Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / adopce chrtu
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . >>
Autor Zpráva
EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:33
- Nahlásit

Psíček
Prosím tě, než začnu zase argumentovat, mohl bys prosím přesně napsat, jak by dle tebe vypadala situace, kdyby se zavedli plošné "daně" z narozeného štěněte? Děkuji

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:34
- Nahlásit

Andreany
Jo, to máš bohužel pravdu. Tož třá první vlnu zdarma? Jak u koček. Nebo odpuštění poplatků v případě kastrovaného zvířete.

Andreany
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:36
- Nahlásit

Kdyby se zavedla povinná registrace, byl by to už krok dopředu.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:37 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Psíček
ano, to mi naprosto koresponduje s tim, jak zde vystupujes
vzdyt je to jen pes....tobe by vlastne stacil takovy robot, ktery by te bavil vid?

Prosím tě, to jsi vydedukoval na základě čeho? Znáš snad moje psy? Víš, co s nima dělám, jak žijou, kolik peněz mě stojí a jak se mají? Nebo jen rýpeš?

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:38
- Nahlásit

Andreany
Ta už zavedená je. Spíš by to chtělo zavést povinný kontroly... prostě trošku nám tu pokulhává vymahatelnost.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:40
- Nahlásit

Psíček
normalni princip, ktery funguje u spousty jinych veci...
Jen pro jistotu. U kterých?

Andreany
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:40
- Nahlásit

EngieB
Počkej, jenom místníma vyhláškama, ne? A navíc nejasným způsobem, nebo se pletu?

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:42
- Nahlásit

Andreany
Nejsem si jistá, já je samozřejmě evidovaný mám, ale pokud vím, prostě musíš hlásit každýho psa (jináč by z něj nebylo možný platit poplatky). Ovšem věc druhá je, že třá u nás to nikdo nekontroluje. Ani já netuším, jestli bych vůbec ještě našla známky.

Andreany
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:43
- Nahlásit

EngieB
Jo, jasně, taková evidence na poplatky existuje. Já myslela čip nebo tetování zvířete a následnou evidenci.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:48
- Nahlásit

Psíček
to jsem nededukoval a taky proto jsem napsal, ze mi to sedi/koresponduje s tím, jak vystupujes
Takže indukoval, sorry, na základě čeho? A jak prosím tě vystupuju? Máš ty vůbec psa?

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:54
- Nahlásit

Psíček
Dobře, beru to tak, že fakt nejsi ekonom...
Spotřební daň velmi teoreticky snižuje spotřebu alkoholu nebo cigaret, ve skutečnosti pouze plní pokladnu státu.
Daň nezatěžuje výrobce alkoholu, ani prodejce, ale čistě spotřebitele. Takže jediný, kdo by zaplatil více, je odběratel. Tudíž majitel psa.
Je mnohem jednodušší kontrolovat prodej alkoholu než produkci štěňat, ty se dají hned utratit, hups stalo se, kdežto alkohol se primárně vyrábí proto, aby se prodal.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:58
- Nahlásit

Andreany
Já myslela čip nebo tetování zvířete a následnou evidenci.
Jo, to by bylo ideální. Spíš čip, to tetování není úplně jistý.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 16:01
- Nahlásit

Psíček
Hele fakt me nebavi na to furt odpovidat dokola. Takže jak všichni vědí, nemám. Mohu nyní já vědět, proč jsi to chtěla vědět? Předpokládám, že ""jen tak""
Ne, jen jsem chtěla vědět, jestli můj dojem z tebe je správný. A je. Tudíž teď už fakt neuráží, jen mě zajímalo, proč na tebe tak působím. A už to asi vím Nebo mám ten dojem

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 16:13
- Nahlásit

Psíček
spousta lidi by i od toho mnozeni upustilo neb by to riziko nebylo adekvatni
Ti, co množí, by množili dál, bo by prostě jen zvedli cenu o tu tvoji spotřební daň. Už to řešit nebudu, já bohužel ekonom jsem, takže tam ty díry vidím Ale pracuj na tom dál

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 17:02
- Nahlásit

Psíček
tohle samozrejme obecne plati, ale jsou pripady, kdy rozhodne ne....a tohle je tusim jeden z nich nebot psi jsou dnes k mani v podstate zadarmo ...třáááá cena 0-500kc je pro dnesniho prumerneho cloveka zcela zanedbatelna a proste takovou cenu za stene vyplajzne skoro kazdej kdykoliv se mu to hodi...treba decku za vysvedceni nebo jen tak pro radost
A o tom obecně to je. Pokud hodláš řešit pouze psy za 500 Kč, tj. buď nechtěná spojení nebo nakryté miláčky, kteří nebyli nakryti za účelem zisku, ale "aby jednou měla štěňátka", tak tvoje daň by pomohla. Ti nakrytí miláčci by se vyskytovali už mnohem méně, nechtěná krytí by dopadla hůř, fena by nejspíš skončila ve sklepě, aby nebyla vidět, štěňata v potoce.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 17:11
- Nahlásit

Psíček
Ty na to jdeš celkem dobře, přes peníze. Ani ta myšlenka není úplně špatná, jenže efekt by byl asi jinde, než si myslíš. Vycházíš z předpokladu, že jen ten, kdo si může dovolit dát za pořízení psa hodně, bude dobrý majitel. To je nesmysl, výše platu nezaručí, že se o psa dobře postarají.
Lidé, které by to postihlo, jsou lidé, kteří chovají veřejně (ti jsou dohledatelní). Tj. chovatelské stanice. Ty jsou buď odpovědné, takže těm by se přitížilo, pak jsou výdělečné, ty už by si to nějak zařídili, prostě by ušetřili na péči. Pak jsou množitelé, ti by buď riziko akceptovali (oni na tom dost vydělávají) a nebo by zvýšili ceny (což by prošlo, protože ceny obecně by byly vyšší).
Tudíž proto si myslím, že poplatek ze štěněte nic neřeší.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 17:30
- Nahlásit

Psíček
nemohlo danit nic ani prijat zadna legislativa, protoze VZDY SE NAJDOU TAKOVI, KTERI BUDOU OBCHAZET MENE CI VICE...TOHO SE NEZBAVIS NIKDY A NIKDE ...ale to neznamena, ze by tu mela byt anarchie...
Ne, vycházím z toho, že legislativa má být dohledatelná a vymahatelná. Je absolutně zbytečné přijímat zákony, které nelze dohledat. Např. akciové společnosti měly uzákoněno, že musí zveřejňovat výsledek závěrky z důvodu ochrany akcionářů. Ale nikde nebylo napsáno, že se něco stane, když to neudělají. Má takový zákon smysl? Řeší něco?
bonusy, ulevy
To už je lepší
tudíž já si zase stále myslím na základě toho, co jsem napsal opak
Zatím si nenapsal nic, co by to obhájilo. Aspoň nic, co by se dalo vzít reálně. Ale možná jsem to přehlídla.

inu
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 07:34
- Nahlásit

A když čipovat nechci, bo mi to přijde jako týrání psa? Taky pade?

BTW: Fakt mě ne*** s tím, když se debatuje a někdo napíše: a ty máš psa/dítě/manželku/seš věřící....?

Páč nevím, proč by někdo, kdo *nemá*, nemoh mít názor. Možná zkreslenej absencí některejch zkušeností, ale stejně...

Andreany
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 07:41
- Nahlásit

inu
Čipování jako týraní? Myslíš při aplikaci čipu? Nebo rizika plynoucí z cizího tělíska pod kůží? Jak chceš označit psa?

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 07:41
- Nahlásit

inu
Páč nevím, proč by někdo, kdo *nemá*, nemoh mít názor. Možná zkreslenej absencí některejch zkušeností, ale stejně...
Já neřekla, že nemůže mít názor, jen se snažím jeho názory pochopit a tohle mi docela pomohlo

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 07:43 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Psíček
já myslím, že ano ale asi kazdy verime necemu jinemu...
Na rovinu - jsem ráda, že skutečně nemůžeš něco takovýho prosadit v reálu

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 07:45
- Nahlásit

inu
Docela by mě zajímalo, jak je to u pidi plemen. Mám očipovanýho střeďáka a ani o tom neví, ale třeba u čivavy bych možná právě měla strach.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 08:39
- Nahlásit

Přečetla jsem konec téta zajímavé debaty, mě by se tedy u nás líbíl americký model státních licencí, který tam platí v některých státech. Na chov psů musí být státní licence, ta se dá každému, kdo o ní požádá, za minimální poplatek, tam je to myslím okolo 10 dolarů. V žádosti musí uvést prostory, které má a dle nich je mu stanovan maximální počet dospělých psů, které smí mít. Bez této licence nesmí nikdo nejen prodat, ale ani inzerovat štěňata, ani vlastnit nekastrované psy obojího pohlaví dohromady, jinak je za to velká pokuta a vězení natvrdo.
Každý rok musí podat byť nulové daňové přiznání a umožnit několikrát do roka kontrolu z ochrany zvířat.
Myslím, že i u nás by tohle zmenšilo počet množáren na minimum.

11111
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 08:43
- Nahlásit

Maya

to nevypadá špatně.

no je na výběr. Buť čipovat nebo tetovat. Co je horší pro psa? Co je do budoucna lépe ověřitelné a identifikovatelné?

BTw . po mě chtěli na ouřadu ochrany žp čipovat i such. želvu. Přitom všude platí, že jako identifikační znak postačí foto spodní strany krunýře. Ale prý se opravdu želvy čipují. Tak nevím, ale pokud toto jde u tvorů, kteří mají v mládí pár cm, tak čivavka s čipem pod kůži na krku není snad takový problém. Ale možná se pletu.

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 09:18
- Nahlásit

Maya
A funguje to? To by bylo docela dobrý.

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 10:20
- Nahlásit

Psíček
Bože, Bárto...

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 10:30
- Nahlásit

Psíček
Co myslíš?

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 11:15
- Nahlásit

EngieB
Údajně to funguje alespoň v tom směru, že bez licence jsou psi okamžitě zabaveni a bez ní si prý dovolí množit akorát někde na samotě, protože sousedi jsou všímaví a klidně pošlou policii, když se jim zdá, že u sousedů mají moc psů. Policie si vyžádá licenci a pokud jí dotyčný nemá, jde sedět a psi se ještě ten den zabaví.
Ale je mi jasné, že u nás by to asi fungovalo trochu jinak.
Psíček
Podle mě by to zmenšilo počet množáren už tím, že by spoustu lidí odradila nutnost registrace na úřadě zahrnující i finanční úřad, spousta lidí vydělává na chovu psů jen proto, že to je anonymní a nemusí z toho platit daně. Navíc by se musel o psy řádně starat a nestávalo by se, že by policie přešlapovala před vraty a nemohla dovnitř zkontrolovat stav a počet psů.
Nemohlo by se stát, že by v bytě 1+1 měl někdo 20 pidipsíku. Teda jako v ideálním případě vymahatelnosti zákona.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 12:25
- Nahlásit

Psíček
Myslíš něco jako toto?
http://www.pomeranian.cz/foto/zarizeno9.jpg
Hochu, hochu, to už se dávno vyskytuje po celém světě včetně nás. Ovšem tyhle klece na opice mi jsou milejší než nemocní psi v kravínech ve vlastních ho...ech, tady o ty psy je totiž alespoň dobře postaráno a myslím, že v první řadě by se mělo něco dělat, aby bylo postaráno i o ty druhé.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 16:07
- Nahlásit

Psíček
Nepřijde mi normální mít psy na kachličkách, ale ti psi jsou dobře živení, mají veterinární péči apod. a protože se s nima chodí na výstavy mezi lidi, tak taky úplní asociálové to být nemůžou. Asi to vidíme každý jinak, ty asi že když nejdou zachránit všichni, tak je lepší nezachraňovat nikoho, já to vidím tak, že když nejdou všichni, tak by se měli zachrańovat alespoň ti v největším srabu a to tihle na kachličkách rozhodně nejsou.
Zase nejsem takový idealista, abych si myslela, že jednou přijde doba, kdy bude mít každé zvíře, nejen pes, ideální péči. Na to jsme my moc lidi.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání