Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Co s ním? :(
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:01
- Nahlásit

Dobrý den, mám 4,5 měsíčního Francouzkého buldočka, poslouchá na povel na sedni, lehni a když se mu chce tak zůstaň. první 1,5 měsíc byl hodný, v pohodě a poslouchal. Chodíme s ním 5x denně ven a večerní procházku protáhneme tak na 1,5 - 2 hodiny. Když s ním přijdeme domů tak si s ním občas pohrajeme. Poslední měsíc ale začal zlobit. Začal nás kousat do rukou a nohou. Když tohle začne dělat tak mu ihned strčím hračku a hrajeme si, ale jeho to po 2 minutách přestane bavit a opět se vrhne na všechny části mého a manželova těla, chytne naprostý amok v tu chvíli ho už hračka nezajímá. Když ho začneme ignorovat tak nemá problém vyskočit na sedačku a pokračuje dál v kousání. nikdy nedostal přes zadek (nebylo to potřeba), ale když něco udělal tak jsem ho na radu chovatelky vzala za kůži na krku a držela ho do té doby dokud nepřestal vrčet a šílet, to ale bohužel nepomáhá.Naopak se jeho agrese stupňovala. Po jednou takovém to agresivním výstupu jsem ho vzala za kůži a zalehla jsem ho (ne celou svojí vahou) přibližně 15 minut co byl přitisknutý na zemi a agresivně se vztekal usnul vyčerpáním. Po probuzení byl na mě vyloženě uražený a tak jsem čekala na další den jestli se to bude opakovat. A opakovalo a to ne jednou. Včera jsem se s manželem vrátila z dovolené a Kvída jsem dala hlídat mamince...ze strachu co u ní dělá jsem ji volala každý den ale ani jednou si nestěžovala, že by se takhle choval. Naopak si ho vychvalovala jak je hodný a jak pěkně poslouchá. Už jsem z toho poměrně zoufalá, nechci na něj bejt zlá, ale jinak to opravdu nejde...nemáte prosím někdo nějakou radu jak mu vysvětlit, že do nás kousat prostě nebude? Přetahováním o hračku se to nevyřeší, ignorací už vůbec ne a nějaké jemné zatahání za kůži na krku ho akorát vyprovokuje k agresivitě. Poraďte mi prosím někdo, když je u někoho na hlídání tak to prostě nedělá a dělá to jen nám doma a to každý večer 7 dní v týdnu děkuji všem za rady

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:23
- Nahlásit

Sasanetka
hele někdo snad něco napíše,já na to nemám páč je mi smutno z toho,že je někdo schopen ležet 15 minut na 4,5 měsíčním psím dítěti

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:32
- Nahlásit

Sasanetka
No co na to napsat, děláte všechno blbě, v malým štěněti jste vyvolali dojem, že ho chcete minimálně zabít, tak on se holt brání seč může a vám to chybně připadá jako agresivita. To fakt rady po netu nevyřeší. Radši snad napiš, odkud jste, třeba bude někdo moct poradit dobrého výcvikáře z okolí, který by vám pomohl.
S maminkou samozřejmě problém nemá, protože ona se nejspíš k němu chová normálně a on tak z ní nemá pocit ohrožení života.
V podstatě to nejspíš bud hodnej a pohodovej pejsek, jen vy jste si blbým přístupem totálně zkazili s ním vztah.

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:37
- Nahlásit

napsala jsem to trochu blbě, je jinak přítulný a hodný, tenhle rapl ho chytne pouze večer, přez den se normálně mazli a hrajeme si. Vím že to dělám špatně proto sem píšu co s ním mám dělat. Nikdy jsem ho neuhodila. Co mám tedy dělat když nás kouše? no nohou do rukou? hračky nepomáhají ani nějaký kokýnko

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:39
- Nahlásit

vychovala jsem dobrmana a byl naprosto bez potíží, samozřejmě se k malému frbulovi chovám jinak než k dobrmanovi, potřebuji jen radu jak na něj aby tohle nedělal, dělám i to že když ho tohle chytne tak s ním jdu ven ho vyběhat, ale po návratu pokračuje v tom kde skočil než jsme šli ven

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:42
- Nahlásit

a nezalehnu ho v pravém slova smyslu, spíš si ho dám mezi nohy pod břicho a klečím na kolenou a klidným slovem mu říkám že to dělat nesmí, tak tu ze mě nedělejte tyranku. Samozřejmě přemýšlím o nějakém "učiteli" ale to chci udělat až už nebudu vědět kudy kam

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:49
- Nahlásit

Sasanetka
Já bych to tak tragicky jako MAYA neviděla. Podle mě je to jako s dětmi. Nektěré jsou hlavně večer také přetažené a neumí se samy uklidnit. Mám fenku divošku, kterou čas od času popadne taky kousavá, ne že by kousala bolestivě, ale rozdivočí se tak, že nezná míru , tak ji v té chvíli pevně chytnu do náručí, hladím ji a konejšivě k ní promlouvám, něco jako k autistovi , no a je v pohodě

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:50
- Nahlásit

Sasanetka
Samozřejmě přemýšlím o nějakém "učiteli" ale to chci udělat až už nebudu vědět kudy kam

Ale ty už dávno nevíš, kudy kam, pokud máš pocit, že ti ve výchově štěněte nic jiného než násilí nezbylo! A je úplně fuk, jak moc velkou vahou jsi ho zalehla, podstatné je, že byl patnáct minut znehybněný pod tebou. To je hrubé násilí jak prase.
Takže znovu: odkud jsi?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:51
- Nahlásit

Sasanetka
Podle mě, 4,5 měsíční štěně musí být po dvouhodinové procházce unavené a mělo by spát, ne si ještě hrát. ASsi ho přetěžujete, zkuste naslouchat jeho potřebám a možnostem. Kolik toho přes den naspí ?

birma
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:53
- Nahlásit

Sasanetka
Nejde o fyzické násilí, ale psychické.
A s cvičitelem budeš radši čekat tak dlouho, abys to, co teď můžeš snadno vyřešit za pár dní, řešila složitě týdny nebo měsíce?

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:55
- Nahlásit

Sasanetka
No hlavně ihned přestat s tím taháním za kůži a zaleháváním nebo přitiskutím k zemi, to je pro štěně výhružka smrtí a on se samozřejmě bude bránit a víc a víc, dokud nepadne vysíllením, ty bys taky jen trpně neležela a nečekala na smrt, jeho boj o život pokládáš za agresivitu vůči sobě, což je prostě blbě

tohle nadměrný kousání u štěńat jeho věku je naprosto normální a určtě taky přezubuje, bolí ho to a potřebuje ulevit od bolesti
jako fakt po netu něco těžko radit, tak zkus alespoň odpovědět na pár doplňujících otázek
má třeba kosti na kousání? normální, žvýkací, buvolí atd.
krabice na cupování a podobný zábavy?
jak často si hraje s jinejma psama?
umí povel místo?
jak konkrétně probíhala ta ignorace?

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:55
- Nahlásit

jsem z Prahy možnostech mám mraky, ale jak už jsem psala tak o této variantě vím a mám už pár kontaktů! nejsem žádnej tríznitel, vím že to dělám špatně!! udělala jsem to dvakrát a už to neudělám! Včera jsem si raději nechala okusovat nohy a mile na něj mluvila a říkala fuj než abych to udělala znova tak se tady do mě laskavě nepouštějte a raději mi zkuste poradit! děkuji!

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:58
- Nahlásit

Sasanetka
Samozřejmě přemýšlím o nějakém "učiteli" ale to chci udělat až už nebudu vědět kudy kam
No ja byt tebou, tak si "ucitele" najdu co nejdrive, kdyz ted resis 4,5 mesicni stene a jeho "agresivitu". Za dalsi mesic, dva to muze byt uz horsi. Horsi ve smyslu toho, co se stenetem napachate.
Co mám tedy dělat když nás kouše? no nohou do rukou?
Jestli to dela pravidelne v nejakou vecerni hodinu, jiste to ma s necim spojeny. Zkus se zamyslet. Je to pred krmenim? po krmeni? po vetsi vychazce ci pred? Neco spojenyho s tvym chovanim? Jak se ty citis, kdyz tohle zacne predvadet? - panika, nasranost, nervy, pohoda, klidek?
A co mas delat, to ti tady nikdo nerekne, kdyz stene nevidi pri "akci".
spíš si ho dám mezi nohy pod břicho a klečím na kolenou a klidným slovem mu říkám že to dělat nesmí
Tohle udelat jednomu ze svych dvou plemen ve 4,5 mesicich, tak mam bud prokously bricho nebo psa zmatenyho asi jak ty. To neni zadna vychova, co provozujes. To je naprosto nesrozumitelny lidsky chovani, kterym stene stresujes! Az z toho vycerpane usne, vypne se radsi.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:03
- Nahlásit

Sasanetka
Nejlíp zabírá ignorace, nejspíš jí taky dělala blbě, když ti nezabírá, tak zkus se víc o ní rozepsat jak probíhala
jako fakt těžko radit někomu bez detailní znalosti situace, to se dá když je blbě jedna věc a ne takhle

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:07
- Nahlásit

Sasanetka
Zkuste začít od začátku - bez vytahávání za kůži a zalehávání. Když se vám něco na jeho chování nebude líbit, musíte vymyslet jiný způsob, jak mu to říct. Vy jste používala "donucovací prostředky", nikoliv vysvětlovací/naváděcí.
5x denně ven je se štěnětem super, ale večerní procházka dvě hodiny mi připadá na čtyřměsíčního prcka moc (jestli tedy pořád chodíte - tak je to dost).
Navíc - čtyřměsíční pes ještě vůbec není hotový pes. Nemůžete čekat, že když jste ho první měsíc naučili tři povely, že už bude jen poslušným bezproblémovým psem. On se vyvíjí.

Sasanetka
Člen
- Nahlásit

sicluceatlux: chodíme spát kolem 10 večer a kolem 7 vstáváme a spí celou noc pak jdeme hned po probuzení ven 10-15 minut a po příchodu ho buď učím další povely nebo si hrajeme a pak zase spí. Naslouchám jeho potřebám, když si chce hrát hrajeme si když chce chovat chovám ho. Vím že je to normální, po zkušenost s dobraman jsem raději nekupovala ani nové věci (nábytek a tak) ale frbul mi nikdy nekousnul do sedačky nebo do jiných věci, vždycky jde jen po nás. Kousacích kostí má spousty, má bůvolí a pak vepřová ouška ještě jsem mu koupila psí žvejkačky. Už jsem mu dala na hraní krabici od bot, takovou velkou s tou si hrál, kousal a cupoval a po nějaké době se vrhnul na nás. Protože celá moje rodina a spousty známých a kamarádů mají pejsky tak si s nima hraje dnes a denně a potkáváme spousty psů na sídlišti a se socializací jako takovou problém nemá. a ignorace probíhá tak že si ho prostě nevšímám, párkrát mu řeknu fuj a chodím sem tam po bytě dokud nepřestane. Nemusíte mi sem psát že jsem to nezvládla a že ten pes trpí!!! já to sama vím a opravdu to nepotřebuji slyšet a chci aby byl šťastný! Když Vaše rada bude že nic jiného než výcvik odborníkem nepomůže tak s ním hned zítra půjdu. Je sice z chovné stanice ale paní měla ještě chovnou stanici boxerů a stafordů takže je možné že žil opravdu ve smečce. Což bych taky přikláněla k tomu, že když mu dám jídlo tak to pomalu ani nekouše a zhltne to

PetraK
Člen
- Nahlásit

sicluceatlux

Mám fenku divošku, kterou čas od času popadne taky kousavá, ne že by kousala bolestivě, ale rozdivočí se tak, že nezná míru

tak!

Sasanetka
Netřeba za tím hledat agresivitu a psa zalehávat (jakkoliv) taky mám tuten model vždycky se směju, že mu už nikdá nedám najíst, páč jakmile vdechne misku, nastává inferno a ten poděs s myšlenkou, že je šaolinskej bojovník víří bytem. Pes je nejaktivnější ráno a večer, tak je přirozený, že ten "amok" přijde večer. U nás se jeho zájem zaměří na starou fenku, kdy kdyby mohl "zabije" jí na stotisíckrát , Strhávám jeho aktivitu na sebe, rozsadím je a jdeme spolu něco kutit - snažím se jeho aktivitu využít k tomu, že se formou hry učí - schovávám mu hračky, honí mě po bytě na povel, dám mu velkej kopačák a může zuřit na něm (a že zuří, páč ho nemůže vzít do kušny). Dám mu lepenkovou krabici, schovám do ní hračku a on si jí musí vydolovat - zapojím do her taky jeho hlavu, aby mu ta pára z uší unikala snadněji .

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:11
- Nahlásit

sicluceatlux

4,5 měsíční štěně musí být po dvouhodinové procházce unavené a mělo by spát,

já to tomu našemu jememovi furt říkám, že až přijde domů, má padnout a spát. Ešče mě nevyslyšel

Sasanetka

tak se tady do mě laskavě nepouštějte a raději mi zkuste poradit! děkuji!

hele nedurdi se Píšeš, co se štěnětem děláš a na druhou stranu, že s učitelem chceš počkat až bude nejhůř. Což už ale pro štěně může být "pozdě" . Zmasíš si vztah. Proto Ti tady ostatní říkají, to, co ti říkají. Moc toho o psech asi nevíš, ostatní se ti opravdu snaží poradit a ukázat ti co děláš špatně. Ne proto, aby Tě zjezdili, ale protože ty chyby vidí a chtějí, aby ses jich - v zájmu štěněte - vyvarovala.

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:15
- Nahlásit

PetraK: Tohle všechno jsem zkoušela, schovávala jsem piškoty po bytě a dávala mu povel hledej, nebo jsem s ním lezla po čtyřech a on mě různě prolejzal a oblizoval, honíme se po bytě, posíláme si balonek...umí si hrát a baví ho to, ale když to na něj zkusím právě v době kdy chytne "záchvat" tak místo toho aby mě olíznul tak mě kousne...kolikrát jsem už vyjekla bolestí ale ne že bych na něj řvala ale spíš jako že jsem "natahovala k pláči" bylo mu to jedno pokračoval v kousání.

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:15
- Nahlásit

Sasanetka
Nezlobte se tolik. V podstatě jste zatím udělala chybu jedinou - vysvětlila jste si špatně jeho chování, takže místo, abyste krotila hravost, krotila jste agresivitu.
To ostatní už byly následky.

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:18
- Nahlásit

Sasanetka
Asi jako nejjednodušší vidím to, že když ho chytne "záchvat", separujte se na sedačku a jemu nedovolte si na ní vyskočit. A když vyskočí, pošlete ho dolů.
Jemu brzo dojde, že na sedačku smí pouze, když nemá "záchvat". Tím mu aspoň sdělíte, že "záchvat" je nežádoucí chování.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:19
- Nahlásit

Sasanetka
Kousacích kostí má spousty, má bůvolí a pak vepřová ouška ještě jsem mu koupila psí žvejkačky. Už jsem mu dala na hraní krabici od bot, takovou velkou s tou si hrál, kousal a cupoval a po nějaké době se vrhnul na nás.
já teda jen takovej postřeh..pokud ty všecky hračky jsou statický,tak se na ně za chvilí vyflákne..chce něco "živýho" čili nestačí mu dát uzel at si ho kouše,ale s tim uzlem si s nim hrát a tahat se o něj místo tý vaší nohy .))

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:21
- Nahlásit

PetraK: právě že jsem celý život vyrůstala se psy, moje babička měla chovnou stanici s boxery, všichni z mé rodiny měli pejsky a já sama jsem vychovala dobrmana, ale s takovou povahou jakou má buldoček jsem se opravdu nesetkala. nemůžu říct že jsem odborník na psy, ale můžu říct že zkušenosti mám.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:23
- Nahlásit

Sasanetka
když si chce hrát hrajeme si když chce chovat chovám ho
to je ale taky špatně, proto říkám, že je to víc věcí, který v souhrnu dávají ten váš nefunkční vztah a proto těžko radit přes net
pro začátek bych začala tou ingorací - ignorovat tak, že odejdeš jinam a psa necháš samotného tak, aby za tebou nemohl přijít, zařídit si to ve svých podmínkách musíš sama
protože podle popisu ty ho neignoruješ, ty s ním komunikuješ, komunikace je i říkat mu fuj a pro psa je to odměna, posiluješ tím to jeho nežádoucí chování
atd. atd.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:24
- Nahlásit

Sasanetka
Jo, a taky normálně hrajeme hry na kousanou, máme takové rituály, třeba při stlaní postelí ráno, vyskočí si na postel, já dám ruce pod prostěradlo a "koušu" ji rukama přes ně, ona zase mě, pak se svalí na záda a já ji "koušu" do tlapek,do boků, někdy i rty, samozřejmě tak, aby to byla hra a ne bolest, to děsně miluje

Tomu vašemu štěněti nahrazujete taky smečku a třeba chce prostě hrát tyto štěněcí hry s vámi. U štěněte to není agrese, jen se nekontroluje, jak se má chovat ho naučíte vy z vašich reakcí. Nereagujte naštvaně, a netrestejte ho

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:24
- Nahlásit

Sasanetka
no buldok je holt buldok
ale když se to vychová, tak je to supr pes

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:35
- Nahlásit

tahám se s ní o tyhle kokýnka, napíšu sem všechno co dělám proto aby mě nekousal to bude asi nejlepší...takže např.: doma se vyčůrá jen omylem max.jednou za týden, na tohle byl moc šikovný, ale právě když na začátku čůral hodně doma tak jsem zjistila že miluje hadry, takže jsem mu koupila klasický hadr na podlahu a o to se spolu přetahujeme, pak má takový ten hadrový uzel, ten si dokonce beru do zubů a tahám se ním o něj, pak si sním hraju hru na hledání, kdy mám 5 kelímků od jogurtu a pod jeden kelímek dám piškot, ze začátku kousal do kelímků ale pak pochopil že pod jedním z nic je piškot takže te´d je očuchá a když ho najde tak buď štěkne, nebo si lehne a hypnotizuje kelímek a nebo si jen sedne a kouká na mě. Pak hrajeme na schovávanou, kdy si s ním hraje manžel já se schovám a pak na povel kde je panička mě začne hledat. Dostává prázdné pet lahve které zbožňuje. Klasickým hračkám moc nedá, takže jsem mu koupila ještě malý smetáček se kterým si taky rád hraje a na povel kde je dědek ho začne hledat. po hře nebo po procházce si jde lehnout na mě a spí, ale po probuzení začne ten amok. vím že jsem dělala špatně to že jsem ho zalehla, ale nevím co děláme špatně že tohle dělá. Zkoušela jsem mu strkat hračky do tlamy, piškoty, šunku, hladit, drbat, pochovat, jít s ním hned ven ale jeho agresi to nezabránilo. kolikrát si s ním jdu za ten den hrát a o to neudělá, ale když přijde večer tak začne...Je mi jasné že to dělá z nějakého důvodu ale fakt nevím co by mu mohlo vadit...jestli mu třeba může vadit to že se díváme na zprávy od 19:00, nebo že třeba telefonuji, nevím. Kdyby to dělal v době kdy se mu třeba nevěnuju tak si myslím že chce jen mojí pozornost ale on to začne dělat z ničeho nic při hraní

Sasanetka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:42
- Nahlásit

takže ignorovat ho znamená ho někam zavřít? tohle jsem taky zkoušela ale jen jednou a fakt na chvíli takže účinek žádný...na jak dlouho ho mám tak zavřít?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:43
- Nahlásit

Sasanetka
viz -ale on to začne dělat z ničeho nic při hraní

Proto mně napadlo to, že se moc rozdivočil, a nemá vyzrálou nervovou soustavu, neb je to šteně, na to, aby to sám zastavil, takže konec hry musíte určit vy, a jak radí ostatní odejít z jeho přítomnosti, aby na vás nemohl, pokud je to neúnosné

nebo, se chce prostě kousat s vámi jako se svými sourozenci, což může, ale jen potud pokud to nebolí. Říká se tomu nahé hry,neboli hry bez pomůcek, a pokud se jim dá řád, upevňují vztah se psem.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 13:51
- Nahlásit

Sasanetka
no ideální je když ty můžeš odejít někam kde se zavřeš než abys zavírala jeho, samo by měl mít na tom místě kousací hračka a prostě jakmile tě kousne, tak se beze slova otočíš zády a odejdeš někam, kam za tebou nemůže, třeba na záchod a tam si třeba čti, klidně třeba na 10 minut, pak se vrátíš a pokud bude v klidu, začneš si s ním hrát nebo ho pohladíš a tak furt dokola xkrát nebo stokrát třeba několik tejdnů, buldoci jsou holt buldoci a jistě to bude zkoušet dýl než většina psů, za jednou to fakt nepřestane
zavírat jeho (nebo jí jak jsem pochopila, ale to je fuk) je dost blbý, protože ty ho nemáš trestat, ty mu máš jen dávat najevo, že to co dělá se ti nelíbí a nehodláš se toho zúčastňovat
přestaň na to co dělá myslet jako na agresivitu, ta to fakt není, je to normální štěněčí hravost, prostě se večer do růžova vyspí a chce si hrát a jen to trochu přehání, protože neví, že je to blbě

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání