Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Odbourání pamlsků při výcviku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:44
- Nahlásit

davidkova renata
tak protože je jasný, že o týhle pomůcce nic neví. ať napíše názor, ale nemate zbytečně lidi chybnýma dedukcema - viz. klikr jako forma odměny.
jinak klikr neni vůbec nutná pomůcka, jedná se o styl tréninku.
PetraK
taky jsem si myslela, že aspoň ten základ se ví, že klikr je označovač a ne odměna

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:47
- Nahlásit

davidkova renata

hele mně to taky nevadí, ale bohužel o tom klikru toho moc neví a tím může lidi zbytečně posunout jinak.

jsou věci, kde prostě klikr vždycky potřebovat budeš. Nemyslím klasickou poslušnost, to fakt ne.

eva od jondy

že aspoň ten základ se ví

ešče asi ne. A navíc, spousta lidí si fakt jede jen to o tom klikru- věcí dalších k tomu si nevšimli

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:51
- Nahlásit

ronysek

ach jo, už to zase začíná.... byls tu dobu cos zde absentoval alespon ve cvokhauzu, nějaký zlepšení můžeme očekávat?

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:52
- Nahlásit

ronysek
Špatný základ? Já myslim, že základ má perfektní a pro běžné fungování víc než dostačují. Přijde na zavolání (a to i od psů). Staví na přechodech, nemusim ho všude vláčet na šňůře. Hlídá si mě a nikam mi nezdrhá. Nežere mi venku žádné hnusy atd. Jako základ to je myslim dostačující, alespoň pro mě. A podotýkám, že tu nebyl vůbec žádný problém s odbouráním odměn, běžně už tyhle věci neodměňuju a přesto je spolehlivě provádí.

Ale potřebuju psa nějak zabavit a ráda ho naučím i další věci. Na cvičáku nám to ale najednou začlo dělat problémy, tak jsem se přišla zeptat právě na to, jestli nedělám někde chybu a co by mi poradili. A kupodivu se našlo víc takových, co poradili než takových, co napsali, že jsem naprosto neschopná a všechno dělám špatně, aniž by byli konkrétní.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:53
- Nahlásit

PetraK
já vím že jo.. taky se s tím setkávám,ale ne moc u lidí, co psama víc žijou a čtou psí diskuze atd.
tak až se zas bude probírat výcvik, zavítám sem .

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:55
- Nahlásit

RaduM

co napsali, že jsem naprosto neschopná a všechno dělám špatně,

nevšimla jsem si, že by tady něco takovýho padlo, ale možná blbě čtu

Sízra Milanová

byls tu dobu cos zde absentoval alespon ve cvokhauzu, nějaký zlepšení můžeme očekávat?

a co když to není.....

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:57
- Nahlásit

Eninka
zásadní problém je v tom, že nemáš absolutně základní vědomosti třeba o tom, jak odměňování a výchova funguje - tak jsem to možná špatně pochopila, ale myslim, že tím chtěl básník říci něco v tom smyslu, že všechno dělám špatně....

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:00
- Nahlásit

ronysek
Já klikr nepoužívám ;) Taky asi moc nečteš a nevstřebáváš...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:01
- Nahlásit

Eninka
a co když to není

http://www.youtube.com/watch?v=uMxHBfPQgtE

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:03
- Nahlásit

RaduM

zásadní problém je v tom, že nemáš absolutně základní vědomosti třeba o tom, jak odměňování a výchova funguje - tak jsem to možná špatně pochopila, ale myslim, že tím chtěl básník říci něco v tom smyslu, že všechno dělám špatně....

to si nemyslím, zkus si to "probrat" v hlavě a připustit si, že informace tohoto typu nejsou myšleny jízlivě, ani nikoho neodsuzujou ve smyslu - jsem naprosto neschopná a všechno dělám špatně

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:06 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

Eninka
že informace tohoto typu nejsou myšleny jízlivě
Tak vzhledem k tomu, co tu občas čtu mě takhle naivita nějak opustila. Možná tentokrát neoprávněně

-----
Jinak když si čtu svůj úvodní příspěvek, tak musím říct, že jsem ho vyjádřila poněkud nevhodně. Ale to už není na psí diskuzi, s vyjadřováním a předáním vlastní myšlenky jsem měla vždycky problém Hlavní je, že jsme se postupem diskuze dopracovali k jádru pudla a to, že mi pes přestal na cvičáku fungovat

EDIT: a že nám nejde chůze u nohy...

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:16
- Nahlásit

Sízra Milanová

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:17 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

ronysek
Nezmínila jsem tě ve spojitosti s klikrem, ale to je fuk...

co je opravdu špatně a z čeho tvůj problém vyplývá.
Tak ale vážně, co je opravdu špatně a z čeho můj problém vyplývá? Já budu ráda za každý názor. Ale názor typu že nemám žádné základy neuznávám, to je tak všeobecné, že si z toho těžko vezmu něco k dobru, že?

EDIT: navíc si myslim, že kdybych neměla žádný základ a nechápala jak funguje výchova a odměna, tak nejsme tam kde jsme

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:27
- Nahlásit

ronysek

Já píši něco o klikru?

noooo, psal jsi, že..... Přesně tak, jak píše anonym. , který se klikrem zabýval ve svém textu, ne?

nebo snad ne?
co myslíš tím že musí mít základ - u toho psa?

eva od jondy

tak až se zas bude probírat výcvik, zavítám sem

neee, osobo! po dlouhý době debata, kdy mohl člověk načerpat inspiraci , nový věci a vona jde pryč

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:34
- Nahlásit

ronysek
no já tam ten klikr stejně nevidím a nevidím bohužel ani tu konkrétní radu od tebe

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

ronysek
Ale samo, když z toho použiješ jen půlku, třeba to vyzní jinak.

nepoužívala jsem z toho půlku, brala jsem to tak, že souhlasíš se vším co píše anonym. vyznělo to tak.

a vůbec nevěděl, že předtím psal

na ja, ale pak když napíšeš .... "přesně jak píše anonym" - vyzní to tak, jak to vyznělo. On o něm, psal, tys s ním souhlasil. no.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:43
- Nahlásit

ronysek

to je normální, těch, co vždy přiběhnou poradit, se najde vždy dost.

jen se zeptám.... máme tedy být zticha a na dotaz neodpovídat?

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:44
- Nahlásit

Tak konec debaty a prosím zpět k řešení výcviku.

ronysek
Pokud nemáš rady, tak asi nemá smysl se vyjadřovat. Že vyjádříš s někým souhlas či nesouhlas je asi trochu bezvýznamné. Díky

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

ronysek

Napsal jsem dvě věty

no napsal, ale tou první jsi souhlasil s tím co napsal anonym. Dokonce jsi napsal, že přesně - ale- nečetl jsi všechno co napsal, takže jsi odouhlasil něco co jsi nečetl . Nicméně jsi odsouhlasil přesně to co napsal.

Druhou větou jsi napsal, že ať si zjistí základy, že to stačí. To přece s tou první větou nemusí nutně EDIT - SOUVISET (ne souhlasit ). Ne? to že to vidíš takhle ty, je proto, že ty jsi autorem.

prostě to tak vyznělo. no. Věda nějaká z toho snad netřeba dělati, což?
navíc vím, a i jsi to tu následně napsal, že tvůj postoj ke klikru a metodě která je na to navázaná, jest skeptický.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:49
- Nahlásit

ronysek

Nebo proč se mne na to ptáš?

prostě mě zajímá tvůj názor, no , tak se ptám. Přijde mi normální, že se někdo zeptá na fóru na něco a odpoví se mu. Navíc nemyslím, že rady, který tady padaly nebyly k ničemu.

Ty nerozhodješ o svém jednání sama?

joj, ta doba batolecí již jest dááávno pryč

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:59 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

ronysek
Prosím, jaké základní znalosti mi chybí? Já si je chci doplnit...

nějaké ty základy
Jaké, prosím?

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 15:05
- Nahlásit

ronysek

a tedy máš právo na svůj vlatní názor či výklad,

no vidíš,. X lidí, X názorů na danou věc čina to co někdo napsal a co tím mohl myslet. . Jediný,, kde se asi lidi shodnou v názoru na psané bude vždy matematika. Nicméně to užjsme zas mimo debatu a já myslím, že by bylo škoda to tu zahnojit. Takže já za sebe už mlčím. /případně se lze přesunout, kdyby byla potřeba /

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 15:15
- Nahlásit

ronysek

přesto mu to nikdo z přítomných a odpovídajích nesdělí

protože třeba někdo není takový odborník aby na dálku poznal, jestli člověk třeba jen špatně formuluje svůj dotaz a nebo jestli je to tak, jak píšeš ty. Zjistit se dá až v reálu. nebo třeby pro stromy člověk nevidí les. Z čeho jsi to usoudil ty, třeba vidíš věci, kterých si jiný nevšimne.

Petře to zřejmě přijde samozřejmě

já nevím co mi přijde samozřejmé , víš, že jsem neschopná pořádně cokoliv vysvělit.Stejně jako vím, o čem je text v cizím jazyce ale někdy ho ne a ne přetlumočit někomu jinému. asi chybějící propojení v mozku, nebo chybějící mozek. Nemůžeš RaduM říct, co vidíš ty? Mohla by se odpíchnout.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 15:58
- Nahlásit

RaduM

Prosím, jaké základní znalosti mi chybí? Já si je chci doplnit...

nějaké ty základy
Jaké, prosím?

ne - eeee nemyslíš si, že ti dá "ronýsek" alias Psíček nějakou radu, že ne? Doporučuju uplně tuto osobu ignorovat. To co dělá PetraK je uplně voda na jeho mlejn.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 16:15
- Nahlásit

Adiddaska
To co dělá PetraK je uplně voda na jeho mlejn

nemyslím, kolikrát se mi právě odpovědi dostalo.

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 16:21 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

Adiddaska
ne - eeee nemyslíš si, že ti dá "ronýsek" alias Psíček nějakou radu, že ne? Doporučuju uplně tuto osobu ignorovat. To co dělá PetraK je uplně voda na jeho mlejn.

Uff, ještě že jsem si to přečetla dřív než jsem začla odpovídat. Když mě vytáčí, když mi někdo řekne, že to dělám špatně a neřekne mi co, asi to pochopil a tak to jede pořád dokola

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 16:28
- Nahlásit

PetraK

nemyslím, kolikrát se mi právě odpovědi dostalo.

jak myslíš, když tě to s nim baví ale RaduM neví, co je to zač, tak jsem jí jen chtěla upozornit, že on jí fakt neporadí, protože proto sem rozhodně nechodí

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 16:32
- Nahlásit

ronysek

Jistě, proto většina lidí a psů se chová, jak se chová, no však maj na to právo, to je jasný

tohle nevím jak s tím souvisí.

Témata jako důslednost + dalších x věcí, kter jsu pro výchovu a vedení psa jasný, jsou zcela neoddiskutovatelný a jsou jednoznačný.

no ano. ale kde jsi z toho co psala, zjistil, že tohle je u ní problém?

. ještě, že je tu PetraK, rozsévačka dobra a věřitelka v pravdu

měl by tě kousnout, mazlík.

s tím asi nikdo nic neudělá

se mnou nikdo nikdá nic neudělá, jen se zeptej Brtnika.

si prostě myslím, že když se mi něco osvědčilo, může to pomoci někomu jinýmu a naopak. viz třeba to co psala eva od jondy.

Doufám, že to nepochopíš zas nějako blbě proti sobě útok

ne, nebrávám od tebe věci jako útok

nakažená, tak ti to raději píši.

esli myslíš to co myslím já a začíná to na j. tak to prostě nevydjechám no

Pokud se bude chtít odpíchnout a pokud to není mimo její limit, má k tomu zde určitě dosti informací

po pravdě - jsem neinteligentní, ale z toho cos jí napsal bych se prostě neodpíchla, aspoň pro mě je to nekonkrétní, fakt.

RaduM
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 16:34
- Nahlásit

Já myslim, že jsem si ujasnila, co teď změnit, takže pro mě byla diskuze rozhodně přínosem, nebo teda její první polovina Víc už se vyjadřovat nebudu.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2012 16:44
- Nahlásit

RaduM

tady se ukazuje opět starý problém czpsa...je tu skupina lidí, co nikdy nenapíše že mají nějaký problém, nebo že si třeba s něčím neví rady, pokud to tady uděláš jsi okamžitě za uplného dementa(samozřejmě všichni chybují,ale je móda to tu nepřiznat)...jako bonus ti sdělí že všechno děláš špatně, ale jak to máš dělat ti neporadí, jen prostě jinak než to děláš...ohánějí se tajemnou nepřenositelnou a nesdělitelnou zkušeností a magickým kynologickým nadáním....plus psíček co je prostě proti všem na střídačku jak ho zrovna baví a těší..rozebere každé tvoje slovo, dokud si nebudeš chtít u compu ustřelit hlavu,abys to už nemusela pořád dokola číst....

PetraK

že na to máš nervy....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání