Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Co s ním? :(
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 14:04
- Nahlásit

Sasanetka

já to odlehčím - a budu citovat Postřižiny - "Musíte se víc snažit pane správče!" .Věř, že chyba není ve štěněti, je to prostě živý jedinec se spoustou energie. My se se štěnětem pereme - právě proto, aby od něj starucha měla klid. Když to přežene, hra končí a jdeme pryč - odejdu třeba do koupelny vyndat prádlo, tím pádem nemá šanci ve hře pokračovat. Zároveň učím povely Pelíšek! a Klid! za jakýchkoliv okolností.

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 14:37
- Nahlásit

Sasanetka
Zkoušela jsem mu strkat hračky do tlamy, piškoty, šunku, hladit, drbat, pochovat, jít s ním hned ven ale jeho agresi to nezabránilo.
Ten pes není agresivní. Doufala jsem, že tohle jste pochopila hned.
A jestli to fakt začíná dělat v sedm, kdy se koukáte na zprávy, tak je možné, že to začal dělat proto, že ví, že následuje hodina, kdy si pejska nikdo nevšímá. Takže třeba jen tím přitahuje pozornost, a tím pádem je ignorance, resp. nedovolit mu vyskočit na sedačku a kousat vás, jediná cesta. Páč předpokládám, že jinde, než v obýváku, se na zprávy dívat nemůžete....

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 15:14
- Nahlásit

Maya

tak mě napadá - že bych mohla zadavatelce vlastně nastínit, jak tak může vypadat jeden běžný večer a jedno ráno, takového normálního aktivního štěněte:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/stene-madarske-vi zsly-stajn-ma-ctyri-mesice-fzd-/p_zviretnik.aspx?c =A140820_105739_p_zviretnik_kosa

a majitelé zatím žijí

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 15:22
- Nahlásit

PetraK
jj, to je přesný u nás to teda nebylo tak hrozný a taky na zahradě se dá líp pes vyběhat než v bytě, nejoblíbenější hra Ty na mě zadupeš a uděláš velkýho zlýho psa a já budu zdrhat kosmickou rychlostí milijonkrát kolem bazénu nebo stolu

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 15:57
- Nahlásit

Maya

a taky na zahradě se dá líp pes vyběhat než v

ta zahrada nehraje až tak velkou roli - teda v případě zrzavce. Průběh dne se ani v nejmenším neliší, jsme-li doma, či na chalupě, kde má k dispozici nejen obří prostor a začasto i návštěvy psí, ale i přes to všechno se jde ven do polí, učit se být ohařem. Je škoda, že třeba zadavatelka nemohla vidět průběh ohaří návštěvy u nás, kdy ten smeták malej čtyřměsíční měl k dispozici na 4 dny dvouletou ohaří kámošku. Ty řežby kdyby viděla, uklidnila by se. Byla to jediná doba, kdy přestal "terorizovat" Bubitku i nás, protože měl někoho s kým si mohl vypustit páru. Kdyby byl ve smečce, taky najde parťáka. Takhle mu ho musíme nahradit my.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 16:21
- Nahlásit

mohu se přidat do klubu postižených. Večer - většinou mezi 6 a 8 nastává doba enormní aktivity našeho nyní sedmiměsíčního štěněte. Ale dělá to od počátku žití u nás - měl necelé tři měsíce. A to patří mezi klidná a důstojná plemena Pokud večer neřádí - zpozorním, neb je zvíře v nenáladě a asi jsem to nějak fyzicky či psychicky přepískla (zatím se to stalo výjimečně - jednou po očkování, jindy třeba první den o dovolené v cizím prostředí - druhý den pobytu ožil v klasický čas i u moře)
Odskákaly to třeba všechny bahnomilné rostliny ze zahradního jezírka - postupně se přemístily v průběhu dvou měsíců na koberec v obýváku... Jiná možnost je rvaní větví ze vzrostlé borovice a jejich štěpkování a nejoblíbenější je hra zakousni paničku či páníka... Vždy je také součástí neuvěřitelný trysk spojený s přeskakováním nábytku... (ano - naše štěňátko má trošku větší rozměry a tudíž i větší možnosti)
Zocelena předchozí velmi aktivní psicí mi to připadá zcela normální... Však z toho vyroste a budeme na to vzpomínat.
Jen dodám, že se jedná o jinak vyrovnaného a pohodového psíka - jen holt večer řádí

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 16:25
- Nahlásit

Xerxová

.. Však z toho vyroste a budeme na to vzpomínat.

naivko.

to já si to rozhodně nenamlouvám

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 19:35
- Nahlásit

Ono je to asi o tom, že frbul dost klame tělem, je to holt velkej pes v malým těle.
Ale to nic nemění na tom, že přístup k zadavatelky ke štěněti je špatný a tím je to nejspíš horší než by mělo být.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 20:06
- Nahlásit

úžasný buldočky kromě dog mají u Bonodů - aktivní, pohyblivé, hezké... ulítaj i dogy. I tady v okolí je dost hezkých perfektně nasvalených a aktivních a lítacích buldočků. Pravda, trošku chrochtaj, ale v aktivitě jim to nebrání.

maros44
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 23:41 - Změnil/a: maros44
- Nahlásit

Tak jsem se teda dlouho nenasmal,jako tady z nekterych prispevku jako napriklad,ze pes prezubuje a ze ho to boli tak kouse a nejlepe do ziveho ze (toto udelat pes ve smecce vudci smecky,tak by to urcite nebylo,zatahani za kuzi a nebo 10 minutove zalehnuti ) Sasanetka-podivej se na YouTube na par dilu Znalec psi duse a tam urcite neco pochytis.Cesar Millan to dela naprosto s prehledem a opravdu to funguje

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2014 00:26
- Nahlásit

maros44
Anoooo víc Znalců psí duše podle videí, víc zmrvených psů, přesně to tu chybělo!
PS: fakt se považuješ za psa, nebo tě za něj považuje tvůj pes?

pitvora
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2014 01:42
- Nahlásit

maros44
Viděl jsi vůbec někdy naživo komunikovat dospělého psa se štěnětem? Asi ne, viď? Jinak bys věděl, že štěňata jsou hájená a můžou si toho k dospělákům dovolit strašně moc. Maximum, co jim od dospělých psů hrozí, je zavrčení nebo "facka" - krátké nebolestivé stisknutí čenichu.
Ani takový "dominátor" a vyznavač totálně vydeptaných psů, jako je Cesar Millan, se ke štěňatům nechová tak, jak píšeš.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2014 05:21
- Nahlásit

Sasanetka

nenechte si moc radit, vychováváte intuitivně, vzhledem k tomu, že jste zřejmě empatická osobnost (to je dobře - dnes vzácná vlastnost, bohužel), nám stačilo nastavit "sílu kousání" výrazným "AU!" nebo "NE!", dnes si mne může hafík odtáhnout třeba za malíček na svůj gauč, kde se "rituálně pereme"; respektuje naprostý zákaz "lidský obličej je tabu" (maximálně jazykem, zuby nikdy), to přezubování má také logiku; odkud z Prahy jste? - píše Yura

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2014 07:07 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

maros44
toto udelat pes ve smecce vudci smecky,tak by to urcite nebylo,zatahani za kuzi a nebo 10 minutove zalehnuti
no, u nás dospělí (edit. dospělí psi) prostě uhnuli nebo odešli a když to bylo nepomohli (a že ta míra je fakt vysoko) tak hrozivě zavrčeli a bylo to. žádné dlouhodobé tresty jsem neviděla a nezažila.
Drakopes
nenechte si moc radit, vychováváte intuitivně, vzhledem k tomu, že jste zřejmě empatická osobnost (to je dobře - dnes vzácná vlastnost, bohužel
dle hesla, je jedno, že blbě, hlavně že intuitivně

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2014 08:44
- Nahlásit

maros44
toto udelat pes ve smecce vudci smecky,tak by to urcite nebylo,zatahani za kuzi a nebo 10 minutove zalehnuti
no jasně že nebylo, to totiž vůdce štěńatům nedělá, u nás minimálně do půl roka štěněte bylo za kousání do živého tak maximálně zhnusenej ksicht a odchod vůdce do ústraní

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2014 09:47
- Nahlásit

maros44

(toto udelat pes ve smecce vudci smecky,tak by to urcite nebylo,zatahani za kuzi a nebo 10 minutove zalehnuti

máároši mááároši, nekoukej tolik na toho Čézara, nedělá to lidem a hlavně pak psům moc dobře.
měl bys vidět, co všechno si naše štěně může dovolit k dospělé dvanáctileté feně. Jak laskavá k němu dokáže být, přes to všechno co jí ten drzoun provozuje. A když to někdy přežene a ve svý rozjívenosti nehodlá respektovat její xicht č. 28, který značí, že už za hranice trpělivosti se blíži, tak ho krátce štípne a mlaďas se klidí. Nic brutálního, nic masakérozního. Krátce rychle aktuálně. Ale to už opravdu musí být. A můj předchozí pes, který jako někteří dospělí štěňata zrovna nevyhledával , tak si i od cizích nechal líbit víc, než hodně.

Drakopes
vychováváte intuitivně, v

a myslíš, že intuitivně znamená vždy dobře? Podle toho co zadavatelka píše, tak když odpreparuju to, že jí to mrší vztah se psem, tak jí to hlavně co? NE-FUN-GU-JE. To je dost evidentní. Takže možná intuitivně, ale blbě.

maros44
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2014 23:48
- Nahlásit

jejej tu se to zase bere vsechno doslovne Ja jsem nikde nepsal ze Cesar millan se chova spatne ke stenatum Ja jsem akorat psal at se dotycna podiva na par dilu a treba se v nejakem tom dilu pozna v cem dela chybu nebo nedelaA uz vubec jsem nepsal ze vudce smecky by stene zakouslo nebo neco takoveho hahahaha.Proste stene si muze dovolit hrat,kousat ale hra je hra a kdyz nechce aby ho stene kousalo tak bud odejde jak tady pisete ale to se taky do nekonecna neda delat a kdyz to nepomuze tak potom na radu prijde to jemne ale hoodne ucinne stipnuti a uz by mel nastat konec hry,a to je asi to co majitelce chybi,nebo nevim a proto jsem psal at se mrkne na par dilu Znalce.Podle me je to velky profik,umi nadherne a hlavne jednoduse,bez zbytecnych reci,pamlsku atd... psa dostat na stejnou vlnu.Za svuj zivot me uz nejaky hafan delal spolecnost,a urcite bych nenechal do sebe kousat kdyz vidím ze pes je jak smyslu zbaveny.Ve hre urcite ano je to prece 4 mesicni stene,nema z toho az tak rozum,ale kdyz uz by to prerustalo k agresi a amoku,jak pise pani,tak urcite by kazdy z vas neco udelal,bud odesel a nebo to jemne stipnuti (napomenuti)atd....

pitvora
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 02:49
- Nahlásit

maros44
Podle me je to velky profik
To bezesporu - v tom, co dělá, tedy natočit šou, jejímž cílem je vysoká sledovanost.

umi nadherne a hlavne jednoduse,bez zbytecnych reci,pamlsku atd... psa dostat na stejnou vlnu.
Asi znám úplně jiného Cesara Millana. Protože kopancům, vyškrcování a psychickému teroru, dokud to pes ze zoufalství nevzdá, se opravdu nedá říkat "dostat psa nádherně na jednu vlnu".

at se dotycna podiva na par dilu a treba se v nejakem tom dilu pozna v cem dela chybu nebo nedela
To ano, klidně. Chyb se tam dá najít opravdu hodně.

pitvora
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 03:54
- Nahlásit

Co na rozdíl od Millana opravdu stojí za pokoukání a napodobování, je německý Der Hundeprofi (Martin Rütter). U nás bohužel neběží, ale dá se skouknout přes internet, pokud člověk aspoň trošku rozumí německy.

moll
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 08:38
- Nahlásit

každé štěně co jsem kdy měla, v tomto věku kousalo ruce a samo skončilo po přezubení. je v tom hra se sourozenci na "zakousnu tě" i potřeba kousat do všeho, co je kolem a ruce jsou přitom obzvláště ceněné. já se vžýdycky nechala chvíli okusovat apak jsem hru ukončila a nabídla jinou oblíbenou aktivitu, třeba lechtání na bříšku. zalehávání a vyvěšování za kůži nevede k nápravě, jen ke zhoršení vztahu, v tomto období musíte být pro vuldočka hlavně zázemím poskytujícím dostatek zábavy, bezpečí, potravy a dalších základních potřeb. a taky se musíte naučit, že buldoček myslí jinak než dobrman a vychovává se proto taky jinými metodami.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 09:55 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

moll

a hlavně zázemím poskytujícím dostatek zábavy,
buldoček myslí jinak než dobrman a vychovává se proto taky jinými metodami.

vyzdviháhám soudružku moll - ne za kůži, ale za moudrá slova

maros44

le kdyz uz by to prerustalo k agresi a amoku,jak pise pani

maroši, maroši, píšeš že ti prošlo rukama několikero psů, tak bys mohl vědět, že těžko takhle malý štěně dělá něco o čem se zmiňuješ. Prostě si hraje, hraje si po psím, protože je to ten pes a ten si jinak hrát neumí - kdybys viděl dneska ráno naše štěně, kteréžto v domnění, že je ten šaolinskéj bojovník s ukrutným řevem a zubama přes celou hlavu útočilo a zabíjelo starou feňuli, možná bys tam taktéž hledal agresi a amok, leč byla to jen obyčejná psí hra. A stejným způsobem si štěně hraje se svým novým majitelem. Protože proč? Protože nemá kolem sebe svou původní rodinu, svou bandu, s kterou se řezal v rodným pelíšku jak magor každej den. Bohužel lidi vidí za vším dneska agresi, dominanci a pak je zalehávaj, házej na záda, berou jim žrádlo. Místo toho, aby si zjistili jak DOOPRAVDY psi fungují.

moll
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 10:44
- Nahlásit

PetraK
děkuji

moll
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 10:49
- Nahlásit

další moudrá slova:

lidi vidí za vším dneska agresi, dominanci a pak je zalehávaj, házej na záda, berou jim žrádlo. Místo toho, aby si zjistili jak DOOPRAVDY psi fungují.

čím víc čtu psychostudie o výchově jakéhokoliv tvora, tím víc se mi zdá, že fakt není rozdíl mezi výchovou malých lidí a psů - prostě to funguje na stejných principech, jen meze jsou jiné. kdyby si člověk uvědomil, jak málo stačí na dlouhodobé poškození duše, tak by se pořádně zamýšlel nad každým svým krokem a činem...

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 11:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

moll
děkuji
za to že to nebylo za kůži? že jo?

mně hrozně udivuje, že v dnešní době, kdy je opravdu dostatek informací, je tolik lidí, který se diví, co štěně dělá, píšou, že jsou zoufalí, že štěně je agresivní, že už si nevědí rady . Proč si tedy kurnik , než si to štěně přivedou domů, neprolezou nějaký to psí fórum, nepřečtou knížku, o psech obecně, či o konkrétním plemeni. Smutný. Lidi by měli být rádi, že má štěně o hru s nmi zájem a rozvíjet to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 11:08
- Nahlásit

moll

fakt není rozdíl mezi výchovou malých lidí a psů

, ne není. Tedy podle mě. (A podle té paní co jsme spolu jely v tramvaji, když jsem jela ze cvičáku, taky. Ona měla na klíně malou dceru. Štajnidlo se mi taky vysápalo na klín a dělali na sebe s holčičkou hrozný xichty a blbli oba na dálku. Seděly jsme s tou paní, usmivaly se a ona pravila - není velkej rozdíl, co?
) do určitýho věku prostě není. A výchova má být o laskavosti a důslednosti, o důvěře a bezpečí.

k málo stačí na dlouhodobé poškození duše, tak by se pořádně zamýšlel nad každým svým krokem a činem...

přesně!! Stačí opravdu málo. Lidi nepřemýšlí, nedomýšlí a neumí se poučit z toho co dělají blbě.

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 11:09
- Nahlásit

moll
tím víc se mi zdá, že fakt není rozdíl mezi výchovou malých lidí a psů
není
- když to utaháš (dáš tomu program), tak to nezlobí
- co chceš aby dělali, musíš je naučit
- líp se učí správný chování, než odnaučuje špatný
- když nechceš, aby k řešení používali násilí, tak ho taky nepoužívej (to je strašně vidět u sourozenců. Jakmile něco řeším silou, vrátí se mi to. Když se mlátěj sami, je to jiný))
- existuje záhadná část mozku - tzv. černá komora, kam se mohou dočasně některé nabyté schopnosti (přivolání, zdravení) schovat

moll
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 11:10
- Nahlásit

PetraK
že by nás začínalo být víc??? ještě pár set let a bude to dobrý

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 11:18
- Nahlásit

kachna_

Když se mlátěj sami, je to jiný))

pochopitelně, páč to tě nebolí pardon

ale máš pravdu, JE to prostě v zásadě stejný, a proč? no protože jsme - my lidi - taky jen obyčejnej živočich a zvíře. nelišíme se tak moc od ostatních tvorů, to jen lidi si to myslej.

moll
že by nás začínalo být víc??? ještě pár set let a bude to dobrý

snad jo. Třebas i svýho nezvířecího muže, kterýho jsem nejdřív udělala zvířecím, jsem naučila dívat se na život zvířat jinýma očima, naučila jsem ho jinak přistupovat k výchově těch našich zrzavců. Já pevně doufám, že se náhled na zvířata jednou posune v něco lepšího. Teď jsem četla jednu knížku. napsal jí emeričan, takže člověk musí trochu pitvat a preparovat, ale! Je to bývalý psychiatr, zajímaly ho určité "úhly pohledu" jak psi vnímají svět. Je tam několikero věcí, který by se měli lidi učit už od dětství a zvířatům - a hlavně těm psům, kteří s námi žijí, by se trochu líp dýchalo.

moll
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 11:24
- Nahlásit

PetraK
hoď citací - děkujííí

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2014 12:02
- Nahlásit

moll

noooooooooooo to asi úúúplně nepůjde, páč jí nemám u sebe už, jsem jí vrátila. Jmenuje se to Psi v lásce nikdy nelžou. Knížka je to tlustší. Kdyby se z toho mělo vytáhnout to podstatný /něco kapek přehání/ , byla by to útlá knížka.
Spíš se zamýšlí, než že by "objevoval" a je pár míst, kdy si člověk řekne hodně silně ano! tak to vnímám taky.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání