Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / adopce chrtu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:18
- Nahlásit

Petra
já teď mám přepsováno
To já taky,ale vždycky když říkám,že už u nás není místo,nějaký se najde.
No může tohle říc člověk který má rád zvířata??????

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:20
- Nahlásit

http://www.nova.cz/zpravy/?83c=%7Edomaci%7E&83e=DO 18909&ex18909=cesi-zachranili-vyslouzile-chrty-pre d-smrti
Snad to půjde!

Petra
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:21
- Nahlásit

jablunka
kolik máš potvor

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:24
- Nahlásit

Petra
Čtyři vlastní a dvě hlídám už dva měsíce.
http://jablunka.rajce.idnes.cz/bafani/

Petra
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:30
- Nahlásit

jablunka
ty vado to čumím, tak který jsou tvoje? vidím tam berňáky, asi tak boxéra a hlavně angl.buldoka. To je máš všechny v bytě nebo máš zahradu. Si dobrá

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:34
- Nahlásit

Petra
2x boxer a 2x ang.buldok,ti jsou vlastní.BSP jsou nevlastní.Mám zahradu jak kráva a maličkatej domeček,který sdílím s manželem a čtyřma dětma.A pejsci jsou samo s náma,na zahradu jen odbíhají.Ono je to tam na některých fotkách i vidět.

tom12
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:37 - Změnil/a: tom12
- Nahlásit

davidkova renata

Je to tady:
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=04.09.2007&238m= p&238p=TNOVINY&238v=114606

Edit. Byl sem stránku zpět

Petra
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:38
- Nahlásit

jablunka
maličkatej domeček - - - a jak se tam vejdete s tolika zviřáátkama
Boxeři se mi moc líbí ale angl.buldok a franc.buldoček je srdcová záležitost
A doma mám BO a ti vedou, vím je každý plemeno úúúplně něco jiného ale prostě jinak to nejde
A nakonec každý čokl je supr i ty největší podvraťáci, mám je ráda všechny

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 20:47
- Nahlásit

Teda já to nechápu...když už,tak proč je proboha nedaj uspat?Taky humus,jistě,ale v kotci metr na metr Dyk se tam ten pes ani nevejde...

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 21:05
- Nahlásit

Petra
jak se tam vejdete s tolika zviřáátkama
Zmáčkneme se....

dejavu
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 08:06 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

aha, tak uz tu odkaz je, ok, rusim, jinak psi vypadaji dobre, jak dlouho byli v peci ochrancu, ze je takhle dali dohromady?

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 08:10
- Nahlásit

Ahoj dneska ráno na ČT 1 byla zase pěkná reportáž, myslím že v půl osmé.
Říkali tam něco o placení majitelů za pejsky navíte kolik? né že bych byla pro zadarmo (pes nemá být nikdy zadarmo aby si jich noví majitelé vážili) ale zajímalo by mě kolik teda výjde takový pejsek s ciziny
Naši to taky sledovali a říkali že je to moc dobrý skutek

dejavu
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 08:17
- Nahlásit

Petra
4500

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 08:48
- Nahlásit

dejavu
jak dlouho byli v peci ochrancu, ze je takhle dali dohromady?

Nejsem si 100% jistá,ale každej pejsek minimálně 1/2 roku,ti co jsou na tom špatně i déle,sem už jdou v podstatě zdraví pejsci.

Petra
Ano,je to 4 500,minimální cena za kastraci,veškerá veterinární ošetření a očkování,vystavení pasu a obojek ,vodítko a košík.Cesty jsou hrazeny ze sponzorských darů.

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 09:22
- Nahlásit

jablunka
Aha tak to jo, to je dobře protože kdyby to bylo za dara tak by to špatně skončilo
Moc se mi to líbí od těch lidí co do toho jdou a pomůžou a pomáhají

aren
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 09:35
- Nahlásit

Petra
pes nemá být nikdy zadarmo aby si jich noví majitelé vážili
Já myslím, že člověk, který si bude vážit psa proto, že byl drahej, by neměl dostat psa vůbec.
Naopak, myslím, že kdyby byli psi zadarmo, zmizeli by množitelé a psy by měl fakt jen ten, kdo je má rád.

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 11:11
- Nahlásit

aren
jo to máš pravdu ale realita je jiná a lidi si opravdu váží aspoň těch peněz když už né těch zvířat
víš takle přemýšlíme mi a né ty co pak uvazují psa v lese

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 11:29
- Nahlásit

Mám smíšené pocity. Reportáž v televizi jsem viděla a jsem ráda za každé zachráněné zvíře.
Akorát se nemohu rozhodnout, jestli čin dámy, co to zorganizovala, mám nazvat charitou nebo podporou dostihového sportu. Obávám se, že dostihový chrt je v některých zemích užitkové zvíře a celou akci bych přirovnala například k akci Inda, který na jatkách koupí kamión hovězího, zachraňuje ho před utracením a snězením a veze k adopci do Indie.
Vůbec si nedovedu předtsavit, že by Češi exportovali svá útulková zvířata! Problém je někde úplně jinde. Tohle je klasická situace z reálného života, kde každé řešení je špatné.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 11:31
- Nahlásit

Petra
lidi si opravdu váží aspoň těch peněz
Skutečně si ale myslím, že kdyby psi přestali být zbožím, prostředkem k obživě, prestižním zbožím, drahým zbožím, luxusním zbožím, exotickým zbožím, tak by z pejskařského světa zmizeli právě obchodníci, rejžovači a snobové, to jest ti, kteří "si váží alespoň těch peněz".

aren
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 11:37 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

gabifi
každé řešení je špatné.
Ale no tak
Především pro těch čtyřicet chrtů z transportu je to obrovské a zásadní štěstí.
A pak si myslím, že taková akce může třeba přispět k tomu, že se "milovníci" dostihových sportů zamyslí a zastydí. Určitě to přimějě k zamyšlení nad tím, že pes je živý tvor s právem na život a ne nástroj k honění ega vítězstvíchtivých páníčků, který se pověsí na strom, když už není perfektní.
Stejně i akce toho Inda, kterého zmiňuješ, by třeba některé milovníky bifteků přivedla k zamyšlení, jestli se fakt zbláznil ten Ind, jestli ne náhodou oni, když mají živého tvora za kus masa a jsou lhostejní k jeho životním podmínkám.

Tinta76
# Zasláno: 5 Zář 2007 11:40 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

gabifi

to přirovnání je trošku mimo ... oni ty psy nevykupujou, ty psi jsou určený k utracení a z jejich mrtvol už nic "nevytřískáš", tím že toho psa nenecháš utratit, dostihovej sport určitě nepodporuješ ... narozdíl od krávy, tu bys vykoupit opravdu musela a tim, že jí koupíš (a zachráníš), tak "masnej průmysl" podpoříš

aren
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 11:44
- Nahlásit

Tinta76
Jj, to taky.

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:08
- Nahlásit

aren
Skutečně si ale myslím, že kdyby psi přestali být zbožím, prostředkem k obživě, prestižním zbožím, drahým zbožím, luxusním zbožím, exotickým zbožím, tak by z pejskařského světa zmizeli právě obchodníci, rejžovači a snobové, to jest ti, kteří "si váží alespoň těch peněz".

máš naprostou pravdu ale mi stím nic neuděláme a jiné to asi nebude, souhlasím s tebou

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:22
- Nahlásit

gabifi
Akorát se nemohu rozhodnout, jestli čin dámy, co to zorganizovala, mám nazvat charitou nebo podporou dostihového sportu.
Ta dáma má jméno,jmenuje se Lucie Mirič a až se rozhodneš, tak dej vědět.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:30
- Nahlásit

gabifi
Mám smíšené pocity. Reportáž v televizi jsem viděla a jsem ráda za každé zachráněné zvíře.
Akorát se nemohu rozhodnout, jestli čin dámy, co to zorganizovala, mám nazvat charitou nebo podporou dostihového sportu.

Já myslím, že mimo zachráněných životů psů je důležitým plus podobných akcí, že se tím ovlivňuje obecně přijatelná norma chování. Nemyslím si, že lidé přestanou být hamižní a sebestřední, ale mimo hamižnosti atd., je také dost velká páka starost člověka o to "co tomu řeknou lidi".
Pokud je někde obecně normální trápit zvířata, většina tuto normu přijme a dělá jako by nic, protože tak to přece chodí, s tím nic nenaděláš.... Pokud bude v povědomí lidí, že zvířata trápí jen opovrženíhodní psychopati, tudíž je to něco nenormálního i případů trápení bude míň.
Myslím, že by se právě tím mediálně známým vykupováním chrtů z Irska, Anglie, Španělska a nevím kde jěště, mohlo podařit v těchto státech patrně obecně morálně přijatelné normy změnit ve prospěch těch zvířat.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:33
- Nahlásit

maixnerova
Vidím to přesně stejně

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:36
- Nahlásit

maixnerova
Dobře napsané.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:37 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

aren, jablunka
sem to asi 3x přepisovala, než se mi podařilo se vyžvejknout...

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:38
- Nahlásit

jablunka
nebudu dávat vědět a nebudu o tom sentimentálně slintat na netu. Mé charitativní aktivity se ani letos a zřejmě ani příští rok nebudou týkat dostihových chrtů z ciziny. Pokud má někdo zájem exportovat problémy z Irska, popřeju mu hodně štěstí, ale ovací se ode mne nedočká.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 12:41
- Nahlásit

maixnerova
sem to asi 3x přepisovala, než se mi podařilo se vyžvejknout...

Ale stálo to za námahu. Já jsem se pokoušela říct to samé, ale Tobě se to povedlo daleko líp

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání