Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / útulky....
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
radkah
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:35
- Nahlásit

Mě to nedá a vzhledem k tomu, že téma "štěňata hledají az....." bylo uzavřeno dovoluji si otevřít téma, protože mě názory lidí zajímají a ....i přesto že je někdy pan/paní psíček nepříjemně pragmatickej, nemyslím si ŽE NEMÁ RÁD/RÁDA PSY. Já osobně miluju zvířata ,ale mám manžela, který je sice miluje taky-ale je natolik rozumný že mi nedovolí překročit počet, na který finančně a lidsky stačíme.... /nemluvím o potravě, ale výdajích za veterinární péči a o potřebách zvířat, které musíme zvládnout "uspokojit", aby prožila kvalitní život a jen nepřežívala. /. Před několika lety jsem měla tu možnost podívat se do "zookoutku" pana Váni. Byla jsem naprosto zděšena .. . Pan Váňa "táhne" z invalidního důchodu 6500Kč 2500zvířat-člověk tam ani nemusí jezdit, aby mu došlo, že se v zookoutku nedostává zvířatům kvalitní péče-i kdyby jich tam měl jen třetinu, není schopen pokrýt náklady. Je spousta lidí, kteří se ho zastávají a tvrdí, že má spoustu dárců-jedná se většinou o hmotnou pomoc-a zvířata nestrádají. Těch pár pytlů tvrdého chleba, jablek a... . Já vím, že je má svým způsobem rád, ale je to na úkor zvířat a dotyčný je adeptem na zbavení svéprávnosti. Situace v některých útulcích je dost podobná a já se obávám, že zvířata strádají a nevím jestli nám o takový způsob života stojí. V některých případech se jedná jen o přežívání. JÁ CHÁPU ŽE JE TO VŠECHNO OTÁZKA PENĚZ, ale mě by neuspokojovalo vést útulek, kde nejsem schopna zabezpečit psy před zimou a ...nedopřát jim vycházky atd. Ještě k těm štěňatům, která hledala "zimní azyl"-koupit pár prken na pile, nebo rozebrat pár palet, polystyrén, balík sena 250Kč-pokud by se útulek domluvil dodavatel si to odečte z daní jako "dobro"...není zas tak velký náklad a dá se z toho postavit "zimní útočiště".
Já nemůžu odsuzovat Váňu a podporovat útulky, ve kterých je to podobné jako v zookoutku....netvrdím, že je to právě útulek který měl v inzerci ta štěňata...ale bude jich dost. Poslední návštěva útulku, kam jsem vezla hmotnou pomoc od lidí z diskuze a známých , mě totálně otrávila. Pán mi ukazoval fenečku -nějakou malou kříženku- a říkal:"..ona se jí vždycky po porodu zlepší srst..vydrží jí to tak půl roku..už jí máme 4roky a z posledního vrhu zbylo jedno štěňátko, ostatní jsou už pryč...u nás se štěňata nevohřejou"....to je šmejďárna a já bych jim neposlala halíř. Když jsem pánovi říkala, že je to trochu kontraproduktivní, provozovat útulek a přitom zásobovat jiný...koukal na mě jako "z jara". Já ráda pomůžu zvířeti v nouzi, ale musí to mít nějaký smysl...PRO TO ZVÍŘE

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:42
- Nahlásit

radkah
hele a co chceš slyšet..je pár zařízení kde sem byla a neni to tam tak jak popisuješ,ale asi budou v menšině,bohužel...mě by též neuspokojovalo vést zařízení co popisuješ,ale osobně si teda myslim,že ty lidi maj nějakou jako menší poruchu ,kterou nejsem oprávněna identifikovat bo nejsem psícholok,jibnak to nevidim.Další případ může bejt kuli prachům eventuálně..

radkah
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:47
- Nahlásit

davidkova renata
..menší poruchu mají-je to vo nich a né o zvířatech. Já taky byla v pár, kde je to dobrý..lepší. Kvůli prachům-to je jasný, ale pak nevidím důvod udržovat tam dědoušky a nemocný psy, který tam stejně šťastně nedožijou..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:58
- Nahlásit

radkah
udržovat tam dědoušky a nemocný psy
no to bude ta skupina co má tendence zachranovat úplně všechno a úplně furt..viz operace 15 letýho jezefce..snad za to ani nemůžou,prostě neviděj,že další přebývání toho zvířete na tomto světě jest už jen utrpení a marnost..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:17
- Nahlásit

treba v kyjeve to maji tak, ze kazdyho psa, kteryho najdou a do nejake doby se nenajde pan/zajmence, tak ho utrati.

Teda neznam podrobnosti, rusky moc neumim, takze jsem vstrebala z te ukr TV asi 80% informaci... ale jedna mi zustala v pameti doted... 10 - 15 utracenych psu denne.

Na jednu stranu krute, na druhou... opravdu je pro to zvire horsi nezazit nasledny zivot v utulku nez zazit zivot v kotci, bez venceni, maximalne stekat pres mrize na druhe psy... ?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:59
- Nahlásit

radkah
Není to překlep - opravdu 2 500 zvířat?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:00
- Nahlásit

Dámy,
řešíte špatnej konec. Řešte začátek. Proč je tolik toulavých psů? Kde se vzali a kdo a jak je vyprodukoval. Tam je třeba rejpat.

radkah
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:01
- Nahlásit

Vlčáčková
no opravdu...on to tvrdí, má to včetně drůbeže, myslím že je to blbost, proto jsem psala i ..."kdyby měl jen třetinu". Občas na něj píšou ody v blesku..realita děs.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:09
- Nahlásit

Vlčáčková

jenze kde zacit s resenim? to bys musela o 50% stahnout rozeni PP (bez PP) stenat a lidi by pak nemohli sehnat maleho pejska a tak by bud cekali 2 roky az na ne dojde nebo by museli vzit neco co se aspon trochu blizi predstave z utulku... taky by si mozna 2x rozmysleli ti, co psa poradne vlastne nechtej, na nej 2r cekat... to dle me neni realny... (a i kdyby bylo, proc by meli zase majitele chovnych paru schvalne pozdrzovat mnozeni, jen proto, ze je hodne jinejch psu, kdyz o ty jejich by zajem byl?)

radkah
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:09
- Nahlásit

Vlčáčková
já do nikoho nerýpu, to je třeba vědět. Začátek lze řešit těžko, ten už asi nevyřešíme a proti množení -ať je to vořech nebo papírák - asi nic neuděláme....ale ke množení dochází i v těch útulcích bohužel. O změně zákonů, vyjmutí psa "z věci", zodpovědnosti majitele za psa, prodej určitých plemen jen na určité "účely"-myšleno lovecký pes do paneláku...pracovní plemeno venčící se doma na podestýlku..-zodpovědnosti chovatele za své odchovance, v případě že tito dostanou se do nouze...Já myslím že o tom už bylo napsáno mnoho a pokud si z toho někdo něco vzal, tak díkybo.u....oni se dají řešit už jen ty následky...a to rejpání..to jsem nikdy neprovozovala

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:30
- Nahlásit

cernej caj
a lidi by pak nemohli sehnat maleho pejska

Nooo, ono jak se to vezme, aspoň by ubylo psů na jojo šňůrce, kerý voděj kolem bloku téměř nemohoucí starý lidi Já vim, že na starý kolena nikdo nechce bejt sám, ale pokud "protivnýho dědka" potěší jenom ten pes, tak... no, je to těžký todleto, ale mě je dycky líto těch psů akorát Kdyby děti starejm rodičům nekupovali štěňata, ale donesli starší malý pejsky z útulků, tak bych proti tomu asi nic neměla. Nevím. Je to těžký.. Tady chodí zrovna babča s trpasličím maďarským ohařem údajně s PP na flexině, no, je to zoufalej pohled, koupila jí ho dcera, aby nebyla sama - bavila jsem se s ní o tom, psa má hrozně ráda a nevzdala by se ho Mimochodem pes je to nádhernej, sporťák každým coulem. A "znám vod vidění" další

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:42
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
tj, kdyby si lidi poradne rozmysleli... jenze je to casto tezky. taky si koupis mobil, u kteryho zjistis, ze sice si ho podle netu chtela ale realne uz proste neodpovida... a je to dost bezne, ze si neco vyhlidnes, co "papirove" je super ale realne to ma spoustu :much" a "necekanych vlastnosti". jenze psa nevymenis jako mobil... ale princip vyberu je tam asi stejnej...

Pochopim to u psu kterejm umrou panicci nebo se z nich okolnostma aneszvladnutou vychovou fakt stanou pro cloveka "nebezpecnyma" ale to je jen maly procento vsech utulkacu.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:50
- Nahlásit

cernej caj

No a protože lidi nemyslej, tak by se mi líbilo, kdyby se psi neprodávali pod cenou, ale pěkný pálky, protože mi přijde, že lidi na nic jinýho než na peníze nekoukaj, no a protože si psa může ZVÍT každej kretén, tak to vypadá tak, jak to vypadá... Jenomže to by se nejdřív množitelé bezpapíráků museli nejdřív ukamenovat... aby vůbec bylo možný na něčem začít. Mě přijde, že lidi jsou čím dál blbější a vůbec nemaj ochotu se učit.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:52
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
to stejný jsem teď řešila s kolegou v práci. jeho rodičům umřel před dvěma lety pes a zvažují nového. hned jsem mu navrhovala, ať kouknou do útulku, že tam určitě najdou vhodného pejska. začal se ofrňovat, že jako asi neee, že chtějí čistokrevnýho. na dotaz, jestli tedy chtějí psa s PP odpověděl, že to zase ne, že to je zbytečný přitom chtějí labradora, kterých jsou plný útulky Dula jsem do něj několik hodin střídavě a zatím není ani nalomenej

Běžný člověk nepejskař prostě nenahlíží na psí populaci kriticky, vůbec nad tím neuvažuje a prostě jde psa koupit někam, kde zrovna je k mání, s vidinou, že má něco víc než ořecha z útulku.
obávám se, že toto běžné uvažování z lidí nikdo nikdy nedostane.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:55
- Nahlásit

PeKrato

tak asi tak, no... Běžný člověk je zřejmě negramot a tim to hasne.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:59 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

Psíček

Nebo něco jako spotřební daň?

Edit: Jako na cigarety nebo alkohol, tak by to bylo na štěňata

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:02
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Běžný člověk je zřejmě negramot
asi jo onen kolega to završil ještě tím, že i on zvažuje psa, plemeno výmarský ohař, že prý se mu mooc líbí

Psíček
souhlas se vším. má to jedno ALE. člověk jako tvor humánní nikdy nebude schopen ty následky neřešit. a to ani ten, co si uvědomuje, že pomoc jednomu znamená uvolnění místa pro druhého.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:07
- Nahlásit

Psíček
ano, i já tomuhle argumentu rozumím. v útulcích je ale i spousta štěňat a výběr je až nehezky velký.
na druhou stranu, pokud jsou to starší lidé a vyberou si odrostence s klidnou povahou, může to spíše pomoct. protože situací, kdy důchodce nezvládl hyperaktivní štěně, jsem kolem sebe zažila až příliš často. včetně mojí vlastní babičky.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:07
- Nahlásit

Psíček
Prostě spousta lidí chce psa od štěněte, vychovat si z něj zvíře podle vlastních představ a ne si pořídit domu jen tak něco a uvidíme, co z toho vznikne

Hm, to je pravda, mám to stejně, proto sem si vzala z útulku štěně i když je mi jasný, že to ničemu nepomůže a možná ani Britě ne, třeba by se měla u někoho jinýho daleko líp než u mě, ale to je mi momentálně fuk

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:15
- Nahlásit

Psíček
takhle uvažují lidi, co se imo neumí vyrovnat s realitou
ano, tohle všechno je asi pravda, ale i to je realita našeho lidského světa. protože společnost tvoří lidé a to i ti, co se s realitou vyrovnat neumějí a tím nám nepřímo tvoří i naši realitu.

no já je například neřeším
já to taky neřeším, pokud mi nějaký psí osud přímo nezkříží cestu (třeba pětiměsíční fenečku uvázanou u obchoďáku, protože už se nehodila, prostě uvázanou nenechám a zavolám městskou policii, aby fenku odvezli do útulku). i tohle považuju za humanitu, člověk prostě není z kamene.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:23
- Nahlásit

Psíček

protože to vidím?

No asi jo, ne? Každej vidí něco jinýho.. Někdo pomáhá psům, někdo Africe Mi ale přijde absurdní, jak si někdo může myslež, te Africe skutečně pomůže, si tak nějak nemyslim, že to vůbec jde Asi jako psům... :/

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:26
- Nahlásit

Psíček
no prostě psy milujeme, ale nechtějte po nás naše peníze, když se u toho nedojmeme...

: no jo

Eště že ty smajly tady sou.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:28
- Nahlásit

radkah
Pochopilas špatně použití slova "rejpat". Tak dám synonymum ... nedám, žádný mě nenapadá. Prostě je potřeba jít na začátek a ten řešit, opravuju teda na: V TOM je třeba se REJPAT.
Veterinář si mi například stěžoval, že nebylo uzákoněno povinné čipování, jak požadovali. Asi věděl, proč to chce.
Těch 2 500 je prostě hrozných. Slyšela jsem někoho, kdo bydlí blízko něj (relativně) v rádiu, jak říkal, že se mu snaží pomáhat, protože to není schopen zvládat.

cernej caj
Máš dobrý nápady. Třeba nějak takhle podobně. Udělit množitelům všech (ne)ras víc povinností.

Psíček
No a Ty zase neřešíš vůbec nic, tak drž zobák a poučuj si doma "svojí starou", neb já na Tvé (ne)názory nejsem zvědavá. Kromě toho už je znám zepředu i zezadu zpaměti, protože meleš asi tak 3 věci dokola.

Lucie Kratochvílová
Přesně, psa si může vzít každej kretén. Kromě registrace psů bych zavedla i registraci kreténů. Zavedla bych "zkoušky" na psa, každý rok kontrolu psa spolu se zaplacením poplatků, ukázání očkováků a předvedení, jak poslouchá. Pes, ne kretén...
Zavedla bych dohledávání, odkud pes pochází - to jistě může udělat veterinář, když lidi psa na očkování přivedou. Pokud to bude nějaký vořech křížený z 50 ras, tak udělit "chovateli" pokutu. Blbý je, že to akorát povede k utrácení nechtěných štěňat.
Taky bych zavedla kastrace psů v útulcích. Nepovažuji to za mrzačení, ale za prevenci.
A každého, kdo vyhodí psa, bych obšťastnila pokutou kolem 100 tisíc plus vyrovnání nákladů na odchyt pejska a ošetření, plus doživotní zákaz chovu zvířat. Pokud nebude mít na pokutu, může si to odmakat na veřejně prospěšných pracech - například v místním útulku nebo při úklidů psích výkalů v parcích.

Jé, já bych byla sviňa!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:31
- Nahlásit

Ohledně plemene je to těžké, opravdu si lidi budou asi vždy vybírat podle vzhledu a zaměření psa bude až na druhém místě. Kromě toho může pes pánečka přivést k tomu, že se tento začne zabývat "činností" psa. Například já jsem šla se psem dělat lovecké zkoušky, byť nemám ráda myslivce. Na cvičák jsme s loveckými psy chodili ve skupině cca 15 až 20 lidí. Cvičila se pošlušnost a nějaké lovecké dovednosti. A ani jeden páneček nechtěl mít se skutečným lovem nic společného. Znám lidi, kteří dělají nějaké psí sporty proto, že získali psa, který se na ně hodil.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:32
- Nahlásit

Vlčáčková
Pokud nebude mít na pokutu, může si to odmakat na veřejně prospěšných pracech - například v místním útulku nebo při úklidů psích výkalů v parcích.

Momentálně mě spíš napad úklid sněhu

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:34
- Nahlásit

Vlčáčková
Kromě toho může pes pánečka přivést k tomu, že se tento začne zabývat "činností" psa.

Jo, to sice jo, ale takovejch lidí je strašně málo. To už je pro psy jenom na bonus.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Psíček

Nevím, jestli jsem to pochopila dobře. Myslíš, že kdyby se např. po nějaké době útulkoví psi zabíjeli, čili klesl by jejich počet, že by se život přeživších psů zlepšil?
V podmínkách útulků možná ano, bylo by víc peněz, ale nijak by to neovlivnilo lidskou hloupost nebo krutost, dál by byli psi na řetězu a jinak týraní, opouštění, a hlavně dál množení...

Co předpokládáš, že by nastalo, kdyby všichni nechali nechtěný psy svému osudu? Nešiju do tebe, zajímá mě to...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:47
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Jo, to sice jo, ale takovejch lidí je strašně málo.
Ve městech je jich víc, než na vesnici. Tady v obci na kopci udělali psí výběh a babka v samoobsluze pravila, že to tedy neví, dyť přece každej pes se s jinýma nesnese. Měla jsem chuť jí říct, že takovýmu pejskovi je obrazně řečeno potřeba řádně nakopat prdel... tedy slušně řečeno, je třeba mu ukázat, že se agresivně chovat nesmí. On jim pes rozhoduje, s kým se snese a dokonce kolikrát i, s kým se mají snášet oni. On se pejskovi nelíbí soused, tak po něm rafe tak dlouho, až páneček přestane se sousedem žvanit přes plot, protože se kvůli čoklovi stejně neslyšej a přece ho, chudáčka, nebude rozrušovat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:55 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka

Co předpokládáš, že by nastalo, kdyby všichni nechali nechtěný psy svému osudu? Nešiju do tebe, zajímá mě to...
Myslím, že jsi teď slápla do hovna.
Tohle už jsem s ním taky řešila a co jsem se dozvěděla? Velký NIC. Jinak řečeno akorát to, že se budou množit, způsobovat autonehody, kousat lidi a jejich psy a .... atd. ..... až se to bude muset nějak řešit. Jak, ale nenapsal.
No, přeji Ti příjemnou zábavu v této diskuzi.

K Psíčkovi lze ještě říci to, že pokud tak opovrhuje v srdci humanistické Evropy humanismem a podobnými "blbostmi", ať se odstěhuje do Konga nebo Afghánistánu. Tam ho takovými kravinami jako jsou ohledy, humanismus, pacifismus atd. nikdo nebude otravovat. Párkrát cekne a uříznou mu hlavu. No a bude vymalováno. Ofrňovat pysk nad humanismem v místě, kde díky němu už skoro 70 let nebyla žádná válka, což v konečném důsledku vedlo i k velmi nadprůměrnému zvýšení životní úrovně, mi přijde poněkud pubertální.

radkah
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 17:01
- Nahlásit

Vlčáčková
..je otázkou zda je pobyt v některém vyhlášeném útulku humální...nebo bude ohleduplnější-s ohledem na psisko-poslat je na "druhý břeh". Je fakt, že pokud by se po ulicích měst potulovalo několik stovek psů, tak by zákonodárci vymysleli zákony, po kterých tak dlouho "voláme"....možná

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání