Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nutné! Socializace týraného psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 10:43
- Nahlásit

Neumi

tož toto , jak můžeš fungovat?!!!!

můžu, páč tak funguju už v podstatě delší dobu, jen si to prohlubuju. Ale zas na druhou stranu, určitě nejedu striktně jen jednu cestu. Mám svou ,takovýho "voříška" mixáž. Určitě to neumím tak vypilovat , jako třeba on, áč jsem jen lajka.

Deedee
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 11:51
- Nahlásit

[b]PetraK[b]

před touto větou ,,ale není třeba na něj myslet stále a psa pak litovat, to co nejvíc může pomoct je chovat se k nemu jako k normalnimu psu.,, jsem uvedla ,,to že byl pes v minulosti týraný je fakt na který nelze zapomenout,, a k tomu můžu ještě dodat to že je třeba na to brát ohled, to znamená že když vím že se bojí chlapů, tak na ně může vystartovat, to znamená že když uvidím jak jde okolo nějaký chlap, tak zbystřím a nenechám psa aby někoho pokousal.

-v článku není uvedeno že má pes strach z ruchu města, ale že startuje na chlapy (samozřekmě že psa který se bojí ruchu města by bylo téměř nemožné dovést do města a vyvolalo by to opačnou reakci) ale pes který startuje na chlapy, by mě zajímalo jestli má před útokem zdvižený ocas nahoru nebo ho má schovaný mezi nohama, protože ho podle mě má zdvižený,(ale samozřejmě nevím) takže nejde o strach kdy by se pes krčil a snažil schovat nebo utéct, což je podle mě něco mnohem těžšího na nápravu, tam bych samozřejmě volila pomalejší postup, navykání na lidi, ale když se pes snaží zaútočit, tak na tom není tak psychicky špatně, aby nemohl vejít do davu lidí, vycházela jsem z toho, že když se snaží zaútočit, tak v davu lidí nebude mít možnost útočit na všechny lidi najednou a bude se s nimi muset smířit a psa (hádám okolo 35kg) není tak těžké udržet jít u nohy.

Se strachem je podle mě nejlepší pracovat tak, Př.:že pes nechce třeba jít po ulici a pořád se zastavuje, tak ho kousek popotáhnu a pak už ho nechám jít na povoleném vodítku a nenechám ho samotného se ubíjet strachem z toho že se bojí jít a nebudu ho v tom ani podporovat tak že na něj budu mluvit, nebo se ho snažit přemluvit ať jde, prostě v momentě když projeví strach ho cuknutím vodítka z toho stavu dostanu a přesměruju jeho pozornost na chůzi a s každou takovou zkušeností bude pes jistější a jistější.

Teorie o pavoucích- taky se ,,bojím,, pavouků :-D ale mám to trochu jinak, kdyby mě osoba mě blízká (pes a jeho majitel) nebo prostě můj pes vtáhl do sklepa plných pavouků a žádný by na mě neskočil :-D (což je to samý jako že v tom davu lidí nesmí na psa nikdo šlápnout), tak bych viděla že se můj pes pavouků nebojí (=jde mi příkladem) a kdyby na mě na konci sklepa čekala úžasná ***** večeře, tak při příští cestě (nebo té další) sklepem bych se víc těšila na tu večeři než myslela na ty pavouky okolo a časem bych si dokonce dokázala spojit myšlenku na sklep plný pavouků s nejchutnější večeří. (tak si mozek spojuje asociace)

Můj příklad přemožení (ačkoliv né tak velkého) strachu:Minulý měsíc jsem měla nehodu, kdy se v metru utrhl eskalátor z hnacího řetězu, nebo něco takovýho a pod vahou asi 40 lidí se zřítil obrovskou rychlostí dolů, kde na sebe popadali lidé a tři lidi musela odvést sanitka všichni byli v šoku a já naštěstí měla jen pár modřin přesto to byl šok a když přišli policisté, tak nás vyzvali, aby jsme po druhém eskalátoru vyjeli nahoru z metra, samozřejmě nikdo nejdřív nechtěl všichni se báli, ale po chvíli ti odvážnější nebo ti co ještě nenastoupili na eskalator než se utrhl, začali vstupovat na eskalátor a jeli nahoru (=dávali dobrý příkad) až mi někdo řekl: ,,pojď tak jdeme taky,, tak jsem (podle mě dost komicky) nastoupila na eskalátor a protože se nic zlého nestalo, tak nemám žádnou paniku z eskalátorů, samozřejmě na to nikdy nezapomenu, takže jsem byla vděčná tomu kdo mi řekl ,,pojď jdeme,, (v našem psím případě lze přirovnat k cuknutí vodítkem) a i těm co předemnou beze strachu nastoupili opět na eskalátor (v našem případě majitel psa dávající správný příklad)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 12:17
- Nahlásit

se stydim, ze ta pro fifinu furt lezi na policce ale fakt to zvladnu uz brzo hodit na postu

taky sem ju jeste necetla, tak su zvedava.

Deedee
Př.:že pes nechce třeba jít po ulici a pořád se zastavuje, tak ho kousek popotáhnu a pak už ho nechám jít a kdyz ani po popotazeni nebude chtit jit, tak co pak? tahat ho prece 30 minut nekde nema smysl, ne? nezafixuje si pak to, ze vsituaci, kde se neciti dobre s nim jeste nekde taham? ze bude mit pak vetsi odpor k tomu kamkoli chodit?

ja nejsu v tomto smeru nijak zdatna a moji nevychovani psi sou toho prikladem, ale neni slovni "pod jdeme" neco diametralne odlisnyho od cuknuti voditka a tahnuti psa, kterej nechce jit?

myslim, ze na odhadnuti situace je nutny svyho psa fakt dobre znat a mit spravnej odhad, co muzu a co ne, nebo se zeptat nekoho zkusenyho, aby sledoval problemovy situace a dal tipy, ktery ja nevidim a nevnimam, aby rekl "ted je jeste v klidu", ted uz neni, takhle odejit ze situae je OK, takhle navykat na situaci je OK, tady se hodi udelat tohle nebo tohle ale nikdy ne tohle...

a pokud nemam ani dobrej odhad, ani cloveka, je urcite dobry to vzit pomalu a ne nasilne ho tam hodit

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 12:30 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

myslim, ze na odhadnuti situace je nutny svyho psa fakt dobre znat a mit spravnej odhad, co muzu a co ne, nebo se zeptat nekoho zkusenyho
.......nebo si přečíst tu knížku (fakt nejsem díler, ale jestli něco stojí za přečtení, tak je to tahle)

Teorie o pavoucích- taky se ,,bojím,, pavouků :-D ale mám to trochu jinak, kdyby mě osoba mě blízká ..... vtáhl do sklepa plných pavouků a žádný by na mě neskočil
tak chytnu čítankový záchvat paniky (to není teorie, teda dneska už jo) a pokud to přežiju ve zdraví tělesném a duševním tak první věc, kterou udělám, je podání expres žádosti o rozvod. A dneska už ho nechytnu proto, protože jsem se svého strachu zbavovala sama, po krocích ke kterým jsem byla připravena a dobrovolně. Dneska už vynáším pavouky i velikosti větší než malé a bez vzestupu adrenalinu.

Deedee
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 12:42
- Nahlásit

Můj příklad uvádí lehký (nejčastější) problém při odporu k chůzi na vodítku, kdy se většina psů po pár minutách podřídí a jde, a pak už je třeba v tom jen podporovat (pamlsky, pochvala,...atd) u těžší formy je určitě nutné najít odborníka, který daný problém posoudí individuálně.

Psa nelze na vodítku táhnout, protože to akorát způsobí to že se pes zapře a nebude chtít jít už vůbec, mě jde o popotáhnutí nebo pouze cuknutí vodítkem, třeba psi kteří nechtějí jít tak si často lehají, takže to dělám, tak že psa ,,vytáhnu,, na nohy a popostrčim ho tím do chůze a pak mu můžu nabídnout pamlsek (pokud chce, ale většina takto zablokovaných psů pamlsky v tuto chvíli odmítá) takže mi toto příjde jako nejefektivnější a nejrychlejší řešení problému

birma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 12:43
- Nahlásit

PetraK
Taky nemám a spoléhám na ježucha

Deedee
I pes s ocasem nahoru a bez snahy utéct se může bát a svůj strach se tím může akorát snažit maskovat.

Deedee
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 13:05
- Nahlásit

Možná neznalost, ale nikdy jsem nepotkala psa co by postavením svého těla něco maskoval. Pes postavením svého ocasu dává najevo svou aktuální náladu.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 14:41
- Nahlásit

Deedee
pes postavením svého těla komunikuje s okolím. A fakt jsem viděla psi, kteří si byli v situaci hodně nejistí, ale tvářili se jako big boss, právě proto, aby si ten druhý dal pozor a radši se k nim nepřibližoval protože oni jsou tááááák velcí a táááák nebezpeční...

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 14:52
- Nahlásit

cernej caj

kdyz ani po popotazeni nebude chtit jit, tak co pak?

Rukou nadzdvihnout pod břichem a zárověeň zatáhnout za vodítko. Pes se rozejde a půjde.

Deedee

Naprosto souhlasím s postupem.
A vysvětlím opozici některých lidí tady. Nejsou ochotni vzít v úvahu parametr klidu a asertivního přístupu psovoda, což je téměř vždy paramertr nejdůležitější.
Jakmile jim v tom falíruje něco tak málo uchopitelného, jako tenhle parametr, nejsou na určitý přístup a postup ochotni přistoupit.
Na takové případy jsme tu už v minulosti narazili.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 15:08
- Nahlásit

Walda
když ti pes tak důvěřuje a opírá se o tvůj klidný a asertivní přístup natolik, že ho daná situace nestresuje a není mu nepříjemná, proč ho musíš nadzvedat pod břichem a tahat za vodítko, abys ho přiměl k pohybu?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 15:15
- Nahlásit

Deedee

Můj příklad uvádí lehký (nejčastější) problém při odporu k chůzi na vodítk

hele nevím, možná čtu blbě, blbě chápu, ale tohle nekoresponduje - teda mě - s tím cos psala prvně ani to co řeší zadavatel.

birma
nejistí, ale tvářili se jako big boss, právě proto, aby si ten druhý dal pozor a radši se k nim nepřibližoval protože oni jsou tááááák velcí a táááák nebezpeční...

ano, znám. A přesně to co píše Deedee by pro něj byla zkáza, už i jen to s čím přišli na cvičáku mu nevyhovovalo. Tak jsme na to šli spolu a jinak a .... hned to bylo jiný.

Neumi
kdyby mě osoba mě blízká ..... vtáhl do sklepa plných pavouků a žádný by na mě neskočil

osoba mi nejbližší by mohla velmi dobře vyprávět o dvou momentech, kdy nás potkala v horách slušná bouřka a kdy se mě snažil přesvědčit o tom, že o nic nejde , nebo o momentu, kdy jsem chytla paniku na lanovce - kam jsem se tedy posadila sama od sebe a chtěla se poprat s tím, že mi to není příjemný. Narozdíl od psa mám ten rozum trošku jinak posazenej a můžu sama sebe přesvědčit, že to dám, že to zvládnu. Ovšem pod jakým tlakem - a to jsem do toho šla s plným vědomím a dobrovolně, ze svýho rozhodnutí - pod jakým tlakem to bylo, tak to za to moc nestálo.
Proč my si furt musíme myslet, že ty zvířata to všechno musej zvládnout tak, jak my to vidíme a myslíme si, že to je nej?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 15:18
- Nahlásit

birma

hele myslím, že nikdo mi nedokáže dodat tak dokonaleje parametr klidu, jako Brtník. A .......... světe div se, jsou momenty, kdy je mi nějakej parametr klidu úplně na kulový.A on o tom ví, narozdíl od těch, kteří si myslej, že vědí všecko nejlíp. A chová se už dneska podle toho ke mně. V tý bouřce v horách by mu rozhodně při jakýkoliv manipulaci se mnou šlo dost o zdraví.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 15:29
- Nahlásit

PetraK
taky mám lidi se kterejma toho dokážu hodně, protože na mě přenesou svůj klid, ale má to prostě svý meze. Přestože se už třeba dlouho nebojím pavouků a jsem ochotná žít v jedný místnosti se sklípkanama (i si ty hodný brát na ruku), tak když jsem se jednou převlíkala, otočila se při tom čelem ke zdi a když jsem vytáhla hlavu z trika, tak 20 cm od mýho obličeje byl zdrhlej sklípkan, tak jsem byla hysterická a ničí klid mě neuklidnil (spíš mě ještě naštval, páč můj sklípkan to nebyl, žejo. To samý, když jsem šla spát a našla pod polštářem chcíplýho zdrhlýho usušenýho raka...
Zvlášť ve chvíli, kdy je ten klidnej zároveň hybatelem tý pro mě infarktový situace, tak mi jeho klid nepomhá fakt vůbec.

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 17:08
- Nahlásit

Rukou nadzdvihnout pod břichem a zárověeň zatáhnout za vodítko. Pes se rozejde a půjde.
hm,chceš vědět,co by v této situaci asi tak udělal můj samostatný a emotivní pastevec???

Můj příklad uvádí lehký (nejčastější) problém při odporu k chůzi na vodítk

hele nevím, možná čtu blbě, blbě chápu, ale tohle nekoresponduje - teda mě - s tím cos psala prvně ani to co řeší zadavatel.

nelze než se přidat k nechápání

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 17:30
- Nahlásit

Neumi
,chceš vědět,co by v této situaci asi tak udělal můj samostatný a emotivní pastevec???
můj špic si lehne na záda (zjištěno poprvní na výstavě v kruhu )

Deedee
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 19:43
- Nahlásit

k pochopení mého příkladu: jsem uváděla nejlehčeji vysvětlitelný případ jak správně pracovat se psem který má strach, věta která je klíčová je ,,v momentě když projeví strach ho cuknutím vodítka z toho stavu dostanu a přesměruju jeho pozornost na chůzi a s každou takovou zkušeností bude pes jistější a jistější.,,

Walda
konečně někdo kdo není emotivně zaujatej a chápe psychiku psů

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 19:46
- Nahlásit

Neumihm,chceš vědět,co by v této situaci asi tak udělal můj samostatný a emotivní pastevec???

rozepiš se ale jako fakt, mám ráda příběhy ze života pasteveckých psů. Je to něco jako když si člověk myslí, že má psy zmáklý, tak si pořídí pastevce a hned se má co učit

OT: Tuhle jsem potkala v centru Prahy staršího chlapa s také starším SAO. No a já jestli si ho můžu pohladit. Chlap na to, že neví, ale zkusit to prý můžu Tak jsme na sebe s pesanem chvíli koukali, vím, že na to mazlení jsou jen se svýma lidma, pak jsem ho podrbala pod bradou, tvářil se tak nějak neutrálně. No jak na něj chtěl sáhnout manžel, pes ho odvanul mohutným BUF

birma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 20:28
- Nahlásit

Deedee
správně pracovat se psem který má strach, věta která je klíčová je ,,v momentě když projeví strach ho cuknutím vodítka z toho stavu dostanu a přesměruju jeho pozornost na chůzi a s každou takovou zkušeností bude pes jistější a jistější.,,
a jak poznáš, že ten pes je jistější a akorát se nenaučil, že před tebou nesmí strach projevit, jinak bude potrestán?
a když ho cuknutí vodítka ze strachu nevytrhne? (upřímně mýho psa v době, kdy se ke mně dostal, bys mohla asi i zabít, ale rozhodně bys ho nedostala ze strachový reakce na podnět žádnou svou aktivitou)

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 20:46
- Nahlásit

Walda
Rukou nadzdvihnout pod břichem a zárověeň zatáhnout za vodítko.

Joo, výborný nápad. Zvlášť u týraného psa, který má hrůzu z lidské ruky a manipulace. To mu fakt dodá v dané situaci jistotu...

Deedee
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 20:57 - Změnil/a: Deedee
- Nahlásit

birma
pes nebude potrestán, ale napraven o trestu jako takovém jsem nepsala

nevím v jakém stavu byl tvůj pes

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 21:00
- Nahlásit

Deedee
Cuknutí vodítkem je trest. To, že pes přestane nějaké chování dělat, aby se vyhnul cuknutí vodítkem, ještě neznamená, že jsi vyřešila jeho problém.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 21:08
- Nahlásit

Jinak samozřejmě nepopírám, že ten Waldův "vnitřní klid" má v mnoha situacích velký význam. Ovšem Walda jaksi nebere v úvahu, že je spousta lidí (řekla bych většina), kteří ho prostě nemají a přesto potřebují v danou chvíli se psem aspoň nějakým způsobem fungovat. Páč psa nejde odložit do útulku s omluvou "pardon, zatím nemám vnitřní klid".
A pokud má někdo takový obrovský klid, charizma a podvědomou schopnost komunikovat se psem, že ho jen svou přítomností vyvede ze sebevíc stresové situace (nikdy jsem takového člověka neviděla, ale budu předpokládat, že existuje), tak nebude potřebovat ptát se na netu, jak to řešit, ne?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 21:12 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

A ještě jeden krásný článek. Vypíchla bych následující větu:
Pochopila jsem, že existuje hranice, za kterou se již pes neučí ničemu žádoucímu, naopak zcitlivuje se na podněty, kterých se bojí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 21:22
- Nahlásit

Deedee

strach ho cuknutím vodítka z toho stavu dostanu

aha aha, tak to jo, to jo. to by mi určitě udělalo bývalo dobře, kdyby mi jí Brtník v těch horách lehkou fláknul a tím by mě přesměroval, jojo, to já mu to příště i poradím. Jen pak bude mít asi dost problém
Přijde Ti normální cukat s živým tvorem, který má strach? Opravdu?? Takže dítě, který má paniku z čertů na Mikuláše, je nejlepší smýknout za ručku a pěkně kolem toho čerta projít, no, proč ne. Možná pak bude koktat, možná bude trpět nějakou dobu nočním pomočováním,ale - dostalo se mu té mé opory velmi hojně, to je pravda.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 21:34
- Nahlásit

Deedee
cuknutí vodítkem je pozitivní trest (trest = něco co snižuje pravděpodobnost chování v budoucnu a pozitivní znamená, že něco do té situace ty přidáš). Pokud to podle tebe není trest tak co to je? A jak vypadá něco, co trest je?
nevím v jakém stavu byl tvůj pes
a víš jak vypadá pes zadavatele, když radíš podobné postupy?

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 22:03 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

birma

proč ho musíš nadzvedat pod břichem

Nemusím.
Ale cernej caj se ptala, co má dělat, když se jí zasekne pes a nic s ním nesvede, tak jsem jí odpověděl.
A pro šťouraly dodám: to nadzvedutí není o tom, že bych psa odnesl, ale o psychickým přerušení toho záseku, prostě ho znova postavím na nohy a on jde. Levá, pravá, přední, zadní .... Funguje to.

Neumi

co by v této situaci asi tak udělal můj samostatný a emotivní pastevec?

A co by v této situaci asi tak udělal komisař Rex? Dobrá blbost.

aňoňouma

Walda jaksi nebere v úvahu, že je spousta lidí (řekla bych většina), kteří ho prostě nemají

Proč mám furt brát v úvahu to, že lidi něco dělaj blbě? Není lepší tady napsat, jak je to dobře?
Ano, je to o tom, začít u sebe. Je to nepříjemný poznání, ale je to tak. A pokud se to podaří, výsledek je úžasnej.

výborný nápad. Zvlášť u týraného psa, který má hrůzu z lidské ruky a manipulace. To mu fakt dodá v dané situaci jistotu...

Jak jsem psal, odblokuje mu to hlavu, jistotu mu dodám já.

Deedee

pes nebude potrestán, ale napraven

Další omezení zdejších odborníků. Znají jen trest, korigování psa ne.
Letos mi tu už tvrdili, že jsem termín "korekce", vymyslel já, a že proto jsem s ním na celém světě sám a samotinký.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 22:10
- Nahlásit

Walda
cernej caj se ptala, co má dělat, když se jí zasekne pes a nic s ním nesvede
aha, já četla, že se ptala, co dál, tedy co uděláš ty, nebo ten, kdo to používá, dál, když to nezabere. Nějak jsem si nevšimla, že by psala o tom, že jí se zasekávaj psi a nic s nima nesvede
Znají jen trest, korigování psa ne
ono jde o to, že ostatní používají nějaké obecně ustálené a přijímané termity, jen ty musíš mít něco extra, víš?
proto jsem s ním na celém světě sám a samotinký.
spíš věřím tomu, že jen ty sám samotinký nejsi ochoten uznat, že tvá veleslavná korekce je pozitivní trest. Navíc bez toho, že bys dokázal vysvětlit, proč není a v čem je ten rozdíl... Trochu jako kdybys tvrdil, že jezdíš Volvem a proto nejezdíš autem

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 22:12
- Nahlásit

Walda
Proč mám furt brát v úvahu to, že lidi něco dělaj blbě? Není lepší tady napsat, jak je to dobře.
Není. Protože i kdyby ta metoda "protlačím vyšilujícího psa přes situaci svým vnitřním klidem" opravdu fungovala vždy a všude (o čemž si dovolím velmi pochybovat), tak ten tvůj klid je přes internet naprosto nesdělitelná věc.

odblokuje mu to hlavu
A nebylo by jednodušší mu tu hlavu odblokovat třeba kopancem? Páč pokud byl týranej a má hrůzu z lidské ruky, tak je vcelku jedno, jestli po něm šáhneš nebo ho kopneš, šíleně ho vyděsí oboje...

že jsem termín "korekce", vymyslel já, a že proto jsem s ním na celém světě sám a samotinký
Nepřekrucuj. Termín korekce používá spousta lidí. Ale jen ty jediný ho používáš v naprosto specifickém významu, který jsi sice nebyl schopný přesně vysvětlit, ale my všichni jsme úplně blbí, že ho nechápeme

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 22:15 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

PetraK
dítě, který má paniku z čertů na Mikuláše, je nejlepší smýknout za ručku a pěkně kolem toho čerta projí
ale zase jak který, třeba u Lůcadla pomáhá jí k tomu dovést. edit. Pro Káčadlo se všema jejíma vnitřníma pravidlama, nebo jak to nazvat, je to cesta do pekel. Ale taky nepomáhá jít po krůčkách, protože na to je zas moc chytrá.
A stejný je to podle mě se psama, každej vyžaduje jinej přístup.

Letos mi tu už tvrdili, že jsem termín "korekce", vymyslel já,
hmm, pamatuju si tu debatu poněkud jinak, jestli si dobře vzpomínám tak ostatní tu tvrdili, že to, co ty nazýváš korekcí, oni nazývají trestem?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 22:21
- Nahlásit

kachna_
A stejný je to podle mě se psama, každej vyžaduje jinej přístup.

to určitě. Jen myslím, že netřeba škubati u toho. Pokud přijdu na to, že tomuhle konkrétnímu jedinci pomáhá jít tam s ním, dodat mu jistotu a on to takhle zvládne, je to cesta, která mu vyhovuje. Leč není každý takový a to je podle mě třeba brát v potaz obzvlášť pokud radím na dálku u psa o kterým vím ještě míň než kulový.

estli si dobře vzpomínám tak ostatní tu tvrdili, že to, co ty nazýváš korekcí, oni nazývají trestem?

no jo, enemže někteří lidijové mají potíž s pamětí, toho už jsem si všimla několikráte.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání