Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Odbourání pamlsků při výcviku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 17:30
- Nahlásit

zní to neuvěřitelně, ale dneska už opravu klikr používají i ipaři ...
i ti co jezdí výběráky apod.. a ikdyž shaping moc nepoužívají,nakonec i to učení cviků přes shaping jde dost dobře, protože s pochopením a naučením cviků se dostaví velká rychlost a přesnost, kupodivu .. ale opravdu to není o klikru, ale o stylu výcviku. klikr je jen super pomůcka místo označení tzv. "na hubu" . nikomu netvrdím, že to nejde jinak. jde . ale každému vyhovuje něco, jak se tu už stokrát psalo, akorát někdo holt vidí jen metr před sebe.. ale to jiné nebude. dávno jsem vyrostla z toho někoho o něčem přesvědčovat, když neni zájem, je to zbytečná námaha, která mohla naopak někde jinde prospět.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 17:59
- Nahlásit

Jinak klidně půjdu s kůží na trh, bohužel nemám žádné aktuální video chůze- jen rok staré, dneska je to samo lepší. IPO poslušnost jsem dělala výhradně metodou výcviku pomocí poz. upevňování a neměnila bych. Určitě bych stejnou metodu dobudoucna volila i co se týče obran. Prostě mi to sedí.
URL

RaduM
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 07:24
- Nahlásit

eva od jondy
Já musím říct, že co jsme se učili přes shaping, tak to si pamatuje mnohem líp a uměl to mnohem rychleji, než to, co jsme jeli jen na pamlsek a jeho následování. Něco na tom rozhodně je, ale kdo to nevyzkouší, ten to asi nepochopí

žádné aktuální video chůze- jen rok staré, dneska je to samo lepší
Jako jak lepší? Až budem takhle chodit, budu skákat dva metry vysoko, možná i tři
Ale najela jsem s chůzí zase od začátku pěkně, žádné povely, jen odměny, když jde u mě a kouká. Začalo to rychle a pěkně fungovat, dokonce u toho začal i vrtět ocasem, což si vykládám jako takové to hele, koukej, dobrý co, naval pamlsek Jen to teď zase neuspěchat...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 08:01
- Nahlásit

RaduM
Já musím říct, že co jsme se učili přes shaping, tak to si pamatuje mnohem líp a uměl to mnohem rychleji, než to, co jsme jeli jen na pamlsek a jeho následování.něco na tom rozhodně je, ale kdo to nevyzkouší, ten to asi nepochopí
přesně! já mám některý cviky dělaný tvarovánim a jiný naváděnim a mám úplně stejný poznatky.
Ale najela jsem s chůzí zase od začátku pěkně, žádné povely, jen odměny, když jde u mě a kouká. Začalo to rychle a pěkně fungovat, dokonce u toho začal i vrtět ocasem, což si vykládám jako takové to hele, koukej, dobrý co, naval pamlsek Jen to teď zase neuspěchat...
to vypadá dobře! pokud bude pracovat v rozpoložení kdy z tebe chce radostně dostat odměnu, jste na správný cestě ..tak pak určitě napiš další vývoj.

anonym
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:42
- Nahlásit

Achjo, to by bylo na sáhodlouhé diskuze. Vycházela jsem z toho, že původní dotaz zadavatelky byl o cvičení na cvičáku s cílem zkoušek. Z těch IPařů, kteří jezdí vrcholovky znám asi všechny a o klikru jsme diskutovali docela dost a i ti, co to vyzkoušeli od toho ustoupili nebo používali minimálně. Pokud si někdo bere psa s cílem vrcholového sportovního výcviku tak si vybírá štěně docela dost cíleně s výraznými povahovými předpoklady, chtivost, dravost, silný kořistnický pud, pracovitost ................ U takových hyper psů není klikr to pravé ořechové, lze jej využít jen tam, kde psa potřebuji zklidnit, protože na pamlsky se cvičí víceméně jen klidové cviky a těch moc není. U obran takového psa skutečně pamlsek absolutně nezajímá. Jimmi - neexistuje aby pes dělal něco z donucení a klikr to následně zrychlil a zpřesnil. Vše musí být od samého začátku cvičeno s rychlostí a přesností, pes prostě jinak cvik nezná. Hyena - chůze už se v dnešní době jinak cvičit nedá, i když pro vás možná vypadá video super je tam chyb docela dost, ale dost dobrý.A nějak nechápu, proč ještě klikr?
Eva od jondy, dost dobrý a domnívám se, že metoda upevňování je to co používáme všichni, akorát asi bude rozdíl v tom jak psovi ukázat co po něm chci. Shaping je pro mě nepoužitelný, navádění ano. A to neuspěchání to je problém. To znám.

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:57
- Nahlásit

anonym
Ta chůze ale právě už je dělaná na klikr....jestli si všimnul toho terčíku, kterého měli psi tendence se dotýkat.... tak to je právě skrze klikr. Dotyk terčíku a´t je kdekoliv , jako cesta k odměně...pak se dá target využívat k lecčemu. Videem mě nešlo o to předvést 100% perfektní chůzi, ale způsob,kterým se dá kýžené chůze docílit. Pak už je na psovodech, jak si s tím vyhrají.
Co se týká vrcholového sportu a ne příliš častého využívání klikru- tak mě přijde, že je to spíš o zůsobu přemýšlení a možná i hledání co nejrychlejší cesty k výsledku....ale to už jsem spíš v oblasti úvah, protože sama sport na takové úrovni nedělám.....dávám přednost spíše širšímu využití psa i když na úkor úrovně dosažená v různých jeho dovednostech.

anonym
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 11:46
- Nahlásit

Tak a teď mi vysvětlete k čemu dotýkání terčíku, když psi jsou odměňováni pamlsky z ruky nebo míčkem z kapsy. Pamlsek i míček používám stejným způsobem a psiska chůzi pochopili okamžitě bez terčíku (navíc odpadá krok bez terčíku). SAnad je maličkou výhodu vidím v tom, že pes se drží opravdu vzadu a nemá takovou tendenci jít šikmo.Ale zase pokud je dobře naveden na ruku tak tohle odpadá. Tak nevím, ale mě se tam fakt jejví klikr naprosto zbytečný.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 17:00
- Nahlásit

anonym
Pokud ti vyhovuje navádění na odměnu a funguje vám to, nic proti.
Zkusím vysvětlit svůj pohled, možná je to úplně blbě, ale takhle to cítím. Já jsem při navádění na pamlsek měla vždycky dojem, že mi čuba jde za pamlskem jak osel za mrkví a já ji až tak moc nezajímám, že jsem pro ni jen nepodstatný "držák pamlsku". Kdežto při výcviku pomocí klikru jsem pro ni najednou já ten nejdůležitější a nejpodstatnější element ve vesmíru, protože odměnu dostane jen tehdy, když vlastní hlavou přijde na to, čím mě přiměje kliknout Stran nácviku jen toho jednoho jediného cviku to možná vyjde skoro nastejno. Ale je to obrovský bonus do budoucna pro nácvik každé další nové věci, která pak už jde snadněji, rychleji - a navíc nás to obě mnohem víc baví. A taky vidím obrovskou pozitivní změnu co se týče fungování v běžném životě.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 18:05
- Nahlásit

ronysek
Nicméně stejné opojného pocitu vlastní důležitosti lze stejně dobře dosáhnout pamlskem, hračkou, jen samým sebou nebo třeba také elektrickým obojkem, kldně i ostnáčem nebo třeba "pouštěním" psa v ringu.
Případně psaním na internetová fóra.

anonym
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 08:55
- Nahlásit

Opět klasika, odpovědi se člověk nedočká. lamalucni - já používám pamlsek v ruce jen u malého štěnda k navedení k noze, jakmile jde za rukou, už jsou v kapse a současně na povel k noze učím oční kontakt, za který dostane míček nebo peška a pamlsek jen občas, obojí kombinuju, občas je míček v ruce, v kapse, pod rukou apod. Zatím mi to u psů funguje. Fungujou spolehlivě bez odměn, protože nikdy nevědí kdy a kde bude.

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 08:57
- Nahlásit

anonym
Tak a teď mi vysvětlete k čemu dotýkání terčíku
hele tohle už by bylo spíš přesvědčování než vysvětlování... pokud by tě to fakt zajímalo, tak určitě víš, jak si zkontaktovat někoho,kdo to dělá a podiskutovat přímo s " ukázanou". práce s klikrem a konrétně s targetem je prostě jen jeden ze způsobů, jak docílit žádaného cviku....ale není jediný. Tak že si prostě každej vybere co jemu a jeho zvířeti sedí... Já nikoho přesvědčovat nechci, pouze si stojím za tím, že tento způsob práce se zvířetem se dá využít i pro docílení perfektních výkonů, jaké jsou na špičce potřeba..... to že to někomu nesedí nebo výkony dosahuje jinou cestou na tom nic nemění..vždycky je víc cest jak dojít k žádanému cíli.

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 08:59
- Nahlásit

anonym
Zatím mi to u psů funguje.
pak zcela rozumím tomu, proč tě klikr nezajímá a proč nic měnit nechceš

anonym
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 09:51
- Nahlásit

Jasně, ale já fakt nejsem zastánce starých dobrých svazarmovských metod a zajímá mě to, ale bohužel jsem zažila za ta léta spoustu novinek, které šikulkové okamžitě za drahé peníze prodávají a to jak pomůcky, tak rady (viz. semináře, knihy.....)a které jsou v závěru dobré akorát na to, aby na tom slušně vydělali neb vše kolem psů je dnes velmi výnosný kšeft a to od "psích psychologů" po školky ...................
Mě prostě připadá, že cesta přes klikr je zbytečné komplikování, target ano, ale bez terčíku protože ten je použitelný jen u chůze a opět mi nastane problém když ho u sebe mít nebudu, zatímco kapsu mám u sebe vždycky. Možná i proto, že žádnej můj pes se pro pamlsek zas tak moc nepřetrh, zatímco na míček nebo pešek je z něj magor.

RaduM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 09:55
- Nahlásit

Target se například v obedienci velmi často používá při učení vyslání do čtverce. Nemám představu, jak jinak to radostně a rychle naučit. Můj pes to s targetem pochopil asi tak během půl hodinky a i když to cvičíme třeba jednou za měsíc, pořád ví co má dělat. A dělá to rychle a radostně.
Tenhle postup využívají mistři ČR v obedienci, zrovna tak spousta z nich používá klikr. Ale v té sportovce se tomu tak nějak ze zásady brání mi přijde

RaduM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 09:58
- Nahlásit

anonym
pamlsek zas tak moc nepřetrh, zatímco na míček nebo pešek je z něj magor

Teď nechápu, jak to souvisí. S klikrem můžeš podle mě používat klíďo i hračku. Klikr říká jen to, že to co pes dělá, je dobře a že přijde odměna. Vůbec to nemusí být pamlsek si myslim ;)

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 10:12
- Nahlásit

anonym
Možná i proto, že žádnej můj pes se pro pamlsek zas tak moc nepřetrh, zatímco na míček nebo pešek je z něj magor.
Tohle je podle mýho jedna z nejdůležitějších věcí- co sedí psovi...možná ještě důležitější než co sedí psovodovi
Byznys okolo zvířat jede a člověk si musí zachovat zdravej selskej rozum... ale zrovna ten klikr je z tohodle hlediska méně výnosný..pořídíš ho za pár kaček, narozdíl od míčku s magnetkem
Ta cesta není komplikovanější než jiné způsoby co jsem měla možnost sledovat. I když možná je zpočátku náročná na dovednost naučit se kliknout přesně v pravý okamžik. Podle mého je for v tom, čemu já věřím. Pokud mi nějaký způsob výcviku sedí, věřím mu, vidím, že má výsledky, tak mi jde prostě od ruky líp ...
terčík je prostředek, zrovna tak jako míček... v kapse ho můžeš mít kdykoliv...ostatně při troše šikovnosti jde pes naklikat i na flek na kalhotách
Z svého pohledu vidím výhodu ve snazším "ukázání" psovi, kde přesně ho chci mít a vyhnout se obtížím s předbíháním nebo s couráním se. Pravděpodobně mi můžeš oponovat, že to umíš udělat i přes míček nebo peška...a to je o těch víc cestách. Co mě osobně se na klikru líbí úplně nejvíc je ten proces přemýšlení u zvířete. To že nečeká na povel, ale snaží se tvořivě nabídnout nejen přijmout k čemu ho vedeš.... spolupracuje aktivně... pokud je to zkušené zvíře, tak se mu dá během chvilky " vysvětlit" téměř cokoliv, co potřebuješ. samozřejmě pak je nejtěžší fáze dotáhnout to do spolehlivosti- ale ta už bude nejspíš u všch způsobů práce stejná...

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 10:24
- Nahlásit

Hyena

Co mě osobně se na klikru líbí úplně nejvíc je ten proces přemýšlení u zvířete. To že nečeká na povel, ale snaží se tvořivě nabídnout nejen přijmout k čemu ho vedeš.... spolupracuje aktivně... pokud je to zkušené zvíře, tak se mu dá během chvilky " vysvětlit" téměř cokoliv, co potřebuješ. samozřejmě pak je nejtěžší fáze dotáhnout to do spolehlivosti- ale ta už bude nejspíš u všch způsobů práce stejná...

pěkně shrnuto.

anonym
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 11:15
- Nahlásit

jasný, jenže já potřebuju hlavně rychlost provedení a pokud tam není od začátku, tak už jí nikdy do psa nedostanu. Takže na rozdíl od obedience bych asi terčík nikde nepoužila, protože na vysílačku musí letět a tam terčík asi není to pravé ořechové. V kapse ho mít nemůžu, to by mě diskvalifikovali, flek na kalhotách je humorný, ale nějaká našitá "paráda" by to jistila.Jenže když vezmu dobu naklikání a naučení na terčík tak je to v kombinaci s následným využitím příliš zdlouhavé i když službu u chůze by to udělalo.
No a o procesu přemýšlení s klikrem a nabízení, prostě právě tohle mi u sportovky absolutně nejde. Asi proto, že na ten vrchol jsou ta psiska prostě jiná, většina z nás nemá problém s chutí psů pracovat, ale naopak s klidovými fázemi a ta jejich tvořivost a aktivita už je tam sama od sebe jen ji ukočírovat do přesnosti. Paradox je, že právě to čekání na povel bývá největší problém. Asi tak, že pokud vezmu míček na plac a psisku nic neřeknu, sedí a zírá, po chvilce se nalepí na mě a začně jančit, sedat, lehat, ňafat s výrazem tak už něco dělej ............. Ten proces přemýšlení si jaksi pořád u svých psů nedovedu představit při učeníjekéhokoliv cviku, třeba sedni nebo např.aportu. A jinak děkuju za vysvětlování.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 11:20
- Nahlásit

anonym

asný, jenže já potřebuju hlavně rychlost provedení a pokud tam není od začátku, tak už jí nikdy do psa nedostanu

to myslím není pravda.

. V kapse ho mít nemůžu, to by mě diskvalifikoval

on tam pak ale taky být nemusí, to je jen pro začátek, aby pes věděl, kam se má zaměřit.

procesu přemýšlení s klikrem a nabízení, prostě právě tohle mi u sportovky absolutně nejd

. Ten proces přemýšlení si jaksi pořád u svých psů nedovedu představit při učeníjekéhokoliv cviku, třeba sedni nebo např.aportu.

myslím, a ostatní mi potvrdí, že všechno co si pes "vymyslí"" sám dělá pak tak nějak pevnějši a radši. Protože to je jakoby on, kdo to řídí.

RaduM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 11:29
- Nahlásit

anonym
jasný, jenže já potřebuju hlavně rychlost provedení a pokud tam není od začátku, tak už jí nikdy do psa nedostanu

Ač naprostý lajk, tak to teda nemůžu souhlasit. Svojí blbostí jsem psa naučila lehat pomalu a ještě u toho občas udělal pár krůčků směrem ke mně (zase jsem spěchala a začla moc brzo s polohami na dálku). Ale během pár dní jsme na hračku natrénovali rychlost a myslim, že takhle rychle neměnil polohy nikdy předtím. Teď už to dělá rychle i bez hračky.

RaduM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 11:34
- Nahlásit

Já myslim, že ten terčík je tam jen do té doby, než si pes zvykne. Myslim že je pro něj dost nepřirozené například při té chůzi koukat na psovoda, takže si na to musí zvyknout především fyzicky (svaly atd.). Až si to zafixuje svalově i do hlavy, bude to pro něj přirozené a bude to dělat bez podpory terčíku.

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 11:41
- Nahlásit

anonym
hele ono by to chtělo se fakt mrknout,pořád nějak mám pocit, jako bychtě přemlouvala a to nechci. Mě šlo fakt jen o obhajoby tohoto způsobu práce jako rovnocenného s míčky pešíky a jinými cestami k učení.... ale... zrovna vysílačka se na target dá naučit krásně....když ten pes dostává odměny o které fakt stojí, tak se letí "dotknout" jak zjednanej....
S klikrem si může hrát právě i s tou rychlostí- prostě odklikáváš jen správné pokusy se správnou rychlostí...Možná tohle s vaším výběrem psů neznáte, ale když si vezmu situaci ( skutečně zažitou) psa,kterej aport bu´d nese úžasně akčně rychle s chutí,a le přežvykuje nebo ho nese sice prefektně v klidu, ale bohužel rychlost přinesení je taky klidová , tak pak mi třeba tady přijde klikr jako ideální způsob jako psovi vysvětlit, že chci variantu bez překusů s pevným držením,a le rychle. Podobně se dá " vyčistit" metrovka od dotyků.
Možná je problém v tom se naučit klikr opravdu používat a a naučit ho " používat i psa". Zkušenej naklikanej pes všechno chápe daleko rychleji než pes nováček, kterej byl třeba nějakej ten rok zvyklej na jinej způsob práce.Tak že pokud zkoušíš zavést klikr dospělému psovi,kterej má nějaké vzorce výcviku zažité, můžeš mít pocit, že to jde ze začátku ztuha a dýl než jiným způsobem.Pes se ti může " roztáčet", protože čeká vedení a najednou má sám tvořit....ale i tady se to dá zvládnout, jen to právě může dýl trvat než se zvíře přeorientuje na jiný způsob Pokud máš štěndo nebo mladé vzíře ,které v tom jede od začátku, chápe ti daleko rychleji.......teoreticky to ale jde blbě vysvětlit. Navrch já nejsem výcvikář, tak že ani nemám ta správná slova, jak předávat info lidem. V praxi člověku často utíká spousta detailů, které mohou mít vliv na to jak funguje.... přesný timing kliku, dobrá volba odměn, sekvencování cviku, tady zmiňované odbourávání pamlsků. Pokud by tě to fakt zajímalo nad rámec diskuze, tak je lepší si prostě zajet k některému z lidiček, co to tady v Čehcách učí a vyzkoušet to na vlastní kůži.

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 11:46
- Nahlásit

Jo a ještě mi napadlo dobré využití- v rámci hraní s klikrem se dá vymyslet spousta hrátek,které ti psa připravují na dobré provedení zkouškového cviku. Když to vezmu na svojí čubě , tak u té se ukázalo, že " zapomíná na zadní nohy", proto jí nešly moc rychle obraty. Dostaly jsme tipy na cviky a hrátky zaměřené na používání a práci zadních nohou a pak se následně zlepšiy i obraty...ale jasně..zase se tohle dá dělat i bez klikru... fakt je to v podtatě o tom, v co věříš ty a co sedí tvému zvířeti

anonym
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 11:47
- Nahlásit

PetraK- ale oni okamžitě vědí, že v té kapse je pamlsek nebo míček a jsou na ní zaměření i bez terčíku. Nemůžu se zbavit dojmu, že propagované přemýšlení a nabízení je nafouknutá bublina(nezlobte se na mě) Ale pokud cvičím od začátku tak, že pes de facto každý cvik musí udělat tak jak chci a navedu ho k tomu bez jakéhokoliv násilí nebo tlaku jen míčkem, pamlskem, pochvalou tak nemám problém ani já natož pes. RaduM, já od začátku třeba to lehni dělám, že pes reaguje na rychlý pohyb ruky s míčkem a jemná korekce aby se jaksi sklopil dozadu, problém nikdy nenastal, totéž u sedni. Následné zrychlování po špatně naučeném je vždy problémové. Já nepotřebuji rychle měnit polohy, ale rychle je zaujmout a pokud se pes naučí tohle dělat pomalu, je přeučení možné, ale nikde není jistota, že při ztížených podmínkách to nezopakne. Ale to platí u každé napravované chybičky v nácviku.

anonym
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 12:01
- Nahlásit

hyena - znáš někoho kdo dělá vrcholově sportovku s klikrem? Docela bych to jela zkouknout.
Na vysílačku letěj pro míček, za pamlsek by tam sice taky doběhli, ale drajv by chyběl. U našeho aportu, kde je kombinace rychlosti a občasným přežvejknutím by načasování kliknutí bylo neřešitelné, tam se osvědčil "výhružný pohled" nebo napomenutí.

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 12:02
- Nahlásit

ronysek
Na rzdíl od toho lidé, kteří chtějí a jsou schopni psa něco učit a naučit víceméně spolehlivě jsou lidé, kteří vědí jak na to, jsou důslední
S tímhle naprosto souhlasím- za základ jakékoliv spolupráce vířetem považuji schopnost být jasný, klidný, důsledný, mít nějakou míru sebedůvěry a sebeovládání a svůj vlastní zdravej selskej rozum...všechno ostatní (klikr, míček, pamlsek, ale i ostnáč či EO) už je jen pomůcka a cesta, jak si tu domluvu a spolurpáci urychlit, zpříjemnit a tak.. ... Pokud tam není tenhle základ ( nevím, zda jsem ho výše vystihla přesně), tak člověku nepomůže nic....naopak bude mít zkušenost, že mu všechno selhává a nic na psa nefunguje.
učej psa si vlastně hrát aniž by vykonání toho či onoho bylo až tak moc vyžadováno.
to je spíš otázka, toho,c o je prezentováno. Kupříkladu v obedinece je klikr dost rozšířený a psovodi tam potřebují aby pes prováděl cvik vždy na daný povel a ve stejné, pokud možno 100% kvalitě

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 12:04
- Nahlásit

anonym
zkusím ti zjistit konrétní jméno- když tak mi tu písni na chvilku mail, já si ho stáhnu a pak ho můžeš smazat

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 12:13
- Nahlásit

anonym

Nemůžu se zbavit dojmu, že propagované přemýšlení a nabízení je nafouknutá bublina(n

ten terčík je jen příklad. stejně jako ta chůze u nohy. Terčíku lze využít posléze v mnoha jiných případech.

ronysek

že většina lidí, co dělaj s klikrem, učej psa si vlastně hrát aniž by vykonání toho či onoho bylo až tak moc vyžadováno

no to nevím, podle toho , jak se používá venku i právě v té sportovní kynologii a rozhodně na vyšší úrovni, než je čézet pes, si myslím, že prostě nemáš pravdu.

Ten pes pak snáze selže,

no myslím, že těm lidem - viz výše - ti psi neselhávají.

k či hračiček. J
jo, bez hračiček se určitě vystačit dá ale prostě jsou věci, které toho psa myslím bez klikru prostě nenaučíš.

všespásné

já třeba neberu klikr jako všespásný, ale pro psa velmi příjemný způsob, jak se něco učit. Ale jistě, vždycky budou u věcí lidi s názorem pro a s názorem proti. Jen ti proti jsou proti, aniž by to vyzkoušeli

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 12:14
- Nahlásit

Hyena

am potřebují aby pes prováděl cvik vždy na daný povel a ve stejné, pokud možno 100% kvalitě

v rušivém prostředí závodů a i na vzdálenost od psovoda bych ještě dodala.

RaduM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 12:21
- Nahlásit

Já pořád nevím, proč by klikr mohl být využitelný v obedienci a ve sportovce ne. Nemůže mi to někdo vysvětlit?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání