| Autor |
Zpráva |
laguna
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 22:44
- Nahlásit
Eldoguero
A jsme zas u toho.Naše legislativa nestačí a ještě si jí každý vykládá tak jak se mu to hodí.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 22:44
- Nahlásit
Eldoguero
k tomu ještě to, že čověk by po smrti svého psa mohl tvrdit, že ten mladej je vlastně pořád ten starej atd. atd....
nemohl, nesouhlasilo by cislo cipu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 22:50
- Nahlásit
leyenda
kdyz napisu to, co by pomohlo, vsichni se na me sesypete
Ale vůbec ne,jde jen o to, že je spousta argumentů proti, ať se prvotní myšlenka zdá sebelepší.
nemohl, nesouhlasilo by cislo cipu
Jakýho čipu, vždyť by to byl pořád ten "první" pes. Není a nikdy nebude problém sehnat cokoliv a kdekoliv načerno (tedy v tomto případě bez čipu).
laguna
A jsme zas u toho.Naše legislativa nestačí a ještě si jí každý vykládá tak jak se mu to hodí.
Ano každý si ji vykládá, jak se mu hodí a uplatňuje jen to co se mu hodí
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 22:57
- Nahlásit
Eldoguero
Jakýho čipu, vždyť by to byl pořád ten "první" pes.
Je to běh na dlouhou trať nejdřív musí mít každý pes čip .
Jak to udělat? Akce čip zdarma. A zároveň kontrola psů a kdo nemá čip pokuta.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:03 - Změnil/a: leyenda
- Nahlásit
Eldoguero
Jakýho čipu, vždyť by to byl pořád ten "první" pes
ne, da se termin, do ktereho se vsichni stavajici "prvni" psi musi ocipovat, zadarmo treba, a zaregistrovat. po tomto terminu budou vsichni neocipovani-neregistrovani psi zabaveni.
,jde jen o to, že je spousta argumentů proti
samozrejme, vzdycky jsou ve vsem argumenty proti, a proto se tahle neutesena psi situace nezmeni
laguna
byla jste rychlejsi, pani; a nezapomenme na vezeni pro ty, z nichz se pokuty nedaji vymahat
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:11
- Nahlásit
leyenda
laguna
Jasně, já s tím v zásadě souhlasím, ale to nic nemění na tom, že v naší republice s našíma občanama je to naprosto nareálné. Kupříkladu 99,9% cikánů (a nejen jich pochopitelně) psa radši sežere než aby ho nechala zaregistrovat. Vakcinace proti vzteklině je taky povinná ze zákona a kolik psů ji nemá, že...
Akce čip zdarma.
Hezká myšlenka, ale pochybuju, že se na tohle někde schrastěj peníze (a těch by bylo potřeba moc), leda, že by se ještě snížili platy hasičům, policajtům a vojákům a udělali to za ušetřený peníz a následně doufali, že nepřijdou žádný povodně, ani jiný kalamity, protože učitelé asi vzniklé škody odstraňovat nebudou...
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:22
- Nahlásit
Eldoguero
Jsou dva hlavní problémy legislativa a peníze.
Nikdy bych na tohle nebrala peníze vojákům,hasičům, učitelům atd.
Peníze bych vzala tam kde se na psech vydělává a bylo by to něco jako povodňová daň.
leyenda
žádný vězení nucené práce bych jim dala
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:29
- Nahlásit
laguna
Jo jo, to by bylo pěkný, já bych třeba peníze klidně sebrala i politikům, myslím, že ňákých 5% by ani nepocítili a pořád je to o 5% míň než oni sebrali státním zaměstnancům a to by hned bylo peněz navíc
Na nucený práce bych je poslala taky všechny
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:33
- Nahlásit
Eldoguero
Jo jo, to by bylo pěkný, já bych třeba peníze klidně sebrala i politikům, myslím, že ňákých 5% by ani nepocítili a pořád je to o 5% míň než oni sebrali státním zaměstnancům
To máš sice pravdu, ale je to větší scifi než psiska co tu řešíme.
Ty nahoře si na platy nesáhnou
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:36
- Nahlásit
laguna
A to je bohužel největší pravda, co tu dnes zazněla
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:40
- Nahlásit
makrel
pokud je nebudou množit, tak ať je klidně nekastrujou
Určitě. Ale to někteří nejsou schopni zajistit. Soused má fenu na zahradě, že hárá, asi ani nevěděl. A také neví, kdo je otcem štěňat. Jedno prý vypadá jako Míša, ale druhé jako Matýsek. Mimochodem - matka je labrador, Míša je vořech jak vyšitej a Matýsek je další vořech, o jehož očkování jsem přesvědčená, že ani žádné není. Takže oba fajn otci, navíc jsou poloviční výšky než ona labradorka.
argosek
takze byste sveho psa do toho vybehu s jinymi psy pustila, kdyz se castecne dari?
No, zatím jsem ho ani nenašla. Ale ano, dala bych mu náhubek a zkusila bych ho tam trošku prohnat. Už se ve vsi snáší se dvěma pejsky (kromě těch mých), tak by bylo dobré rozšířit okruh psích známostí.
i kdyz se nekteri pejsci s jinymi nesnesou, pro ty, co se snesou, ma vybeh smysl
Hlavně má výběh na takovéhle vsi smysl v tom, aby se tam pejsci setkávali a socializovali a něco se s nimi dělalo na překážkách, protože ty tedy na polích kolem opravdu nejsou.
Pole tu jsou. Ale taky myslivci a pytláci. A taky po těch polích lítají ti nevychovaní trhači a protože jsou na poli, tak samozřejmě bez náhubku a vodítka. V porovnání s polem tedy ten výběh smysl určitě má.
laguna
Tak já si myslím, že s krizí se začnou ještě víc utahovat kohouty a nepřizpůsobivé prostě už nikdo nebude chtít živit. Například ve Švýcarsku s nimi problém není. Pracují, protože prostě musí. Když je nějaký problém, tak je zavřou. To jen tady se to zvrhlo někdy za Husáka, kdy se údajně dávalo 15 000 každému cikánovi ze SR, který se přestěhoval do Čech. Po válce tu prý zbylo 400 cikánů a ještě to byla komunita (nebo národnost nebo jak to nazvat) sinti (nějak tak). Kteří byli relativně slušní oproti tomu, co se sem natáhlo později. Myslím, že Čunek v tomto prolomil ledy a nehledě na příživníky typu Kocáb to půjde spíše ve stopách Čunka. A nevidím nic špatného na tom, když jim věnoval bydlení nezničené a zároveň tak trošku nezničitelné za nic. Ale už s určitými pravidly. Teď prostě jen na těch pravidlech trvat. A čipovat psa by byla další povinnost, na které by se muselo nekompromisně trvat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:41
- Nahlásit
laguna
Ty nahoře si na platy nesáhnou
A kdo je dostal nahoru? Voliči. Takže když lidi pořád volí stejné mafiány, tak je to pak těžký.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 23:50
- Nahlásit
Vlčáčková
A kdo je dostal nahoru? Voliči. Takže když lidi pořád volí stejné mafiány, tak je to pak těžký
A já si zase myslím, že při posledních volbách to voliči tak nějak zkusili (zvolit jiné lidi, v čele s nepolitikem - novinářem) a jestli je to lepší se asi ani zmiňovat nemusím, že..
Takže ano, rozhodují voliči, ale kde nic není ani smrt nebere, jak známo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 00:06
- Nahlásit
Eldoguero
zvolit jiné lidi, v čele s nepolitikem - novinářem
No, tak že je v politice amatér, to by mi tak nevadilo. Že mu to hned tak nepůjde, to bych chápala. Ale když někdo žije dvojí život, je pro mě nevěrohodný.
Moje koně se do parlamentu nedostaly. Nejsem si však jistá, že je to nějaká výrazná škoda.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 02:20
- Nahlásit
Vlčáčková
To jen tady se to zvrhlo někdy za Husáka
No ono to hlavne vychazi z toho tvyho slavnyho humanismu, ze.. Humanismus samozrejme neni spatnou myslenkou, lec bohuzel je veden do krajnosti... at uz budem zachranovat 16lety jezevciky prorostly nadorama, nebo budem nechavat trpet lidsky seniory/tezce nemocny deti/lezaky atd., furt je to to samy dokola - zachranit a ochranit vse zive nezavisle na tom, co je jeho pranim. Jsem jen desne rada za to, ze je euthanasie povolena alespon u zvirat. A to samy je ve vetsi ci mensi mire v podstate vsude, kam se podivas. Kdyby se do Afriky nesrala "humanitarni pomoc", oni to tam zvladnou sami a mnohem lepsi a prirozenejsi cestou. Kdyby se tu cikanum nestrkalo vsechno pod nos, budou si muset poradit sami (ale to preci nejde, ze?? Vypadali bychom jako zli lide a nehumanni rasisti).
Pomaham utulkovejm zviratum, jsem rada, kdyz se podari zvire dobre umistit, vazim si lidi, co pro ne obetujou svoje pohodli. Ale vsechno ma mit svoji miru. A ano, dokud nebude realny reseni tohohle problemu "shora", tak se holt o ty bezprizorni zvirata nekdo postarat musi, ale furt aspon s rozumem.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 08:21
- Nahlásit
když poslanec za svou práci získá plat, který má skoro každý průměrná "manažer" v "lepší" firmě?
Jenže ten "manažer" musí být dobrý a mít výsledky je odměňován za to co dokáže. U politiků si tím nejsem tak jistá.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 08:42
- Nahlásit
Psíček
Myslím že spíš né
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 11:53
- Nahlásit
Psíček
Jinak lidi, kteří komentují romy tak jako ty zde jsou přesně ti, co celou situaci stále jen zhoršují a vedou nás do někam, vytvářejí živnou půdu pro extremismus.
Lamentovat nad, co kdysisnad někdo údajně a že prý a jak snad a támhle a tuhle .... a přitom pomocí takových "argumentů" očerňovat národ či menšinu či rasu, to je přesně to, co umožní různým hitlerkům či člunkům dělat kariéru ...
Asi tě teď naštvu, ale souhlasím s tebou, slibuju, že to rozhodně nebude pravidlem
|
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 12:57 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Mathea
Kdyby se tu cikanum nestrkalo vsechno pod nos, budou si muset poradit sami (ale to preci nejde, ze?? Vypadali bychom jako zli lide a nehumanni rasisti).
Na jednu stranu jsou k nim úřady mnohem tolerantnější než k bílým, na druhou stranu jsou pro většinu bílých póvlem už z podstaty. Cikáni kradou a židi jsou vychcaný, to ví přece každý malý dítě...
Jsem toho názoru, že když někdo od mala slyší od svého okolí, že je méněcennej hajzl, tak z něj taky ve většině případech méněcennej hajzl vyroste, i kdyby měl sebelepší dispozice.
Kdysi jsme na výletě na Šumavě potkali 2 malý cikánský děti. Holku a kluka 8 - 10 let. Kluk byl zvědavej, co tam děláme, tak se s náma dali do řeči. Po chvíli se uvolnili a začali blbnout, prostě děti... Holčička mi chtěla ukázat nějaký majstrštychy na kole a já si všimla, když už seděla na kole, že má rozvázanou tkaničku, protože si pamatuju na ty držkopády se zamotanou tkaničkou v řetěze, zastavila jsem jí a tkaničku zavázala - úplně jí to vyvedlo z míry, že já bílá jí cigánce zavazuju botu.
Taky mi ukázala, že má kalkulačku a chtěla, abych jí zkoušela z počtů, požádala jsem jí, ať to taky zkusí bez kalkulačky - sice pomaleji, ale šlo to, nicméně mi řekla, že paní učitelka jí nařídila, že musí při počtech kalkulačku používat, protože je cikánka a ti jsou hloupí a zdržovala by ostatní děti.
Co mě dostalo bylo, že když jsem je v řeči oslovila jako "děti", nevěřícně na mě koukali, pak mi vysvětlili, že bílí jim tam neřeknou jinak, než parchanti.
Byly to fajn děti, a já měla hodně blbej pocit, že i když by měly navíc, maj už karty rozdaný a je klidně možný, že z nich vyrostou odpudiví týpci jako cikáni, kteří bydlí kousek ode mne, dealují perník, kradou v tramvajích, jsou agresivní a jde z nich strach. Pokud takhle blbě skutečně dopadnou, nebude to jen dispozicema, rodinným zázemím atd., ale i tím, že od mala byly tyhle děti manipulovaný bílou většinou na okraj společnosti.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 13:12
- Nahlásit
Ale s timhle vsim, co jsi napsala, ja souhlasim a muj prispevek nemel bejt rasisticky ladenej.
Tuhle problematiku tady ale nevyresime o nic lepe, nez tu psi bohuzel
|
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 13:24
- Nahlásit
Mathea
Ale s timhle vsim, co jsi napsala, ja souhlasim a muj prispevek nemel bejt rasisticky ladenej.
Tak promiň, blbě jsem tě pochopila ... Mě to tehdy s těma dětma fakt dostalo - a vím, že to na mě nehrály...
Tuhle problematiku tady ale nevyresime o nic lepe, nez tu psi bohuzel
To je jasný, člověk se jen vykecá... Ale i to, že se třeba i díky opačnejm názorům nad některými věcmi zamyslí, je docela dobrý.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 13:32 - Změnil/a: Mathea
- Nahlásit
Tak promiň, blbě jsem tě pochopila
Asi sem to i ja v noci spatne napsala. A ano, chovame se proste vsichni debilne, kdyz si sahnu do svedomi, tak i ja sem plna ruznejch predsudku nejen vuci cikanum. Beru to jako obrannej mechanismus, ale po nikom "nehazu kameni". Bohuzel bude tech, co ho hazet budou, vzdycky dost. Je to smutny kor u tech decek. Cely je to proste spletity, slozity, hnusny a s tezkou spravnou cestou ven, obavam se, ze ta cesta je dokonce nemozna.
|
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 13:46
- Nahlásit
Mathea
kdyz si sahnu do svedomi, tak i ja sem plna ruznejch predsudku nejen vuci cikanum. Beru to jako obrannej mechanismus, ale po nikom "nehazu kameni"
To já taky, když si třeba v tramvaji automaticky chytím kabelku, když tam vidím cikána... Přitom naposledy mi peněženku z kabelky vyčórovala roztomilá bílá babička...
Cely je to proste spletity, slozity, hnusny a s tezkou spravnou cestou ven, obavam se, ze ta cesta je dokonce nemozna.
Možná, ale i vědomě se bránit zažitejm zevšeobecňujícím stereotypům může trochu pomoct. Viz. cikáni kradou, židi jsou vychcaný - jistě, někteří ano, stejně jako někteří bílí..
|
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 13:48
- Nahlásit
Psíček
To bylo myšleno jako že souhlasíš a žertovala jsi s tím souhlasem se mnou vzhledem k tomu, že jsem na to minule reagoval nebo je tam přepis a nesouhlasíš?
Nepřepsala jsem se
|
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 14:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Psíček
Ok, dám na tebe, takže miluji všechny psochranáře a czpespypyny.
To je druhá strana stejný mince, ale když to tak cítíš...
Make love, not war viktorkasmajlík
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 15:17 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Vážení,
díky, že jste mi tu lípli nálepky humanisty a rasisty naráz. To si poněkud odporujete, ne?
Nemyslím si, že exkurze do historie, by měla být rasismem jen proto, že se nám nelíbí to, co se stalo. Domnívám se, že ten, kdo chce hledat řešení (což já třeba nejsem), měl by být s historií co nejvíce obeznámen. Je to totiž mimořádně důležité pro řešení jakéhokoliv problému, který nějakou svojí historii má. A že soužití mezi Čechy, potažmo CK občany nebo obyvateli Evropy, a Cikány je dlouhé, je fakt, a taky je fakt, že to bylo vždy problematické. Určitě si zase vysloužím obvinění z rasismu, ale např. za 1. republiky ještě většina Cikánů kočovala a přitom si je na hranicích svých okrsků předávali četníci, neb kočovníci kradli lidem na vsích ku své obživě domácí zvířectvo, nejvíce slepice. V té době se živili především tím, nemaje půdy, že měli nějaká zvířata schopná pochodů u vozu (kozu…) a dělali služby – drátenictví, broušení nůžek, drobné příležitostné práce atd. O tyto živnosti bohužel přišli postupem času, a to ne proto, že by to dělat nechtěli, ale že těchto služeb už nebylo třeba. Co bylo pak – ve válce a po, jsem už psala, takže to teď vynechávám.
Za komoušů nesměly být nezaměstnaní, neb to byli příživníci. Takže komunisti i Cikány začleňovali jaksi násilně do pracovního procesu, což se dařilo s úspěchy střídavými. Příživníci a bezdomovci se u nás jaksi nenosili, těmto lidem matka strana zařídila bydlení v kriminálech, aby nebyli na očích a aby byli „řiditelní“.
Po konci komunismu u nás zůstalo mraky slovenských Cikánů, kteří se s rozdělením republiky do své země, čili na Slovensko, nevrátili. Jakým způsobem získali občanství, když na něj neměli nárok, protože mnoho z nich ani nemělo doklady, je mi opravdu záhadou. Pokud občanství dodnes nemají, pak je mi další záhadou, že dostávají sociální dávky, protože k tomu jsou určité podmínky, které tímto nesplňují. Kdo pracuje na patřičných úřadech, však ví, že nárok na dávky se často získává ne na základě dokladů, ale řvaním a vyhrožováním, případně i násilím, takže úředníci jsou již na mnoha místech ochraňováni různými hůře překonatelnými překážkami.
Zároveň vlivem změny v hospodářství zanikla pracovní místa, která by tato nekvalifikovaná skupina, která navíc ani neumí řádně česky, mohla vykonávat. A to i přesto, že mnozí z nich opravdu makat umí a že v porovnání s licoměrnými Čechy, když se s nimi člověk porovná, jsou většinou opravdu neochvějní parťáci ve smyslu tom, že své kamarády prostě nenechají na holičkách. Tedy většinou ve rvačkách … ale to není podstatné, prostě nenechají.
Může se Vám to zdát jako rasismus, ale tohle jsou prostě fakta, jak je vidím já. Fakta, bez jakýchkoliv jejich hodnocení.
Takže v návaznosti na Hipíka a Matheu - to, že kriminalita Cikánů je o hodně vyšší než kriminalita Čechů je naprosto zřejmá a známá věc. Lze se tedy zeptat, jestli opatrnost vůči tomuto etniku je předsudek nebo zkušeností a prevencí? Myslím, že to druhé, ale je to jen můj názor. Určitě na Bratislavské v Brně budu na pozoru před skupinkou cikánských výrostků, stejně asi tak, jako budu na pozoru před uhlazeným 25 letým hochem, který ze mě bude páčit moje rodné číslo a stav konta s tvrzením, že je finanční poradce a investor a určitě mi moje finance za 5 let bezpracně zdvojnásobí. Asi tak.
Dalším faktem je to, že krize vždy „vyřeší“ spoustu věcí, které lidi štvou. To je zase historie a ne dávná. Takže moje tvrzení, že s Čunkem asi začaly změny, se Vám nemusí líbit, ale asi to bude fakt. S jeho unimobuňkami nikdo nehnul, že? A to se dost „humanistů“ hodně snažilo. Vtip je v tom, že někteří z jejich obyvatel si tohle ubytování velmi pochvalují, protože je mnohem lepší než to, které měli do té doby. Což ovšem neomlouvá vytváření ghett. Každopádně lidi celé noci obtěžovaní řvaním při chlastačkách a svinstvem po barácích, kde ani výkaly na chodbách nejsou nic neobvyklého, lidi obtěžovaní zvýšenou kriminalitou přímo ve svém domě, tak tihle lidi se nad žádným ghettem pohoršovat nebudou. Ti jsou rádi, že mají konečně klid a pořádek ve svém okolí.
Další důkaz toho, že se bude přitvrzovat, jsou poslední tresty od soudů. Které, to snad ani nemusím psát, to víme všichni.
Ono tady totiž to podhoubí vzájemné nesnášenlivosti bují už dávno. A pro nečinnost patřičných úřadů se akorát radikalizuje. A ještě jednou opakuji, že ta nesnášenlivost je VZÁJEMNÁ. Jestli si myslíte, že Češi jsou „rasisti“ – ano, jsou a fest – ale Cikáni taky, a to nejen vůči gádžům, ale i mezi sebou. Takže laskavě slétněte z obláčku. Problém Cikánů je v tom, že oni nedrží v rukou moc a není jich tu většina. Kdyby byla, pak bychom v jejich situaci byli my, Češi. My máme navrch hlavně tím, že je přečíslujeme a máme „své“ zákony. Ráda bych však upozornila, že žádný z našich zákonů ale rasistický není.
A Matheo, uvědom si, že před Tebou zmíněnou „ nasranou humanitární pomocí“ se do Afriky nasrali okupanti a otrokáři, kteří se tam chovali tak, že stav, který je tam dnes, přímo vyvolali. Takže dovol abych nesouhlasila s tím, že by si Afričani měli pomoct sami. To asi těžko zvládnou. Když už jednou je jiná rasa natolik ovlivnila, že je učinila nesamostatnými, pak je prostě musí naučit být samostatnými alespoň do té míry, aby neměli tendence se houfně vystěhovávat do Evropy a Ameriky pro hladomory a války doma. Jinak je budou mít rozvinutější části světa na krku pořád. Tady není nic o „vypadání jako zlí lidé a nehumánní rasisti“, jak píšeš. To je kromě jiného o tom, že imigranti pak zatěžují jiné země a stahují jejich úroveň na hodně nižší příčku, zanášejí do ní svoji naprosto nesourodou kulturu a zvyky kolikrát z pohledu domácích přímo divošské, stojí příliš mnoho peněz a nejsou schopni se integrovat.
Co se týče Švýcarska, Psíčku, pak to Tvé „jiná životní úroveň“ mi přijde trošku k smíchu. Náš stát je ve skupině států, které tvoří čtvrtinu nejbohatších zemí na celé Zemi. Je jasné, že na tom jsou například Švýcaři o něco lépe než my, ale tak velký rozdíl to není oproti rozdílu mezi ČR a „zbytkem světa“ tedy těmi třemi čtvrtinami států, kde lidi nemají to štěstí mít například dost jídla či vody, o nějakém autu, počítačích, pojištění ani nemluvě.
Nevšimla jsem si, že bych lamentovala nad tím, co kdysi … ale všimla jsem si, že na fakta, která píšu, reaguješ zřejmě odmítavě. Tak bych Ti ráda připomněla onen známý výrok, že „kdo se nepoučí z historie, je nucen si ji prožít znova“. A já například mám docela obavu z toho, aby se nevrátily pogromy jakéhokoliv druhu. Takže si myslím, že se ohlížet dozadu a brát si z toho poučení je naprosto na místě. A taky si uvědom, že za fašistické se zcela oprávněně považují názory, které jsi tu předvedl Ty, a to konkrétně, že by se postižení lidé měli usmrcovat. Myslím, že Ty prostě musíš do mých příspěvků rýt za každou cenu. Já tedy do Tvých ne, ryju jen do těch úplně ujetých, ale třeba to o tom čipování psů atd. se mi líbí a souhlasím s Tebou. Tohle vidím jako velmi dobrou cestu, akorát jde o to, jak něco takového prosadit.
Ráda bych taky, Psíčku, věděla, jaké argumenty jsi použil, když jsi svým známým vymlouval psa z útulku. Já mám jednoho psa vyhozeného z domova, druhého svého a třetího z útulku, a opravdu moc by mě zajímalo, proč jsem si toho útulkáčka neměla brát. Mohl bys mi to objasnit?
Je to zase dlouhý. No tak pardon, no.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 16:21
- Nahlásit
devcata + psicku, nafotte eroticky kalendar a bude dost penez na pomoc vsem potrebnym psum v ceske republice a jeste nam zbyde na gulas.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 16:40
- Nahlásit
argosek
Jsem pro!!! Budu fotograf. Už jsem o tom přemýšlela, ale zatím nikdo nechce být model, protože trvám na hlavě a do toho se zatím nikomu nechtělo.
|
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 20:50 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Ve svém předchozím příspěvku adresovaném Matee jsem vyjádřila názor, že předsudky celou situaci jen zhoršujou, protože i těm cikánům, kteří by se chtěli a mohli začlenit do většinové společnosti, to tak ztíží, že se to podaří jen málokomu.
Příklad - posílání do zvláštních škol i těch cikánských dětí, které by měly na to, studovat v těch normálních.
Jo, někteří cikáni jsou rasisti, stejně jako židi, černoši, arabi... No a? To jako znamená že mám být rasistka taky, protože tak "to chodí"?
Raději budu nadále jednotlivé lidi hodnotit podle toho jací jsou "kus od kusu" než jim předem hromadně dávat nějakou nálepku.
A to nepovažuji za žádné "sezení na obláčku"...
|
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 21:26 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Jěště k problematice opuštěných psů - jestli lepší zachraňovat nebo z dlouhodobého hlediska nezachraňovat...
Co se mě týče, už dávno jsem si přestala lámat hlavu jaké stanovisko zaujmout v zájmu "obecné pravdy" (nenapadá mě teď lepší výraz) k tomu či onomu problému.
Čili - chovám se tak, jak jsem stavěná a podle svého svědomí.
Vždycky budou lidi, kteří zakroutěj holátkům vypadlým z hnízda krkem a pak ti, kteří je budou zachrańovat. A vlastně je to tak dobře - kdyby všichni holátka zabíjeli, je to zlý, ovšem kdyby zas všichni jen zachraňovali - je to taky průser. Jde o rovnováhu. (Do jaké míry je ta rovnováha vyvážená, je další otázka.)
Já jsem spíš nastavená na to zachraňování a nelámu si hlavu tím, zda je to dobré z "globálního hlediska", on to zas někdo vyváží...
Tím samozřejmě nepopírám potřebu nastavení zákonných norem.
|