Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / problémy s posloucháním..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:40
- Nahlásit

zbrnd
Ne, prodám ho na hlídání a koupím si gaučáka. Proto jsem psala o tom dopřát psovi to, k čemu byl vyšlechtěn. Nebo prostě alternativu toho. Když už si pořizuji psa podle exteriéru a ne podle využití.Pardon, ale jsem už poněkud unavená, a opravdu se nechci dostat k vysvětlování svého vysvětlování. Doporučuji přečíst knihu, či více knih,určitě to bude prospěšnější než číst pouze tuto diskuzi,člověku se krásně pospojují souvislosti a může vyzkoušet v praxi, jedinná odpověď na veškeré otázky je vlastní zkušenost. Pomalu začínám mít pocit, že podstata je, že se tady chce prostě nběkdo hádat

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:48
- Nahlásit

zbrnd

mam treba kavkazaka prirodniho, co proste hlida ... ja uz nechci , aby hlidal, tak mu budu davat namky, kdyz hlidat nebude a on prestane hlidat, vykasle se na vlky i na stado i na pozemek, protoze dostane frolíka....

to se mi líbí, to je super fór

Jinak k diskuzi nemám moc co říct, ani to nejde číst furt píšete to samý.

Snad jen, pozitivka sem pozitivka tam, když moje čuba jde sežrat jinou čubu (a že by nejraděj sežrala všechny) tak to má blbý, protože to se prostě nedělá a ač jdu na ní ve všem čistě "pozitivně" v tomhle tedy ne, to má zákaz a jak ho sakra dodržuje. A upřímně je mi v těchle situacích fuk jestli ze strachu nebo z lásky ke mně, rvát se prostě nesmí, dostane povel a sedí jak zařezaná, hotovo.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:50 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux
Ne, prodám ho na hlídání a koupím si gaučáka. Proto jsem psala o tom dopřát psovi to, k čemu byl vyšlechtěn.
Jistě, ale já ten příklad použil pro demonstrování poněkud něčeho jiného, tak mi přijde zbytečné stáčet to k něčemu, o čem zrovna řeč nebyla.

no zapomněla jsi mi ale..nebo možná přehlédla a neokomentila, jestli teda v těch tvých výrocích už vidíš ten rozpor nebo stále ne:

Netolerovala,jak jsem psala, je chytrá, brzy pochopila, skoro bych napsala hned že má být "hodná".
x
Jak to ? Měla možnost papat, nepapat od rána dovečera Nepapání= odměna. Odměna JE pro ni motivace a chce ji= nepapá.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:50
- Nahlásit

sicluceatlux
Pomalu začínám mít pocit, že podstata je, že se tady chce prostě nběkdo hádat
bingo... jen ti to tedy trochu trvalo teda nic ve zlém

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:52
- Nahlásit

ssshhhhh
Jinak k diskuzi nemám moc co říct
fakt jo? tys tu našla nějakou diskuzi? dáš mi link símtě?

ani to nejde číst furt píšete to samý.
máš recht, píšu stále to samý a i přesto je to pro některý těžký zareagovat přímo k tomu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:55
- Nahlásit

Pomalu začínám mít pocit, že podstata je, že se tady chce prostě nběkdo hádat
No nevím, tak třeba já se tu hádat fakt nepotřebuji, ani to dost nejde, když stále nedostávám odpovědi na jednoduchý otázky na který se ptám a ani spousta lidí není schopna ani po 8 stranách zareagovat přímo k věci.
zajímavý, že mnohým se to zdaří pokaždý, co přijdou, pak jsou jiný, co se jim to daří jen do chvíle, než se dostanou s argumenty do úzkých, v tu chvílí začnou hodnotit vše možný jen ne téma ...

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:03
- Nahlásit

zbrnd
když stále nedostávám odpovědi na jednoduchý otázky na který se ptám a ani spousta lidí není schopna ani po 8 stranách zareagovat přímo k věci.
zajímavý, že mnohým se to zdaří pokaždý, co přijdou, pak jsou jiný, co se jim to daří jen do

Pardon, ale odporuješ si, píšeš, že odpovědi nedostáváš, a vzápětí, že se"to mnohým daří"

Prostě tvé otázky jsou nátlak jak dostat lidi, tam kde je chceš ty sám mít- a to v úzkých. Vůbec nejde o výcvik psa. Ale o přístup k člověku.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:06
- Nahlásit

tak fajn já to shrnu podle svýho. Každý pes je jiný a vyžaduje jiný přístup, stejně jako je každý člověk jiný, navíc každá dvojka pes plus pán to má jinak, liší se požadavky pána, někdo je spokojen když jeho pes poslechne na přivolání, jiný zas chce nějaké psí blbinky, některé pesy to baví jiné ne, tak rozumný pán se přispůsobí a pokud jeho pes chce agility tak se tomu věnují, pokud chce ležet a čumět po krajině (jako moje fenka) tak ač to neni moc zábava mu to dopřeje.
Celková ta výchova psa je přehnaná věda, která se hemží podivnými výrazy a názvy metod, rozumný pán si poradí a časem mu dojde jak svého psa "používat". (holt tomu neříká těmi kynologickými názvy).
Hodně se změnilo, cvičáky na které dříve chodili psi ryze pracovní - kteří mají rádi a často vyžadují (psala to tu snad davidkova renata) ten "standartní" výcvik, povel, manipulace, výsledek, odměna - tak ty cvičáky se přizpůsobili poptávce a zaměřují se i na jiná plemena. To že co plemeno to jiné zájmy a jiný způsob komunikace snad není nic překvapivého.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Walda

Target zadních nohou jsme zatím nikdy nepotřebovali.

to je ale přece individuální co jste potřebovali nebo ne, si myslím, ne? já chci aby si moji psy uvědomovalI zadní nohy a má to pro svůj důvod, ne úplně nepodstatnej.

edit fuj ta hrubka!!
zbrnd

hele já myslím, že si fakt nerozumíme. Přiznám se, že na mě už je to hrozně moc dlouhá debata, nestačím jí dohonit už, jak jsem tu dlouho nebyla.

Vero

a copak někdo poklonku učí tím, že do toho psa fyzicky natlačí?

ne-e, to si pochopitelně nemyslím, ale je fakt rozdíl psa do té pozice jen tak navést , nebo jí zachytit a nebo ho to nechat úplně od začátku vymyslet. Rozdíl tam fakt opravdu je. Při navádění pes jen mechanicky následuje pamlsek. To natlačení bylo myšleno na jiné věci.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:10
- Nahlásit

sicluceatlux
Pardon, ale odporuješ si, píšeš, že odpovědi nedostáváš, a vzápětí, že se"to mnohým daří"
neodporuji,
konstatování "že se to mnohým zdaří" se přeci vztahuje k tomu, že "spousta lidí není schopna ani po 8 stranách zareagovat přímo k věci. "
což?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:13
- Nahlásit

sicluceatlux
Prostě tvé otázky jsou nátlak jak dostat lidi, tam kde je chceš ty sám mít- a to v úzkých. Vůbec nejde o výcvik psa. Ale o přístup k člověku.
Promiň, já na tebe strašně nerad tlačil, doufám, že z toho nebudeš do budoucna deprivovaná.

takže není v těchto tvých výrocích rozpor jo?

Netolerovala,jak jsem psala, je chytrá, brzy pochopila, skoro bych napsala hned že má být "hodná".
x
Jak to ? Měla možnost papat, nepapat od rána dovečera Nepapání= odměna. Odměna JE pro ni motivace a chce ji= nepapá.

btw ti lidi se tam dostavaj do ty dupy sami svou neschopnosti

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

ssshhhhh
a pokud jeho pes chce agilit
my lidi si proste budeme lhat furt ...sami sobe... pes fakt agility nechce...agility chce jedine a vyhradne clovek ....to jen takova drobnost

jináč samozřejmě souhlas s tebou

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:18
- Nahlásit

PetraK
hele já myslím, že si fakt nerozumíme.
takže rozvod?

Přiznám se, že na mě už je to hrozně moc dlouhá debata, nestačím jí dohonit už, jak jsem tu dlouho nebyla
počki, nějakej hajsl to po tobě chce? to je hrůza teda!

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:19
- Nahlásit

zbrnd
ale jo, fakt věřím, že někteří psi rádi aportují nebo skáčou přes překážky, třeba pudl. Je možné, že je to "nahrážka" za něco jiného, jako třeba u bordery, která holt má balonek, páč nemá ovce, ale to fakt nevím, to by byla cesta hodně do historie plemen.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:22
- Nahlásit

PetraK
, ale je fakt rozdíl psa do té pozice jen tak navést , nebo jí zachytit a nebo ho to nechat úplně od začátku vymyslet

jak to víš, když nikdy nemůžeš vyzkoušet obojí?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:24
- Nahlásit

zbrnd
Vole, to chceš, že ? Aby tě někdo poslal do háje. Protože už toho tvého kolovrátku má plné zuby. Kdyby tě skutečně zajímal ten výcvik, dávno bys četl moudré knihy, a ne se prezentoval na anonymní diskuzi,ale ty si jen potřebuješ dokazovat, že všichni lidé blbci jsou, hurááááááááá, já jsem to říkal !! Co dělá tvůj pes, během této neplodné diskuze ? Možná bys ho mohl raději cvičit, než psát blbosti dokola.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:26
- Nahlásit

ssshhhhh
ale jo, fakt věřím, že někteří psi rádi aportují nebo skáčou přes překážky, třeba pudl. Je možné, že je to "nahrážka" za něco jiného, jako třeba u bordery, která holt má balonek, páč nemá ovce, ale to fakt nevím, to by byla cesta hodně do historie plemen.
Jasně, ale já reagoval na formulaci, že "pes chce agility" ... reagoval jsem na to proto, že je to prostě typická lež naše lidská .... poněváč když budeš dělat něco jako agility se psem třeba v lese podruhý před barákem, bude stejně rád i když to nazveš třeba Pozitivkovej ostnáč.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:27
- Nahlásit

zbrnd
Třeba tak, že člověk vyzkoušel ix cviků u ix psů
naváděním a korekcemi, načež se naučil "tu metodu, kde pes přemejšlí" a aplikoval ji zase na ix cviků u ix psů. Ten rozdíl je opravdu obrovský, psi se učí neuvěřitelně rychle a rádi. Ale tomu asi neuvěříš, dokud to nezažiješ na vlastní kůži.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:32
- Nahlásit

PetraK
já chci aby si moji psy uvědomovaly zadní nohy a má to pro svůj důvod, ne úplně nepodstatnej

Jakej?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:37
- Nahlásit

sicluceatlux
Vole, to chceš, že ? Aby tě někdo poslal do háje. Protože už toho tvého kolovrátku má plné zuby. Kdyby tě skutečně zajímal ten výcvik, dávno bys četl moudré knihy, a ne se prezentoval na anonymní diskuzi,ale ty si jen potřebuješ dokazovat, že všichni lidé blbci jsou, hurááááááááá, já jsem to říkal !! Co dělá tvůj pes, během této neplodné diskuze ? Možná bys ho mohl raději cvičit, než psát blbosti dokola
Už si slyšela někdy o tom, že nevyrovnaní lidé nejsou moc vhodnými kandidáty na držení psů?
Už asi třikrát jsi nebyla schopna mi napsat, jestli jsi si tedy protiřečila nebo ne?

x

Kdyby tě skutečně zajímal ten výcvik, dávno bys četl moudré knihy,
Jak prosímtě někdo neznalý pozná, že ta či ona kniha je moudrá? Mohla by jsi mi popsat ten mechanismus, jak to proběhlo u tebe?

a ne se prezentoval na anonymní diskuzi,
Proč tu chodíš, když ti vadí, že ta diskuze je anonymní?
Navíc mnozí lidé tu zas tak anonymní nejsou

ale ty si jen potřebuješ dokazovat,
jojo mám malýho piňdu, tak si to takhle na ženách vybíjím, to je pochopitelný ne?

dokazovat, že všichni lidé blbci jsou, hurááááááááá, já jsem to říkal
tobě přijde, že je to třeba dokazovat? jakože nepřijde ti to zřejmý jo? hmhmhm

Co dělá tvůj pes, během této neplodné diskuze
Nemám psa. Proč tě zajímá, co dělá? Proč raději po čtvrtým dotazu na to samý neodpovíš na tak jednoduchej dotaz?

Možná bys ho mohl raději cvičit, než psát blbosti dokola.
No nemoh teda.

dg: maniakální deprese
dop: konzultace u MuDR. Chocholouška, změna medikace dle potřeby, zvážit možnost dočasné hospitalizace

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:37
- Nahlásit

Lucie KratochvílováJakej
neumíš číst Lojzyno!?? ne úplně nepodstatnej

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:38
- Nahlásit

zbrnd
Napsala jsem ti jasně, že v tom rozpor nevidím, takže to dál nebudu komentovat, a jdu dělat raději něco, co má smysl. Protože ne nadarmo se říká že nejhorší srážka je srážka s blbcem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:39
- Nahlásit

zbrnd

ááh jo. psala jsem tu několikrát, že jsem Ešátora začínala učit klasicky, takže sedni třeba hezky na pamlsek. Ke klikru jsem se dostala až v jeho čtyřech letech, další informace, pro mě zajímvavé, doputovaly pak následovně. Opravdu nemám důvod si vymýšlet, že ten rozdíl tam zkrátka je. Vem to jako holý konstatování toho, co jsem zažila já. Nejen u něj. Nikdo po tobě nechce, abys tomu věřil. ani ty ani nikdo jinej. Pro někoho to zajímavé naopak být může. No.

Lucie Kratochvílová
Jakej

fyzickej, zdravotní.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:43
- Nahlásit

PetraK
fyzickej, zdravotní

Spíš jsem doufala, že to napíšeš konkrétně, co si pod tím člověk má představit, jinak to asi nemusíš zmiňovat vůbec.. Nereju!

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:44
- Nahlásit

zbrnd
Jejda promiň, jestli to je tvoje dg. tedy asi máš namysli maniodepresivní psychozu, kvůli které nemůžeš mít psa, tak to se omlouvám za toho "vola" .

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:20
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

já vím, že nereješ, ale nestíhám.
viz taky ta hrubka co jsem nasmažila

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:32
- Nahlásit

aňoňouma
Třeba tak, že člověk vyzkoušel ix cviků u ix psů
naváděním a korekcemi, načež se naučil "tu metodu, kde pes přemejšlí" a aplikoval ji zase na ix cviků u ix psů. Ten rozdíl je opravdu obrovský, psi se učí neuvěřitelně rychle a rádi. Ale tomu asi neuvěříš, dokud to nezažiješ na vlastní kůži.

1-tenhle dotaz byl vyloženě na PetraK a ptal jsem se takto vzhledem k určitým našim bývalým debatám, ale to neznamená, že mi snad vadí, že odpovídáš ty jen tím vysvětluji okolnosti, protože chápu, že se ti mohl třeba zdát docela zvláštní ten dotaz

2- no k tomu co píšeš, to by bylo zase stále dokola bez ujasnění těch základu, tedy třeba kde je ta míra toho "jak moc se pes rozhoduje sám" atd. Dále neznám tě, takže nevím, jak je velký ten vzorek ix o kterým píšeš v tvém případě, ale vím, že u většiny je poměrně malej na to, aby se z toho daly vyvodit jednoznačné závěry. Navíc třeba kdyby ta metoda byla tak převratná, skvěle fungující apod, byla by už majoritně využívána řekněmě v profesionální a sportovní kynologii, což se neděje a to mi třeba potvrzuje jen to, že se rozhodně nehodí zdaleka pro všechny situace a psy a lidi atd.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:37
- Nahlásit

zbrnd
kdyby ta metoda byla tak převratná, skvěle fungující apod, byla by už majoritně využívána řekněmě v profesionální a sportovní kynologii, což se neděje

Děje. Jenže hlavně v anglicky mluvícím/rozumícím světě. V ČR zatím moc ne. Jazyková bariéra, setrvačnost...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:40
- Nahlásit

sicluceatlux
Napsala jsem ti jasně, že v tom rozpor nevidím,

tak to je opravdu zajímavé. Ty tedy nevidíš rozdíl :

x

V první formulaci tvrdíš, že jsi ji netolerovala napadání a v druhý , že měla možnost napadat od rána do večera, ale rozdíl v tom nevidíš.
Tak to pak těžko můžeme k něčemu dospět, když ty v tomhle nevidíš rozdíl případně mi ani nevysvětlíš, proč ho tam nevidíš, který z tvých výroků já špatně pochopil či tys ho špatně sepsala či nastala chyba jinde apod.

Prostě já tam vidím naprosto zásadní rozdíl. V podstatě mi ta tvrzení přijdou zcela protichůdná.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:41
- Nahlásit

sicluceatlux
Protože ne nadarmo se říká že nejhorší srážka je srážka s blbcem.
To jo, tak jeď opatrně.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání