Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nutné! Socializace týraného psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:16
- Nahlásit

Xerxová
proč kamarádky NO se učil štěkat tak, že mu v kanadách šlapala na tlapky - a to je prý správně
to je ale s prominutim nenápaditá kráva
PetraK
Jít tvou dosti drsnou cestou, když jsi Nandu odnaučovala lovit, t
jako myslíš todle jo, noo tak to byl fakt masakr.. ..sem myslela,,že si lepší teda
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_11851_2.html

ano to vím, ale ne všechny tvoje metody jsou vhodné pro každé plemeno, natož jedince.
ano to vím ))))))))) ,jak půraví pan Šusta jediným odborníkem na svýho psa jsme my sami,takže si představ,že je moooc psů,se kterejma bych postupvala zas úpa jinak než s nánou

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:22
- Nahlásit

davídková renata hele - bylo nám asi 12 let. Protože jsem psy měla ráda, tak jsem s ní párkrát na tom cvičáku byla. A tam je to takhle opravdu učili... Svazarm koncem sedmdesátých let minulého století... Ale tak nějak to ve mně hluboko zůstalo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:29
- Nahlásit

Xerxová
hm tak to budem cca stejně starý..též jsem svazarm v tý době navštěvovala,ale psala sem to mockrát..asi slušnej oddíl,nic děsnýho co furt popisujou zejména ti co ho nikdy nezažili,se tam nedělo..ale myslim,že stejnou metodu bys dneska našla bez problémů u myslivců ..a jiný podobný

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata

ako myslíš todle jo, noo tak to byl fakt masakr.. ..sem myslela,,že si lepší teda

nevím o čem je v odkazu řeč, mám spíš na mysli to o čem jsme se bavily.

sem myslela,,že si lepší teda
e? to jako myslíš, že Tě špijónim? že mám jako potřebu někoho monitorovat? To si snad nemůžeš myslet, že ne? Nebo jo?

si představ,že je moooc psů,se kterejma bych postupvala zas úpa jinak než s nánou
no to si moc právě fakt neumím představit, protože zpravidla ty rady, který dáváš jsou jednostranně zaměřený, tak jak jsi zvyklá ze zaběhnutýho.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:34
- Nahlásit

Xerxová

a to radostně přistoup

já jsem radostnej člověk , tak ale od určitý doby s určitým jedincem nekomunikuju, protože mi jeho komunikace není ani krapítek příjemná. Tady jsem se bavila čistě s Deedee, jejíž rady se mi nepozdávají.

pískoviště

to jo, to je pravda

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:40
- Nahlásit

proč bez problémů u myslivců - já vím, že tak jako jsou (a byly) cvičáky dobré a hrozné a vynikající, tak taky jsou (a byli) myslivci, kteří cvičí dobře, hrozně i vynikajícně...

Já výcvik ve smyslu cvičáků prostě nemusím - ale to probůh nikomu nevnucuju - to je moje osobní stanovisko, týkající se mě

Nejsem soutěživá. Nemusím mít psa vycvičeného. Ale protože je to člen rodiny, který se neodkládá, musím mít psa vychovaného. Vychovaného tak, aby zvládal režim NAŠÍ domácnosti (to je důležité - někdo jiný by měl jiné základní potřeby). Všechny 4 dosavadní dogy byly aktivně vedené, pohyb milovaly a zvládaly, byly zcela bezpečné ve vztahu ke všem dětem, lidem, psům. Zvládaly cestování, dovolené letní i zimní. V domácnosti můžou všude, válí se po sedačce (já nejraději sedám na zemi a ještě jsem s dominancí potíž neměla ) , nic neničí. Jsou všežravé. Doufám, že i spokojené.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:43
- Nahlásit

PetraK
nevím o čem je v odkazu řeč
stačí si to přečíst je tam postup jaxem 5. měsíčního čokla brutálně odnaučovala lovit )))))

o si snad nemůžeš myslet, že ne? Nebo jo?
me to ne.tos blbě pochopila..
no to si moc právě fakt neumím představit,
no tak to neni můj problém ale..mám pár kamarádek,co maj z mýho pohledu tak trochu povahový jebky s prominutím,rozhodně ne psy pevný v povaze a nervech a kupodivu se mě žádnej nebojí a dokonce někerý se mnou dou i ven ))))) dobrovolně a bez vodítka )) jako vždy nemám problém kdykoli předvést ..na ty se fakt nedá jako na nhánu kerá má všecko u prdele..ale to zas neni taková věda si to uvědomit ,no )))))))))

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:48
- Nahlásit

Xerxová
Nejsem soutěživá. Nemusím mít psa vycvičeného
ani já ne,ale když si pořídíš pracovního NO,je myslim fér mu tu práci umožnit..i když je to jen hra na práci ve skutečnosti v mým podání )) kamarádka leta měla dogy.. pak že by ráda něco co jí vohlídá barák a tak vůbec..takže pracáka NO jsme jí doporučili ..dost dlouho nás nenáviděla a řikala,že tak propastnej rozdíl si neuměla vůbec představit..takže tolik k vycvičenejm psům

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 11:52
- Nahlásit

davidkova renata
stačí si to přečíst je tam postup jaxem 5. měsíčního čokla brutálně odnaučovala lovit )))))

to se přiznám, že se mi nechce. Já myslím to, jak jsi řešila situaci s Nandou, když se dala na veverky.

me to ne.tos blbě pochopila..

tak to jo, protože jestli mi něconení vlastní, tak zajímat se o cizí.

kupodivu se mě žádnej nebojí a dokonce někerý se mnou dou i ven ))))) dobrovolně a bez vodítka )) jako vždy nemám problém kdykoli předvést

jo, já ti věřím, proč ne. předváděčky netřeba. Jak říkám, to co píšeš - teda nebo spíš jsi psala, protože teď už sem moc asi nechodíš, kolikrát je/bylo psaný z pohledu, jak Ti to funguje s Nandou a působí to, jako když to je jediná a ta správná cesta, a vše ostatní je špatně a pokud to tak někdo nedělá, je neschopný nýmand. A když někdo vezme za svý tuhle cestu, jako jedinou funkční - může to být špatně - pro jeho psa.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:01
- Nahlásit

PetraK
Já myslím to, jak jsi řešila situaci s Nandou, když se dala na veverky.

jo todle .)) no dostala příšerně páč jí zabila,což nesnesu..v zásadě sice neprávem páč veverka jí naběhla do huby místo aby vlítla normálně na strom..trénovala jsem na canisky přivolání od zvěře,šlo to skvěle,šlapala výborně,otáčela se na první povel..bohužel todle bylo něco s čim sem nepočítala,nenapadlo mě ,že jí do tý huby naběhne,no..je to už asi 6 let ale vsadim,že NIKDO nemá tak nádherný ,rychlý a radostný přivolání od veverky jako já doted

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:03
- Nahlásit

PetraK
A když někdo vezme za svý tuhle cestu, jako jedinou funkční - může to být špatně - pro jeho psa.
pokud někdo veme jakoukoli cestu jako jedinou funkční,může to bejt špatně pro jeho psa.. tak praví pan Šusta ) dokonce i ta ryze pozitivní z nejrůznějších důvodů

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:04
- Nahlásit

PetraK hele - Renatu vůbec neznám, ale předpokládám, že opravdu k jiným psům automaticky přistupuje tak, jak potřebujou.

Znáš mě a víš, že pro facku na psí tlamu daleko nejdu. Jenže Beta to tak měla - ihned byla odkázaná do patřičných mezí - bylo to rychlé, pochopitelné a pro nás obě přirozené. I vnoučata moc dobře ví, že vysvětluji a varuji jen jednou. Pak jim klidně jednu v dnešní době tak nepopulárně plácnu. A kupodivu je to velmi ale velmi výjimečné řešení. A nezdá se, že by dítka trpěla.
Night je jiný. Facka je pro něj hrozně tvrdé řešení - prostě ani já ji nepoužívám, neboť vím, že on to má nastavené jinak.

Víš, že klidně všude napíšu - vychovávejte po dobrém, ale jeden lepanec ve správnou chvíli udělá hodně práce... Myslím si to, vždycky jsem to dělala a teď... mám smolíka pacholíka...

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:06 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Xerxová
předpokládám, že opravdu k jiným psům automaticky přistupuje tak, jak potřebujou.

Ale já věřím, že i Walda to nejspíš v reálu tak dělá. Problém je, že v psané podobě na netu to prezentuje takovým způsobem, že to vyznívá úplně jinak. Což je velice nebezpečné, protože na těchto diskuzích hledají rady především začátečníci, kteří ten cit pro psa a situaci prostě nemají.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:06
- Nahlásit

davidkova renata
naběhla do huby místo aby vlítla normálně na strom

já vím a věřím, že má i nádherný přivolání od veverky. Ale jednak ta cesta kterou jsi zmiňovala a druhak to, že jsi sama říkala, že už jí nevěříš.
Já se prostě snažím, aby se Bubice sama rozhodla,abych jí ani volat nemusela. Bude to možná připadat směšný, ale měla jsem třeba to první léto děsnou radost, když se v poli sama od sebe, bez toho, že bych já jakkoliv reagovala, sama rozhodla, že nevyběhne, že radši přiběhne. A to je ta cesta, která si myslím - vůbec ne proto, že tou cestou jdu já, na tojsem moc malej člověk, ale proto že si to oni zasloužej - že by se měla používat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:07
- Nahlásit

Xerxová
tvůj příspěvek sice neni určenej mě,ale řekla bych,že s nim dost souhlasim

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:14 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

PetraK
, že už jí nevěříš.
no jasně že ne! nikdy bych jí samotnou už doma nenechala třá s kotětem,o tom jsme s e už bavily tehdy.. zní to divně,ale ta vražda se jí prostě zalíbila,já to na ní vidim a stačila jedna.. je rychlá jako svině a já nebudu riskovat život nebo zdraví kůtěte abych jí zkusila přesvědčit ,že má milovat vše živé..no nemusí,je to šelma a predátor.. přitom do svejch skoro 4 let doma s kočkou žila a úúúpa pohodička..abych to teda upřesnila,ona NIKDY nesměla ani vybíhat,ani za těma veverama,ale já šla na ty zkoušky a chtěla jsem si to potrénovat bo tam je kočka či králik ,je žádoucí že pes má jít k němu a pak se hodnotí přivolání..proto jsem jí dovolila vybíhat a trénovala Pocem těsně před veverkou ) to šlo dobře,tam chybu neudělala,přivolání mám fakt skvělý odjakživa bo si na tom dávám záležet,ale ta zrzavá kamikadze mi udělala čáru přes rozpočet kdybych se na celej trénik vysrala a nechala věci jak byly,nenastalo by nic samosebou..
Ale jednak ta cesta kterou jsi zmiňovala
cesta byla v pohodě,stejnej způsob jako popisuju v tom co nechceš číst ),žádný násilí se nekonalo při učení nelovení čehokoli,do držky dostala za to,že jí zabila..bo to mě prostě nasralo

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:21
- Nahlásit

ještě abych nevypadala jak Herodes - já prostě nevymyslela, jak u dětí třeba řešit, když se na roce a půl rozhodnou, že mražák bude otevřený. Slovo "OTĚVŽIT" jsem neměla v té době vůůůůbec ráda. Řeknu jednou, řeknu podruhý a pak předvedu rychlý start... A je zavřeno...
U psů podobně

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:27
- Nahlásit

Xerxová
jak u dětí třeba řešit, když se na roce a půl rozhodnou, že mražák bude otevřený

dětská pojistka?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:35
- Nahlásit

no když já pojistky používám tam, kde je opravdu nebezpečno... Nad strmými schody, v elektrických zásuvkách... Ale myslím, že je dobře, když se naučí, že se některé věci prostě dělat nesmí. Ne že to nejde (pojistka to nedovolí), ale že se to nedělá. A nejde u toho o život.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:45 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Xerxová
Já neříkám, že to děláš s děckama nebo se psama blbě, to chraň bůh!

Já jen říkám, že jsem si vědomá toho, že já osobně bych určitě nedokázala toho lepana načasovat tak, aby z toho děcko nemělo traumata (mimochodem, dodnes mám noční můry o tom, jak mě otec v šesti letech mlátil vařechou, a to je mi skoro 40). Takže za sebe dám přednost té pojistce. A děcku vysvětlím, proč musí být mrazák zavřený, až bude ve věku, kdy to dokáže pochopit. A to samé budu radit i po netu, protože vím, že je to mnohem jistější, než radit úplně neznámým lidem, aby použili jednu ráznou po čuni. Jestli rozumíš, co tím chci říct...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:55
- Nahlásit

jo - chápu a rozumím. Taky to není jedna rázná - ale u dogy (a ta má víc kilo než já) o lehký lepanec, u dítek jedna symbolická přes plíny nebo přes ručičku... Ihned. Ne s odstupem, ne typ trestu dojdi si pro vařečku a pak uvidíš... Já jen chtěla napsat, že každý je jiný. I svojí podstatou. A když člověk rázný jednu ihned vlepí, je to čitelnější (pro psy i děti) než když bude vymýšlet složitá "cizí" pedagogicky vhodná doporučení. A nebo půl hodiny řvát a ječet a nadávat.
Stejně si každý ten svůj přístup a postup a řešení musí nakonec v sobě srovnat sám.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 12:56
- Nahlásit

a už fakt mizím - naplkala jsme tady toho ažažaž. Jdeme ven.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 13:06 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Xerxová
když člověk rázný jednu ihned vlepí, je to čitelnější (pro psy i děti) než když bude vymýšlet složitá "cizí" pedagogicky vhodná doporučení
To jo - pokud ji umí vlepit přiměřeně, čitelně a srozumitelně. Velká většina lidí to a priori neumí. A podle mě je lepší, pokud k tomu dojdou (aspoň u psů - s děckama nemám zkušenost) víceméně oklikou přes ty "pozitývně bezfackové" metody, než pokud psa fackují od začátku hlava nehlava a teprve postupně se učí, jak fackovat správně, přiměřeně a jen ve správnou chvíli.
Už jsem měla tu čest i s trenérem, který na svých hodinách nedělal skoro nic jiného, než že klienty učil, jak psa seřvat, vyškubat na moxonu apod. On sám si absolutně nebyl vědom, že jediný důvod, proč on sám má psy perfektně vychované a šťastné (jeho psi jsou opravdu v pohodě), je ten, že je pro ně absolutně srozumitelný, umí jim sdělit, co po nich chce, a trestá jen ve správnou chvíli. To mu podvědomě přišlo naprosto samozřejmé, ani nevěděl, že nějaká takováto komunikace mezi jím a psem probíhá. Takže když některý klientův pes dělal něco nežádoucího, tak automaticky předpokládal, že rebeluje a je potřeba ho řádně zdupat. Přitom celý problém byl v tom, že klient prostě neměl tu instinktivní schopnost vysvětlit psu, co se od něj chce, jako ten výcvikář.

půl hodiny řvát a ječet a nadávat
Tak to je blbě vždycky, žejo...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 13:10
- Nahlásit

davidkova renata

Jen k těm pracovním NO. Včera jsem byla svědkem co takovej pes dokáže napáchat se špatným vedením, nebo spíš nevedením, rok starej, roste jak dříví v lese, páníček je jen ťuťu ňuňu, práce žádná, cvičení jakbysmet.
Málem to stálo život pár menších pejsků, ve výsledku mi bylo chudáka NO líto (a taky jsem chtěla setkání a popovídání si s majitelem - jinak moc fajn chlap- přežít bez průseru) a tak jsem s ním začala trochu blbnout alá cvičák (na žádným jsem nikdy nebyla), jen tak s klackem a vše v dobrém, pes co neměl nikdy za úkol naprosto nic a poslední dobou začal být celkem nezvladatelný během pár minut uměl aport, pusť, sedni, drž. Pro mě naprostej úlet, pesan fakt mega spolupracující a šťastnej. Mít doma bych to nechtěla, to ne. Jen že jsem se tak trochu poučila co je to ten pracák. Pěkný, ale když se mu nedá práce je to časovaná bomba.

Ad veverka: Tuhle jsem jednu obdržela, už koženou a studenou a fůůj zamřelou, čubina mi jí přinesla jako moc velkou trofej, celá pyšná. Jestli by jí zakousla, kdyby jí vlezla do huby nevím, veverku asi jo no. Druhá čuba už je jednou vrah, slepička byla bez hlavy během vteřiny. Nicméně to bylo na neoploceném pozemku, nikde nikdo a slípku bych tam sama nečekala. Jinak zajochy, srnky zvládáme bez následků a kočky, kozy, ovce, koně a vlastně i ty slepice, prostě vše co někam k něčemu a někomu patří (jako třeba na návštěvách) je zcela v bezpečí.
Na naší kočku se přede mnou tváří jak vrah, ale jak u toho nejsem, tulej se k sobě, mrchy

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 14:23
- Nahlásit

Xerxová
Znáš mě a víš, že pro facku na psí tlamu daleko nejdu

vím. Však já taky- stejně jak u dětí, tak u psů myslím, že někdy rychlý zásah neuškodí - nuitno dodat s ohledem na povahu. Neuškodí a může naopak pomoci. Sama jsem si sama sobě příkladem, že jsou jedinci, které nutno ohýbati . Pokud mi na psa nebude třeba u žraní odpadků fungovat to co, u Bubice a zabrala by až jedna rychlá, nezříkám se jí, protože mu to zachrání život. Ale když vím, že tady je tahle cesta, zkusím jí. Mrzí mě třeba, že když byl Ešus malý, tyhle věci tu ještě nebyly. Ne, nebyla jsem ras, ale mohlo to jít ještě líp.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 14:31
- Nahlásit

davidkova renata

ale ta vražda se jí prostě zalíbila,já to na ní vidim a stačila jedna

já vím, a chápu to i. Bubi byla tak vrah.

,ale já šla na ty zkoušky a chtěla jsem si to potrénovat bo tam je kočka či králik ,je žádoucí že pes má jít k němu a pak se hodnotí přivolání..proto jsem jí dovolila vybíhat a trénovala Pocem těsně před veverkou ) to šlo dobře,tam chybu neudělala,přivolání mám fakt skvělý odjakživa bo si na tom dávám záležet,ale ta zrzavá kamikadze mi udělala čáru přes rozpočet

vím, pamatuju si to, ale myslím, že to právě jde i upevnit tak jak u Bubi, že je důležitý ten moment právě - KDY SE TEN PES SÁM ROZHODNE, ne že ví, že nesmí, ale že on sám chce. Díky Bubici jsem se podívala kapek dál, než jsem v danej moment viděla a vím, že to jde. Je to pak změna v tom psovi, je to na něm i vidět. A dost hezky se na to kouká. Já to teď nepíšu jako nějakej zvěrozvěst, nebo někdo kdo všemu rozumí (to si o sobě rozhodně nemyslím), ale někdo kdo to zažil. Vím, že máme každá jinou cestu, nepřesvědčuju, že někdo má jít tou mojí, ale je to super pak toho psa vidět. Rumíček je ještě mrňous, nemá upevněno jako Bubice (debilní tma, nedává moc možnosti, taky jak jsou ti psi dva, je to jinak), ale je skvělý ho vidět, když se sám, sám od sebe rozhodne, bez mýho zavolání, že to dneska dá. Je to jiná radost, než když ho přivolám. Má to je jednu nevýhodu, pokud je kdokoliv v dosahu, má on bohužel tendenci mu svůj pocit radosti ze sebe samýho sdělit taktéž, což úplně není žádoucí

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 14:34
- Nahlásit

PetraK
že je důležitý ten moment právě - KDY SE TEN PES SÁM ROZHODNE, ne že ví, že nesmí, ale že on sám chce

a vovovovovotom to je...

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 16:02
- Nahlásit

aňoňouma

a vovovovovotom to je...

, jenže se to možná blbě druhým vysvětluje.

Bubice byla dárek po všech stránkách, tím, že jsem k tomu přistupovala tak, že - o co jde, bude při nejhorším doživotně vodítková, oprostila jsem se naprosto od všeho. A bylo hezký koukat na ní, jak se tím propracovává. Když si vezmu začátky, kdy šla po všem co se hlo, od ptáků, přes ježky toho měla na kontě hned první dny, při večerním venčení na vodítku, jak to udělala nechápu, ona dokáže být bleskovka, potkany..... za zajícem vypálila snad dřív než o něm věděla až po ten první moment, kdy jakoby chtěla vyrazit a pak jí to seplo, otočila se na mě a bylo.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 16:52 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

PetraK
jenže se to možná blbě druhým vysvětluje

Velmi. Zvlášť když mají utkvělou představu, že pes musí poslouchat, protože prostě MUSÍ a neposlechnout neexistuje. Těžko takovému člověku vysvětlovat, že to může fungovat i tak, že pes nemusí, ale CHCE. A dokonce (ó hrůzo!) že ta "dobrovolná" poslušnost je daleko spolehlivější než ta "povinná"...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 18:00
- Nahlásit

PetraK
že je důležitý ten moment právě - KDY SE TEN PES SÁM ROZHODNE, ne že ví, že nesmí, ale že on sám chce
hele za mne je todle kravina..pes je šelma a já nemám potřebu ho znásilnovat k lásce ke zviržatkům,fakt ne,mě to přijde ne úpa přirozený..mě osobně stačí,že prostě neloví a to neloví..eště furt ..dospěla sem k závěru,že problém je v tom,když ona nabyde dojmu ..a to z jeho pohledu správně..že prostě může..to co bylo s veverou byl v zásadě reflex,bylo to děsně rychlý,ona jí vběhla do huby a nána cvakla.konec akce.totéž je třá s ofcema, cvičák v jílu je obklopenej pastvinama,nic jinýho tam v zásadě neni a tam vofce,samý vofce,nic než vofce..du se psem na volno naprosto bez problémů,ruce v kapse,pes max. čumí,pak čumí na mne esi to jako taky vidim )(totéž platí se srnama,zajícema a jinou havětí),přesně stejnej scénář.dostane pochvalu,někdy pamlsek a dem dál..myslim,že fakt nechce ,kdyby jo,neuřídim jí ale 2krát sem jí vzala na pasení )))),naposled ted v létě ke štemberce..moooc hezký představení ).taky stejnej scénář..nabyla dojmu že může bo jinak bych jí přece řekla at na ně sere ).že to sou ovi ovi a ty se nehoněj..ale já to neřekla,takže ..
pokud druhej den pudu do jílu a tam zas budou všude ovce,podivá se na ně a pude dál..vyzkoušeno samosebou vícekrát.Takže já nemám potřebu zakazovat psovi co je pro něj víceméně přirozený,mě stačí bohatě,že du lesem na volno a ani nehlídám kde co běží páč nemusim.Taky se to těžko vysvětluje,ale holt nejsem dost pozitivní na to abych po psu chtěla aby nebyl šelmou s instiktama a reflexama..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání