
no v podstatě šlo o to, že jsem ho furt vycukávala, brutálně, to jsme spolu lítali po cvičáku oba dva jak hadr na holi no a po každým zklidnění pochvala.
Zezačátku ale nezabíralo vůbec nic (představ si, že ani upečená kotleta), on měl prostě zelený oko a chtělo toho druhého psa zabít. Tak jsme zkoušeli různý hokus pokusy, dlužno podotknout, že jsem dost své nervozity na něj přenášela i já, ale to mu prostě nešlo zabránit. No a pak náhodou jsme přišli na to, že konkrétně na něj celkem zabírá jedna věc. Vyvěsit, ale žádný teatrální řev, trhání, škubání... nic takovýho.
Vyvěsit, naprosto bez emocí, bez ničeho, jenom krátké strohé fuj, vyvěšení, až mu modral jazyk, v klidu položit, odvést pozornost. A takhle třá 10 x za sebou, než mu to došlo, ale žádný prudký pohyby, všechno pomalu, v klidu, potichu.
Cukání mu prostě dávalo signál: tak dobrý jdeme do toho oba. Prostě ho to v tom podporovalo a já to dělala dva roky !!! Každej mi radil, že je to nejlepší způsob, když nefunguje odvedení pozornosti jako takové. Když nic, tak prostě alespoň ten trest a pochvala za vhodný chování.
Hlavní chyba byla, že jsem ho vždycky nechala, ať se do toho transu dostane, ale ono leckdy nepomáhalo ani to, když byl ještě v klidu, prostě člověk ten moment mezi klidem a transem prostě neodhadl jestli rozumíš. To přišlo až časem.
No a teď, když už je o něco starší, tak se zdá, že už neni taková horká hlava. Že leccos překousne, ale mám takový dojem, že to snad přišlo tak nějak samo. Protože v dobách, kdy jsme chodili po návsi kolem psů za plotem, kdy jsme jezdili na tábory, každej víkend chodili na cvičák, do města, tak mě přišlo, že zlepšení prostě žádný nebylo. Až co přišla Ejmula, tak se trochu zklidnil, nevím jestli to souvisí.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:11
- Nahlásit
Jave
no mít u sebe to růžové chrochtající prase tak si psa ani nevšiml - to bych ho měla za krkem
no aspoň že tak, u nás za dob naší největší slávy nepomáhalo absolutně nic Leda bych si za krk omotala kočku, tak to snad
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:02
- Nahlásit
Kalliope
Vyvěsit, ale žádný teatrální řev, trhání, škubání... nic takovýho - naprosto bez emocí, bez ničeho, jenom krátké strohé fuj, vyvěšení, až mu modral jazyk, v klidu položit, odvést pozornost.
jojo - tak presne tuhle metodu pouzivam a znamym doporucuji. Jen rikam fuuuuj. U nas to zafungovalo a ve dvou letech to Ingousovi "prebliklo" a az na par vytipovanych jedincu ze cvicaku to je v poho. A ani na ty uz nereaguje jako driv. Ale ve strehu byt musim to je jasny. Je to hold namachrovanej samecek .
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:10
- Nahlásit
Petra_ruza
Je to hold namachrovanej samecek
chlapi no
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:31
- Nahlásit
Kalliope
tak tak …
|
carin1
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:43
- Nahlásit
Kalliope
no vidíš to, já na to věčný cukání už neměla sílu a tak jsem začala právě věšet až přestal řvát a tahat a začal polykat tak jsem ho pustila a hned sedni a povolit a piškot a když to bylo málo tak znova fuj a vyvěsím a zase do sedu a piškot až je v klidu. Je to už lepší, ale když to viděli na cvičáku tak řekli že to je blbost co dělám a že musím cukat,že vyvěšování nemá cenu a že za tu dobu ani neví proč ho dusím... Jenže já se můžu ucukat a jemu je to úplně fuk.Takže koukám že jsem na to šla docela dobře, jen tam ze mě udělali střívko že to je špatná metoda... A jakej si teď dává pozor když ho po cestě do kotců kde už začíná startovat začínám pomalu tahat nahoru... Sice stejně nakonec vyrazí,ale už to není takový jako předtím... Díky za radu...
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 13:37
- Nahlásit
carin1
Kalliope
taky věším, až mám strach, že mu zlomím krk. chodíme na stahováku (za ušima) a jak to funguje . na procházkách ho psi za plotem ho nechávají klidným (max. kňourá) . ale výstavy to je náš hrob.
fuj u nás funguje max na nějaký blivajz. horší je cóóó´!!! nebo co to je (bylo)
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 14:02
- Nahlásit
carin1
jak říkám u nás tohleto bezhlavý cukání, třeba i doprovázené couváním do zadu aby pes musel jít s tebou, nebylo k ničemu.
Ba právě naopak to bylo dost kontraproduktivní, protože do toho šel ještě víc natvrdo. Na táboře jsme byli zařazeni do skupiny a slečna co nás dozorovala, mi to chtěla ukázat. Vzala si ho sama a počkala až šel kolem druhej pes. Píďa se začal ježit a už to bylo jasný a v tom okamžiku cukla vodítkem (nutno podotknout, že u něj pak nestačilo ani cukat, ale jakkoli nepatrně vodítkem pohnout), přesně v ten moment cuknutí vyrazil naplno.
Pěkně to bylo vidět, takže nám se časem osvědčilo tady tohleto vyvěšování, ale v naprostém klidu. Kdybych na to byla přišla dřív, tak to nemuselo zajít takhle daleko, já ho v tom vlastně nevědomky 2 roky podporovala....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 14:03
- Nahlásit
Jave
no nezbývá než popřát hodně trpělivosti a štěstí, ať nedopadnete jak my já si z toho ještě teď rvu vlasy, jak jsem byla blbá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 14:12
- Nahlásit
Jak to tak ctu, a vzpominam na svy zapoleni s Bernasem ve vystavnim kruhu... Zlaty feny!!!!
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 14:26
- Nahlásit
Fifi
Jak to tak ctu, a vzpominam na svy zapoleni s Bernasem ve vystavnim kruhu... Zlaty feny!!!!
jj. příště si pořizuju malýho rotvajlera (brabantík) jenom budu muset dávat pozor, abych ho nezašlápla. a pokud možno fenu
|
carin1
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 14:46
- Nahlásit
Kalliope
....takže nám se časem osvědčilo tady tohleto vyvěšování, ale v naprostém klidu
Jo to já vyvěšuju v klidu a potichu, jenom zdůrazním fuj a koukám kdy je čas povolit... Teda když má zavřenou hubu tak to na něm není poznat,ale jemu stačí chvíle a hodí se do klidu,tak ho hned pohladím a odměním. Tak snad to k něčemu povede a nebudu ho věšet dalších sedm a víc let....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 14:49
- Nahlásit
carin1
nebudu ho věšet dalších sedm a víc let..
Snad se zklidni driv! Ale cos chtela, to mas.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 15:37
- Nahlásit
Jave
no tak to si s brabantíkem pomůžeš http://www.youtube.com/watch?v=hywxMKg-X2U
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 15:43
- Nahlásit
ati
Dorotka fakt nema chybu! Hele, chrape? Nebo jen zatim chrochta?
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 15:52
- Nahlásit
ati
ta je skvělá a jenom se brání !! ta by bydlela v posteli, žádný pelech
|
ati
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 16:05
- Nahlásit
Jave
brání jo? no to teda, věčně útočí na palce, je to síla. Mám obavu , že se o ní přerazím
Fifi
nechrápe, ale prdí a to teda festovně
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 16:18
- Nahlásit
ati
ale prdí a to teda festovně
fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůjjj !!!!
|
Fifi