Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nutné! Socializace týraného psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
aňoňouma
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 18:48 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

davidkova renata
ele za mne je todle kravina..pes je šelma a já nemám potřebu ho znásilnovat k lásce ke zviržatkům,fakt ne,mě to přijde ne úpa přirozený..mě osobně stačí,že prostě neloví
Tohle se docela popírá, ne? Buď je přirozený, že je šelma, a tím pádem loví, anebo ho učíš, že neloví...

Takže já nemám potřebu zakazovat psovi co je pro něj víceméně přirozený,mě stačí bohatě,že du lesem na volno a ani nehlídám kde co běží páč nemusim.
Taky nějak nechňápu. Pokud je pro psa přirozený lovit, tak buď nemáš potřebu mu to zakazovat (tím pádem loví bez omezení dle libosti), anebo ho teda cíleně učíš, aby nelovil.

Prostě mám dojem, že si jaksi odporuješ v jedné větě, a to vícekrát...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 19:36
- Nahlásit

aňoňouma
Prostě mám dojem, že si jaksi odporuješ v jedné větě, a to vícekrát...

jo to klidně můžeš já si na tydlety kecíky právě moc nepotrpim narozdíl od mnohých teoretiků mě nebaví pitvat věci dokola ,spíš jako ukázaná platí ..neni pro mě problém docílit u psa aby se"sám rozhod",že se mu vyplatí přicválat na Pocem nebo nevycválat vůbec,ale je pro mne problém přesvědčit psa aby nescvak zuby když mu mezi ně vleze veverka..to jako sorry .. když petrak napíše vím, pamatuju si to, ale myslím, že to právě jde i upevnit tak jak u Bubi, že je důležitý ten moment právě - KDY SE TEN PES SÁM ROZHODNE, ne že ví, že nesmí, ale že on sám chce tak já fakt nehodlám obětovat x kotat či veverek než si to jako pejsek upevní bo napoprvý to asi nepé,že ? ..čili ne, můj pes fakt nemusí milovat veverky co mu skočej mezi zuby..

Neumi
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 07:45
- Nahlásit

že je důležitý ten moment právě - KDY SE TEN PES SÁM ROZHODNE, ne že ví, že nesmí, ale že on sám chce
k tomu dám z jiného než loveckého soudku - mám dva velké psy, pastevec je emotivní labil a v rámci dospívání mi začal na staršího útočit, evidentně z nejistoty. Přístup "že nesmí", byť jenom v podobě, že jsem ho od druhého odtáhla bez zmlácení do bezvědomí (možná chyba, třeba by mu ten kopanec "odblokoval hlavu", že.... a mě zajistil pobyt na chirurgii ) vedl pouze k jednomu - eskalaci napětí a růstu agresivity u mladého. Naštěstí nejsem zase tak myšlenkově ulpívavá a fofrem jsem v jeden den dovalila kari sítě na předělení domácnosti a klikr, jako otimální prostředek navození "dobré nálady" (prosím zjednodušení). Kari sítě zůstaly nepoužity, pes se po dni naklikávání fantasticky zklidnil, zjistil, že nemá důvod útočit a kupodivu až do nedávna, kdy ho rozhodilo onemocnění (a vše co s tím souvisí) staršího jsme byli v pohodě.

davidkova renata
ten lovecký pud bych s emoční agresí asi nedávala do rovnítka. Můj druhý pes je asi něco jako můj starší včetně náruživosti k veverkám (já zařvala dřív než tu hubu s veverčátkem sevřel a to veverčí štěně uteklo), pes se může vybít aniž by musel skutečně lovit zvěř....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 08:26
- Nahlásit

Neumi
pes se může vybít aniž by musel skutečně lovit zvěř....

to jistě..taky proto jsme do 9 let aktivně kousaly s čubou..tam si mohla lovit a zabíjet beztrestně
(já zařvala dřív než tu hubu s veverčátkem sevřel
no a kdybys to nestihla stejně jako já páč jsem to prostě nečekala? copak by udělal?
Jinak furt nevim proč si někdo myslí,že tohle že je důležitý ten moment právě - KDY SE TEN PES SÁM ROZHODNE, ne že ví, že nesmí, ale že on sám chce je tak vyjímečný a jedinečný ,že na to má patent asi jen on a podobní osvícenci krz pozitivní motivaci ,že my ostatní omezenci to jako nemůžem pochopit a zažít?.Moje čuba vždy milovala hromadný vychajdy,čim víc psů,tim byla nadšenější.kdysi za starýho dobrýho czpsa =D jsme chodili každej tejden.U mě tento druh vycházek probíhá následovně..psi jsou vypuštěni a nána vystřelí s ostaníma jako špunt ze šampána.musí totiž nutně bejt na špici a vpředu(asi je dominantní,jinak nevim proč by to dělala :smirk,dorazí do čela a tam se sama rozhodne,že se kokne za mamko ),která se potácí kdesi vzadu a je ráda ,že se jí zbavila a vůbec jí nevolá hlavně,přílítne k mamce,urve jí 2 prsty z ruky,která jí podává granuli a v šíleným spěchu zas dominantně mastí fpřed..a tak furt dokola(už víme,že chování,které se psu vyplatí má pes tendenci opakovat že ) Zhruba po hodině mamka hystericky ječí na psa esi by už nechtěl třeba táhnout do hajzlu někam a nevotravovat,pes nechce a bezohledně vyžaduje odměnu za své rozhodnutí a nehne se dokud jí z mamky nevyrazí..a koloběh se vopakuje.Ještě i ted je tu pár lidí,kteří s náma ty vychajdy absolvovali,takže můžou v klidu dosvědčit,že já psa na vychajdách nepřivolávám, pes se chodí hlásit sám,což je ovšem někdy dost vyčerpávající neb nanda je fena rychlých a hlavně častých rozhodnutí =D Takže řeči o tom,jak je úúúžasný ,že psa nevolám a von stejně přijde páč NEMUSÍ ale CHCE ,jak je to vlastně něco až mystickýho mě až tak neberou,mě to přijde vcelku normální a znám to i když teda sem ten vomezenec nepozitivní

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 08:39
- Nahlásit

aňoňouma

Já věřím, že i Walda to nejspíš v reálu tak dělá. Problém je, že v psané podobě na netu to prezentuje takovým způsobem, že to vyznívá úplně jinak.

Tos nepochopila. Píšu ty věci krátce, protože ať je napíšu podrobně nebo krátce, je tu stejnej výsledek - sesype se na to horda spravedlivých, bez snahy o navazující argumentaci a rozumnou diskusi.

Takže moje poznámky jsou určené pro lidi, kteří je vezmou jako zmínku o čemsi, co stojí za to dohledat a dál za tím jít. Pro někoho to třeba smysl má.

A abych sem nepsal proto, že si to někdo může špatně vyložit, to snad nemyslíš vážně. Jednak všechno si kdokoli může vysvětlit špatně. A pak, snad nikdo nezačne něco dělat se psem, jen na základě jedné zmínky v internetové diskusi. Stačí, když si to přečte tady kolem, nebo se podívá na jakoukoli jinou diskusi, tak snad bez filtrace přes informace z jiných zdrojů se do toho nepustí. A pokud ano, Bůh mu pomáhej.

A ještě jedna věc, já jsem tu napsal jedinou věc jak co dělat, odpověděl jsem na dotaz, jak odblokovat psa, když se zasekne a nechce dopředu. Nikdo jiný tu na to cernemu caji neodpověděl.

Dál jsem napsal, že nejdůležitější je klid a asertivita psovoda, a to má snad obecnou platnost vždycky, i když třeba jen učím psa chodit na vodítku. Jenže se o tom moc nemluví.

davidkova renata

osvícenci krz pozitivní motivaci ,že my ostatní omezenci to jako nemůžem pochopit a zažít?.

Základní argumentace pozitivců - jedinej šťastnej pes, kterej se o všem sám rozhoduje

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 09:28
- Nahlásit

davidkova renata

když jsem začala dočítat co se napsalo, měla jsem pocit, že půjde normálni debata, ale ... asi ne koukám, drží se evidentně stejná lajna

proč si někdo myslí,že tohle že je důležitý ten moment právě - KDY SE TEN PES SÁM ROZHODNE, ne že ví, že nesmí, ale že on sám chce je tak vyjímečný a jedinečný ,že na to má patent asi jen on a podobní osvícenci krz pozitivní motivaci ,

pak to nemá asi moc smysl se bavít, když píšeš v tomhle duchu.
myslela jsem, že když tam napíšu tu větu o tom, že nechci nikoh přesvědčovat, že každej má svou cestu, že z toho bude jaksi patrno, že . No asi není, to je jedno. Tak prostě jenom žádná změna.

,naposled ted v létě ke štemberce..moooc hezký představení ).taky stejnej scénář..nabyla dojmu že může bo jinak bych jí přece řekla at na ně sere ).že to sou ovi ovi a ty se nehoněj..ale já to neřekla,takže ..
pokud druhej den pudu do jílu a tam zas budou všude ovce,podivá se na ně a pude dál..vyzkoušeno samosebou vícekrát.,

rozdíl v tom o čem mluvíš ty a já je v tom, že Bubice tohle bude respektovat i když ty ovce nebudou v jílu ale na štemberku, nebo kdekoliv jinde.

Takže já nemám potřebu zakazovat psovi co je pro něj víceméně přirozený
no to jsme na tom stejně,já psovi taky nic nezakazuju . Ale je jedno jestli ovce bude tam a nebo tady. Na Ešusa bylo takový spolehnutí, že neublížil mouše, rozlovená Bubice- světe div se neloví ty kočky ani u baráku, ani na chalupě, tak já nevim. no asi to nebude tak špatná metoda. Ale i kdyby byla, tak mě osobně vyhovuje, vyhovuje mým psům, a můžu se na ně spolehnout to je pro mě priorita. Teda za Rumíčka ještě mluvit nemůžu, to je mladej poděs. Ale i tak, když mu řeknu klidným tichým hlasem, nepoveluju, jen řeknu Rume- vykašli se na toho kosa (neb kosové jsou objekt velmi zajimavý, jako pro každý štěně) tak udělá přemet a běži, aby mi skočil na hlavu. A to na něj nemám tolik času, kolik jsem měla na Ešusa.

tak já fakt nehodlám obětovat x kotat či veverek než si to jako pejsek upevní bo napoprvý to asi

A pokud si myslíš, že bych já při nácviku ohrozila jakýhokoliv živýho tvora - tak pak je mi líto, ale debata fakt nedává smysl.

škoda no, měla jsem za to, že se dá debatovat nějak normálně.

Xerxová - asi to nepůjde, nepůjde, nepůjde
ale mě to nevadí, nevadí nevadí, já si zazpívám zase něco ftipnýho.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 09:54
- Nahlásit

PetraK
nebud dotčená co můžeš čekat když jste si s anonoumou tak hezky notovaly,že jako je těžký tohle někomu sdělit a že vovotom to je a celkově to působilo spiklenecky jakože my a oni
jinak ovce se úpa běžně tady na petřinách nevyskytujou krom vyjímky ondá v Markétě kdy volně vycházely do prostoru než si to madam voplotila,takže proto zmínka o jílu..jinak je skutečně jednou kde jsou,neloví je nikde .co se štemberky tejče ,u pasení je holt předpoklad přímýho kontaktu se zvířetem ,lehnout i nich si nána umí taky ale de právě o tu chvíli kdy je to tělo na tělo abych tak řekla
furt nechápeš .možná omylem,možná záměrně,že vo lovení obecně se ani nebavim,bavim se o tom,co se stane když v zásadě zničehonic prolítne přímo pod čumákem veverka či něco takovýho..pokud pes neni fakt lidumil( a jo jsou takoví) prostě chnapne,mě to přijde dost instiktivní,to bohužel úplně stačí u malýho tvora..
A pokud si myslíš, že bych já při nácviku ohrozila jakýhokoliv živýho tvora
no to si ani nemyslim,to bylo spíš na anonoumu,páč úpa nevim jak natrénovat nezabití živýho tvora bez živýho tvora a reálný možnosti,že se mu přitom něco stane.Pokud posereš sedání na bedýnku,prostě se vrátíš vo krok zpátky a nic se neděje,ale tady mi to přijd e poněkud něco jinýho
dost mi neni jasnej tvůj postoj kdy vylítneš a uchýlíš se k ironni a podobnejm věcičkám ,paxe nediv že to asi nepůjde nepůjde nepůjde ))

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 10:15 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata
nebud dotčen

ne nejsem dotčená.

anonoumou tak hezky notovaly,že jako je těžký tohle někomu sdělit a že vovotom to je a celkově to působilo spiklenecky jakože my a oni

no ale to je tvůj předpoklad. Já jsem jen napsala, že se to prostě těžko přenese, když to člověk nevidí sám. Nebylo v tom nic záludnýho nic spikleneckýho, to tam možná jen hledáš. Je to stejný jako s klikrem. Pamatuju si, když žo tady začínal, ty posměšky, že jen debil používá klikr, člověk kterej neumí psa pochválit a já nevím co ještě . není to samospásná věc, nic není samospásný. Taky tehdy lidi nebrali, že by to mohla být dobrá věcička a způsob, nedalo se to vysvětlit. Je to každýho věc, jak si co dělá, rozhodně nehodlám tebe nebo kohokoliv přesvědčovat. Já jen ráda jdu tudy, kudy je to pro psa lepší.
no nic, jak jsem říkala, s tím duchem do kterýho se to vrátilo mě to nebaví, tak se přiznám že končím.

edit - ještě k tomu lovení - vím o čem mluvíš, protože jak jsem psala, asi jsi nečetla, tak Bubi byla rozlovenej vrah to na tom byli s Nánou stejně. Teda ne že by Nána byla rozlovenej vrah to ne, nevím, neznám jí, myslím tím, že měla za sebou jednu zkušenost. Bubi do doby než přišla k nám žádný meze stanovený neměla. Aby nedošlo k mýlce zase nějaký- nepíšu to proto, abych ze sebe dělala něco, ale abych tím ukázala- a ani ne tak tobě, ale ostatním, že to prostě u většiny psů tudyma jde. To je její zásluha, že jsem tohle zjistila. Ne moje, takže chválím jí, ne sebe , aby nedošlo k mýlce.

edit dva - protože jsem to neměla původně v plánu po tom úvodu dočítat :

dost mi neni jasnej tvůj postoj kdy vylítneš a uchýlíš se k ironni a podobnejm věcičkám ,paxe nediv že to asi nepůjde nepůjde nepůjde ))

jak se do lesa volá, tak se z něj ozve, neznáš? Jak říkám, komunikovala jsem s tím, že možná to vyjde v normálu, tys začala jet ve svý starý koleji, tak já jsem to jen vzdala. Nevylítla jsem, jen jsem reagovala podle toho, jak píšeš ty. To je jednoduchá rovnice.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 10:25 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

PetraK
no ale to je tvůj předpoklad.
jo to je klidně možný,tys včera taky pochopila blbě co já psala.
á jsem jen napsala, že se to prostě těžko přenese, když to člověk nevidí sám.
ale já to vidim )) i když ty asi myslíš,že nemůžu se svejma postupama, nevim jak jinak definovat chování mý čuby už cca 9 let na vycházkách než že se k tomu rozhodla sama a dobrobolně
mě to nebav
ani mě ne
edit..jo četla sem vo vrahovi..nicméně já furt pudu cestou menšího odporu..ano pes žije v lidský společnosti a nemůže dělat co se mu zlíbí..tedy nemůže libovolně lovit,tedy to odmala budu eliminovat a věnovat se tomu pro jeho bezpečí a bezpečí těch zvířat..situace kdy mu vlítne pod hubu něco jsou dost vyjímečný na to abych je nějak výrazně řešila za cenu že to bude někoho stát zdraví či život takže se jim prostě klidně vyhnu..neni to nic co by omezovalo mě ,psa či společnej život a aktivity..čili nepořídim si domů kočku ani králika či tak něco,beztak kočku už nechci,zničila mi život,nervy, 2 sedačky a koberce

Neumi
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 10:29
- Nahlásit

se stane když v zásadě zničehonic prolítne přímo pod čumákem veverka či něco takovýho..pokud pes neni fakt lidumil( a jo jsou takoví) prostě chnapne,mě to přijde dost instiktivní
se přiznám, že jsem z té souvislosti se zadáním (strachová agrese) poněkud zmatená.......

že jen debil používá klikr, člověk kterej neumí psa pochválit a já nevím co ještě . není to samospásná věc, nic není samospásný
JE samospásný, na tu věc mi nešahejte!!! Je zbytečný u takových blbin a hračiček jako je nějaký výcvik, ale u věcí, kdy o NĚCO jde, je prostě.....SAMOSPÁSNÝ

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 10:33
- Nahlásit

Neumi
se přiznám, že jsem z té souvislosti se zadáním (strachová agrese) poněkud zmatená.......

debata se posunula .normální průběh v zásadě každý debaty,nepřijde mi to nijak zvláštní,takovejch tu je..

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 10:47
- Nahlásit

davidkova renata

i když ty asi myslíš,že nemůžu se svejma postupama,

ne, to si opravdu nemyslím. věci jdou dělat na sto způsobů, já jen hledám ty, které jsou ku psu žijícím v pro něj ne zcela přirozeném světě, trochu férovější.

už cca 9 let na vycházkách než že se k tomu rozhodla sama a dobrobolně

ale já nemluvím o obyč procházkách, ať už sama nebo s tlupou lidí- jak Rumajzl tak Bubice - Xerxová i kachna jsou mi svědkem - fungovali totožně, jak strá bábrdle, kterou mám rok a půl, tak mladej vejlupek, kterýho mám - půl roku. To mi přijde samozřejmý, že si pes hlídá mě, sám má zájem a dovedu ho k tomu tak, aby si to ani neuvědomoval. Mluvila jsem o těch vypjatějších situacích.

ani mě ne

tak to ukončíme, ne?

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 11:17
- Nahlásit

davidkova renata

co se stane když v zásadě zničehonic prolítne přímo pod čumákem veverka či něco takovýho

To mi připomíná, jak náš kamarád Boris, osmiletej rotwajler naprostej lidumil, čekal, že dostane od páníčka piškot, jenže piškot padlal na zem, tak po něm klapnul hubou, chytil ho, a najednou kouká, že ten piškot je nějakej větší, chlupatej a ještě se mrská. To proto, že druhej kamarád jorkšír Teddy si myslel, že bude rychlejší a piškot si vezme. Tak tam Borys stál, koukal na nás a z jedný strany držky mu koukala hlavička a na druhý se třepak ocásek - tak ten chlupatej piškot nakonec vypliv. Eště, že je naučenej, a jak cítil, že něco není v pořádku, tak nestisk. Teddy z toho měl pak několik dní trauma.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 11:23
- Nahlásit

PetraK
ale já nemluvím o obyč procházkách, ať už sama nebo s tlupou lidí- ... Mluvila jsem o těch vypjatějších situacích
hele taková vycházka v lese na volno s cca 20 psama je pro dost lidí tak vypjatá situace,že si na ní za celej život netroufne
tak to ukončíme, ne?
jj
Walda
, jak náš kamarád Boris, osmiletej rotwajle
jo Igorek )))))) tak na toho to dost sedí ))

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 11:34
- Nahlásit

davidkova renata

taková vycházka v lese na volno s cca 20 psama je pro dost lidí tak vypjatá situace

Jo jo, pamatuju Pochod se psy přes Pohoří v roce 2008. Kdo to tam měl takovej problém, pustit psa na volno se smečkou v lese?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 11:39
- Nahlásit

Waldao jo, pamatuju Pochod se psy přes Pohoří v roce 2008. Kdo to tam měl takovej problém, pustit psa na volno se smečkou v lese?

to nevim,já tuty ne

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 11:54
- Nahlásit

davidkova renata

já tuty ne

To já vím, že ty ne.

Ale někdo tu psal: Jest to pěkně úsměvné, zvláště, když člověk zná tu historii. , tak jsem si na to všechno vzpoměl.

Neumi
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 13:01
- Nahlásit

debata se posunula .normální průběh v zásadě každý debaty,nepřijde mi to nijak zvláštní,takovejch tu je..
posun debaty je normální, ale poněkud kompaktní, tady se to začalo míchat jako když pejsek s kočičkou pekli dort....i když pravda, že pro czpsa typické.....

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 13:26
- Nahlásit

Walda
Kdo to tam měl takovej problém, pustit psa na volno se smečkou v lese?

My, i bez smečky, měli jsme Haskynku dva měsíce
Walda
Kdo to tam měl takovej problém, pustit psa na volno se smečkou v lese?

a přesně takhle podle mého názoru myslí ubožáci a burani

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 13:53
- Nahlásit

davidkova renata
já si třeba myslim, že tak jak to máš ty a Ešuska je prostě příklaD NALEZENÍ metody vhodné pro konkrétního páníčka.
Jsem-li od rány, tvrdá (nemyšleno ve zlym), bude mi sedět přístup, kterej to respektuje a u tebe je super ten moment, kdy Nána to měla pod kontrolou na obranách
no a na druhý straně Ešuska, která potřebuje mít respektující fér partnerství se psem.
Proč ne, když to funguje

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 13:57
- Nahlásit

kachna_

My, i bez smečky

Zajímavé, ale podle mě jsi tam s námi v tom roce nebyla.

Já jen vím, že když jsme pak dotyčného přemluvili k vypuštění psa, bylo všechno OK. Je to o tom klidu.

přesně takhle podle mého názoru myslí ubožáci a burani

Jak jsem psal, mě k té vzpomínce inspirovala věta, kterou tu někdo napsal: Jest to pěkně úsměvné, zvláště, když člověk zná tu historii.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 14:06
- Nahlásit

Walda
Zajímavé, ale podle mě jsi tam s námi v tom roce nebyla.
nebyla jsem tam s vámi, znamená to, že jsem tam nebyla vůbec?

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 14:55
- Nahlásit

kachna_

nebyla jsem tam s vámi

Tak to jsem tedy nemohl vzpomínat na tebe, to dá rozum, že.
Jestli ono to s těmi ubožáky a burany, jak píšeš, nebude nějak jinak.

Mě vzpomínání na cizí problémy v minulosti úsměvné nepřijde, ale když už to tu někdo zmínil: Jest to pěkně úsměvné, zvláště, když člověk zná tu historii. , tak jsem jen navázal.

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2014 17:37
- Nahlásit

V posledních třech dnech se tu z lidí mimo vaší smečku zapojili do debaty Deedee, já a Reanata, se všema jste víceméně stejně nepříjemně vymetli. Deedee tu byla dokonce nová a zhnuseně odešla.

Nepřipadá vám to nějaký divný?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 06:35
- Nahlásit

Walda dík, že jsem smečka... Koneckonců Petru sice znám virtuálně asi tak 15 let a osobně 9... ale na cz-psa jsem se registrovala až kvůli dívčině s malým štěnětem, které mělo asi zcela normální "období strachu". A to, že nikdo nebyl schopen napsat, to se stává, za 14 dní z toho vyroste - pokud nemusíš, tak to moc neřeš... mě dovedlo sem.

Když tě čtu, tak mě mrzí, že je to tady fakt pískoviště...

Neumi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 07:34
- Nahlásit

No, já Waldovi neděkuji ale ptám se, kde bere tu drzost škatulkovat cizí lidi....
A bylo by fajn, kdyby začal číst příspěvky a to s pochopením, to jsme dělali už na nižším stupni základní školy, tak by to ve své dospělosti snad mohl zvládnout taky....Mimochodem, čí příspěvky to z normální diskuze mění na pískoviště.....???

davidkova renata
Takže řeči o tom,jak je úúúžasný ,že psa nevolám a von stejně přijde páč NEMUSÍ ale CHCE ,jak je to vlastně něco až mystickýho mě až tak neberou,mě to přijde vcelku normální a znám to i když teda sem ten vomezenec nepozitivní
Renato, i můj HW (ten lovec veverek) si může běhat po celé zeměkouli na volno a přijde ke mně aniž bych ho volala a hlídá si mě a ....... aniž bych musela používat klikr či jakoukoliv sofistikovanou a pozitivní metodu, naopak (vedla se tady debata o klikru a výcviku a chovu a já nejsem u pracovních plemen z hlediska chovu pro taková zjednodušení, pes který je co k čemu musí ustát nějaký tlak a tlakem roste.....) - ale protože je to vyrovnaný pes moderního plemene vyšlechtěného ke spolupráci s člověkem, to je alfa a omega jeho života. A pak je tady můj milovaný pastevec, spíš kočka než pes a tam platí jenom a jenom - pes musí chtít, chtít a chtít (u něj se snoubí pastevecká nezávislost, což není mýtus ale fakt, pastevecká povaha a nestandartní temperament neboli labilita).....a stejně tak je to u dalších psů "postižených" svou nervovou soustavou....Díky němu jsem se naučila nebýt "zabejčený nepozitivkář" ale zjistila, že jsou i jiné a lepší cesty.
A mám takové tušení, že slovo "pozitivkář" používají většinou ti, co o tom mají něžně zkreslené představy......

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 08:18
- Nahlásit

Neumi
A pak je tady můj milovaný pastevec, spíš kočka než pes a tam platí jenom a jenom - pes musí chtít, chtít a chtít (u něj se snoubí pastevecká nezávislost, což není mýtus ale fakt, pastevecká povaha a nestandartní temperament neboli labilita)....
Hele to je nepopsatelný, kdo nezažil, nepochopí. A kdo zažil, jiného než pastevce nechce.
Mmch odkud jsi? (esi to není tajné)

Neumi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 08:25
- Nahlásit

Beskydy

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 08:30
- Nahlásit

jejda, to je z ruky, (to víš, potřebuju co nejvíce osobních zkušeností s pastevci, tak jsem myslela, že bych se na toho tvýho krasavce mohla podívat, esi by to nevadilo, no z Prahy daleko) ale každopádně pesani to tam musí mít skvělé. Já bych šla do hor bydlet hned, kdyby jsme tu nebyli vázaný prací.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 12:20
- Nahlásit

Jo jo, pamatuju Pochod se psy přes Pohoří v roce 2008. Kdo to tam měl takovej problém, pustit psa na volno se smečkou v lese?

já tuty ne

To já vím, že ty ne.

Ale někdo tu psal: Jest to pěkně úsměvné, zvláště, když člověk zná tu historii. , tak jsem si na to všechno vzpoměl

Vážená a milá redakce kynologického občasníku Plesk,

velice jste mě potěšili uveřejněním tohoto tématu. Již velmi dlouho jsem očekávala, zda se toto téma na Vašich stránkách objeví a již jsem skoro ani nedoufala a marně se těšila. Bylo by mi to líto, protože by to znamenalo, že jsem se spletla v odhadu některých povahových rysů. Ale ne, lidé vždy jednají podle daných propočtů.
A propočty krásně vyšly. Jak je pro bulvární novinařinu typické uvede se Á a na Bé už nedojde . Také mě zaráží, že ve Vaší redakci se nenajde nikdo, kdo by měl ty koule (kde je také hledat, že? ) a nepsal by anonymě. Já nemám totiž problém s tím- i jsem se na to celou dobu těšila - napsat, že se jednalo o mého psa. O Ešusa. Nikdy jsem se s tím tady netajila, že hledáme cestu, jak napravit to, co se mu stalo, a protože to pro nás byla novinka, museli jsme se oba učit, jak s tím pracovat-hlavně já .Nemuseli jste tedy milá redakce, dělat takový orace. Nejdůležitější informaci, která k tomu Á patří je to Bé,které bulvár nikdy nedodá - totiž že ten Ešus byl poměrně krátce po razantním útoku pitbula, který ho chytil pod krkem a vymetl s ním chodník. Reagoval tudíž tak reagoval a pracovali jsme na tom. Neměla jsem strach z toho, že by on někomu něco udělal, neměl to v povaze, nebyl rváč, měl opačný problém - bál se. Měla jsem obavy z toho- což byl můj největší problém, který jsem si musela vyřešit - aby jeho chování nepůsobilo na ostatní špatně- i proto měl zpočátku ten košík a taky, aby jeho chování, nebylo kontraproduktivní a cizí psi, které jsme neznali ho nevyhodnotili špatně (což mi i bylo řečeno, že třeba Garry, či jak se jmenoval pit/či staford, který svého času na ty hromadné vycházky chodil, by asi udělal). Nemám problém s tím a taky jsem to tady kolikrát psala - říct, že to bylo poprvé, co jsem se psem něco takového řešila- ostatně - jsem to tady opravdu několikrát psala, bylo to pro nás něco nového, zvlášť pro Ešusovu citlivou povahu. Celá dosavadní socializace byla tehdy zcela pochopitelně fuč. I proto jsem milá redakce, začala tehdy znovu chodit na cvičák, kde pracoval Váš šéfredaktor, aby se Ešusíno dostal zase do kontaktu s vícero psy, aby získal jistotu. Leč - nějak nám tam ty metody nevyhovovaly, nevedly totiž k ničemu. Ono právě to škubnutí, odvedení pozornosti - jaksi není to pravé ořechové, protože - to tu myslím zatím ani nepadlo v té debatě, že každý negativní zážitek ve spojitosti s jiným psem se načítá. A halt to škubnutí ten negativní zážitek je. A proto jsme se do toho pustili s Ešusem sami, bez pomoci odborníků a šli jsme tou cestou, o které já si tak pořád melu tu svou. Myslím, že jak kachna - která nás na pár společných procházkách, kde bylo vícero různorodých psů zažila, stejně tak jako Xerxová, která nás zažila na Zvířetnickém srazu, kde těch psů tehdy bylo opravdu hodně moc a bylo to vícedenní, zrovna tak jako Fajfka, která Ešusa zažila na psích táborech - můžou potvrdit, že jsme spolu fungovali hodně dobře. Neměl problém ani s přijetím cizích psů-samců u nás na chalupě Tolik tedy k tématu, že k Á patří Bé.
Jak je vidno z dalších obrázků - ano Ešus pak fungoval normálně
navolno, bez koše, nemusela jsem mít obavy, že někomu bude vadit jeho projev, za což jsem byla a jsem ráda, žádnému ze psů jeho projev také nevadil:

na některých záběrech bohužel není, protože měl takovou povahu, že ostatní psy nějak moc nepotřeboval a proto byl vpředu, narozdíl od zmiňované Nány, která, jak zde její panička psala je zpravidla stále vpředu. Tehdy vpředu být v ten moment nemohla, neboť k pobavení všech ostatních k ní tehdy byla připoutána vodítky chudák Maruška od Gerdy, která taktéž moc nestála o společnost a nechtělo se jí cválat a proto byla sepnuta -asi aby zrychlila - s Nánou, kterážto jí vesele smýkala za sebou, ač to Marušce rozhodně bylo všechno jiné, než příjemné, ale hlavně, že se všichni ti, kteří hovoří o svém porozumění psům vesele smáli.

Vážená a milá redakce, ještě jednou děkuji za uveřejnění tohoto přínosného tématu, kterým jste mě opravdu hodně potěšili
Nikdy jsem se nestavěla do role odborníka, neb odborníkem na těchto stránkách skutečně nikdo ani není . Pokud někdo bude chtít, je určitě dohledatelné - veřejně, ne anonymě - zde na čézetpsu - v roce 2008 - pravděpodobně na původní fóře Davídková Renata, ale i v jiných tématech, jak a na co jsem se tehdy ptala, neb já rozhodně nevytvářím dojem, že jsem se narodila již s encyklopedií Rozum v kapse, protože všichni nějak začínáme, všichni se učíme a posouváme dále.

S pozdravem Bulváru zdar,

Pe+raK

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání