| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 22:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Psíček
"Je mi jedno jestli prospívám nebo škodím, hlavně, že se to líbí mně." ?
Jde o to, že podle mne je "globální hledisko" (blbý slovo, ale mě lepší nenapadá) rovnice o tolika neznámých a je tam tolik "ale" a "možná", že se nedá přesně definovat.
Takže, chovám se podle svého svědomí a líbí se mi to. Kdybych se domnívala, že škodím, nechovala bych se tak.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 11:03 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Psíček
(věřím, že to nebereš jako obviňování sebe či nějak podobně)
Ne, neberu.
Pomoc by to nebyla i kdyby tohle všechno klapalo...
Proč?
V názoru na to, je myslím jádro rozdílu v pohledu na tuto problematiku nás dvou - proto jsem to takhle vypíchla.
Mno už se těším, až z toho některé organismy vydedukují a budou někde argumentovat tím, že chci lidi kopat do hlav, abych prosadil své myšlenky. Ono totiž i takovéto dedukce svědčí o průměné úrovni těch, kteří se tou pomocí zabývají.
Nojo, když ono se někdy stane, že člověk přejíždí očima text, něco na něj z něj vyskočí a reaguje dřív, než si vše pořádně pročte a promyslí, anebo prostě něco špatně pochopí, třeba i proto, že text je nepřesně formulován... - aspoň mě se to párkrát stalo...
(I když teda, docela mě vyděsilo, že si někdo plkání o Hitlerovi atd. ve vedlejším tématu přebral tak, jako bychom plánovali nějaký hromadný vyvražďování, a to jsem se, vzhledem k tématu, víc než jindy snažila vyjadřovat jasně a stručně...)
P.S.:
Mno už se těším, až z toho některé organismy vydedukují a budou někde argumentovat tím, že chci lidi kopat do hlav, abych prosadil své myšlenky.
A seš si jistej, jako fakt úúúplně jistej, že nechceš?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 18:22
- Nahlásit
Jistě, že rasovou problematiku zde nevyřešíme, nicméně výše uvedené byly osobní zkušenosti a to jsem uvedla jen nepodstatné drobnosti. Pokud chce někdo tvrdit, že to není pravda, nebo že jiné skupiny obyvatelstva dělají totéž, tak by mě zajímalo, na které planetě žije...
Mno, ale to sem fakt nepatří
Dále nikde jsem nenapsala, že uvedené návrhy NEJDOU provézt, jen jsem podotkla, že je vysoce nepravděpodobné toho v reálu dosáhnout a ano, na tom stále trvám. Prostě ač osobně např. souhlasím s povinným čipováním a registrací každého psa bez výjimek, nedokážu si prostě představit, jakým způsobem by se tohoto dosáhlo, jak a kdo by to kontroloval.
Kupříkladu, kdyby u mě doma zazvonil někdo, že je řekněme z obecního uřadu, veterinární zprávy, či třeba komise pro trvalou regulaci čoklů, a že si jde zkontrolovat čipy mých psů, tak ho prostě dovnitř nepustím z principu a to mám téměř všechny psy očipované, event. tetované.
Taky mě napadla povinná kontrola při povinné vakcinaci proti vzteklině, což by padlo na veterináře, kteří by to dle mého názoru dělat nechtěli, ale budiž...opět vyvstává problém, že přestože je vakcinace proti vzteklině ze zákona povinná, spousta psů ji prostě nikdy v životě neabsolvuje...
Co se týká rozdílů mezi PP a bez PP psů, event. kříženců - nenapsala jsem, že by mezi nimi byl rozdíl v tom smyslu, že např. PP pes má větší cenu (tu pochopitelně má, ale pouze finanční). Pro mne má pes cenu jako pes, bez ohledu na jeho původ.
Rozdíl ovšem je v problematice chovu PP a bez PP zvířat a kříženců, která nejsou a nikdy nebudou nikde registrována, proto jsou a budou vždy větší částí končit v útulcích než PP psi. A to se zde tuším zpočátku řešilo, ne...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 18:25
- Nahlásit
Psíček
pane psicku, kdyz si vemu, ze jsem byl stejne hovadko, jako pan lopata na vedlejsim foru, musim se poklonit vasi trpelivosti.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 18:27
- Nahlásit
Eldoguero
De o to,že kdyby jste se prošli po určitých vesnicích,tak vás trefí šlak středověk je proti názorům některých jedinců na chov psů(většiny)velmi vyspělá civilizace,ví se zde dokonce o několika jedincích co psy bezproblému žerou a lidi jim je za tímto ůčelem vodí píše se rok2010
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 18:52
- Nahlásit
danajasa
No to je mi známo samozřejmě, pro ty lidi je to něco naprosto normálního. Berou to tak, že už prostě psa nechtěj (většinou protože utíká, páč se na dvorku 100m2 nudí, nebo zlikvidovali chov drůbeže přímo majiteli, event. sousedovi) a tak to vodvedou k Frantovi co žere psy a nechaj mu ho u plotu. Voni si všici sice vo Frantovi myslej, že je poloviční blázen (on je teda zralej na ústavní léčbu, ale není kdo by ho tam ofiko poslal), v hospodě s ním u jednoho stolu nikdo nechce moc sedět, ale čokly mu příště zas nějakej debil v pohodě odvede.
To je na spoustě vesnic stále realita.
U nás kupříkladu se psi nevoděj k obecnímu blbovi Frantovi, ale úterý k vietnamcům do hospody, ve čtvrtek zas vykupujou kočky. Nejčastější prodejci psů do vietnamských hospod jsou cikáni, který psa buďto ukradnou, nebo sami "vypěstujou", event. získají od třetí osoby.
A pochopitelně na tom nikomu nepřijde nic divnýho
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:00
- Nahlásit
Eldoguero
No tak tet ste v podstatě opsala místní kroniku žel jes tomu tak na spoustě dědin U nás máme ještě level2 to je se štěnatama v krabici na burzu bude na benzín a a co zbude de k Frantovi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:00
- Nahlásit
Eldoguero
úterý k vietnamcům do hospody, ve čtvrtek zas vykupujou kočky.
ty voe to ale kecáš??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jako nikdy bych do činy nešla kuli podobnýmu podezření,ale furt tak nějak tajně doufám,že to neni pravda
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:13
- Nahlásit
davidkova renata
Nekecám, v našem regionu je to normálka bohužel. Jíst tam chodí jen ostatní vietnamci, cikáni a socky, minimum normálních lidí. Já tam byla jednou, to jsem to ještě nevěděla, ale dala jsem si rybu, tak doufám, že jejich kuchařský umění zatím nedosáhlo takovýho umění, aby zamaskovali psa do lososa
danajasa
U nás štěňata končí v krabici před útulkem v lepším případě, v septiku v horším. Vysvětlit lidem, že takovýhle množení je k h... je naprosto bezpředmětný.
Před pár měsíci jsem si brala štěně NO od lidí z vedlejší vesnice co mají ještě čubu NO (matku mého štěněte) a kavkazandu. Řekli mi, že by potřebovali udat i tu ovčandu, že dva psy mít nemůžou. Když jsem se jich zeptala proč si k té ovčandě pořizovali kavkazandu (momentálně necelé 2 roky, ovčanda 4 mají ji od štěněte), tak mi řekli, že jí prostě chtěli. No a NO je už asi neba. Zeptali se mě jestli ji taky nechci, že je jim líto dát ji vietnmcům na sežrání, že je pěkná, ale že nechat si ji nemůžou...
Co k tomu dodat, že
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:25
- Nahlásit
Eldoguero
No a co s blbcema zabit málo naši pokrokovou babču chtěli ukamenovat v masně,že kupuje kočkám maso,prej kočka se nekrmí tá si chytí,no a babka nato"Pani vy si taky chytíte?"No a pak chodila tejden kanálama.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:29
- Nahlásit
Eldoguero
Zeptali se mě jestli ji taky nechci, že je jim líto dát ji vietnmcům na sežrání, že je pěkná, ale že nechat si ji nemůžou
di do p*dele
teda ne ty osobně ale chápeš ne..
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:35
- Nahlásit
danajasa
No tak to je přesný. Jednou jsem dala k dobru historku o našich kocourech squaterech, který kdysi přitáhli jako koťata a už u nás načali 4. rok, přestože téměř všechny kočky, který jsme si pořídili úmyslně měli životnost tak 2-3 roky (pak zapracovaly auta, lišky, možná i nějakej myslivec a naši sousedi). Ovšem místo veřejného úsměvu jsem schytala řadu nechápavých ksichtů a otázky proč je teda neodnesu ve čtvrtek do hospody nebo proč je normálně nezastřelím.
To nemluvím o tom, že člověk, kterej nekrmí psy zbytkama z kuchyně event. výbornejma sojovejma granulema z Lidlu je cosi jako chodící mimozemšťan. A mít pohromadě psy a dítě (v jednom domě myslím) je bráno jako cosi nechutného a úchylného.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:37
- Nahlásit
davidkova renata
chápu, bohužel chápu
Nejhorší mi na tom přišlo to, že mi to oznámili s naprosto kamennou tváří, jakoby to bylo jediný řešení a to ještě úplně normální.
Pán řekl, že psi se prej žrali vždycky a žrát budou, tak co je na tom špatnýho, ne...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:42
- Nahlásit
danajasa
Eldoguero
jako nerada bych aby to vyznělo tak jak to asi vyzní,ale sem celkem ráda,že nebydlim někde v nějakým regionu ,ale v Praze..ne teda že by tady bylo málo hovad,leč přece jen jistý rozdíl tu je..např. nemáme v okolí Frantu
odjebávám se odtial radši bo to se prostě nedá
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:45
- Nahlásit
Jo a ještě - ono se to netýká pochopitelně jen psů a koček. Ke známýmu si přišli vietnamci kupovat kůzle. Všechno v pohodě, vybrali si ho, do telefonu mu řekli, že ho chtěj na zabití, že jako maj zrovna ňákej svátek či co, na kterej je potřeba kůzle nebo jehně.
Všechno bylo ok až do okamžiku, kdy se ho zeptali, jestli by si ho u něj mohli zabít, že má na dvorě ideální podmínky. Sice prý chvíli nechápal, ale nakonec řekl, že jo. Ovšem těma ideálníma podmínkama se po chvíli ukázal brutar, ve kterým už vřela voda (chtěl v něm vařit maso pro svý psy), voni chtěli to kůzle hodit živý do toho brutaru s vařící vodu, že je prej pak to maso nejlepší...
A to mi teprve přijde jako hnus velebnosti
No, známej je hnal ze dvora vidlema, bez kůzlete, ale říkal, že z tý představy budil ještě dlouho v noci zpocenej
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:46
- Nahlásit
Eldoguero
asiati jsou na tom obecne s empatii trochu jinak nez my tady na zapade.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:48
- Nahlásit
argosek
to sice chápu, ale ono "vocaď - pocaď" si myslím, zvlášť když žijou u nás...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:53
- Nahlásit
Eldoguero
jednou sem viděla na čt2 nějakej dokument,snad to mělo víc dílů,už nevim,páč sem měla zcela učebnicovej šok,bohužel sem totiž zahlídla přesně to co ted píšeš s kočkou ,nemyslim,že bych se toho obrazu někdy v životě zbavila,při mý smůle to bude to jediný co si budu pamatovat když dostanu alchajmra a sklerozu..od té doby jsem tak trošku nesnášenlivá k příslušníkům určitých národů a je mi úplně u prdele jak to kdo vysvětlhje či omlouvá
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 20:03
- Nahlásit
davidkova renata
naprosto ví, o čem mluvíš, já viděla něco podobného se štěnětem právě u cikánů, kolem pobíhali i jejich děti a vesele se tomu smáli
Pes dostal hooodně moc ran a když šel do hrnce měl být už mrtvý, no nebyl...
Takže mi prosím nikdo nenadívejte, že je nemám ráda, tohle mi fakt normální nepřijde.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 20:08
- Nahlásit
Psíček
presne toho mam na mysli
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 20:28
- Nahlásit
Psíček
A máš představu, jak se třeba v asii zachází se psy tedsy i se štěňaty chovanými na maso a kožešinu?
Mám, naneštěstí velmi reálnou.
A ne, ani ty zrovna nemusím, kdyby jste se chtěl zeptat pochopitelně.
Indům zas nepřijde normální jíst biftek.
Jiejm zas nepřijde normální, že ženská má stejný práva jak chlap...je toho spousta ....
Nejde primárně o to, že žerou psy, kočky, krávy, krysy a co já vím co ještě, ale o přístup k těm zvířatům a způsob jak je chovají a následně zabíjejí a to mi prostě normální nepřijde.
Domnívám se, že člověk by měl být mentálně na takové úrovni, aby byl schopen zabíjet zvířata, která jsou určena na obživu tak, aby u toho zbytečně netrpěla a hodit živé zvíře do vařící vody je celkem hustý nebo snad ne?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 20:57 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Psíček
Ale zhruba miliarda lidí na světě považuje psy za zvíře určené na obživu
Ano, s tím nemám zas až takový problém, ale o tom jsem psala výše.
No my evropané jsme ještě před pár set lety mučili lidi, zabíjeli lidi třeba jen proto, že měli jiný názor. Myslíš, že tenkrát byl ta tebou zmiňovaná mentální úroveň o tolik nižší?
Nepřijde mi to ani trochu normální, naopak myslím, že obé jsou svým způsobem formy exterémismu a ani jedno není dle mého pořádku. Myslím, že byli na nižší mentální úrovni, alespoň většina. Některým to zůstalo do dnešních dnů.
Viděla jsi třeba, jak se kastrují malí čuníci na jatkách? myslíš, že tuhle a X dalších podobných prací dělají jen lidé vyloženě mentálně zaostalí?
Selata se kastrují v prasečácích, resp. v produkčních stanicích selat povětšinou a to ve velmi ranném věku. Vím naprosto přesně, jak se kastrují, byla to jedna z našich maturitních otázek z praxe (ne já si ji nevytáhla).
Ne, rozhodně to není ani humánní (bóže jak já tohle slovo nesnáším) a ani v pořádku. Ale přesto mi hodit živé zvíře do vroucí vody, event. ho umlátit k smrti, stáhnout za živa z kůže atp. atp. přijde horší.
Rozhodně si nemyslím, že kastraci kanečků dělají mentálně zaostalí lidé, někteří jsou spíš opakem
A ldyž už jsme u těch třeba cikánů nebo jinejch co mají zvyk nehumánně připravovat psy..myslíš, že oni by nebyli raději a spokojenější, kdyby u nich bylo zvykem požádat svého osobního kuchaře o steak na medium?
Hele ale tohle mi fakt přijde jako poznámka hodně mimo mísu
Osobně myslím, že nebyly, jsem přesvědčená, že jejich způsob života jim více než maximálně vyhovuje. Pokusů o "začlenění", různé změny atd. taky už byly a mnohokrát a vždy zklamaly. Naprosto si nedělám iluze, že by to někdy mohlo být jinak.
A věř mi, že ohledně této komunity vím až nepříjemně dobře o čem mluvím
Tobě tohle všechno přijde v pořádku? Teď bez ohledu na to, kdo to provádí, jen prostě holý fakt - brutální zacházení se zvířaty (zde psy), který je výše napsaný?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 21:03
- Nahlásit
Vložím se s názorem, jasně indové nejedí hovězí, vietnamci jedí psy nebo kočky, a zabíjejí je brutálním způsobem dobře, jim to přijde normální, ale pokud žijí v naší společnosti, měli by přijmout naše zvyky.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 21:06
- Nahlásit
kejtlin
To je právě to co jsem se snažila napsat, u nás je prostě tento způsob zabíjení zvířat klasifikovaný jako trestný čin, jenže jisté komunity se omlouvají tím, že to je v rámci jejich mentality... To je podle mě hovadina.
Mimo to mi nepřijde normální zabíjet zvířata, tak jak se děje povětšinou v Asii ani, když se to děje tamtéž...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 21:11
- Nahlásit
Eldoguero
Asii ani, když se to děje tamtéž...
my kdybysme tam žili po několik generací tak nám to nepřijde divný
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 21:14
- Nahlásit
kejtlin
to asi jo, i když ani tam to nedělají všichni beze zbytku, tak nevím no
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 21:16
- Nahlásit
Eldoguero
jasně stejně jako tady je to tam rozděno do několika společností, myslela jsem, kdybysme žili přímo ve společnosti té která to tak dělá a považuje za normální
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 21:21
- Nahlásit
kejtlin
ještě, že to tak není
tohle je hodně o povaze konkrétního člověka si myslím, pochopitelně patřičná výchova udělá své, ale... já tam to ale prostě stále cítím no...
výchova ať je jakákoliv není vymývání mozku, ne ze všech týraných dětí vyrostou masoví vrazi co terorizují své okolí
prostě si myslím, že určité věci jsou člověku dané a nelze je zásadně ovlivnit ničím a vztah ke zvířatům a zacházení s nimi je podle mě jednou z nich
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 22:01
- Nahlásit
EldogueroNo já to mám z vlastní zkušenosti,já dyž sem žilacca2roky z kšeftákama bejvalého běžně20psů tak ze začátku sem si zamylovala štěníky a pak sem oplakala každýho psa jak šel na kšeft a po roku už mi to bylo fuk prostě kus jak kus nasraná vobíhat dvacet kotců furt dokola jak na běžícím pásu je to relativní s tou láskou.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 22:13
- Nahlásit
danajasa
to je spíš o zvyk, u prvního, druhého ... psa je to slzavý údolý, pak to člověk přestane řešit na týhle úrovni
Já to myslela vztah jako takovej, prostě někdo zvířata rád má, někomu jsou fuk a někdo je rád nemá, to se podle mě nezmění tím co dělá.
Prodávat psy dál je něco jinýho než je vařit za živa
I když dobře vím co se děje s tím "odpadem" až moc dobře, ale každej kšefťák se snaží prodat i tu nejhorší "jebku", pochopitelně ne z lásky ke psům, ale kvůli penězům. Nakonec to ale vyzní dobře pro toho psa, pokud se někam dostane.
|