| Autor |
Zpráva |
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 09:23
- Nahlásit
Psíček
Je fakt, že situace kolem psů se vyhrocuje. Vznikly paralelní psí světy, FCI chovatelé to vidí jinak, lidi tady vesměs taky. Napadá tě řešení?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 09:36
- Nahlásit
A co prirovnani k Psimu Zivotu? "on je z ty televize, urcite ten porad Psi zivot znate" x "To je chrt zachraneny z Irska, mohli jste ho videt v televizi"...
Samozrejme, neodsuzuju ani trochu to, ze se ti psiska zachranej, ale prijde mi to z pohledu nasi psi populace total padli na hlavu. Je to sice desne slechetnej cin, ale muze nekdo odporovat tomu, ze by tady u nas mnohem vic pomohlo vzit si psa z utulku a ty prachy, co se platej za dopravu, danemu utulku venovat na peci o ostatni? Pak by treba urciti lide nemuseli nadavat na to, ze dat psa do utulku neznamena nutne jeho zachranu, ale ze muze jit na injekci, aby uvolnil misto dalsimu...
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 09:40
- Nahlásit
Mathea
Je fakt, že Psí život pravidelně nesleduji, ale mi to nepřišlo jako záchrana psa,ale reality show typu "Výměna manželek (psa)"
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 09:44
- Nahlásit
Ja koukala asi na prvni tri dily s tim, ze jsem doufala, ze to treba bude lepsi..ale bylo to naopak a od ty doby se na to fakt podivat nemuzu.. jen mi to prijde na podobnym principu jako adopce no..
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 11:59
- Nahlásit
Psíček
Navíc všechna řešená, která by byla účinná, jsou bolestivá pro psy, přestože primárně oni jsou v tom nevinně.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:18
- Nahlásit
Andreany
no mé řešení by se taky nelíbilo.
mé řešení je: všechny pesany, kteří nejsou chovní ( myslím chov s PP ) nechat vykastrovat. A na chovky dohlížet zda netřískají i bez PP .
( vyřeší se tak postupně množárny typu Jarošov, přeplněné outulky oříšky)
Ovšem jak vyřešit to, co se děje třeba s chrty , co už neběhají, nevím. Na to musí přijít v zemi, kde se toto děje a tam to řešit na místě a s místními.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:21
- Nahlásit
11111
jenomže dneska už ani chovu papíráků nemůžeš věřit. Třískaj to hlava nehlava, ti psi jsou v podstatě choroši. A s tím, jak se uchovňuje kde co, to jde za chvíli do pr***
Takže na jednu stranu to vypadá jako řešení, na druhou..
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:38
- Nahlásit
inu 11111
Toto řešení by mělo smysl. Zvířata s čipem, tj. dohledatelná.
Jistě, že v chovu s PP je taky binec, ale menší než v chovu jorkšírů bez PP. Jako příklad. Omezení počtu zvířat na domácnost, atd. Jedině restrikce a pokuty. Stejně k tomu dojdeme.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:38
- Nahlásit
inu
jasan, musel by se změnil systém chovu. jenomže to je utopie.
jendoho choroše mám taky doma, jenomže u nás se nic netestuje, až na 2 nemoci a to až po velkém tlaku, takže fenka bude stejně loterie. Ale snad nám to vyjde tentokrát
|
11111
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:40
- Nahlásit
Andreany
no pokud omezení počtu jedinců an domácnost, tak by to chtělo ale i kontroly. Jsou lidé, kteřís e zvládnou postarat o 16 psů a psy si žijí jak prasátka v žitě, mají výcvik, aktivity, mají se super a pak lidi, co nezvládají jednoho psa a nakonec ho dají do kotce na řetěz a konec.
Takže omezení počtu psů moc neřeší.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:49
- Nahlásit
Andreany
11111
Omezení počtu zvířat na domácnost
njn, jenze jak a proc? jako znam lidi, co maj 20 psu a sici si zijou jako v bavlnce, vycvikarka ke ktery sem chodila mela 7, sici sportuji a venuje se jim porad, taky znam lidi co maj 1 psa a nestaraj se o neho vubec zejo....omezeni mnozstvi je podle me nesmysl....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:53
- Nahlásit
Psíček
no, to mozna no...zase je stejne plno bohatych lidi, kery si koupi psa jako doplnek a cim drazsi, tim lepsi ze? ale je fakt, ze jich je min, nez "normalnich" no......zase me osobne ani neprijde ze by psi byli nejaka levna zalezitost uz ted a to mam 1 bez PP a 1 s PP a ten bez PP byl tehda pomalu tak drahej jako ted ten s PP
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:01
- Nahlásit
Asi jsem to neodeslala.
tak znova: Omezení počtu zvířat na dpmácnost v části zemí Evropy je, např. Dánsko, Francie a kontrolují to. Existuje to v různých variantách, ale množárny tam bohužel taky jsou, ne že nejsou.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:02
- Nahlásit
Andreany
no,tak mi popis, jak takovy omezeni funguje.....pac ja todle fakt nikdy neslysela, tak by me to zajimalo docela. Hlavne ty "kriteria"
|
11111
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:13
- Nahlásit
Mar
šak jo. Já znám taky lidi, co mají 16 psů a pesanis e mají pomalu líp jak já. A pak znám lidi, co mají ejdnoho, toho uvážou k boudě an řetěz a milý psíku zabav se sám a dávají mu zbytky od oběda , pes nezná vycházky, nic...
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:22
- Nahlásit
Mar
Pokud třeba vím, tak v Dánsku může být v domě jen 4 psů, pokud bydlíš do 800m od ostatních comů, když někdo zavolá policii, přijdou ti to zkontrolovat, co je navíc, máš prodat, daj ti termín.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:25
- Nahlásit
Andreany
aha, ale to podle me nic moc neresi - - - protoze jak rikam no, nekdo ma psu 10 a venuje jim veskery svuj cas a maj se skvele, jinej ma psa 1, na dvore, v kotci nebo na retezu a krmi ho zbytkama no....
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:26
- Nahlásit
Psíček
Jasne, zdrazit jsem myslel vsichni .... tedy mechanismus, kterej by zdrazil i ty bezpapiraky a bylo to kryty sankcema, ktery by se vymahaly.......jenomze to nikdo nema zajem prosadit....
Se nedivim, není to moc logický Plošné zdražení psů by mohlo znamenat třá to, že já si třá psa nebudu moc koupit, protože nebudu mít na pořizovací cenu, ačkoliv se u mě mají celkem dobře. Támhle teta důchodkyně, která krmí psa líp než sebe, si ho nebude moct koupit taky. Zato debil, kterýmu jde jen o prestiž, těch dvacet tisíc do kupy jednorázově dá a pak ten čokl smrdí na řetěze do smrti. Nebo máš pocit, že drazí psi se mají výrazně lépe než levnější?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:29
- Nahlásit
EngieB
úplně OT ..už to vim,sem si tě spletla s eva od jondy
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:31
- Nahlásit
davidkova renata
A co má za pes Eva od Jondy? Já nemám pes, já mám Kikínka.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:34
- Nahlásit
EngieB
co má za pes Eva od Jondy?
ty vado,zas až tak sem si nevzpomněla ,vona tu už dlouho nebyla ,esi si vzpomenu tak ti to písnu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:38
- Nahlásit
davidkova renata
EngieB
Eva od Jondy má Jondu
Sím a Jonda je šoltyje a je línijovej páč má blbý zuby, hlavu, nohy, tělo a povahu
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:39
- Nahlásit
Biluška
Křááásný. Tak to nemůžeme být my, bo my jsme bordera, máme křivý nožičky a roztomilý kukadla
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:39
- Nahlásit
Biluška
Sím a Jonda je šoltyje a je línijovej páč má blbý zuby, hlavu, nohy, tělo a povahu
dík...já věděla,že je mi sympatická,akorát sem nevěděla proč..už to ale vim
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:15
- Nahlásit
Psíček
Takže psi z útulku by byli levní, ale všichni ostatní drazí? To ale pak neřeší vůbec nic. A fakt gratuluju k tvýmu důchodu
tak aby byly trřá aspon za petilitr a ten, kdo ma na psa 10 nebo 20 litru uz o tech pet navic dat muze taky ne? furt to nejni logicky?
Tákže tobě přijde logický zdražit psi, čímž by jich bylo míň? Takže tvoje představa situace: nebudu rozmnožovat tady ty skorojorkšíry, protože je můžu prodat nejméně za pět tisíc? No moje, a asi reálnější, představa je, že naopak se nám tu zvedne počet množáren, protože cena psů se plošně zvedne, taky se zvedne množství psího odpadu a když holt čokla neprodám, tak ho holt utopím, protože i když z deseti štěňat prodám jen pět, cena bude tak vysoká, že se to nejen vyplatí, ale hlavně to umlčí zbytek svědomí a těch zbylých pět prostě hodím do studny.
Problém přemnožení některých plemen bohužel spočívá právě v tom, že se prodávají poměrně draze. Zvýšení ceny psa nemá bohužel, ať to tvoje logika vidí jakkoliv, žádný vliv na to, aby se psi měli líp nebo jich bylo míň.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:18
- Nahlásit
Psíček
Jinak nevím, kde žiješ, ale cena papíráka kolem deseti až dvaceti je už teď. A u "náhodných spojení" fakt, že nebudou moci (a fakt chci vidět tu kontrolu) toho vořecha prodat za flašku někomu (třá mý ségře ), u koho se ten pes bude mít dobře, nezabrání tomu, aby se štěňata nerodili, jen se jich bude více pohazovat u silnic, topit, škrtit... no prostě strašně to těm psům pomůže
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:23
- Nahlásit
Andreany
Navíc všechna řešení, která by byla účinná, jsou bolestivá pro psy, přestože primárně oni jsou v tom nevinně.
Nemyslím. Mě by se líbilo prosadit povinnou kastraci u všech psů, kteří nebudou využíváni k dalšímu chovu nebo k práci. Takže do dvou let by prostě každý musel svého pejska vykastrovat nebo by holt zaplatil pokuty pětkrát tak vysokou, než jsou náklady na kastraci. Osobně to vidím taky jako drastický řešení, ale ubylo by celkem hodně psisek do budoucna...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:27
- Nahlásit
EngieB
Mě by se líbilo prosadit povinnou kastraci u všech psů, kteří nebudou využíváni k dalšímu chovu
Vzkaz od našeho Akima: na kouličky mi nikdo sahat nebude!!!!
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:31
- Nahlásit
EngieB
Ano, to je to bolestivé řešení. Už vidím sousedy, jak kastrují svého pseudo ovčáka. Většina těch čoklů skončí v útulku nebo jinak...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:31
- Nahlásit
gabifi
Já vím, mým by se to taky nelíbilo Ale u těch vesnických vořechů bych byla fááákt pro
|